Her får du den bedste tv-pakke

Hvor får du den bedste tv-pakke til den bedste pris? Vi gennemgår her en række forskellige tv-pakker så du nemt kan finde den, der passer bedst til dig.

Kasper Skov Jensen

Stort udvalg af tv-pakker

Man hører oftere og oftere om, at det er blevet moderne at fravælge de traditionelle tv-pakker med flow-tv, for i stedet at vælge on-demand og streamingtjenester. Udviklingen går rigtigt nok den vej, men de helt almindelige tv-pakker er stadig sådan langt de fleste danskere ser tv.

Som du sikkert ved, har leverandørerne forskellige pakker til forskellige priser. Det kan være svært at holde overblikket over, så for at hjælpe dig har vi lavet den her anmeldelse af tv-pakker.

Her er de bedste tv-pakker

Pros:

Cons:

 • Streamingtjenester koster mange bland selv-point
 • Prisen på tv-pakker hæves næsten hvert år
 • Mangler desværre Discoverys kanaler, Kanal 5, 6, 9 etc.

Yousee er Danmarks største leverandør af tv-pakker. Der er alle de kanaler man kan forvente, og så kan man ovenikøbet selv sammensætte sin pakke af tv-kanaler og streamingtjenester. Grundpakken til 299 kr. indeholder bl.a. alle DR-kanaler, TV 2 og TV3.

Bland selv fungerer ved, at man alt efter pakkens pris får et antal point at blande for. Hver tv-kanal koster et point og hver streamingtjeneste mellem to og ti point. Sammensætningen kan skiftes hver måned, men de mest interessante streamingtjenester koster mange point. HBO Nordic koster seks point, hvilket Viasat Film og Viaplay ligeledes gør. Netflix kan også tilvælges på flere forskellige niveauer der kan koste fra fem til sytten point.

Noget af det bedste ved Yousee er, at man får mere med end traditionelt tv. Selskabet satser på underholdning, som er eksklusivt til tv-kunder. Derudover er det muligt at se kanalerne på mobilen og tabletten og optage, tv-arkiv, spole og meget mere i programmerne via en smart boks, der kan sættes til fjernsynet.

Desværre har Yousees tv ry for at være ustabilt i forhold til firmaets størrelse, og så er det nærmest blevet til en årlig tradition, at der varsles prisstigninger på tv-pakkerne om efteråret med virkning fra årsskiftet.

Pros:

Cons:

 • Høje priser

Bor man i Jylland er der gode chancer for, at man få tv fra Stofa, som har kombineret traditionelle tv-pakker, vælg selv og bland selv. Hos Stofa kan du få alle de store danske kanaler, og det er en kæmpe fordel, at valgfriheden er så stor.

For det første er der de almindelige pakker med faste kanaler. En anden mulighed er at vælge en pakke med et antal kanaler, som man så vælger. Den sidste mulighed er komplet valgfrihed uden en bestemt pakke eller et bestemt antal kanaler. Uanset hvad Stofa kan levere, medfølger en boks, der bl.a. kan optage. Kanalerne kan ses via en app, og der er adgang til DR’s tv-arkiv.

Valgfriheden er som nævnt stor, men prisen er i den høje ende. Den lille tv-pakke koster eksempelvis 239 kr og hvis man vil have otte valgfrie kanaler med i den er prisen 454 kr.

Pros:

Cons:

 • Giver ikke adgang til Viasats kanaler
 • Der er reklamer på live TV

Hos Dplay finder du programmer fra alle Discovery-kanalerne (Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, Eurosport 1, Eurosport 2, TLC, Discovery Channel, Animal Planet, ID – Investigation Discovery & Discovery Science) Det er mange kanaler, men det er faktisk ikke helt nemt at finde ud af, hvilke programmer, der kan ses på Dplay. Der er et stort udvalg af amerikanske realityprogrammer, krydret med lidt dansk underholdning.

Programmerne kan streames til dit tv via Chromecast, men vi savner nogle flere muligheder på flere enheder. Alle programmerne, med undtagelse af sport, kan ses med et abonnement til 99,- kroner om måneden. Sportspakken til 179 kroner om måneden giver desuden adgang til “udvalgt fodbold fra Superligaen, FA Cup, Carabao Cup, Copa del Rey, Nations League og Europa League,” som Dplay skriver samt Danmarks kampe til EM 2020 og OL Tokyo 2020.

