Wifi kan opdage bomber og våben

Kasper Skov Jensen 05. september, 2018

Et nyt amerikansk studie konkluderer, at et wifi-signal kan bruges til at finde våben og bomber.

De fleste af os kender den strenge sikkerhedskontrol i lufthavnen: håndbagagen bliver gennemlyst, man bliver sikkert kropsvisiteret, går gennem en metaldetektor, og måske bliver bagagen udtaget til manuel kontrol. Hele den process har en gruppe amerikanske forskere fundet et alternativ til, skriver BBC.

Forskerne har fundet ud af, at wifi-signal er effektivt til at opdage farlige genstande. De første undersøgelser har vist, at teknikken opdager de farlige effekter i mindst 95 procent af tilfældene.

Systemet virker ved, at to wifi-routere er tilsluttet en computer. På den ene router sidder antenner, der udsender wifi-signalet og på den anden er antenner, som modtager signalet. Ved at analysere den måde wifi-bølgerne går igennem genstande og materialer i lokalet, og hvordan de bliver sendt tilbage, kan man opdage ting som våben og bomber.

Det kan især bruges på steder, hvor der ikke er råd til et sikkerhedsniveau, som vi kender det fra lufthavne, lyder det fra forskerne.

– På store offentlige steder er det svært at lave en dyr screeningsprocess som den, der er i lufthavne. Der skal altid bruges mandskab til at tjekke tasker. Vi ville udvikle en supplerende metode for at reducere behovet for mandskab. Det kan få stor betydning for beskyttelsen af offentligheden mod farlige genstande. Det er der et voksende behov for, siger Yingying Chen, professor på Rutgers-New Brunswick School of Engineering, til BBC.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.