HBO Max – Alt om priser og udvalg

Author Thumb

HBO Max er kommet til Danmark

I denne artikel fortæller vi dig alt vi ved om streamingtjenesten HBO Max fra WarnerMedia – der skal op og konkurrere mod Disney Plus, Netflix og alle de andre store streamingtjenester.

I denne artikel fortæller vi dig alt vi ved om streamingtjenesten HBO Max fra WarnerMedia – der skal op og konkurrere mod Disney Plus, Netflix og alle de andre store streamingtjenester.

 • Hvad koster HBO Max?
 • Hvad du kan forvente af nyt på HBO – og hvordan er det anderledes fra HBO Nordic?
 • Hvornår HBO Max blev lanceret i Danmark?

Hvad koster HBO Max?

Streamingtjenesten koster 79 kr. /md. HBO Max tilbyder 50% procent rabat resten af livet, såfremt tilmelding sker inden den 30 november 2021.

Hvad kan vi forvente at se på HBO Max – og hvordan er det anderledes fra HBO Nordic?

HBO Max bliver større og bedre end HBO Nordic.

Det ses især ved tre punkter: indholdet, streamingkvaliteten og brugeroplevelsen.

1. Dobbelt så meget indhold

Planen er at fordoble udvalget af det tilgængelig indhold i Europa. Det betyder et bredere udvalg af film og TV-serier fra WarnerMedia og deres tilhørende selskaber (Warner Brothers, DC Comics, New Line Cinema, TNT, Cartoon Network m.v.)

WarnerMedia har også annonceret et væld af nye TV-serier med Warner/DC Comics’ populære superhelte.

Disse inkluderer blandt andet:

 • Peacemaker, en spin-off fra James Gunns kommende Suicide Squad-film, med John Cena i hovedrollen
 • En spin-off til Matt Reeves’ kommende Batman-film
 • Mere originalt indhold fra DC Universe, såsom Harley Quinn, Titans, Swamp Thing og Doom Patrol (¾, du allerede kan ses på HBO Nordic)

I USA vil man desuden havde mulighed for at se deres biografaktuelle spillefilm på tjeneste den første måned, hvor de også vises i biografen. Det gælder bl.a.:

 • Wonder Woman: 1984
 • Suicide Squad
 • Dune
 • The Conjuring: The Devil Made Me Do It
 • Spacejam
 • Matrix 4

Som licenserne udløber, vil vi højst sandsynligt også se WarnerMedias’ film og TV-serier (Harry Potter, Ringenes Herre, Justice League, Friends mv.) forlade Netflix og andre streamingtjenester for derefter at dukke op på HBO Max.

Denne mere aggressive taktik kan også blive nødvendigt, da Disney Plus allerede i december 2020 har slået dem på antallet af danske brugere (selvom de kun har eksisteret i tre måneder):

Friske tal fra Kantar viser, at Disney+ efter godt og vel to måneder på markedet bruges af hver 6. dansker ugentligt. Når dermed flere end fx HBO og Dplay. Tjenesten er størst blandt 15-24-årige (40 %), og når næsten hvert tredje barn mellem 4-14 år.

— DR Medieforskning (@DRforskerne) November 9, 2020

2. Streaming, nu i 4K (… i fremtiden)

Selve lyden og billedet bliver også bedre med HBO Max.

HBO Nordic har længe været kritiseret for en dårlig streamingkvalitet. Hvor konkurrenter såsom Netflix tilbyder streaming af deres film og TV-serier i 4K, kan du kun se indhold på HBO Nordic i 1080p HD. 1080p HD er nogenlunde samme kvalitet, som du finder på en almindelig BluRay, hvorimod 4K er samme kvalitet, du kan forvente af en Ultra HD Blu-Ray.

Billedet og lyden bør derfor blive noget bedre med HBO Max – men dog ikke i begyndelsen.

WarnerMedia har sagt, at 4K HDR er en del af deres fremtidig planer. Hvornår vides dog endnu ikke.

For at få et 4K-billede kræver det dog også, at du har et 4K-TV og et hurtigt bredbånd. For 4K streaming skal du have en download på mindst 25 Mbit/s. Tjek din internethastighed her.

3. En bedre app – og brugeroplevelse

Til slut vil vi også få en ny og bedre app.

Brugeroplevelsen på HBO Nordic er – som streamingkvaliteten – blevet kritiseret længe. Men med “nedbrydningen af siloerne” mellem det amerikanske og internationale marked, vil appen ændres, så brugeroplevelsen bliver den samme som i USA.

Hvornår kom HBO Max til Danmark?

Der er ikke kun tale om et navneskift. En ny pris, nyt indhold og en række nye features (heriblandt en bedre app) er alle på bordet, når overgangen er sat til at rulle ud.

HBO Max kom til Danmark i oktober 2021.

Ifølge HBO’s Andy Forsell, Head of HBO Max Global, er det dog HBOs (og Warner Brothers’) mål at “bryde siloerne ned” mellem det amerikanske udbud af indhold og det international marked, heriblandt Danmark.

Få HBO Max HER

Author Thumb
Oversigt