Sony relancerer den allerførste Playstation

Kasper Skov Jensen 19. september, 2018
Foto:
Sony

Sony har lavet en retro model af den allerførste Playstation, og den kommer på gaden senere i år.

Nogle siger af og til, at alt var bedre i gamle dage. Og der er da også nemt at tænke tilbage til den farven på Playstation-konsollen ikke var sort, men grå. Den første Playstation-konsol kom på gaden for næsten 25 år siden, og gik hen og blev den første spillekonsol, der blev solgt i 100 mio. eksemplarer. 3 december kommer den på gaden igen. Sony sender en retro model af den legendariske spillekonsol på gaden.

Den nye retro-Playstation er 45 procent mindre end originalen, men derudover er det meste som i de gode gamle dage midt i 1990’erne. Både konsollen og de to medfølgende farver er heldigvis holdt i den velkendte grå farve.

Det gammeldags scart-kabel, der sørgede for signalet til det tonstunge fjernsyn med billedrør, er erstattet af en HDMI-udgang til den noget mere moderne fladskærm.

Læs også:Efter 18 år: Sony vil ikke længere reparere Playstation 2

Med den lille Playstation følger også 20 spil, som selvfølgelig også er fra de gode gamle dage. Det er bl.a. Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3.

Du kan se mere til retroudgaven, der har fået navnet Playstation Classic, i videoen herunder:

(Artiklen fortsætter under videoen)

Den vejledende pris i Europa bliver 99 euro. Herhjemme ser det ud som om, Playstation Classic kommer til at koste lige under 1.000 kr. de billigste steder.

Fotos: Sony

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.