Der er mange gode grunde grunde til at investere i en VPN-service. Med en VPN kan du nemlig surfe sikkert og anonymt på nettet. Men hvor finder du den bedste? Vi har kigget på en del af de VPN-services, der kan bruges af danskere. 

NordVPN (10/10)

Her får du rigtig meget VPN for pengene. I modsætning til de fleste konkurrenter, kan du hos NordVPN have hele seks enheder koblet på samtidigt - andre har et maksimum på fem. Der er brugervenlige apps til både iOS og Android og så er der ingen logs af din trafik, der bliver krypteret dobbelt for at være på den sikre side Til gengæld har NordVPN ikke helt så mange servere, du kan lade din internettrafik gå igennem som konkurrenterne. Prisen er yderst rimelig, hvis du køber flere år ad gangen. En måneds adgang koster $11,95 (73 danske kroner), men det bliver betydeligt billigere, hvis du køber et år: $5,75 (36 danske kroner om måneden) eller to år: $3,29 (ca. 20 danske kroner om måneden). 

Og så kan du prøve NordVPN i 30 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds. 

 

Express VPN  (9/10)

Noget af det bedste ved Express VPN er, at de har lagt meget energi i at udvikle deres software til alle enheder. Næsten uanset hvilken enhed, styresystem eller browser du bruger, har de et lille program til det, der sørger for, at VPN opsætningen er let som en leg. Hvis det ikke går helt så nemt, er der nogle særdeles detaljerede vejledninger, der kan være med til at afhjælpe langt de fleste problemer. Deres netværk består af en hel del hurtige servere placeret over hele verden og så har supportafdelingen åben døgnet rundt. Prisen er fornuftig: $13 for en måned (ca. 80 danske kroner) og omkring $7 om måneden, hvis du køber et år (ca. 42 danske kroner) Du får ovenikøbet tre måneder med gratis og kan afprøve alle abonnementer kvit og frit i 30 dage. 

 

PureVPN (8/10)

Med PureVPN får du al det sædvanlige, plus en masse ekstra sikkerhed som: 128 bit kryptering, webfiltrering, antivirus og muligheden for kun at lede noget af din trafik gennem PureVPN. Serverforbindelserne er hurtigere end alverdens Duracellkaniner tilsammen, så du vil formentlig aldrig opleve at skulle vente på et website eller lignende på grund af VPN-forbindelsen. Supporten er online altid, og så får du to år for kun $3 om måneden (lidt under 20 danske kroner) Ganske enkelt fremragende!

 

 

Private Internet Access (8/10)

Alle grundlæggende VPN-funktioner, samt nogle ekstra funktioner og pris, der minder om PureVPN. At Private Internet Access “kun” scorer 8 ud af 10 point hos os, skyldes, at der kun er servere i 28 lande, og de ekstra funktioner er ikke ligeså veludbyggede som hos PureVPN. 

 

 

TorGuard (6/10)

Skal du bruge VPN sammen med andre metoder, der kan holde din internettrafik, privat og sikker, er TorGuard et kig værd. Selve DNS-delen rummer mange af de samme funktioner som konkurrenterne og priserne ligger i samme leje som de fleste andre. Hvis det kun er VPN, der er vigtig for dig, er der andre mere oplagte valg. 

 

 

VyprVPN (9/10)

Her får du en af markedets billigste VPN-løsninger, som samtidig tilbyder den langt største bank af IP-adresser og servere, hvilket gør dette til et utrolig stærkt VPN-netværk.

VyprVPN tilbyder herudover, at du kan få en dedikeret IP-adresse samt en “kill switch”, som vi selv er ret glade for. Denne VPN-service adskiller sig ved deres forsøg på at skabe mest mulig privatliv for brugerne og deres succesfulde forsøg for at blokere censur i flere lande.

 

CyberGhost (7/10)

Forvandler dig til et anonymt cyberspøgelse, så andre ikke kan se, hvad du laver. Softwaren kan sættes op på langt de fleste enheder og styresystemer. Prismæssigt ligger det på linje med konkurrenterne, hvis du køber for to år ad gangen. Et gennemsnitligt produkt, uden det vilde krymmel på toppen. 

 

Hide My Ass (6/10)

Virker på rigtig mange enheder - blandt andet spillekonsoller. De mener selv, at de har den bedste VPN-service på planeten, men så langt vil vi slet ikke gå. Softwaren er lige til at gå til og prisen på omkring 40 danske kroner om måneden (hvis du køber et år) er nogenlunde. Men også her bliver din trafik logget.

 

IPVanish VPN (6/10) 

Består af et kæmpe netværk af servere og ip-adresser. Selskabet går meget op i at beskytte dit privatliv. Den tilhørende app gør det let for dig selv at bestemme, hvilken server du vil forbinde til, men det er ikke altid at den forbinder til den valgte server. Man bliver ret hurtig træt af at dobbelttjekke, om man nu også er tilsluttet den server, man har valgt. 

