gigabit anmeldelse

Gigabit


Fordele


✅ Mulighed for en hurtig internetforbindelse mellem 1000 og 5000 Mbits/s.

✅ Ved tre af de fire af de pakker, tilbyder selskabet, at du får adgang til det superhurtige fibernet.

✅ Fiberleje inkluderet i prisen.

✅ Mulighed for en “skrabet” og prisbevidst Old School-internetløsning, som kan leveres via telefonstik.

Ulemper


❌ Den billigste internetpakke, man kan købe hos Gigabit, giver ifølge hjemmesiden hastigheder på “op til” 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload. Tallet er usikker, da der kan forekomme “overhead”, hvilket betyder, du ikke får den fulde værdi ud af dit bredbånd.

❌ Oprettelsesgebyrer fra 499 kr. ved tre af pakkerne. Det er uklart, hvorvidt det betyder, at oprettelse kan blive dyrere, eller om der kan opstå andre gebyrer i forbindelse med oprettelse.

Gigabit – priser på internet og fiber

Gigabits egen side dog også en form for pejlemærke-info om priser på deres fibernet, idet man scroller lidt længere ned.

Her ser man, at Gigabit tilbyder fire forskellige grundpakker til imellem 249 og 499 kr./md. Tre ud af disse fire indebærer at man får tilgang det det hurtige fibernet (den billigste pakke giver en net-løsning, hvor forbindelsen leveres via telefonstik.

For 249 kr./md. Får du 100/30 Mbit/s via almindeligt bredbånd. Det er den billigste internetpakke, og koster yderligere 499 kr. i oprettelse. Der er desuden en mindstepris for de første seks måneders forbrug af denne pakke på 1993 kroner. Prisen forudsætter, at leveringen af pakken er mulig, uden at Gigabit skal sende en tekniker ud til den pågældende husstand.

Den første fibernet-forbindelse du kan få hos Gigabit koster 299 kr./md. Og giver dig en hastighed på 100/100 Mbit/s. Som ved den mindste pakke skal du betale 499 kr. for oprettelse. Derudover er der en mindstepris for seks måneders forbrug på 2.293 kr. En pris, som ligesom ved mindsteprisen for den billigste internetpakke, indebærer at internetsystemet vil kunne installeres i den pågældende husstand uden et besøg fra en tekniker.

Den næstdyreste pakke hos Gigabit giver mulighed for hurtigt internet på 1000/1000 Mbit/s. Det er et helt gigabit i sekundet. Pakken koster 349 kr./md., og oprettelsesprisen ligger på minimum 499 kroner. Du skal som minimum betale 2.593 kr. for seks måneders brug af denne abonnement.

gigabit

Fibernet på op til 5000 Mbit/s

Den absolut største, og dyreste, pakke giver dig den hurtigste internetforbindelse via fibernet, som er tilgængelig for private kunder.

For 499 kr./md. får du 5000/5000 Mbit/s. Det er fem gigabit i sekundet. Det betyder, at du kan hente Beethovens samlede værker i lossless-kvalitet på cirka fire sekunder. Pakken koster ydermere 9.999 kr. i oprettelsesgebyr.

Gigabit er den eneste bredbåndsudbyder, der hidtil kan tilbyde så hurtig en fibernet-forbindelse. De skriver selv på hjemmesiden, at denne internetløsning egner sig til IT-specialister, erhvervsdrivende med krav om en ultra-høj forbindelse eller dedikerede gamere.

Om Gigabit

Gigabit blev grundlagt i 2013 af Baldur Norddahl, Mads Bennedbæk og Bjarni Norddahl.

Formålet med selskabet var at give flere adgang til- og udnytte det fulde potentiale af det hurtige fibernet. Gigabit var også blandt de første bredbåndsselskaber, der kunne tilbyde 1000 Mbit/s i et større område tilbage i 2014.

De høje hastigheder lykkedes ved, at Gigabit – i stedet for at bruge TDCs eget udstyr – leverede det aktive udstyr i begge ender. Det betød, at de opbyggede deres eget net baseret på rå fiber.

Selskabet Gigabit reklamerer på deres hjemmeside med at de tilbyder hurtigt, billigt, stabilt internet. På forsiden af Gigabits hjemmeside bliver man bedt om at indtaste sin adresse, for at tjekke præcis hvilke priser, der vil gøre sig gældende på den adresse, du bor på.

Gigabit Trustpilot

Ønsker du at høre, hvad andre synes om Gigabit, kan du besøge Gigabits Trustpilot.

Ofte stillede spørgsmål om Gigabit

Hvad tilbyder Gigabit?

Gigabit tilbyder internet via telefonstikket (xDSL m/u pair bonding og fibernet. Gigabit var de blandt de første bredbåndsselskaber, der kunne tilbyde 1000 Mbit/s i et større område allerede i 2014.

Hvorfor vælge fibernet fra Gigabit?

Fibernet er hurtigere og mere stabilt end xDSL. Det er, fordi xDSL kører over kobberkabler, der blandt andet kan påvirkes af temperaturer og vejrforhold. Fiberkabler transmitterer desuden data via lysstråler, fremfor elektriske signaler.

Hvordan adskiller Gigabit sig fra andre på markedet?

Gigabit er den eneste bredbåndsudbyder pt., der tilbyder internet via fibernet på op til 5.000/5.000 Mbit/s for private kunder.