Hastighedstest - Test din internethastighed

OBS: Din IP-adresse og lokation er offentligt tilgængelig og din trafik på nettet er ikke beskyttet.
Din udbyder: Din IP-adresse: Din lokation:

Sådan får du det mest præcise resultat med vores hastighedstest

Udfør disse 3 simple trin inden du tager testen
 • 1
 • 2
 • 3
 • Router

  Tilslut computeren direkte til routeren via et ethernet kabel og sørg for at den trådløse forbindelse er slået fra.

 • Units

  Sluk alle enheder som bruger netværket. Digitalkameraer samt printere kan også have forbindelse til netværket.

 • Browser

  Luk alle programmer og tjenester som bruger internettet. Dette gælder ikke kun din browser men også programmer som Skype og antivirus.

Bredbånd.dk’s hastighedstest

Sådan tager du hastighedstesten

For at få den mest præcise måling med hastighedstesten, skal du sikre dig følgende:

 1. Foretag hastighedstesten ved at sætte et internetkabel i routeren og forbind det direkte til din computer.
 2. Sørg for at alle andre netværksstik er taget ud.
 3. Hvis du bruger en computer med trådløst netværk, så sørg for at slå det fra.
 4. Sørg for at afslutte alle internetsessioner og slå firewalls og antivirusprogrammer fra, imens du kører testen.
  (VIGTIGT. Husk at slå dem til igen, efter du har kørt testen!)

For at få det mest retvisende resultat, bør du tage testen tre-fire gange. Gerne på forskellige tidspunkter af døgnet og fra forskellige servere på listen.

Hurtigste hastighedstest i Danmark

Hastighedstesten giver dig svar med det samme, så du hurtigt kan få et overblik over din internethastighed.

Sammenlignet med andre hastighedstest i Danmark, så tager Bredbånd.dk’s hastighedstest langt kortere tid. Du kan i de fleste tilfælde få et resultat indenfor blot få sekunder.

Du bør tage testen flere gange – gerne 3-4 gange mellem kl. 7. og kl. 23. Det er “peak hours” for bredbåndsforbrug, og er det tidsrum, hvor udbyderne skal kunne levere din ønskede hastighed.

Fordele ved Bredbånd.dk’s hastighedstest

Syntes du, at din internethastighed er blevet en smule sløv, eller er du bare i tvivl om hvilken internethastighed, som du får igennem din bredbåndsforbindelse, så kan du frit benytte Bredbånd.dk’s gratis hastighedsmåler.

Fungerer også på iPhone, iPad og andre mobile enheder

Modsat de fleste andre hastighedstest, så er hastighedstesten på Bredbånd.dk optimeret til mobile enheder. Den er dermed ikke begrænset til din computer, så du kan også teste din internethastighed på din mobiltelefon eller tablet.

Ønsker du hurtigere internet?

Udover at tilbyde en hastighedstest, så har Bredbånd.dk samlet en komplet oversigt over landets internetudbydere.

Ved at indtaste dit postnummer og ønskede internethastighed kan du finde det bedste, billigste og hurtigste bredbånd i dit område, og herigennem finde en hurtigere internetforbindelse. Du kan se og sammenligne billigt bredbånd her.

Tjek din upload-hastighed

Når du måler din internethastighed, og evt. skal til at vælge et nyt bredbåndsabonnement, bør du ikke kun interessere dig for hvor hurtigt, at du kan hente dine filer (dvs. download-hastigheden), men også hvor hurtigt, at du kan sende data (dvs. upload-hastigheden).

Din upload-hastighed beskriver hvor hurtigt, at du kan sende filer og data igennem din internetforbindelse. Det har en stor betydning, hvis du ofte sender større filer, spiller spil på internettet eller bruger Skype til at tale over længere distancer.

Tjek din ping / latency

Ping eller latency er den tid, det tager for din computer at sende et ping til en server, og få et ping tilbage. Det er altså forsinkelse mellem en handling på din computer til en besvarelse fra en server.

