Coronakrisen sender biograffilm direkte til streaming

streaming under Corona

Coronakrisen har ramt de danske biografer hårdt

De danske filmdistributører har derfor taget den ekstraordinære beslutning at lancere flere af deres aktuelle nyheder, der ellers ville først ville være vist i biografen, på flere af de danske streamingtjenester.

Vi har samlet en liste over de biografaktuelle film, du nu kan finde til leje, køb eller endda gratis – uden at skulle forlade dit hjem.

Du kan som altid også læse vores guide til de bedste streamingtjenester, hvis du er kørt helt død i Netflix og HBO Nordic, men måske er nysgerrig på at få afprøvet en af de dusinvis andre streamingtilbud.

Der er også sørget for, at du kan få Viaplay i 14 dage – helt gratis. Med Viaplay kan du se et utal af serier og film, heriblandt alle James Bond-filmene, Grey’s Anatomy, Paradise Hotel, Contagion og Frost. Bare klik på det nedenstående link.

Lej biografaktuelle film online

lejes online

Emma, The Invisible Man og The Hunt kan nu lejes på blandt andet Viaplay, SFanytime og Blockbuster. 

Alle filmene kan lejes for mellem 179-189 kr.

Den højere lejepris er lavet i aftale med filmselskaberne og har til formål at indhente nogle af de tabte indtægt, de ellers kunne forvente, hvis filmen var blevet vist i biograferne.

Warner Brothers danske distributør var blandt de første til at tage den usædvanlige beslutning efter, at statsminister Mette Frederiksen annoncerede til et pressemøde i Statsministeriet, at offentlige forsamlinger af mere end 10 personer ikke vil være tilladt under den nuværende pandemi.

Køb biografaktuelle film digitalt

køb film digitalt

Bloodshot, Birds of Prey (and the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn) og Color Out of Space kan nu alle købes digitalt væsentlig tidligere end forventet.

Du kan blandt andet finde dem på iTunes, Google Play, Viaplay og Blockbuster. De koster samme pris, som hvis de var sat til salg efter at været blevet vist i biograferne.

cph dox

CPH:DOX – dette års største dokumentarfilm fra den københavnske filmfestival

Hvis du leder efter en mere finkulturel oplevelse, kan du leje årets bedste dokumentarer hos CPH:DOX. Den københavnske filmfestival har valgt – frem for at aflyse filmvisninger – at gå online.

CPH:DOX har derfor også afholdt en række interviews, diskussionspaneler og oplæg om de enkelte dokumentarer på nettet. Alle live-debatter og interviews ligger gratis tilgængeligt på siden.

Filmstriben – lån film gratis fra dit bibliotek under coronakrisen

filmstriben logo

Du kan fortsat låne film fra dit bibliotek via Filmstriben.

Tidligere på året var der ellers sået tvivl om, hvorvidt det ville være muligt for borgere i Københavns Kommune at fjernlåne film på Filmstriben. Begrundelsen for at afmelde abonnementet var, at der var alt for få besøgende, der benyttede sig af tjeneste.

Beslutning viste sig i mellemtiden at have været baseret på ukorrekte oplysninger om brugertallene på Filmstriben, og Københavns Kommune har derfor gentegnet et abonnement på den populære streamingtjeneste.

Mange filmpremiere er udskudte eller forsinkede

Coronakrisen har også været med til at udskyde en række af årets største filmoplevelser, heriblandt James Bond-filmen No Time to Die, Disneyfilmen Mulan, Marvelfilmen Black Widow, Greta Gerwigs Little Women og Fast & Furious 9.

Hvornår vi igen får mulighed for at indtage biografsæderne vides endnu ikke, men regeringen har forløbigt oplyst, at de håber på at åbne landet op efter påskeferien.