STOR TEST: Her får du den bedste VPN i 2020

Der er mange gode grunde til at investere i en VPN. Med en VPN kan du nemlig surfe sikkert og anonymt på nettet. Men hvor finder du den bedste? Vi har kigget på en del af de VPN-tjenester, der kan bruges af danskere.

Kasper Skov Jensen

VPN er helt lovligt

Et af de mest udbredte spørgsmål om VPN er om det er lovligt. Svaret er ganske simpelt ja! Det er helt lovligt at bruge en VPN, uanset hvilken en af nedenstående tjenester, du vælger.

I vores test af VPN-tjenester har vi kigget på de mest populære leverandører. Én ting vores test har konkluderet er, at der er stor forskel på de forskellige leverandører – både ift. pris, men også hvor godt de beskytter dig, hvor hurtige de er og om de gemmer din trafik.

Herunder har vi rangeret de VPN-tjenester, som vi synes, tilbyder de bedste løsninger for pengene.

Her er de 11 bedste VPN-tjenester:

Pros:
Cons:
 • Som den eneste VPN i testen, fandt vi ingen ulemper

En gennemført VPN tjeneste som er nem at bruge. Den er billig og har høstet anderkendelse fra de fleste store tech-medier. På Trustpilot er kunderne også glade, med en score på 9,4.

CyberGhost har over 5.500 servere i 90 lande. Det betyder at du uanset hvor du er, og uanset hvor du ønsker at tilslutte til, så er der en server i nærheden.

Du vil derfor være sikker på høj hastighed igennem CyberGhost, fordi du aldrig er langt fra en server. Samtidig betyder flere servere og flere brugere, større sikkerhed.

Programmet til Windows og Mac er lækkert og brugervenligt. Du vælger selv om du vil nyde den optimale sikkerhed med bare et enkelt klik, eller om du vil have fuld kontrol over VPN-forbindelsen

Uanset hvilken enhed du sidder på, så har CyberGhost en løsning. Den virker nemlig til både PC, Mac, iPhone, iPad, Android og mange flere.

Pros:
Cons:
 • Lidt dyr – men pengene værd

Ved første øjekast ser det ud som om, ExpressVPN minder meget om de billigere alternativer, men der er gode grunde til den lidt højere pris. Det er en af verdens mest anerkendte VPN-udbydere, og det er ikke tilfældigt: Sikkerheden er i top, og serverne er lynhurtige, uanset om du vil streame sport, video i høj opløsning eller helt almindelig Youtube. Det betyder også, at vi her har en VPN-tjeneste, der konstant optimerer sit produkt til forskellge formål, så du som kunde altid er sikker på at få det bedste af det bedste.

Derudover har eksperterne hos ExpressVPN virkelig kælet for detaljerne, og pakket deres programmer og apps med en masse små ekstra finesser og justeringer, som man ikke får hos de billigere alternativer.

Noget af det bedste ved ExpressVPN er, at de har lagt meget energi i at udvikle deres software til alle enheder. Næsten uanset hvilken enhed, styresystem eller browser du bruger, har de et lille program til det, der sørger for, at VPN-opsætningen er let som en leg.

Hvis det ikke går helt så nemt, er der nogle særdeles detaljerede vejledninger, der kan være med til at afhjælpe langt de fleste problemer. Deres netværk består af en hel del hurtige servere placeret over hele verden og så har supportafdelingen åben døgnet rundt.

Prisen er lidt højere end de fleste andre VPN-tjenester, men det er alle pengene værd. Hvis du køber et 12 måneders abonnement, betaler du omkring 44 danske kroner om måneden.

Pros:
Cons:
 • Kun engelsk support

Med Ivacy får du en af de billigste løsninger på markedet hvis du tegner en længere aftale, som man lige så godt kan så snart man er kommet igang med VPN og først får øjnene op for de fordele der er ved at bruge det. Du kan blive tilkoblet over 100 forskellige lokationer, og være op til 5 enheder online samtidig, hvilket giver rig mulighed for at hele husstanden kan benytte VPN samtidig.

