Her får du den bedste tv-pakke

Hvor får du den bedste tv-pakke til den bedste pris? Vi gennemgår her en række forskellige tv-pakker så du nemt kan finde den, der passer bedst til dig.

Kasper Skov Jensen

Stort udvalg af tv-pakker

Man hører oftere og oftere om, at det er blevet moderne at fravælge de traditionelle tv-pakker med flow-tv, for i stedet at vælge on-demand og streamingtjenester. Udviklingen går rigtigt nok den vej, men de helt almindelige tv-pakker er stadig sådan langt de fleste danskere ser tv.

Som du sikkert ved, har leverandørerne forskellige pakker til forskellige priser. Det kan være svært at holde overblikket over, så for at hjælpe dig har vi lavet den her anmeldelse af tv-pakker.

Her er de bedste tv-pakker

Pros:
 • Godt kanaludvalg
 • Fornuftige priser
 • Se tv på alle enheder
Cons:
 • Ingen bland selv-muligheder
 • Kræver bredbånd fra Fullrate

De fleste, der har set tv i løbet af 2018 har set reklamer for Fullrates bredbånd, men det TDC-ejede selskab har også en tv-del. Der er ingen valgfrihed som hos mange af konkurrenterne; til gengæld er der kanaler for enhver smag til en rimelig pris.

Fodboldelskere skal have den komplette tv-pakke til 519 kr. Det er mange penge, men samtidig en god pris i forhold til hvad en tilsvarende pakke koster andre steder.

Via Fullrates app kan man se tv på alle enheder.

Vi håber, at nogle af alle de valgmuligheder, der er hos storebror Yousee også finder vej til Fullrate.

Tv-pakkerne kræver desværre bredbånd hos Fullrate. Det trækker ned i vores samlede bedømmelse, men ændrer ikke ved, at Fullrate, efter vores opfattelse, har det bedste tv-produkt på markedet lige nu.

Pros:
Cons:
 • Ingen Discovery-kanaler (endnu)

Viaplay er ikke længere kun en streamingtjeneste med serier, film og sport. Det er faktisk også et reelt alternativ til gammeldags tv-pakker. Du kan nemlig tilkøbe tv-kanaler til det almindelige Viaplay-abonnement. Det er DR-kanalerne, TV 2, TV 3, TV 3 Puls og en række Viasat-kanaler.

Sportselskere bliver hurtigt vilde med total-pakken, der giver adgang til alt på Viaplay, de ovennævnte tv-kanaler, samt 3+, TV 3 Max, TV 3 Sport og Viasat Golf.

Alt i alt får du altså en samlet løsning med det bedste fra både streaming og traditionelt tv. Alt sammen uden boks, installation, kabler og binding. Det bedste af det bedste, uden besvær.

Pros:
 • Stort kanaludvalg
 • Adgang til eksklusiv underholdning
 • Mulighed for at blande tv-kanaler og streamingtjenester
 • Smart tv-boks
Cons:
 • Streamingtjenester koster mange bland selv-point
 • Der har været en del tekniske problemer de seneste år
 • Prisen på tv-pakker hæves næsten hvert år

Yousee er Danmarks største leverandør af tv-pakker. Der er alle de kanaler man kan forvente, og så kan man ovenikøbet selv sammensætte sin pakke af tv-kanaler og streamingtjenester. Grundpakken til 289 kr. indeholder bl.a. alle DR-kanaler, TV 2, TV3 og Kanal 5.

Bland selv fungerer ved, at man alt efter pakkens pris får et antal point at blande for. Hver tv-kanal koster et point og hver streamingtjeneste mellem tre og seks point. Sammensætningen kan skiftes hver måned, men de mest interessante streamingtjenester koster mange point. HBO Nordic koster fem point, mens Viasat Film og Viaplay koster seks point. Netflix kan også vælges.

Noget af det bedste ved Yousee er, at man får mere med end traditionelt tv. Selskabet satser på underholdning, som er eksklusivt til tv-kunder. Derudover er det muligt at se kanalerne på mobilen og tabletten og optage, tv-arkiv, spole og meget mere i programmerne via en smart boks, der kan sættes til fjernsynet.

Desværre har Yousees tv ry for at være ustabilt i forhold til firmaets størrelse, og så er det nærmest blevet til en årlig tradition, at der varsles prisstigninger på tv-pakkerne om efteråret med virkning fra årsskiftet.

Pros:
 • Den billigste tv-pakke i Danmark
 • Kan ses på næsten alle enheder
 • En nem og billig måde at se DR og TV 2
Cons:
 • Meget få kanaler

Danmarks billigste tv-pakke. Det er hvad man får hos More TV. Der er ikke massevis af pakker, kanaler og tillægstjenester at tage stilling til. Det er både en fordel og en ulempe. Fordelen er, at prisen er helt nede på 49 kroner om måneden. Ulempen er, at det langt fra er alle, der vil kunne nøjes med DR-kanalerne, TV 2, TV 2-regionerne og en håndfuld svenske og norske kanaler som er i tv-pakken.

Kanalerne ses via en app, og det gør det meget fleksibelt, næsten uanset hvor og hvordan man vil se tv. Har man den rigtige boks tilsluttet husalteret derhjemme, kan man supplere med streamingtjenester og gratis tv-apps, som eksempelvis BBC.

More TV er stadig nyt, så tiden vil vise om teknikken og konceptet kan holde. Men indtil videre er det et helt oplagt valg for dem, der bare vil have grundpakken.

