Prøv det nye DR TV her

Kasper Skov Jensen 12. juni, 2019
Foto:
Screenshot af det nye DR TV

DR vil være danskernes foretrukne streamingtjeneste. For at blive det, lancerer man en testudgave, som får alvor går i luften til efteråret. Men du kan prøve det allerede nu.

DR kæmper en hård kamp med blandt andre Netflix og Youtube om unge seere. Trods den benhårde konkurrence fra de internationale giganter, har DR som ambition at have danskernes foretrukne streamingtjeneste i form af DR TV. Første skridt mod det mål blev præsenteret ved en pressebreifing onsdag.

I stedet for at bygge videre på det eksisterende DR TV, har man valgt at starte helt forfra. Ifølge DR giver det brugerne en masse muligheder, man kender fra blandt andre Netflix. I første omgang har DR ikke skruet ved videokvaliteten, men i stedet ændret design og funktioner, så det minder om andre streamingtjenester.

Gå ikke glip af vores store anmeldelse af streamingtjenester

På den teknologiske side, har man minimeret antallet af leverandører, så det bliver nemmere at tilpasse tjenesten efterhånden som brugernes vaner og forventninger ændrer sig. Omkring indholdet går man fra at tænke DR TV som et supplement til klassisk flow-tv til, at det fremover bliver en streamingtjeneste, der ikke er afhængig af gammeldags tv. Publiceringen af programmer kommer til at følge streaming-brugernes vaner og ønsker, og er ikke længere bundet op på en udsendelsesplan beregnet til tv.

En af de mest mærkbare ændringer i den nye udgave af DR TV er muligheden for at oprette en bruger og underbrugere til eksempelvis børn. Gør man det, bliver det nemmere for DR’s nye algoritmer, og redaktionen bag DR TV, at anbefale lignende programmer til dig.

Du kan prøve den nye version af DR TV lige her

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.