Bedste antivirus-program 2019

Et effektivt antivirusprogram kan sammenlignes med at beskytte dit hjem mod indbrud – og indholdet på din computer kan være mindst lige så privat som det, der foregår bag hjemmets fire vægge.

Kasper Skov Jensen

Vigtigt at beskytte sig

Internettet åbner en uendelig verden af muligheder. Men det gælder om at holde øjnene åbne, fordi kriminelle også har mulighed for at skade eller snyde dig og din computer. Som i andre sammenhænge, er det vigtigt at beskytte sig. Her kommer et effektivt antivirusprogram ind i billedet.

Et antivirusprogram kan selvfølgelig scanne de filer, du henter fra nettet for at sikre sig at de ikke er skadelige. Moderne antivirusprogrammer kan heldigvis også meget andet. De kan for eksempel advare dig mod suspekte websider, beskytte dine kortoplysninger og få din computer til at køre hurtigere.

Her er de 7 bedste antivirus-programmer

Pros:
 • Et produkt, der bygger på næsten 30 års erfaringer med cybersikkerhed
 • Dansk telefon-support!
 • Ubegrænset antal enheder

Med næsten 30 år på bagen, er McAfee et af de største og mest veletablerede sikkerhedsselskaber. Ifølge brugertests leverer McAfee et produkt, der er så stabilt, at andre store konkurrenter bliver sat til vægs.

Scanningen dækker alle sikkerhedsrisici og giver så godt som ingen falske positiver. Derudover får du funktioner, der optimerer din enhed. Og som en sjældenhed kan du kontakte danske supportmedarbejdere på måde mail, chat og telefon. Af alle antivirusprogrammer på den her liste, er det kun Norton, der tilbyder det samme.

Licenser købt fra Danmark ligger i den dyre ende i forhold til USA – til gengæld kan du bruge det på alle dine enheder.

Pros:
Cons:
 • Både hjemmeside og program er på engelsk

Her er et godt eksempel på, at man ikke behøver være størst for at være bedst. Total Av har mange af de samme funktioner, som man skal betale for i langt dyrere domme hos konkurrenterne.

Programmet passer i det store hele sig selv, og kører i baggrunden uden at påvirke computerens ydeevne synderligt. Scanninger for både virus, spyware og malware startes med et enkelt tryk i et program, man ikke behøver være computernørd for at forstå. Desuden medfølger en håndfuld funktioner, der kan optimere enheden; gøre den hurtigere og frigøre plads.

Pros:
Cons:
 • Mange unødvendige funktioner hvis man kun er ude efter antivirus

Avast er mest kendt for gratis antivirus, men den relativt billige betalingsudgave giver flere funktioner. Der er ikke så mange optimeringsværktøjer indbygget, men du kan føle dig i sikre hænder, når Avast passer på dig. Du bliver beskyttet i realtid af de avancerede filtre og skjolde.

En funktion skiller sig især ud: Sandkassen. Takket være den, kan du “prøvekøre” en fil, uden at risikere noget på din enhed. Du kan købe licens til 1, 3, 5 eller 10 computere for 1, 2 eller 3 år ad gangen til forskellige versioner af programmet. Den dyreste, Avast Ultimate, beskytter mod mest.

Pros:
Cons:
 • Chat-support er kun på engelsk

Et sikkerhedsprogram, der har særligt fokus på børnenes sikkerhed til computere, smartphones og tablets Hele familien er beskyttet mod virus, usikre hjemmesider og ransomware, hvor kriminelle låser dine filer og forlanger en løsesum.

Men programmets helt store styrke er muligheden for at lave familieregler på alle enheder. Som forælder kan man sætte tidsgrænser for hvornår ungerne skal lægge enheden til side. Desuden kan man styre, hvilke programmer og apps, barnet kan bruge, man kan blokere for indhold og endeligt kan man bruge en kortfunktion til at finde enheden (og barnet, hvis han/hun har den på sig.)

Alle programmets funktioner er brugervenlige, og man bliver ikke overvældet af indstillingsmuligheder, man ikke forstår.
Hvis noget driller, kan man chatte med en kundeservicemedarbejder eller ringe til dansktalende kundeservice. Prismæssigt ligger F-Secure Safe på niveau med mange andre sikkerhedsprogrammer. Et årsabonnement koster fra 495 kr. og giver licens til tre enheder.

Pros:
 • Et verdensberømt produkt
 • Din enhed bliver hurtigt scannet for trusler
Cons:
 • I den høje ende af prisskalaen
 • Mangler lidt værktøjer ift. andre i prisklassen

Norton er mindst lige så kendt for at levere antivirus som kollegerne og konkurrenterne hos McAfee. Produktet har samme høje kvalitet og beskytter dig mod næsten alle tænkelige trusler. Scanningsprocessen er lynhurtig.

