Flere danskere får hurtigere bredbånd

Kasper Skov Jensen 11. januar, 2019

Antallet af danskere, der har en bredbåndshastighed på mindst 100 Mbit i downloadhastighed er steget med 62 procent.

Mange ting bliver nemmere og hurtigere med en ordentlig bredbåndsforbindelse. En opgørelse fra Energi, Klima- og Forsyningsministeriet viser, at andelen af danskere med en internetforbindelse på mindst 100 Mbit i download er steget med 62 procent på et år.

Læs også: Nem guide: Sådan får du amerikansk Netflix

Udviklingen begejstrer ministeren på området.

– Det er en særdeles positiv udvikling, der sker på bredbåndsområdet. Når kunderne efterspørger hurtigt bredbånd, så stimulerer det teleudbyderne til at investere endnu mere i udrulningen af den digitale infrastruktur. Disse investeringer er meget vigtige i forhold til at skaffe danskerne lynhurtigt bredbånd, siger energi, klima- og forsyningsminister Lars Christian Lilleholt i en pressemeddelelse.

Energistyrelsens telestatistik viser også, at vi taler mindre i mobiltelefon. Antallet af samtaleminutter faldet med 6,3 procent fra første halvår af 2017 til første halvår af 2018. Til gengæld bruger vi mere mobildata. I samme periode er det samlede dataforbrug steget 29 procent.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.