Computerspil giver uro i familien

Kasper Skov Jensen 05. september, 2018

Teenageres brug af computerspil er et tilbagevendende diskussionsemne i mange familier, viser måling. 

Der er mange ting i familier med teenagere, som kan blive til konflikter. Én af dem er den tid drengene bruger på at spille computer. 34 procent af familierne har konflikter dagligt eller flere gange om ugen på grund af teenagedrenges tidsforbrug på computerspil. Det viser en måling som Megafon har lavet for TV 2. Det handler blandt andet om, at computerspil er en ukendt verden for de fleste forældre, mener en ekspert.

– For mig at se handler det om en generationskonflikt. Der er mange forældre, der ikke synes, det er en god idé at bruge al sin fritid på at spille computer, forklarer Anne Brus, post.doc. på Institut for Mennesker og Teknologi på RUC, til TV 2.

Viola Paasch Hansen er mor til tre teenagedrenge. Hun havde også diskussionerne om tiden foran computeren.

– Det kunne være, de ikke kom til aftensmaden, de overholdt ikke tider, når vi skulle nogle ting, eller de gad ikke at rydde deres værelser op. Jeg kunne ikke regne med, at det, vi aftalte, blev gjort, siger hun til TV 2.

Det ændrede sig, da hun begyndte at spille “Counter Strike” med sine tre drenge.

De respekterer mig på en anden måde. Jeg kan godt bede dem om at gøre nogle ting for mig, uden vi skal have en kæmpe diskussion i gang, fortæller Viola Paasch Hansen.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.