Desuden er der en gratisversion, hvor programmerne bliver afbrudt af reklameblokke.

Pros:

 • Stort udvalg af dansk indhold – og nyt hver dag
 • Med sportspakken kan se La Liga og Serie A på TV2 Sport
 • Lav pris – især hvis du kan holde reklamerne ud

Cons:

 • Begrænset udvalg af udenlandsk indhold

TV2 Play er hjemsted for primært TV 2’s egenproducerede indhold. Som Danmarks anden store public service-leverandør er der et stort udbud af populære TV 2-serier som “Rita” og “Badehotellet” samt magasinprogrammer som eksempelvis “Besserwissere”, “Tirsdagsanalysen” og “Presselogen”. Derimod er det forholdsvis småt med udenlandske programmer, serier og film.

Hvis du er på udkig efter en streamingtjeneste, der kan holde dig opdateret og gøre dig klogere, er TV 2 Play helt uundværlig. Ikke mindst på grund af prisen, der adskiller sig fra de øvrige.

Vil du have hele pakken, inklusiv TV 2, TV 2 Zulu, TV 2 Sport, TV 2 Charlie og TV 2 Fri direkte og uden 1-3 minutters reklame før hvert program, skal du af med 129 kroner om måneden. Kan din tålmodighed holde til reklamerne, falder prisen til 99 kroner. Basispakken uden direkte kanaler og uden reklamer koster 69 kroner om måneden, og 39 kroner med reklamer. Begge dele i basispakken kan prøves gratis i 30 dage.

Pros:

Cons:

 • Meget få kanaler

Danmarks billigste tv-pakke. Det er hvad man får hos More TV. Der er ikke massevis af pakker, kanaler og tillægstjenester at tage stilling til. Det er både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at prisen er helt nede på 49 kroner om måneden. Ulempen er, at det langt fra er alle, der vil kunne nøjes med DR-kanalerne, TV 2, TV 2-regionerne og en håndfuld svenske og norske kanaler som er i tv-pakken.

Kanalerne ses via en app, og det gør det meget fleksibelt, næsten uanset hvor og hvordan man vil se tv. Har man den rigtige boks tilsluttet husalteret derhjemme, kan man supplere med streamingtjenester og gratis tv-apps, som eksempelvis BBC.

More TV er stadig nyt, så tiden vil vise om teknikken og konceptet kan holde. Men indtil videre er det et helt oplagt valg for dem, der bare vil have grundpakken.

Pros:

 • Kæmpe udvalg af kanaler
 • Ingen boks nødvendig
 • Mulighed for 4K-boks

Cons:

 • Uoverskuelig kanalsammensætning
 • Høje grundpriser
 • Kræver bredbånd fra Waoo

Får nogle år tilbage gik flere energiselskaber sammen for at lave Waoo. Det er et fiberselskab, der kan levere bredbånd, tv og telefoni, men desværre ikke til hele landet.

Med Waoos tv-pakker kan man få en boks, der understøtter 4K (også kaldet UHD). Den kommer især til sin ret, hvis man har den helt store pakke med kanalen Viasat UHD eller et Netflix-abonnement med 4K-understøttelse.

Waoo kan tilbyde mange forskellige kanaler, men sammensætningen af diverse pakker og tilbud er mildest talt svært at finde rundt i. Hjemmesidens til tider ulogiske opbygning gør det ikke bedre.

Det ligger i hvert fald helt fast, at priserne ikke hører til blandt de billigste. Den mindste pakke til 129 kr. indeholder 17 kanaler, men det virker ærlig talt dyrt – specielt med tanke på, at DR’s kanaler kan streames gratis via DR TV.

På plussiden er der web-tv med i alle tv-pakkerne, og Waoo er en af de eneste distributører, der kan tilbyde den føromtalte Viasat UHD. Og ligesom hos Telia TV, behøver man ingen boks for at kunne se kanalerne.

Pros:

 • Attraktive priser
 • Slip for tv-boksen
 • Kræver ikke bredbånd fra Telia

Cons:

 • Ingen Viasat-kanaler

Telia TV lever en overset tilværelse, og det er virkelig en skam. For her er virkelig nogle spændende muligheder – bare ikke for sportselskere.

Desværre mangler alle Viasat-kanalerne, som TV3, 3+, TV3 Max og TV3 Sport hos Telia – og det vil helt sikkert være en dealbreaker for mange. Bortset fra det, er der de mest populære danske kanaler, og hver pakke rummer mulighed for forskellige former for tilvalg, også af kanaler.