Hastigheden er helt i top med denne løsning, og i flere forskellige test, bl.a. hos proprivacy.com hvor Ivacy kommer ind på førstepladsen når det gælder hastighed, sammenligning med de andre store spillere på markedet. Det er altså en hurtig løsning man får her for ganske få penge. Desuden har de apps ikke kun til Mac og Windows, men også til iOS, Android, PS4 og f.eks. Linux, så alle kan være med.

Du kan både få adgang til BBC iPlayer, Disney+, Amazon Prime, Hulu samt de 7 store Netflix regioner USA, Frankrig, Japan, UK, Australien, Tyskland samt Canada og meget meget mere. Der er ingen grænser for mulighederne med Ivacy, og så har de ingen logfiler, som gør det helt sikkert og anonymt at benytte.

Desuden har de 30 dages pengene retur garanti, som sikrer dig at du kan få pengene tilbage hvis produktet ikke virker efter hensigten.
Alt dette kan du få til under 7 kr. om måneden hvis du tegner en lang aftale. Hvis du kun vil betale måned til måned koster det 67 kr. om måneden.

Pros:
 • Utrolig hurtig – god til streaming
 • Meget nem at bruge
 • Virker på alle enheder, PC, Mac, Android, iPad osv.
 • Ubegrænset download
Cons:
 • Support er på engelsk

Her får du rigtig meget VPN for pengene. I modsætning til de fleste konkurrenter, kan du hos NordVPN have hele seks enheder koblet på samtidigt – så hele familien kan faktisk bruge den samme VPN uden problemer.

Der er brugervenlige apps til både iOS og Android og så er der ingen logs af din trafik, der bliver krypteret dobbelt for at være på den sikre side.
NordVPN virker upåklageligt til både Netflix, HBO og andre streaming-tjenester og er derfor også en af de mest populære VPN-tjenester i Danmark.

Prisen er yderst rimelig, hvis du køber længere tid af gangen. En måneds adgang koster 81 danske kroner, men det bliver betydeligt billigere, hvis du køber et år47 danske kroner om måneden. Hvis du køber hele tre års adgang, så får du det til kun 23 kr. om måneden

Og så kan du prøve NordVPN i 30 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Pros:
Cons:
 • Ikke lige så brugervenlig som topkandidaterne

Med PureVPN får du al det sædvanlige, plus en masse ekstra sikkerhed som: 128 bit kryptering, webfiltrering, antivirus og muligheden for kun at lede noget af din trafik gennem PureVPN. Serverforbindelserne er hurtigere end alverdens Duracellkaniner tilsammen, så du vil formentlig aldrig opleve at skulle vente på et website eller lignende på grund af VPN-forbindelsen.

Supporten er online altid, og så får du to år for kun $3 om måneden (omkring 20 danske kroner)

Pros:
 • Ubegrænset antal devices
 • 15 Netflix biblioteker
 • Trafik “kill switch”
 • Whitelister funktion
Cons:
 • Ikke helt så veludbyggede funktioner som hos nogle af konkurrenterne

Surfshark VPN er en ny spiller på markedet, som har fokus på sikkerhed og underholdning! Hvis du har en Netflix konto, så får du med Surfshark adgang til Netflix biblioteket i 15 forskellige lande. Så hvis du skal bruge en VPN i forbindelse med streaming, så tilbyder Surfshark dig en løsning, så åbner op for en masse indhold, som du ikke har mulighed for at se i Danmark.

Surfshark VPN tilbyder herudover, at du kan få en “kill switch”, som vi selv er ret glade for. Denne VPN-service adskiller sig ved deres forsøg på at skabe mest mulig privatliv for brugerne og deres succesfulde forsøg for at blokere censur i flere lande.

Pros:
 • Mange funktioner til avancerede brugere
 • 5 samtidige enheder
 • Accepterer Bitcoin
 • Bloker annoncer og cookies
 • