Netdating: Her er de bedste dating-sider

Netdating kan være en effektiv måde at finde kærligheden, men det kan også være spild af tid og penge. Hvilken side skal du vælge? Find ud af det her. 

Kasper Skov Jensen

Netdating: Pas godt på

“True love can be hard to find”, lød det i et hit fra N-Joy i 1990’erne. Og det kan den stadig være, på trods af, at der aldrig har været flere muligheder for at finde en kæreste. Netdating har været en mulighed siden midten af 90’erne, hvor danskerne for alvor fik adgang til internettet og computeren flyttede ind derhjemme. Siden er der kommet en hel underskov af netdating-sider til alle formål og til enhver smag. Desværre skal man holde godt øje, for nogle sider fungerer som umoralske pengemaskiner, der kun er interesseret i at dræne dit betalingskort hver eneste måned.

Vi har fundet både gode og dårlige netdating-sider:

Pros:

 • Gode brugerbedømmelser på Trustpilot
 • Rigtig mange profiler
 • Betalt medlemskab fra 99 kr.
 • Telefonisk kundeservice

Cons:

 • Det betalte medlemskab til 99 kr. er med 6 måneders binding

En af Danmarks ældste sider for netdating, og er efter eget udsagn også den største. Den får en topplacering i vores anmeldelse, fordi der er rigtig mange profiler og en fornuftig søgefunktion. Og ikke mindst to ting, der i vores øjne gør Dating.dk lidt bedre end andenpladsen: Betalte medlemskab koster fra kun 99 kroner om måneden, og så er det muligt at ringe til kundeservice, hvis man har spørgsmål. Nogle gange er det bare nemmere end at vente i dagevis på et mailsvar.

Pros:

 • Nem profiloprettelse
 • God søgefunktion

Cons:

 • Relativt dyrt medlemskab
 • Ingen telefonisk kundeservice

En dansk dating-side som efter sigende har ført tusindvis af par sammen siden starten i 1999. Det er nemt og hurtigt at oprette en profil, men for at kunne kontakte andre skal man have et betalt medlemskab. Og det er jo trods alt derfor, man er der: for at komme i kontakt med andre. Der er mange profiler, så det kan virke en smule uoverskueligt. Heldigvis er der en veludviklet søgefunktion, der hjælper med at indsnævre de potentielle dates efter blandt andet geografi, alder og interesser. Et betalt medlemskab koster fra 199 kr. om måneden. Det er mange penge, men det giver gode muligheder for at møde kærligheden.

Pros:

 • Gør meget for at bekræfte ægtheden af profiler
 • En nogenlunde pris for et abonnement

Cons:

 • Brugertallet er ukendt

Nextlove er mødestedet for fraskilte og singleforældre. Vi ved ikke, hvor mange aktive profiler, der faktisk er. Men der ser ud til at blive gjort en del for at bekræfte ægtheden af de profiler, der bliver oprettet. Siden er på dansk, med enkelte steder hvor oversættelsen fra engelsk er glippet. Som på andre datingsider er profiloprettelsen gratis, men hvis man vil skrive til andre koster det. Prisen for et år er 129 kr. om måneden, hvilket umiddelbart virker som en rimelig pris

Pros:

 • Gode priser på betalte medlemsskaber
 • Telefonisk kundeservice

Cons:

 • Ikke til at vide, hvor mange aktive brugere der er
 • Dårlige anmeldelser på Trustpilot

Her har vi en dansk dating-side for folk over 40. Det kan både gøre dating-oplevelsen mere fokuseret og mere begrænset. Vi ved desværre ikke, hvor mange aktive profiler, der er. Men prisen på omkring en krone om dagen virker meget rimelig. På Trustpilot har en del utilfredse brugere fortalt om 40Plus, men vi kan ikke vide om det er brugere, der “bare” har haft uheldige oplevelser, eller om der er reelle kritikpunkter. Der er dog ekstra point for at have telefonisk kundeservice.

Pros:

 • Manuel kontrol af profilerne
 • God pris

Cons:

 • Et ukendt antal aktive profiler
 • Blandede Trustpilot-bedømmelser

Det hollandske selskab MatchMedia står bag 50PlusMatch, som er netdating for folk over 50 år. Alle profiler bliver angiveligt manuelt kontrolleret, inden de bliver oprettet. Dog kan vi ikke være sikre på, hvor mange aktive profiler, der rent faktisk er. Som de fleste andre dating-sider skal man have et betalt medlemskab for at kunne skrive til andre medlemmer. Det koster fra 79 kroner om måneden.

Cons:

 • Gemmer priserne
 • Bruger voldsomt tvivlsomme kundeudtalelser
 • Antallet af aktive profiler er ukendt

C-Date er ejet af det internationale netdating-imperium Interdate S.A. Siden beskriver sig selv som et mødested for afslappede forhold. Som alle andre steder er det gratis at oprette en profil, men den er stort set ubrugelig uden et betalt medlemskab. At C-Date gemmer deres priser væk, trækker kraftigt ned i vores bedømmelse, og giver et indtryk af, at der er noget at skjule.

Fotos fra C-date.dk og C-Date.com 

Medlemskabet koster fra 179 kr. om måneden. Heller ikke her er det til at gennemskue antallet af aktive brugere.

Pros:

 • Alle medlemmer tager en personlighedstest

Cons:

 • Siden reklamerer med vildledende succeshistorier
 • Skjuler priserne for at lokke folk til at oprette en bruger

Endnu en dating-side ejet af Interdate S.A. Og alle de umoralske metoder bliver også brugt her. Priserne er gemt væk og de kundeudtalelserne er tilsyneladende opdigtede. Det billigste betalte medlemskab koster 299 kr. om måneden – det er helt uhørt dyrt.

Fotos fra Be2.dk og Be2.com 

Det gode profilnavn til netdating

Navnet på din profil er potentielt noget af det vigtigste ved netdating.  Profilnavnet er blandt det første en potentiel date ser, så det gælder om at fange opmærksomheden. Forsøg at find et navn, der siger noget om din personlighed eller din største passion på en sjov eller overraskende måde.

Profilteksten & profilbillederne

Det er god stil at bruge profilteksten til at skrive om, hvem du er og hvad du søger. Vær gerne både konkret og mystisk på samme tid, så andre har noget at spørge ind til. I stedet for at skrive, at du elsker musik så skriv hvilken musik og hvorfor du elsker netop det. Skriv også gerne noget uventet – som eksempelvis, at du kan drikke et glas mælk på få sekunder eller, at du engang har været til koncert med verdens mindste band. Det er en dårlig idé at lyve, så du skal selvfølgelig kun skrive sande ting.

Gode profilbilleder kan være forskellen på, om folk skriver til dig eller ej. Så gør dig umage med at tage og udvælge de helt rigtige billeder. Drop de tydeligt opstillede med heftig redigering og filtre. Vælg i stedet for billeder, der tydeligt og ægte viser hvordan du ser ud, og gerne hvad du kan lide at lave.

Og så er det selvfølgelig vigtigt at være der hvor der er andre mennesker at finde, og hvor det er til at betale. Du kan f.eks. holde dig for øje at sammenligne priserne på netdating, og se deres samlede medlemstal. Det er nu sjovest når der er lidt at vælge i mellem.