 

StrongVPN (8/10)

Er en af de ældste VPN-leverandører  på markedet - og det kan ses på infrastrukturen. StrongVPN ejer alle deres servere selv, og det giver dem fuld kontrol, så de kan levere et meget stabilt produkt til dig. Har du brug for en dedikeret ip-adresse, er det også muligt. En mere end glimrende VPN. 

 

Goose VPN (7/10)

Har de mest grundlæggende funktioner, som man forventer af en moderne VPN-forbindelse. Den kan hurtigt sættes op på de fleste enheder og så bliver der ikke logget noget. Bortset fra navnet, er der to særlige ting ved Goose VPN: for det første kan du have et ubegrænset antal enheder koblet på samtidigt og for det andet kan du få et abonnement for kun $3 om måneden (lidt under 20 danske kroner om måneden), hvis du kan nøjes med at bruge under 50 gigabyte om måneden gennem Goose VPN.  

 

Hvad er VPN?

Efterhånden bliver mere og mere af vores liv forbundet til internettet. Smartphonen er blevet en naturlig forlængelse af armen og enhver enhed med respekt for mig selv, kan forbindes til hjemmets trådløse netværk. Det giver en masse muligheder for at være opdateret om alt 24 timer i døgnet, men det gør os også sårbare. De internetopkoblede enheder indsamler en masse data om os, som de sender videre til firmaer over hele kloden - og et eller andet sted ude i mørket sidder måske nogle kriminelle, der forsøger at opsnappe noget af al den information, der i internettets tidsalder flyder til og fra os hele tiden. VPN er en brugervenlig måde at beskytte sig mod den konstante overvågning.

VPN står for virtual private network og gør det muligt at lede din internet trafik gennem en anden server, der kan så hvilket som helst sted i verden. Det betyder, at du mindsker risikoen for at få afluret dine oplysninger af hackere og andre, der vil se, hvad du laver på nettet. Hvis du er koblet op til en server i eksempelvis Sverige, vil det udefra se ud som om, du sidder i Sverige. Din ip-adresse bliver forvandlet til svensk og intet vil umiddelbart kunne føres tilbage til dig.

Mange virksomheder benytter VPN, når medarbejderne skal koble koble sig op til virksomhedens servere. Adgangen kræver ofte, at medarbejderen idenficerer sig før VPN-adgangen bliver tilladt. Det sker for at mindske risikoen for, at medarbejderen udsætter virksomhedens servere og computernetværk for fare.  

 

Hvem har brug for en VPN?

En VPN-forbindelse er en god idé for alle dem, der går op i anonymitet og/eller sikkerhed. Der bliver holdt øje med hvad du foretager dig på internettet som aldrig før, af programmer, små stykker kode, der målretter annoncer til dig osv. Kriminelle bliver mere og mere udspekulerede i forsøget på at snyde dig til at afgive oplysninger, inficere din computer og meget andet. Det undgår du ved at bruge en VPN, fordi ingen oplysninger kan kobles sammen med dig. Helt at undgå overvågning er noget nær umuligt, men med en VPN kan du minimere den betragteligt.  

 

Overvejelser når du vælger VPN

Der er mange VPN-tjenester derude, så hvordan vælger du den, der passer bedst til dig? Der er flere ting at overveje:

Pris: Hvad koster den VPN du kigger på? Det kan aldrig betale sig kun at købe en måned ad gangen, til gengæld kan der være enormt mange penge at spare, hvis du betaler for et, to, tre eller flere år ad gangen. På den måde kan du komme helt ned omkring 20 danske kroner om måneden. Det er en pris, hvor alle kan være med.

Båndbredde: Nogle VPN-udbydere har en grænse for, hvor mange gigabyte trafik du kan føre gennem deres servere. Skal du for eksempel bruge VPN til amerikansk Netflix er det en god ide at vælge en udbyder med ubegrænset båndbredde, fordi videostreaming kan kræve mange gigabyte data.

Bliver du logget? En af de helt store fordele ved VPN er, at din internettrafik bliver anonym. Så meget desto mere paradoksalt er det, at nogle VPN-services selv fører en log over hele eller dele af det, du bruger deres tjeneste til. Loggen bliver med meget stor sandsynlighed aldrig nogensinde brugt til noget, men at den overhovedet findes hos nogle udbydere ødelægger forestillingen om at kunne surfe privat. 

Hvilke enheder har du? Der er forskel på, hvilke enheder de forskellige VPN-leverandører understøtter. Alle kan sættes op på en pc, men ikke alle går i hånd med eksempelvis Linux, spillekonsoller og mediesystemet Kodi. Tænk både over dit behov her og nu og dit behov lidt ud i fremtiden. Det er ærgerligt at betale for tre års VPN, hvis du om et år finder ud af, at den ikke understøtter din nye investering.

Hurtig og meget hurtig: Alle udbydere som vi har gennemgået ovenfor vil sikkert påstå, at netop de har de hurtigste forbindelser. Og af indskydende grunde kan de jo ikke have ret alle sammen. Heldigvis har de alle en periode på mellem syv og 30 dage, hvor du kan få pengene tilbage, så brug “prøvetiden” til at være kritisk overfor den såkaldte lynhurtige hastighed.