Hastighedstest - Test din internethastighed

OBS: Din IP-adresse og lokation er offentligt tilgængelig og din trafik på nettet er ikke beskyttet.
Din udbyder: Din IP-adresse: Din lokation:

Sådan får du det mest præcise resultat

Udfør disse 3 simple trin inden du tager testen
 • 1
 • 2
 • 3
 • Router

  Tilslut computeren direkte til routeren via et ethernet kabel og sørg for at den trådløse forbindelse er slået fra.

 • Units

  Sluk alle enheder som bruger netværket. Digitalkameraer samt printere kan også have forbindelse til netværket.

 • Browser

  Luk alle programmer og tjenester som bruger internettet. Dette gælder ikke kun din browser men også programmer som Skype og antivirus.

Bredbånd.dk’s hastighedstest

Sådan tager du hastighedstesten

For at få den mest præcise måling med hastighedstesten, skal du sikre dig følgende:

 1. Foretag hastighedstesten ved at sætte et internetkabel i routeren og forbind det direkte til din computer.
 2. Sørg for at alle andre netværksstik er taget ud.
 3. Hvis du bruger en computer med trådløst netværk, så sørg for at slå det fra.
 4. Sørg for at afslutte alle internetsessioner og slå firewalls og antivirusprogrammer fra, imens du kører testen.
  (VIGTIGT. Husk at slå dem til igen, efter du har kørt testen!)

For at få det mest retvisende resultat, bør du tage testen tre-fire gange. Gerne på forskellige tidspunkter af døgnet og fra forskellige servere på listen.

Hurtigste hastighedstest i Danmark

Hastighedstesten giver dig svar med det samme, så du hurtigt kan få et overblik over din internethastighed.

Sammenlignet med andre hastighedstest i Danmark, så tager Bredbånd.dk’s hastighedstest langt kortere tid. Du kan i de fleste tilfælde få et resultat indenfor blot få sekunder.

Du bør tage testen flere gange – gerne 3-4 gange mellem kl. 7. og kl. 23. Det er “peak hours” for bredbåndsforbrug, og er det tidsrum, hvor udbyderne skal kunne levere din ønskede hastighed.

Fordele ved Bredbånd.dk’s hastighedstest

Syntes du, at din internethastighed er blevet en smule sløv, eller er du bare i tvivl om hvilken internethastighed, som du får igennem din bredbåndsforbindelse, så kan du frit benytte Bredbånd.dk’s gratis hastighedsmåler.

Fungerer også på iPhone, iPad og andre mobile enheder

Modsat de fleste andre hastighedstest, så er hastighedstesten på Bredbånd.dk optimeret til mobile enheder. Den er dermed ikke begrænset til din computer, så du kan også teste din internethastighed på din mobiltelefon eller tablet.

Ønsker du hurtigere internet?

Udover at tilbyde en hastighedstest, så har Bredbånd.dk samlet en komplet oversigt over landets internetudbydere.

Ved at indtaste dit postnummer og ønskede internethastighed kan du finde det bedste, billigste og hurtigste bredbånd i dit område, og herigennem finde en hurtigere internetforbindelse. Du kan se og sammenligne billigt bredbånd her.

Tjek din upload-hastighed

Når du måler din internethastighed, og evt. skal til at vælge et nyt bredbåndsabonnement, bør du ikke kun interessere dig for hvor hurtigt, at du kan hente dine filer (dvs. download-hastigheden), men også hvor hurtigt, at du kan sende data (dvs. upload-hastigheden).

Din upload-hastighed beskriver hvor hurtigt, at du kan sende filer og data igennem din internetforbindelse. Det har en stor betydning, hvis du ofte sender større filer, spiller spil på internettet eller bruger Skype til at tale over længere distancer.

Tjek din ping / latency

Ping eller latency er den tid, det tager for din computer at sende et ping til en server, og få et ping tilbage. Det er altså forsinkelse mellem en handling på din computer til en besvarelse fra en server.

Din latency bestemmes af din beliggenhed og serveren, du har “pinget.” Det betyder, du godt kan få et lavt resultat i en test, der ikke nødvendigvis stemmer overens med din ping, når du spiller online på en anden server. Det er derfor mere retvisende at tjekke din ping under en bestemt aktivitet, fremfor med en hastighedstest.

