Test af 8 VPN-tjenester - Juni 2018

STOR TEST: Her får du den bedste VPN i 2018


Der er mange gode grunde til at investere i en VPN. Med en VPN kan du nemlig surfe sikkert og anonymt på nettet. Men hvor finder du den bedste? Vi har kigget på en del af de VPN-tjenester, der kan bruges af danskere.


Kasper Skov Jensen

Opdateret: 10. juni, 2018.


Stor forskel

I vores test af VPN-tjenester har vi kigget på de mest populære leverandører - og én ting vores test har konkluderet er, at der er stor forskel på de forskellige leverandører – både ift. pris men også hvor godt de beskytter dig, hvor hurtige de er og om de gemmer din trafik.

Herunder har vi rangeret de VPN-tjenester, som vi synes, tilbyder de bedste løsninger for pengene.

Her er resultaterne af testen:

#1 - NordVPN

Score: 10/10

FORDELE

Tilbud: Spar 72% lige nu!

Utrolig hurtig - god til streaming

Meget nem at bruge

Virker på alle enheder, PC, Mac, Android, iPad osv.

Ubegrænset download

ULEMPER

Som den eneste VPN i testen, fandt vi ingen ulemper.

Her får du rigtig meget VPN for pengene. I modsætning til de fleste konkurrenter, kan du hos NordVPN have hele seks enheder koblet på samtidigt - andre har et maksimum på fem.
Der er brugervenlige apps til både iOS og Android og så er der ingen logs af din trafik, der bliver krypteret dobbelt for at være på den sikre side.

Prisen er yderst rimelig, hvis du køber flere år ad gangen. En måneds adgang koster $11,95 (73 danske kroner), men det bliver betydeligt billigere, hvis du køber et år: $5,75 (36 danske kroner om måneden) eller to år: $3,29 (ca. 20 danske kroner om måneden).

Og så kan du prøve NordVPN i 30 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Besøg NordVPN

Prøv gratis i 30 dage

#2 - ExpressVPN

Score: 9/10

FORDELE

35% rabat ved køb af 12 mdr.

Mange servere at vælge mellem

256-bit kryptering

Meget nem at bruge

Telefonsupport 24/7

ULEMPER

Lidt dyr - men pengene værd

Noget af det bedste ved Express VPN er, at de har lagt meget energi i at udvikle deres software til alle enheder.
Næsten uanset hvilken enhed, styresystem eller browser du bruger, har de et lille program til det, der sørger for, at VPN opsætningen er let som en leg. Hvis det ikke går helt så nemt, er der nogle særdeles detaljerede vejledninger, der kan være med til at afhjælpe langt de fleste problemer. Deres netværk består af en hel del hurtige servere placeret over hele verden og så har supportafdelingen åben døgnet rundt.

Prisen ligger i den lidt dyrere ende: $13 for en måned (ca. 80 danske kroner) og omkring $7 om måneden, hvis du køber et år (ca. 42 danske kroner) Du får ovenikøbet tre måneder med gratis og kan afprøve alle abonnementer kvit og frit i 30 dage.

Besøg ExpressVPN

Prøv gratis i 30 dage

#3 - Private Internet Access

Score: 8/10

FORDELE

Mange funktioner til avancerede brugere

5 samtidige enheder

Accepterer Bitcoin

Bloker annoncer og cookies

Ingen logfiler

ULEMPER

Lokaliseret i USA

Alle grundlæggende VPN-funktioner, samt nogle ekstra funktioner og pris, der minder om PureVPN. At Private Internet Access “kun” scorer 8 ud af 10 point hos os, skyldes, at der kun er servere i 28 lande, og de ekstra funktioner er ikke ligeså veludbyggede som hos PureVPN, Express VPN og NordVPN. Og så er virksomheden registreret i USA, hvilket gør den underlagt amerikanske regler om myndigheder og andres adgang til oplysninger. De er ikke helt ligeså strenge, som eksempelvis i Panama, der er hjemsted for NordVPN og De Britiske Jomfruøer, hvor ExpressVPN bor.

