Er dit bredbånd steget i pris? Her er det billigste alternativ

Vi har fundet et godt og billigt alternativ til almindeligt bredbånd, som er steget i pris.

En opgørelse viser, at omkring én million husstande har fået dyrere bredbånd siden årsskiftet. Ifølge Yousee skal det være med til at finansiere fremtidens kabler, men for de fleste er en prisstigning på op til 15 procent til at tage at føle på.

Hvad er alternativerne? Her på Bredbånd.dk kan du selvfølgelig søge på din adresse og se, om andre udbydere kan levere en billigere forbindelse hos dig. Men der er også et alternativ, som de færreste tænker over.

Brug et sim kort

Alternativet er helt at droppe den traditionelle internetforbindelse, og i stedet bruge et simkort med masser af data. Der findes flere mobilabonnementer med fri data. Det billigste får man hos Oister til kun 149 kr. om måneden. Der er en forbrugsgrænse på 1.000 GB om måneden, men det vil være de færreste, der kommer i nærheden af den – selvom man streamer løs hver dag.

Der er i øvrigt også fri tale med i abonnementet, men til det her formål er det kun relevant med fri data.

Læs mere hos Oister her

4G-hastigheder

Mange steder med 4G-dækning vil hastigheden være mere end nok til at hamle op med traditionelle bredbåndsforbindelser. 4G giver typisk en downloadhastighed på op til 50 mbit/s. Steder hvor Oisters eget netværk ikke dækker, tager TDC’s mobilnet over.

Bestil abonnementet hos Oister og afprøv det. Du har 14 dages fortrydelsesret, så det er helt gratis at lukke igen, hvis ikke du får de ønskede hastigheder.

4G-routere

Når du har konstateret, at du kan få de ønskede hastigheder via Oisters mobilnet anbefaler vi, at du investerer i en 4G-router. Den fungerer som en helt almindelig router, men i stedet for at tilslutte den til internettet via et stik i væggen, sætter du sim kortet i den. Det betyder, at den kan stå overalt i hjemmet. Vi anbefaler, at du afprøver forskellige placeringer og måler hastigheden. Den bedste placering vil typisk være i nærheden af et vindue.

Hvis du i stedet skal bruge en helt traditionel router, kan du finde nogle af de bedste her

Her er tre gode 4G-routere:

1. Asus 4G-AC53UEn lynhurtig router med stærke antenner, der er bygget til at modtage data via mobilnettet.

Køb den hos De3bedste.dk 

2. D-Link DWR-953
En yderst fornuftig router til prisen. Den understøttede tophastighed er lidt lavere end Asus-routeren, og antennerne er ikke helt så gode. Til gengæld er den lidt over 600 kr. billigere.

Køb den hos Wupti.com 

3. D-Link DWR-932Den perfekte router til dig, der vil have internettet med på vejen. Det indbyggede batteri holder i mange timer.

Køb hos De3bedste.dk