Er der forskel på speedtest og hastighedstest?

Speedtest er en hastighedstest, som er lavet af den amerikanske virksomhed Ookla.

Mange bredbåndsudbydere benytter sig af denne test på deres hjemmeside. Bredbånd.dk’s hastighedstest er også udviklet af Ookla, som er de bedste på markedet til hastighedstests. 

Årsagen til at Bredbånd.dk benytter Ooklas speedtest skyldes først og fremmest, at det er den bedste test derude. Den er mest præcis, har de bedste servere til rådighed og er pænest. Desuden understøtter hastighedstesten alle browsere, alle enheder som f.eks. smartphones og tablets. 

Vores valg er derfor faldet på at vælge den test der er bedst for brugerne, da vores hovedfokus er at tilbyde den bedste og mest præcise måling af din internethastighed. 

Hvad er en bredbåndsmåler?

På Bredbånd.dk har vi stillet en gratis bredbåndmåler til rådighed, som kan hjælpe dig med at måle hastigheden på dit bredbånd.

Bredbåndsmåleren fungerer ved, at den måler din download- og uploadhastighed, og præsenterer derefter den øjeblikkelige internethastighed hos dig.

Andre hastighedstest

Der findes andre hastighedstests i Danmark. Det kan altid være en god idé at teste ens hastighed via flere tjenester, fordi du vil få et bredere udsnit af resultater, som giver dig et bedre sammenligningsgrundlag.

TDC / YouSee hastighedstest er sammen med Bredbånd.dk’s hastighedstest, en af de mest benyttede. Dog skal du være opmærksom på at hastighedstest fra Speedtest.net – som YouSee/TDC bruger – kan have problemer på iPad og mobil. Du har heller ikke mulighed for at teste fra forskellige servere i landet – kun TDCs egen.

Netflix has desuden udviklet deres egen hastighedstest specifikt rettet mod deres servere. Det betyder, at hvis du gerne vil tjekke, hvor god din forbindelse er til streaming hos en af de største tvserie-udbydere i Danmark, kan du gøre det på Fast.com. Fast.com fortæller dig dog ikke, hvor i landet serveren ligger, som du tester din forbindelse på. Det betyder, at estimatet kan afvige fra din reelle hastighed afhængigt af hvor i landet, du befinder dig.

Energistyrelsen tilbyder også deres egen hastighedstest på TjekDitNet.dk.  Den benytter sig af Ooklas Speedtest, som mange andre hjemmesider også benytter. Servervalget er dog begrænset til Energistyrelsens egne. Det betyder, at resultatet kan være upålideligt, afhængigt af din afstand til serveren.

Få en gratis hastighedstest

Bredbånd.dk’s hastighedstest er en gratis service, der tilbydes til alle Bredbånd.dk’s besøgende.

FAQ om vores hastighedstest

☑️ Hvad er en hastighedstest?

En hastighedstest viser dig hastigheden på dit internet – ofte din download, upload og ping.

☑️ Hvordan får jeg det mest præcise resultat?

For at få det mest præcise resultat med en hastighedstest, skal du: koble din computer direkte til din router, slukke andre enheder på dit netværk og lukke ned for programmer, der i øjeblikket er på nettet. Vi anbefaler, at du tager testen 3-4 gange mellem kl. 7 og kl. 23. Det giver det mest retvisende resultat.

☑️ Hvad er en god download-hastighed?

Download er, hvor hurtigt du kan hente data fra internettet. En god download-hastighed afhænger af dit behov, men er ofte på 50+ MB i sekundet.

☑️ Hvad er en god upload-hastighed?

Upload er, hvor hurtigt du sender data til en anden computer eller server. Medmindre du skal overføre en stor mængde data fra din computer (såsom en video eller et program), behøver du ikke mere end 10+ MB i sekundet.

☑️ Hvad er ping?

Ping, eller latency, er forsinkelsen mellem du sender en besked til en server og får svar. Det måles i milisekunder. Alt under 20ms betragtes som rigtig godt.