Pros:
 • Attraktive priser
 • Slip for tv-boksen
 • Kræver ikke bredbånd fra Telia
Cons:
 • Ingen Viasat-kanaler

Telia TV lever en overset tilværelse, og det er virkelig en skam. For her er virkelig nogle spændende muligheder – bare ikke for sportselskere.

Desværre mangler alle Viasat-kanalerne, som TV3, 3+, TV3 Max og TV3 Sport hos Telia – og det vil helt sikkert være en dealbreaker for mange. Bortset fra det, er der de mest populære danske kanaler, og hver pakke rummer mulighed for forskellige former for tilvalg, også af kanaler.

Man ser Telia TV via apps til smartphone, Chromecast og Apple TV. Det gør det fleksibelt for hele familien, og man slipper for at have en ekstra boks stående i stuen. I app’en er der et tv-aktiv, så man se udsendelser man er gået glip af.

I den billigste pakke til 99 kr. finder man bl.a. DR-kanalerne, TV 2 og Kanal5. Og så behøver man ikke have bredbånd hos Telia for at kunne få tv.

Pros:
 • Kæmpe udvalg af kanaler
 • Mulighed for 4K-boks
 • Ingen boks nødvendig
Cons:
 • Uoverskuelig kanalsammensætning
 • Høje grundpriser
 • Kræver bredbånd fra Waoo

Får nogle år tilbage gik flere energiselskaber sammen for at lave Waoo. Det er et fiberselskab, der kan levere bredbånd, tv og telefoni, men desværre ikke til hele landet.

Med Waoos tv-pakker kan man få en boks, der understøtter 4K (også kaldet UHD). Den kommer især til sin ret, hvis man har den helt store pakke med kanalen Viasat UHD eller et Netflix-abonnement med 4K-understøttelse.

Waoo kan tilbyde mange forskellige kanaler, men sammensætningen af diverse pakker og tilbud er mildest talt svært at finde rundt i. Hjemmesidens til tider ulogiske opbygning gør det ikke bedre.

Det ligger i hvert fald helt fast, at priserne ikke hører til blandt de billigste. Den mindste pakke til 129 kr. indeholder 17 kanaler, men det virker ærlig talt dyrt – specielt med tanke på, at DR’s kanaler kan streames gratis via DR TV.

På plussiden er der web-tv med i alle tv-pakkerne, og Waoo er en af de eneste distributører, der kan tilbyde den føromtalte Viasat UHD. Og ligesom hos Telia TV, behøver man ingen boks for at kunne se kanalerne.

Pros:
 • Enorm stor valgfrihed
 • Rigtig mange kanaler
Cons:
 • Høje priser

Bor man i Jylland er der gode chancer for, at man få tv fra Stofa, som har kombineret traditionelle tv-pakker, vælg selv og bland selv. Hos Stofa kan du få alle de store danske kanaler, og det er en kæmpe fordel, at valgfriheden er så stor.

For det første er der de almindelige pakker med faste kanaler. En anden mulighed er at vælge en pakke med et antal kanaler, som man så vælger. Den sidste mulighed er komplet valgfrihed uden en bestemt pakke eller et bestemt antal kanaler. Uanset hvad Stofa kan levere, medfølger en boks, der bl.a. kan optage. Kanalerne kan ses via en app, og der er adgang til DR’s tv-arkiv.

Valgfriheden er som nævnt stor, men prisen er i den høje ende. Den lille tv-pakke koster eksempelvis 239 kr og hvis man vil have otte valgfrie kanaler med i den er prisen 454 kr.

Pros:
 • Adgang til serier og film
 • Kan ses på alle enheder
 • Gratis installation
Cons:
 • Skyhøj pris
 • Kræver parabol

Canal Digital er den eneste leverandør i vores anmeldelse, der leverer tv-signalet via parabol. Nogle steder kan det være en fordel, men de fleste er helst fri for at have den tallerkenlignende modtager hængene på gavlen. Som alle andre lover Canal Digital skarpe billeder, men priserne kan på ingen måde kaldes for skarpe.

Den billigste pakke, kaldet Local koster absurde 419 kr. Det er helt vanvittigt i forhold til, hvad man får hos konkurrenterne. Oven i det er udvalget af kanaler næsten lige så skuffende.

Et af Canal Digitals salgsargumenter er, at man kan se tv på alle enheder, men det kan man hos alle leverandører med respekt for sig selv.

DRs kanaler er altid med

Tv-pakker kan være sammensat på mange måder, men DRs tv-kanaler er altid med i alle pakker og kan ikke fravælges. Husk, at det er lovpligtigt at betale medielicens, hvis du har en enhed, der kan modtage tv, radio eller internetforbindelse.

Lav en prioriteret kanalliste

Kanaludbuddet tæller hundredvis af kanaler, så før du begynder at undersøge markedet bør du lave en prioriteret kanalliste. Noter de kanaler du bare SKAL have i din tv-pakke og de kanaler, der vil være rare at have. Det vil i høj grad afhænge af dine interesser. Eksempelvis er der masser af sportskanaler, som der ikke er grund til at betale for hvis du ikke er sportsinteresseret.

Afhængig af, hvordan din prioriterede liste ser ud, har du måske slet ikke brug for en tv-pakke. Om du kan nøjes med streamingtjenester kan du blive klogere på i vores store anmeldelse af streamingtjenester her

Sport er dyrt

Tv-kanalerne bruger et hav af penge på rettigheder, og det kan ses i priserne på tv-pakker. Pakker med mange sportskanaler vil altid være dyrere end pakker med eksempelvis underholdningskanaler.

Vil du hellere streame?

Hvis du vil droppe den traditionelle tv-pakke til fordel for streamingtjenester, bør du tjekke vores store anmeldelse her.