#4 - VyprVPN

Score: 8/10

FORDELE

Meget fokuseret på privatliv

Ubegrænset båndbredde

Trafik "kill switch"

Transparent virksomhed

ULEMPER

Kan ikke bruges til Torrents

Her får du en af markedets billigste VPN-løsninger, som samtidig tilbyder det langt største netværk af IP-adresser og servere, hvilket gør dette til et utrolig stærkt VPN-netværk.

VyprVPN tilbyder herudover, at du kan få en dedikeret IP-adresse samt en "kill switch", som vi selv er ret glade for. Denne VPN-service adskiller sig ved deres forsøg på at skabe mest mulig privatliv for brugerne og deres succesfulde forsøg for at blokere censur i flere lande.

Besøg VyprVPN

7 dages returret

#5 - Hide My Ass

Score: 8/10

FORDELE

Server i rigtig mange lande

Pålidelige apps

Virker til streaming

Virker på spilkonsoller(Xbox/PS)

ULEMPER

Logning af trafik

Priser i den høje ende

Virker på rigtig mange enheder - blandt andet spillekonsoller. De mener selv, at de har den bedste VPN-service på planeten, men så langt vil vi ikke gå. Softwaren er lige til at gå til og prisen på omkring 40 danske kroner om måneden (hvis du køber et år) er nogenlunde.

Her bliver din trafik logget og det trækker altså ned.

Kan bruges på spilkonsoller som Xbox, Playstation og deslige, hvilket kan være nyttigt hvis man skal tilgå platforme i regioner som ellers ikke er tilgængelige fra Danmark.

Besøg Hide My Ass

30 dages returret

#6 - PureVPN

Score: 7/10

FORDELE

74% rabat ved køb af 2 år

Ingen logs

7 dages returret

24/7 support

Mange servere

ULEMPER

Ikke lige så brugervenlig som top-kandidaterne

Med PureVPN får du al det sædvanlige, plus en masse ekstra sikkerhed som: 128 bit kryptering, webfiltrering, antivirus og muligheden for kun at lede noget af din trafik gennem PureVPN. Serverforbindelserne er hurtigere end alverdens Duracellkaniner tilsammen, så du vil formentlig aldrig opleve at skulle vente på et website eller lignende på grund af VPN-forbindelsen.

Supporten er online altid, og så får du to år for kun $3 om måneden (lidt under 20 danske kroner) Ganske enkelt fremragende!

Besøg PureVPN

7 dages returret

#7 - IPVanish

Score: 6/10

FORDELE

Servere i over 60 lande

Ingen logs

Torrents tilladt

ULEMPER

Virker ikke på Netflix USA

Består af et kæmpe netværk af servere og ip-adresser. Selskabet går meget op i at beskytte dit privatliv.

Den tilhørende app gør det let for dig selv at bestemme, hvilken server du vil forbinde til, men det er ikke altid at den forbinder til den valgte server. Man bliver ret hurtig træt af at dobbelttjekke, om man nu også er tilsluttet den server, man har valgt.
Det tæller ikke på plussiden, at du kun kan få pengene tilbage den første uge.

Besøg IPVanish

7 dages returret

#8 - StrongVPN

Score: 4/10

FORDELE

God kundeservice

Trafik kill switch

ULEMPER

En af de langsommeste forbindelser

Komplicerede regler om serverbrug

Er en af de ældste VPN-leverandører på markedet - og det kan ses på infrastrukturen. StrongVPN ejer alle deres servere selv, og det giver dem fuld kontrol. Serverne er dog ikke altid lige så som hos konkurrenterne. Har du brug for en dedikeret ip-adresse, er det også muligt.

Det tæller ned, at StrongVPN bor i USA og derfor er tvunget til at overholde amerikansk lovgivning om udlevering af logfiler og personlige oplysninger. De data er bedre beskyttet som blandt andre NordVPN og ExpressVPN, der hører under lovgivningen i henholdsvis Panama og De Britiske Jomfruøer.

Besøg StrongVPN

5 dages returret

Hvad er en VPN?

Efterhånden bliver mere og mere af vores liv forbundet til internettet. Smartphonen er blevet en naturlig forlængelse af armen og enhver enhed med respekt for mig selv, kan forbindes til hjemmets trådløse netværk. Det giver en masse muligheder for at være opdateret om alt 24 timer i døgnet, men det gør os også sårbare. De internetopkoblede enheder indsamler en masse data om os, som de sender videre til firmaer over hele kloden - og et eller andet sted ude i mørket sidder måske nogle kriminelle, der forsøger at opsnappe noget af al den information, der i internettets tidsalder flyder til og fra os hele tiden. VPN er en brugervenlig måde at beskytte sig mod den konstante overvågning.

