Så vild bliver Playstation 5

Author Thumb
playstation 5

Sony er for første gang gået i detaljer om den næste Playstation. Læs her, hvad du kan forvente af Playstation 5 her på bredbånd.dk.

Bemærkelsesværdigt hurtigere og bedre. Så kort kan man egentlig opsummere Sonys næste spillekonsol, som officielt ikke har fået et navn endnu. Derfor kalder vi den for Playstation 5.

Wired har talt med Mark Cerny, Lead System Architect på Playstation 4 og dybt involveret i skabelsen af det, han konsekvent kalder “den næste generation konsol”. Cerny vil ikke tale om funktioner, lanceringsdato eller pris. Men han løfter lidt af sløret for de hardwaremæssige muskler, den nye Playstation 5 får.

Kan du huske den allerførste Playstation? Køb den i en miniudgave hos Coolshop her

Playstation 5 bliver en helt ny konsol

Både Sony og Microsoft er kendt for at sende konsoller på markedet, der er mindre opgraderinger af tidligere modeller. Sådan bliver Sonys næste konsol ikke, lover Cerny. Han fortæller samtidigt, at spiludviklere allerede har arbejdet med den i noget tid.

Hvad er der så inde i den? Spillekonsollen har en ottekernet AMD Ryzen processor. GPU’en understøtter blandt andet ray tracing; en teknologi, der simulerer lysets bevægelser. Det bliver ikke bare gjort mere præcist, men i realtid. AMD-chippen åbner også for 3D-lyd, som Cerny glæder sig over. Og 3D-lyden kræver ikke særlige højttalere eller andet specialudstyr.

“Som gamer har det været lidt frustrerende, at lyden ikke ændrede sig så meget mellem Playstation 3 og 4. Med denne konsol er drømmen at vise, hvor anderledes lydoplevelsen bliver, når vi kan sætte betydelige hestekræfter bag, siger han. “

Fra 15 sekunders load tid til kun 0,8 sekund på Playstation 5

Harddisken har indtil nu spillekonsollernes svage punkt. Jo mere data, der skal læses fra harddisken desto længere tid tager det. Loadtiden bryder spillerytmen, og kan ødelægge oplevelsen. Spillene sætter til med store krav til harddisken. Eksempelvis fylder det utroligt anmelderroste spil Red Dead Redemption 2 hele 99 gigabyte på Playstation 4.

Køb Red Dead Redemption 2 her

For at læse det, har Sony gjort noget, der indtil nu var umuligt. I Playstation 5 er der en særligt udviklet SSD-harddisk. Det betyder, at data kan læses fra harddisken langt hurtigere. Som eksempel viser Mark Cerny Spider-Man på Playstation 4 Pro. Han trykker på en knap, så den menneskelige edderkop flytter sig fra et sted på Manhattan til et andet sted i den berømte bydel. Det tager 15 sekunder. Da Cerny gør det samme på en “langsom” udviklerudgave af den nye konsol tager det 0,8 sekund.

SSD-harddisken betyder næsten ingen loadtider, og at karaktererne kan bevæge sig rundt i deres verden meget hurtigere, fordi man ikke bliver begrænset af læsehastigheden på harddisken.

Fysiske kopier af spil lægges ikke i graven

Der har været spekuleret i, om Sony helt vil droppe muligheden for at købe spil fysisk, så alle spil skulle downloades. Det bliver ikke tilfældet, siger Mark Cerny. Han fortæller også, at Playstation 5 (eller hvad end den nye konsol får af navn) bliver bagudkompatibel med Playstation 4-spil.

Author Thumb
Oversigt