Stream gyserfilm med Shudder (også i Danmark)

Jonas Kjær 17. februar, 2021
Shudder i Danmark

I denne guide viser vi, hvordan du, helt lovligt, kan se horror- og gyserfilm på den amerikanske streamingtjeneste Shudder – selvom tjenesten endnu ikke er tilgængelig i Danmark.

Har du efterhånden været igennem alle gyserfilmene på de danske streamingtjenester?

Kan du huske, hvor hvert jump scare gemmer sig; får den stille gru ikke længere hårene til at rejse sig på din arme og er det svært at blive overrasket over det store twist i slutningen tredje gang i træk? Gyserfilm er en populære genre, men på de danske streamingtjenester kan det – med få undtagelser – være svært at finde de gamle klassikere eller de nytænkende fortællinger om rædsel og uhygge.

Med Shudder er det anderledes. Her finder du et kæmpe udvalg af gyserfilm til både nybegynderen og kenderen. Desværre, er tjenesten ikke tilgængelig i Danmark, og du er derfor nødt til at bruge en VPN for at få adgang. Det er fuldkommen lovligt.

I denne artikel lærer du:

  • Hvad er Shudder?
  • Hvordan du kan se Shudder i Danmark med en VPN

Hvad er Shudder?

Shudder er en amerikansk streamingtjeneste dedikeret til gyserfilm, thrillere og alting overnaturligt. Den er tilgængelig i USA, Canada, UK, Irland, Australien og New Zealand.

På Shudder finder du et stort udvalg af både klassiske gysere og moderne thrillere såvel som originalt produceret indhold. Det er ikke så udsædvanligt, da tjenesten er ejet af AMC, der også har opnået stor succes med zombie-tv serien The Walking Dead.

Blandt deres egenproduktioner er hævnfilmen Revenge (2017), found footage-gyseren Host (2020), den guatemalanske horror-drama La Llorona (2019) og gyserkomedien Scare Me (2020). Alle fire har modtaget stor hæder fra anmeldere, publikum og de større filmfestivaler.

Tjenesten adskiller sig fra sine konkurrenter ved (næsten) kun at have gysere i sit sortiment.

De fleste streamingtjenester i Danmark forsøger i et vis omfang at appellere til så som overhovedet muligt. Det skyldes til dels, at vi – ulig USA – har en væsentlig mindre befolkning. Det kan derfor være svært at få tilstrækkeligt med kunder, hvis man kun går efter en udvalgt målgruppe. Da Shudder kun henvender sig til gyserfans, er det derfor usandsynligt, at tjenesten kommer til Danmark lige foreløbigt. Heldigvis kan du stadig få adgang til Shudder i Danmark ved at bruge en VPN.

Sådan får du Shudder i Danmark med VPN

Du kan få adgang til Shudder ved at bruge en VPN.

VPN’en skjuler din geografiske beliggenhed. Det betyder, at du kan tilgå hjemmesider og tjenester, der ellers er blevet geoblokeret i Danmark. Når streamingtjenester vælger at geoblokere din adgang, forhindrer de dig i at få samme produkter og tilbud, som andre EU-borgere. Det må man ikke ifølge EU, og derfor er brug af VPN til at omgå geoblokering lovligt – omend det ikke altid er i overensstemmelse med tjenestens brugsvilkår.

Har du endnu ikke en VPN, kan du finde en i vores test af VPN-tjenester.

Vi opdaterer testen løbende med både nye informationer – og de seneste tilbud, så du også kan spare penge, når du tilgår gyserfilmstjenesten. Herefter skal du blot:

  1. Installere din VPN
  2. Vælge en server i et af de lande, som Shudder er tilgængelig i
  3. Købe et abonnement til Shudder på Shudder.com

Vi anbefaler, at du vælger USA, fordi den amerikanske tjeneste har det største udvalg.

Hvis du tester din internethastighed, og oplever et markant fald i din nethastighed, når du bruger VPN, kan du også overveje at skifte til UK eller Irland, da afstanden til den valgte VPN-server har en indflydelse på din download og upload.

Er du alligevel ikke i humøret til gyserfilm?

Er du ikke i humøret til gysere – men i stedet på jagt efter et større udvalg end det danske – eller en streamingtjeneste fyldt med film og TV-serier, der endnu ikke er kommet til Danmark? Så læs vores guides til:

I vores artikel om Hulu via VPN i Danmark, finder du også en detaljeret trin for trin-guide til, hvordan du i praksis opsætter en VPN og får adgang til en amerikansk streamingtjeneste. Den eneste forskel er, at du skal vælge en server målrettet Shudder. Men hvis den ikke optræder på listen, kan du også bruge de samme indstillinger som ved Hulu.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.