VPN står for virtual private network og gør det muligt at lede din internet trafik gennem en anden server, der kan så hvilket som helst sted i verden. Det betyder, at du mindsker risikoen for at få afluret dine oplysninger af hackere og andre, der vil se, hvad du laver på nettet. Hvis du er koblet op til en server i eksempelvis Sverige, vil det udefra se ud som om, du sidder i Sverige. Din ip-adresse bliver forvandlet til svensk og intet vil umiddelbart kunne føres tilbage til dig.

Mange virksomheder benytter VPN, når medarbejderne skal koble koble sig op til virksomhedens servere. Adgangen kræver ofte, at medarbejderen idenficerer sig før VPN-adgangen bliver tilladt. Det sker for at mindske risikoen for, at medarbejderen udsætter virksomhedens servere og computernetværk for fare.

Hvem har brug for en VPN?

En VPN-forbindelse er en god idé for alle dem, der går op i anonymitet og/eller sikkerhed. Der bliver holdt øje med hvad du foretager dig på internettet som aldrig før, af programmer, små stykker kode, der målretter annoncer til dig osv. Kriminelle bliver mere og mere udspekulerede i forsøget på at snyde dig til at afgive oplysninger, inficere din computer og meget andet. Det undgår du ved at bruge en VPN, fordi ingen oplysninger kan kobles sammen med dig. Helt at undgå overvågning er noget nær umuligt, men med en VPN kan du minimere den betragteligt.

Overvejelser når du vælger VPN

Der er mange VPN-tjenester derude, så hvordan vælger du den, der passer bedst til dig? Der er flere ting at overveje:

Pris: Hvad koster den VPN du kigger på? Det kan aldrig betale sig kun at købe en måned ad gangen, til gengæld kan der være enormt mange penge at spare, hvis du betaler for et, to, tre eller flere år ad gangen. På den måde kan du komme helt ned omkring 20 danske kroner om måneden. Det er en pris, hvor alle kan være med.

Båndbredde: Nogle VPN-udbydere har en grænse for, hvor mange gigabyte trafik du kan føre gennem deres servere. Skal du for eksempel bruge VPN til amerikansk Netflix er det en god ide at vælge en udbyder med ubegrænset båndbredde, fordi videostreaming kan kræve mange gigabyte data.

Bliver du logget? En af de helt store fordele ved VPN er, at din internettrafik bliver anonym. Så meget desto mere paradoksalt er det, at nogle VPN-services selv fører en log over hele eller dele af det, du bruger deres tjeneste til. Loggen bliver med meget stor sandsynlighed aldrig nogensinde brugt til noget, men at den overhovedet findes hos nogle udbydere ødelægger forestillingen om at kunne surfe privat.

Hvilke enheder har du? Der er forskel på, hvilke enheder de forskellige VPN-leverandører understøtter. Alle kan sættes op på en pc, men ikke alle går i hånd med eksempelvis Linux, spillekonsoller og mediesystemet Kodi. Tænk både over dit behov her og nu og dit behov lidt ud i fremtiden. Det er ærgerligt at betale for tre års VPN, hvis du om et år finder ud af, at den ikke understøtter din nye investering.

Hurtig og meget hurtig: Alle udbydere som vi har gennemgået ovenfor vil sikkert påstå, at netop de har de hurtigste forbindelser. Og af indskydende grunde kan de jo ikke have ret alle sammen. Heldigvis har de alle en periode på mellem syv og 30 dage, hvor du kan få pengene tilbage, så brug “prøvetiden” til at være kritisk overfor den såkaldte lynhurtige hastighed.

Lad os hjælpe dig

Har du spørgsmål til hvilket lån du skal vælge, eller har du andre spørgsmål?
Skriv dit spørgsmål nedenfor, så svare vi dig hurtigst muligt.


Tak for din besked!

Vi svare så hurtigt som muligt, og indenfor en time alle hverdage mellem 10 og 16