Man ser Telia TV via apps til smartphone, Chromecast og Apple TV. Det gør det fleksibelt for hele familien, og man slipper for at have en ekstra boks stående i stuen. I app’en er der et tv-aktiv, så man se udsendelser man er gået glip af.

I den billigste pakke til 99 kr. finder man bl.a. DR-kanalerne, TV 2 og Kanal5. Og så behøver man ikke have bredbånd hos Telia for at kunne få tv. Desuden kan man i næste pakkeniveau finde kanaler som 6’eren og Kanal 9 som sender bl.a. Superliga og andet sport også.

Pros:

 • Adgang til serier og film
 • Kan ses på alle enheder
 • Gratis installation

Cons:

 • Skyhøj pris
 • Kræver parabol

Canal Digital er den eneste leverandør i vores anmeldelse, der leverer tv-signalet via parabol. Nogle steder kan det være en fordel, men de fleste er helst fri for at have den tallerkenlignende modtager hængene på gavlen. Som alle andre lover Canal Digital skarpe billeder, men priserne kan på ingen måde kaldes for skarpe.

Den billigste pakke, kaldet Local koster absurde 419 kr. Det er helt vanvittigt i forhold til, hvad man får hos konkurrenterne. Oven i det er udvalget af kanaler næsten lige så skuffende.

Et af Canal Digitals salgsargumenter er, at man kan se tv på alle enheder, men det kan man hos alle leverandører med respekt for sig selv.

DRs kanaler er altid med

Tv-pakker kan være sammensat på mange måder, men DRs tv-kanaler er altid med i alle pakker og kan ikke fravælges. Husk, at det er lovpligtigt at betale medielicens, hvis du har en enhed, der kan modtage tv, radio eller internetforbindelse.

Lav en prioriteret kanalliste

Kanaludbuddet tæller hundredvis af kanaler, så før du begynder at undersøge markedet bør du lave en prioriteret kanalliste. Noter de kanaler du bare SKAL have i din tv-pakke og de kanaler, der vil være rare at have. Det vil i høj grad afhænge af dine interesser. Eksempelvis er der masser af sportskanaler, som der ikke er grund til at betale for hvis du ikke er sportsinteresseret.

Afhængig af, hvordan din prioriterede liste ser ud, har du måske slet ikke brug for en tv-pakke. Om du kan nøjes med streamingtjenester kan du blive klogere på i vores store anmeldelse af streamingtjenester her

Sport er dyrt

Tv-kanalerne bruger et hav af penge på rettigheder, og det kan ses i priserne på tv-pakker. Pakker med mange sportskanaler vil altid være dyrere end pakker med eksempelvis underholdningskanaler. Det hænder dog, at nogle af udbyderne kører tilbud, som kan gøre det muligt at se sport for en relativ billig pris. Dplay har tidligere kørt en kampagne nu, hvor du fik 30 dages gratis medlemskab, hvori deres sportskanaler er inkluderet. Prøveperioden er dog reduceret til 7 dage nu og gælder ikke pakken med sport og underholdning. Efter de 7 dage, fortsætter abonnementet til de normale 99 kr om måneden. Men skal man op og have en stor sportspakke, så vil det tage en stor bid af det månedlige rådighedsbeløb.

Vil du hellere streame?

Hvis du vil droppe den traditionelle tv-pakke til fordel for streamingtjenester, bør du tjekke vores store anmeldelse her.

Ofte stillede spørgsmål om TV-pakker

Hvad koster en tv-pakke?

I tv-pakkerne som vi har kigget på, spænder priserne fra 0 kr. (gratis prøveperiode) og til 429 kr. En tv-pakke med prøveperiode er dog kun onlineløsninger.

Hvilke kanaler kan jeg få i min tv-pakke?

Hvis man er villig til at betale, så kan man i princippet finde en løsning, som har alle kanaler. Men nogle tv-pakker er dog begrænset. Vælger du YouSee har du bl.a. ikke mulighed for at få Discovery kanalerne.

Kan jeg kombinere min tv-pakke med streaming tjenester?

Ja! Nogle løsninger har et pointsystem, hvor man kan tilvælge streamingtjenester til sin tv-pakke. Dette kommer selvfølgelig til en merpris, men der kan være penge at spare på en samlet løsning.