“Game of Thrones” sender hunde på internat

Flere danskere anskaffer sig hunde efter at have set “Game of Thrones”, men en del af de firbenede ender på internater, fordi hundeejerne ikke magter opgaven.

I den hypede serie “Game of Thrones” er der flere skabninger, der minder om hunde. Og populariteten kan ses på Dyrenes Beskyttelses internater, hvor man især modtager mange hunde af racen Siberian Husky.

Læs også: HBO Nordic er nede: Sådan ser du “Game of Thrones” alligevel

Mellem 2013 og 2017 er antallet af netop de hunde på internaterne steget fra fem til 25 om året. Alene i årets første tre måneder har Dyrenes Beskyttelse modtaget 15 hunde med de karakteristiske blå øjne.  

Se den helt nye sæson 8 af “Game of Thrones” på C More. De første 14 dage er gratis

Det skyldes, at folk ved for lidt om, hvad man går ind til når man ejer en Siberian Husky, lyder det fra organisationen.

– Det er en aktiv hund, som har brug for plads og motion og ejere, som kan træne med den. Det går ikke at have sådan en hund i en lille lejlighed på 4. sal, for den egner sig ikke til at ligge i sofaen. Det giver hurtigt problemer, når hunden måske er understimuleret og bliver frustreret og derved reagerer negativt og begynder at gø eller hyle og ødelægge eller gnave ting i stykker. Og så ønsker mange at komme af med den, fordi man ikke lige havde tænkt over hvilken hund, man havde anskaffet sig, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

En Siberian Husky skal løbe omkring 20 kilometer om dagen og aktiveres mentalt, lyder det i pressemeddelelsen.

Dyreorganisationer har registreret en lignende tendens i resten af Europa.