Før i tiden havde Norton det problem, at programmet gjorde enheden meget langsom. Sådan er det ikke mere. Virksomheden har fire forskellige antiviruspakker til tre forskellige priser. Den dyreste løsning til 599 kroner om året beskytter op til 10 enheder og indeholder også et børnefilter. Det er nemt at komme i kontakt med dansk kundeservice.

Pros:
 • Et produkt med gode basisfunktioner
 • Fås på dansk til Windows og Android
Cons:
 • Ingen chatsupport

For år tilbage var AVG et lille firma med god, gratis antivirus. Som årene er gået er flere programmer og millionvis af flere brugere kommet til. Gratisversionen af AVG giver en fornuftig grundlæggende beskyttelse mod virus, spyware og malware.

I den mest omfattende udgave af programmet til til 549 kroner om året, får du blandt en del andet beskyttelse af dit webcam, en masse optimeringsfunktioner, ekstra beskyttelse, når du shopper online og beskyttelse af din Android-enhed. Et gennemarbejdet produkt uden overraskelser.

Vigtigt at vide når du vælger antivirus

Der er et hav af forskellige antivirus-programmer og sikkerhedsløsninger på markedet. Så hvis du vil være sikker på at vælge rigtigt i første forsøg, kan det godt betale sig at gøre sig nogle tanker på forhånd. Hvad skal du så overveje?

Surfer du mest på nettet eller downloader du mange filer?

Antivirus-programmer kan både scanne filer for sikkerhedstrusler, og advare dig mod mistænkelige websites. Men der er forskel på, hvor effektivt programmerne løser de to opgaver.

Surfer du meget på nettet, bør du derfor gå efter et program, hvor beskyttelsen af din færden er i top. Det kræver blandt andet, at firmaet der står bag antivirusprogrammerne har en stor database over mistænkelige websider, og er hurtige til at reagere på brugernes anmeldelser af mistænkelige webadresser.

Vil du være endnu mere sikker på nettet, bør du bruge en VPN-forbindelse. Læs mere om VPN her.

Henter du mange filer fra internettet, er det vigtigt at dit nye antivirus har en effektiv filscanner. Det afhænger også af, hvor god virksomheden bag programmet er til at identificere nye trusler. Det er en fordel at aktivere den automatiske filscanning, som mange af programmerne giver mulighed for. Så skal du ikke selv huske på at scanne dine filer, inden du åbner dem.

Hvor mange licenser har du brug for?

Skal du bruge antivirus på mere end én enhed, kan der være penge at spare ved at købe flere licenser samtidigt. Det kan for eksempel være licenser til alle familiens Android-enheder. Konkurrencen blandt antivirus-firmaerne er enorm, så mange af dem er villige til at give dig en klækkelig besparelse, hvis du køber dine licenser for mere end et år ad gangen.

Skal dine børn beskyttes ekstra?

Der er et utal af steder på nettet, hvor børn ikke har noget at gøre. Nogle antivirus-programmer har et indbygget børnefilter, hvor du kan bestemme hvilke websites, dine børn må besøge og hvor længe de må være på nettet, før forbindelsen bliver afbrudt.

Optimering

Nogle antivirus-programmer løser ikke bare sikkerhedsopgaver, men kan også hjælpe dig med at få en hurtigere computer. Det kan gøres på mange måder, og det er umuligt at sige noget generelt om disse funktioner er lige så effektive som de enkelte optimeringsprogrammer. Det er dog en fordel ikke at have for mange af den slags programmer installeret på samme enhed.

Hastighed eller sikkerhed?

Typisk vil de mest omfattende og effektive antivirus-programmer også have en negativ indflydelse på din enheds ydeevne og hastighed. Er det vigtigt for dig at have en hurtig computer, bør du undgå de tungeste sikkerhedsprogrammer. Prioriterer du sikkerhed højest skal du vide, at det sandsynligvis vil betyde lidt længere ventetid, fordi de mest komplette programmer også belaster din enheds ram mest.

Kan du få pengene tilbage, hvis du fortryder?

Nogle antivirus-programmer koster en del penge. Det er især ærgerligt, hvis du efter at have prøvet et program i nogle dage finder ud af, at det ikke lever op til dine forventninger. Alle vores testede antivirus-programmer tilbyder returret hvis du fortryder – Husk dog at det kun er i en begrænset periode og at denne varierer fra program til program.