Din latency bestemmes af din beliggenhed og serveren, du har “pinget.” Det betyder, du godt kan få et lavt resultat i en test, der ikke nødvendigvis stemmer overens med din ping, når du spiller online på en anden server. Det er derfor mere retvisende at tjekke din ping under en bestemt aktivitet, frem for med en hastighedstest.

Er der forskel på speedtest og hastighedstest?

Speedtest er en hastighedstest, som er lavet af den amerikanske virksomhed Ookla.

Mange bredbåndsudbydere benytter sig af denne test på deres hjemmeside. Bredbånd.dk’s hastighedstest er også udviklet af Ookla, som er de bedste på markedet til hastighedstests. 

Årsagen til at Bredbånd.dk benytter Ooklas speedtest skyldes først og fremmest, at det er den bedste test derude. Den er mest præcis, har de bedste servere til rådighed og er pænest. Desuden understøtter hastighedstesten alle browsere, alle enheder som f.eks. smartphones og tablets. 

Vores valg er derfor faldet på at vælge den test der er bedst for brugerne, da vores hovedfokus er at tilbyde den bedste og mest præcise måling af din internethastighed. 

Hvad er en bredbåndsmåler?

På Bredbånd.dk har vi stillet en gratis bredbåndmåler til rådighed, som kan hjælpe dig med at måle hastigheden på dit bredbånd.

Bredbåndsmåleren fungerer ved, at den måler din download- og upload hastighed, og præsenterer derefter den øjeblikkelige internethastighed hos dig.

Andre hastighedstest

Der findes andre hastighedstests i Danmark. Det kan altid være en god idé at teste ens hastighed via flere tjenester, fordi du vil få et bredere udsnit af resultater, som giver dig et bedre sammenligningsgrundlag.

TDC / YouSee hastighedstest er sammen med Bredbånd.dk’s hastighedstest, en af de mest benyttede. Dog skal du være opmærksom på at hastighedstest fra Speedtest.net – som YouSee/TDC bruger – kan have problemer på iPad og mobil. Du har heller ikke mulighed for at teste fra forskellige servere i landet – kun TDCs egen.

Netflix has desuden udviklet deres egen hastighedstest specifikt rettet mod deres servere. Det betyder, at hvis du gerne vil tjekke, hvor god din forbindelse er til streaming hos en af de største tvserie-udbydere i Danmark, kan du gøre det på Fast.com. Fast.com fortæller dig dog ikke, hvor i landet serveren ligger, som du tester din forbindelse på. Det betyder, at estimatet kan afvige fra din reelle hastighed afhængigt af hvor i landet, du befinder dig.

Energistyrelsen tilbyder også deres egen hastighedstest på TjekDitNet.dk.  Den benytter sig af Ooklas Speedtest, som mange andre hjemmesider også benytter. Servervalget er dog begrænset til Energistyrelsens egne. Det betyder, at resultatet kan være upålideligt, afhængigt af din afstand til serveren.

Få en gratis hastighedstest

Bredbånd.dk’s hastighedstest er en gratis service, der tilbydes til alle Bredbånd.dk’s besøgende.

Hastighedstest hos din udbyder

Du kan udføre en hastighedstest for din bredbåndsforbindelse hos din udbyder. Langt de fleste udbydere af bredbåndsforbindelser tilbyder hastighedstest på deres hjemmeside. Det er ganske gratis at udføre testen, det er meget nemt at gøre, og du får resultatet præsenteret i løbet af få sekunder.

Der findes også uafhængige websites, hvor du kan udføre hastighedstest af din bredbåndsforbindelse. Men måske det kan være udmærket at foretage testen hos din egen udbyder af bredbånd. Udbyderen bør jo give dig den lovede hastighed, og hvis du er i tvivl om rigtigheden af resultatet, kan du altid prøve et andet sted. Hos en af konkurrenterne eller på et af de uafhængige sites. Det er gratis alle steder.

Hvad enten du har bredbåndsforbindelse hos YouSee, Telia, Waoo eller Telenor, kan du udføre hastighedstest af din bredbåndsforbindelse på deres respektive hjemmesider. Tjekker du i stedet hos TDC, vil du blive dirigeret videre til YouSee, mens det hos MaxSpeed er omvendt, her dirigeres du til Telenor.

