HBO Nordic bliver til HBO Max i 2021

HBO MAX

HBO Max kommer til Danmark i anden halvdel af 2021

HBO Nordic, som du kan få i dag, bliver derfor udskiftet med HBO Max.

Men der er ikke kun tale om et navneskift. En ny pris, nyt indhold og en række nye features (heriblandt en bedre app) er alle på bordet, når overgangen er sat til at rulle ud.

I denne artikel fortæller vi dig alt vi ved om den kommende streamingtjeneste fra WarnerMedia – der skal op og konkurrere mod Disney Plus, Netflix og alle de andre store streamingtjenester.

Vi kommer blandt andet ind på:

 • Hvornår HBO Max kommer til Danmark?
 • Hvad koster HBO Max?
 • Hvad du kan forvente af nyt på HBO Max – og hvordan er det anderledes fra HBO Nordic?

Hvornår kom HBO Max til Danmark?

HBO Max kom til Danmark i anden halvdel af 2021.

Ifølge HBO’s Andy Forsell, Head of HBO Max Global, er det dog HBOs (og Warner Brothers’) mål at “bryde siloerne ned” mellem det amerikanske udbud af indhold og det international marked, heriblandt Danmark.

Hvad koster HBO Max?

Vi kender endnu ikke prisen på HBO Max i Danmark – sammenlignet med HBO Nordic.

Men ser vi på prisen i USA, kan vi godt forvente en prisstigning.

I USA, hvor priserne på streaming typisk er lavere end i Danmark, koster HBO Max $14,99 eller 91,99 danske kroner (kilde: valutaomregner.dk). Det er en dollar mere end standard Netflix, som herhjemme koster 99 kroner, men i USA kun er 85 kroner ($13,99).

Vi kan kun gisne om prisen, men det ville ikke være utænkeligt, at HBO Max blev 10-20 kroner dyrere – medmindre de for alvor vil udfordre sine konkurrenter, der alle har et prisleje på omkring de 100 kroner.

Hvad kan vi forvente at se på HBO Max – og hvordan er det anderledes fra HBO Nordic?

HBO Max bliver større og bedre end HBO Nordic.

Det ses især ved tre punkter: indholdet, streamingkvaliteten og brugeroplevelsen.

1. Dobbelt så meget indhold (men ikke biografaktuelle spillefilm)

Planen er at fordoble udvalget af det tilgængelig indhold i Europa. Det betyder et bredere udvalg af film og TV-serier fra WarnerMedia og deres tilhørende selskaber (Warner Brothers, DC Comics, New Line Cinema, TNT, Cartoon Network m.v.)

WarnerMedia har også annonceret et væld af nye TV-serier med Warner/DC Comics’ populære superhelte.

Disse inkluderer blandt andet:

 • Peacemaker, en spin-off fra James Gunns kommende Suicide Squad-film, med John Cena i hovedrollen
 • En spin-off til Matt Reeves’ kommende Batman-film
 • Mere originalt indhold fra DC Universe, såsom Harley Quinn, Titans, Swamp Thing og Doom Patrol (¾, du allerede kan ses på HBO Nordic)

I USA vil man desuden havde mulighed for at se deres biografaktuelle spillefilm på tjeneste den første måned, hvor de også vises i biografen. Det gælder bl.a.:

 • Wonder Woman: 1984
 • Suicide Squad
 • Dune
 • The Conjuring: The Devil Made Me Do It
 • Spacejam
 • Matrix 4

Det er desværre ikke planen for den danske udgave af HBO Max (ifølge en udtalelse til Variety.)

Som licenserne udløber, vil vi højst sandsynligt også se WarnerMedias’ film og TV-serier (Harry Potter, Ringenes Herre, Justice League, Friends mv.) forlade Netflix og andre streamingtjenester for derefter at dukke op på HBO Max.

Denne mere aggressive taktik kan også blive nødvendigt, da Disney Plus allerede i december 2020 har slået dem på antallet af danske brugere (selvom de kun har eksisteret i tre måneder):

2. Streaming, nu i 4K (… i fremtiden)

Selve lyden og billedet bliver også bedre med HBO Max.

HBO Nordic har længe været kritiseret for en dårlig streamingkvalitet. Hvor konkurrenter såsom Netflix tilbyder streaming af deres film og TV-serier i 4K, kan du kun se indhold på HBO Nordic i 1080p HD. 1080p HD er nogenlunde samme kvalitet, som du finder på en almindelig BluRay, hvorimod 4K er samme kvalitet, du kan forvente af en Ultra HD Blu-Ray.

Billedet og lyden bør derfor blive noget bedre med HBO Max – men dog ikke i begyndelsen.

WarnerMedia har sagt, at 4K HDR er en del af deres fremtidig planer. Hvornår vides dog endnu ikke.

For at få et 4K-billede kræver det dog også, at du har et 4K-TV og et hurtigt bredbånd. For 4K streaming skal du have en download på mindst 25 Mbit/s. Tjek din internethastighed her.

3. En bedre app – og brugeroplevelse

Til slut vil vi også få en ny og bedre app.

Brugeroplevelsen på HBO Nordic er – som streamingkvaliteten – blevet kritiseret længe. Men med “nedbrydningen af siloerne” mellem det amerikanske og internationale marked, vil HBO Max-appen ændres, så brugeroplevelsen bliver den samme som i USA.