Dansk backup tjeneste giver giganterne kamp til stregen

Kasper Skov Jensen 05. oktober, 2018

Den danske backup tjeneste Onlime.dk er et godt alternativ til Dropbox og OneDrive for dig, der vil passe lidt bedre på dine dokumenter, billeder og andre filer.

Backup er ligesom en forsikring: man håber aldrig at få brug for den, men den kan spare dig for en masse tid og bekymringer, hvis uheldet er ude. Sørger du for at tage en online backup, er du sikker på altid at kunne få fat på dine uerstattelige billeder, dokumenter og andre ting igen. Mange danskere kender tjenester som Dropbox og Google Drive, der kan bruges til backup. Men få er opmærksomme på, at de er underlagt amerikanske regler om privatlivsbeskyttelse – og de er langtfra så strenge som i Norden.

Læs også:Vores anmeldelse af online backup tjenester

Med danske onlime.dk får du fuldautomatisk backup, ubegrænset plads og ikke mindst fuld beskyttelse af dine private filer for 649 kroner om året. Hvorfor er det en fornuftig investering i forhold til gratis tjenester som Dropbox og Google Drive? Her er 10 grunde:

1. Amerikanske backupløsninger har de fleste af deres servere i USA. Det betyder, at hele eller dele af dine filer ligger i amerikanske datacentre, der er underlagt den amerikanske lovgivning om privatliv og videregivelse af personfølsomme oplysninger. Så derfor kan dine filer og oplysninger om dig i sidste ende hos virksomheder og myndigheder i USA. Onlime.dk har alle servere i Norge, så ved at tage backup gennem dem, er du beskyttet af de langt stærkere norske regler om privatlivsbeskyttelse.

2. At serverne står i Norge betyder også, at det går meget hurtigere at overføre filer til og fra dem, fordi serverne er tættere på Danmark.

3. Der er ingen øvre grænse på overførselshastighederne. Så er det kun din egen internethastighed, der bestemmer hvor hurtigt det går.

4. Dropbox og andre backupløsninger har en grænse for, hvor meget plads du har til rådighed. Hos onlime.dk er der ubegrænset plads, så du aldrig løber tør og skal købe uigennemskuelige tillægspakker.

5. Det kan være en svær opgave at få fat på kundeservice hos amerikanske tjenester. Onlime.dk har dansktalende kundeservicemedarbejdere, der sidder klar til at hjælpe dig over mail, telefon og chat.

6. Vælg selv, hvilke mapper, der skal tages backup af. Når du har valgt, tages backuppen automatisk, uden du skal tænke mere over det. Dropbox og andre tager kun backup af de filer og mapper, du manuelt vælger.

7. Har du fortrudt en ændring? Ikke noget problem. Onlime.dk gemmer de seneste fem versioner af alle dine filer, som du kan gendanne med et enkelt tryk.

8. Dine filer bliver synkroniseret på alle enheder. Du er dækket ind, uanset hvor mange enheder du har. Og du har altid adgang til dine filer via app eller browser.

9. Billeder og videoer fra alle dine enheder, bliver samlet ét sted. Selvfølgelig helt uden at blive komprimeret – uanset hvor store eller små de er.

10. Del filer og mapper, helt som du vil. Bestem hvem, der kan se dine filer eller mapper, hvem der kan downloade dem og hvem, der skal kunne ændre filerne og dele deres filer med dig.

Hos onlime.dk får du automatisk backup af de mapper og filer, du vælger. Alt bliver beskyttet af den norske lovgivning om privatliv og personfølsomme oplysninger, som er blandt de strengeste i verden. Du kan sikre alle dine vigtige filer fra alle dine enheder, selv store billeder og videoer. Vælg hvem du vil dele med, og hvem, der kan dele med dig. Danske kundeservicemedarbejdere er klar til at hjælpe.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.