Derfor frygter Telenor-chef ikke ny bredbåndskonkurrent

Chefen for Telenor i Danmark frygter ikke konkurrencen fra det nye bredbåndsselskab Fastspeed.

Det har ikke sendt chokbølger gennem Telenor, at der til foråret kommer en ny bredbåndskonkurrent. Fastspeed vil levere hurtigt bredbånd til lavpris, men Telenors topchef Jesper Hansen (billedet) ser ikke en kundeflugt for sig.

– Vi hilser altid konkurrence velkommen. Men der er måske en mulighed for, at kunderne tænker lidt anderledes og ikke længere er så begejstrede for at skifte til en helt ny leverandør og spare 30-40 kroner for så om halvandet år at se selskabet blive solgt, hvorpå prisen stiger, siger han til Berlingske.

Læs også:Nyt bredbåndsselskab vil lokke kunder med høje hastigheder og lave priser

Med sit svar indikerer Jesper Hansen, at han forudser, at Fastspeed går samme fremtid i møde som Hiper. Hiper blev opkøbt af TDC, der efterfølgende hævede priserne for kunderne. Flere af bagmændene bag Fastspeed har tætte forbindelser til TDC. Den ene, Peter Pægbæk, var med til at stifte både Fullrate og Plenti, som begge blev solgt til TDC.

I interviewet lufter Telenor-topchefen sin frustration over, at selskabet ikke kan leje sig ind på fibernettet, som energiselskaberne ejer.

– Jeg må hver måned sige farvel til gode, loyale, gamle kunder, fordi jeg ikke kan tilbyde dem de højhastighedsforbindelser, som de efterspørger, siger Jesper Hansen.

Telenor mistede 8.000 bredbåndskunder i 2018.