Pristjek: Her får du hurtigt bredbånd

sådan får du hurtigt bredbånd

Hvis du synes, at livet er for kort til at vente på langsomt internet, bør du læse med her. Der er mange fordele ved at have lynhurtigt bredbånd. Uanset om du streamer masser af film og tv-serier eller har behov for at hente tunge filer ned, er det bare rart, når internettet kører uden at lagge. 

Men hvor finder du hurtigt bredbånd? Vi har gennemsøgt det danske marked, så du ikke behøver at bruge tid på at gøre det.

Top 5 udbydere over hurtigt internet:

UdbyderHastighed download/uploadViaPrisBinding
1. GigabitOp til 5000/5000 Mbit/sFiber299,- kr./md.3 måneder
2. FastspeedOp til 1000/1000 Mbit/sFiber249,- kr./md.6 måneder
3. KviknetOp 1000/60 Mbit/sCOAX219,- kr./md.6 måneder
4. StofaOp til 1000/100 Mbit/sCOAX379,- kr./md.6 måneder
5. TelmoreOp til 1000 Mbit/s5G349,- kr./md6 måneder

Hvorfor skal du have hurtigt bredbånd?

Er der flere end dig i husstanden, er det oftest en fordel at have hurtigt internet. Når I er flere online samtidigt, tager I nemlig lidt af hastigheden hver. Forestil dig, at du har en 25 Mbit/s-download-hastighed, og at I er tre i hjemmet, der hver især bruger internettet. Hvis I alle tre ser videoer, er der stor chance for, at I vil opleve, at videoen stopper for at loade, eller at den vil lagge. Man siger nemlig, at det kræver omkring 8 Mbit/s at vise en video i HD. 

Har du hurtigt bredbånd, behøver du ikke at bekymre dig om, om du kan trække den film, du gerne vil se, eller om I kan være flere på samtidig. Står du i en situation, hvor du skal downloade en større fil, er en anden fordel naturligvis, at det ikke behøver at tage flere timer.  

Kan jeg være sikker på at få de nævnte hastigheder?

Det korte svar er nej. Som internetudbyderne skriver, er de nævnte hastigheder et maksimum, man kan trække. Som du kan se i oversigten, kan du få det hurtigste bredbånd igennem fiber. Fiberbånd er en forholdsvist ny måde at blive koblet til internettet på. Det er et fiberoptisk netværk, der består af lyslederkabler under jorden. Det vil sige, at kablerne sender data til dig i form af lyssignaler. 

Selvom man har gravet fibernet ned i store dele af Danmark, er det dog ikke alle, der har adgang til det. Derfor kan du med fordel sammenligne bredbåndsudbyderne på vores hjemmeside, og se hvad de kan tilbyde dig. Det eneste, du skal gøre, er at plotte din adresse ind, hvorefter udbyderen kan se, hvilken internetforbindelse du kan få. 

I tabellen har vi derfor taget både fiber, COAX og 5G med. COAX er bredbånd gennem telefonstikket. Eftersom det er en ældre løsning, kan de fleste trække COAX. 5G er – som navnet antyder – afløseren til 4G, og derfor er det muligt at få helt op til 1000 Mbit/s. Det er en løsning med mobilt bredbånd, hvor du får et SIM-kort til at sætte i routeren. Bemærk, at der oftest er en fair use-grænse på mobilt bredbånd. 

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.