Pladeselskaber slæber internetudbyder i retten

En række pladeselskaber gør et nyt forsøg på at få internetudbyder til at stoppe digitale pirater.

Hvor meget skal der til, før en internetudbyder kan lukke for en kundes forbindelse. Det er den amerikanske internetudbyder Cox og en lang række pladeselskaber uenige om. Pladeselskaberne, som blandt andet tæller Sony og Universal, går nu rettens vej for at tvinge Cox til at stoppe forbindelsen til de kunder, der downloader musik ulovligt.

Ifølge amerikansk lovgivning skal internetudbydere afbryde forbindelsen til de kunder, der flere gange bruger forbindelsen til at downloade materiale, som er beskyttet af ophavsretten. Ifølge sagsanlægget, som Torrentfreak har set, mener pladeselskaberne, at mindst 20.000 kunder hos Cox har fået mere end 100 advarsler. Det kan blive dyrt for Cox for sagen omfatter mere end 10.000 stykker musik.

En domstol har tidligere dømt Cox til at betale 25 millioner dollars til pladeselskabet BMG, men den afgørelse blev siden omstødt så internetudbyderen gik fri.

I Danmark har Landsretten afgjort, at internetudbydere ikke kan tvinges til at udlevere oplysninger om deres kunder til private rettighedshavere.