Telenor MaxSpeed

tb 22. april, 2020
Telenor MaxSpeed

Telenor har relanceret deres bredbånd under navnet Telenor MaxSpeed og er dermed gået ind i kampen om at lokke kunder med 1.000 Mbit/s-hastigheder og lave priser.

Men hvordan adskiller Telenor MaxSpeed sig fra deres tidligere tilbud – og konkurrenternes? Og hvad byder fremtiden på, når det kommer til hurtigt internet fra Telenor?

Hvad er Telenor MaxSpeed?

Telenor MaxSpeed er en rebranding og relancering af Telenors bredbåndstjenester. Med det nye navn ønsker de at signalere, at de kan levere samme høje hastighed som deres konkurrenter – for en langt lavere pris.

Kronen på værket er deres hurtigste bredbåndsforbindelse på 1.000 Mbit/s for 249 kr. Den tilbydes til kunder i hovedstadsområdet, som har TDCs kabeltv-stik. Det omfatter rundt regnet 966.600 danske husstande.

Hvordan er de i sammenligning med andre bredbåndsudbydere?

Når man sammenligner Telenors tilbud med både store og små konkurrenter på markedet, er det tydeligt, at Telenor har taget relanceringen alvorligt. 

Deres ellers mest fremtrædende konkurrent, YouSee, har prissat deres 1.000 Mbit/s-forbindelse på 399 kr. Du kan altså spare 150 kr. om måneden ved at skifte til Telenor.

De hidtil billigste forbindelser med samme hastighed er fra Kviknet og FastSpeed. Kviknet tilbyder samme downloadhastighed for 229 kr./md. Forbindelsen leverer dog kun 60 Mbit/s som upload. FastSpeed derimod matcher både hastigheden og prisen på de 259 kr./md.

Hvem kan få Telenor MaxSpeed?

Telenor MaxSpeed er en paraply-betegnelse for Telenors bredbånd. Det betyder, at hvis du førhen har kunnet få bredbånd fra Telenor, vil du i dag kunne modtage MaxSpeed.

Hvis du gerne vil have den hurtigste hastighed (1.000 Mbit/s), skal du enten have den via fibernet eller via TDCs kabeltv-stik.

Med Telenor MaxSpeed skal du ikke også betale for en dyr TV-pakke, som du egentlig ikke er interesseret i. Selve tjenesten er uden binding og kommer med gratis oprettelse. Telenor forsøger derfor at få et endnu bedre fodfæste på bredbåndsmarkedet, der i forvejen er stærkt konkurrencepræget.

Telenors kundedirektør, Tor-Arne Fosser, har udtalt, at udbyderen håber at kunne tilbyde en “bredbåndsforbindelse i tophastighed til en god pris.”

Tiltaget skal ses i et større sammenhæng, hvor Telenor er i færd med en koncentreret indsats på at kapere en større del af både mobil- og bredbåndsmarkedet.

Mere Telenor fibernet til foråret 2020

Telenor har også afsløret i deres pressemeddelelse, at de i 2019 indgik to fiberaftaler med Eniig (Nordlys) og Nord Energi, så 450.000 yderligere husstande her til foråret vil kunne få fibernet.

I sensommeren 2020 vil 120.000 yderligere nordjyske husstande kunne komme på Nord Energis fibernet.

Med i alt 570.000 yderligere husstande vil Telenor næsten firedoble antallet af fibernetkunder fra 200.000 kun i hovedstadsområdet til 770.000 kunder overalt i Danmark.

Et større udbud på fibernet-fronten har også været nødvendigt, fordi det norsk-ejede teleselskab har mistet flere bredbåndskunder over de seneste år. I oktober 2019 kunne Berlingske kunne rapportere, at Telenor på kun et år havde mistet cirka 26.000 bredbåndskunder.

Prisen på fibernet er dog lidt højere, fordi engrosprisen er højere og variere afhængigt af hvem, der leverer selve fibernet-infrastrukturen.

Fordelen ved fibernet er, at det ofte er hurtigere og mere pålideligt sammenlignet med traditionelle bredbåndsforbindelse. Derudover skal du ikke deles om forbindelsen med for eksempel resten af din boligforening, som det ofte er tilfældet med coax-kablet (forbindelse via kabeltv-stikket).

2
1

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.