I alle tilfælde kan du hos langt de fleste udbydere af bredbåndsforbindelser nemt og gratis tjekke hastigheden på din forbindelse. Ved testen får du i løbet af få sekunder oplyst hastigheden for både download og upload. Det kan være rart at vide, om du faktisk får den hastighed, du betaler for.

Når du udfører testen, uanset hos hvilken udbyder du vælger at tjekke det, så er det vigtigt for testens udførelse, at du følger nogle grundlæggende regler. For det første skal du huske, at den lovede hastighed fra udbyderen er via en kablet forbindelse. Du kan ikke regne med den samme hastighed via Wi-Fi.

Altså starter du med at sætte et kabel fra din PC til din router. Dernæst er det vigtigt, at der ikke er nogen anden i din husstand, der er online via Wi-Fi, mens du udfører testen. For det tredje skal du have alt andet lukket og slukket på din PC, inden du starter testen. Ingen andre websites må være åbne, ingen andre programmer, ingen antivirus, og så videre. Det skal være den rene og klare forbindelse.

Når du har tjekket, at alt er i orden, kan du starte testen. Det er uhyre nemt, det er bare at klikke, hos de fleste udbydere står der ‘Begynd’. Så kører testen, først for download og derefter for upload. I løbet af få sekunder har du testet hastigheden for din bredbåndsforbindelse, for både up- og download.

Er resultatet ikke som du forventede?

Hvad nu hvis resultatet ikke er, som du forventede? Skal du ringe og klage? Det er klart, at hvis du betaler for 1.000 Mbit/s, og testen viser 100 Mbit/s, så er der et eller andet galt. Men mindre afvigelser kan skyldes, at du ikke havde tjekket, om din søn var online på sit værelse, mens du udførte testen.

Derfor anbefaler udbyderne, at du udfører testen et par gange eller tre for at se, hvordan det samlede billede ser ud. Samtidig med at du altså holder øje med, at du udfører testen ordentligt. Hvis du abonnerer på 100 Mbit/s, og testen viser 97 Mbit/s for både down- og upload, er det nok ikke værd at brokke sig over.

Men der er også andre muligheder for overraskende testresultater, nemlig at du har højere hastighed, end du troede. Dette kan ske især med bredbånd via Tv-kabel eller telefonkabel, hvor hastigheden kan variere, og hvor udbyderen normalt simpelthen giver dig den maksimale hastighed, der er til rådighed.

Får du højere hastighed end den, du betaler for, er der vel ingen grund til at fortvivle. Hvis du konstaterer, at din hastighed ligger væsentlig lavere end den, du abonnerer på, må du nok gribe telefonen og høre, hvad der sker. Normalt vil du opleve at testresultatet viser det forventede. Måske du så sidder og tænker, at du troede forbindelsen var for langsom. I dette tilfælde er det tid til at opgradere din bredbåndsforbindelse.

FAQ om vores hastighedstest

☑️  Hvad er en hastighedstest?

En hastighedstest viser dig hastigheden på dit internet – ofte din download, upload og ping.

☑️  Hvordan får jeg det mest præcise resultat?

For at få det mest præcise resultat med en hastighedstest, skal du: koble din computer direkte til din router, slukke andre enheder på dit netværk og lukke ned for programmer, der i øjeblikket er på nettet. Vi anbefaler, at du tager testen 3-4 gange mellem kl. 7 og kl. 23. Det giver det mest retvisende resultat.

☑️  Hvad er en god download-hastighed?

Download er, hvor hurtigt du kan hente data fra internettet. En god download-hastighed afhænger af dit behov, men er ofte på 50+ MB i sekundet.

☑️  Hvad er en god upload-hastighed?

Upload er, hvor hurtigt du sender data til en anden computer eller server. Medmindre du skal overføre en stor mængde data fra din computer (såsom en video eller et program), behøver du ikke mere end 10+ MB i sekundet.

☑️  Hvad er ping?

Ping, eller latency, er forsinkelsen mellem du sender en besked til en server og får svar. Det måles i milisekunder. Alt under 20ms betragtes som rigtig godt.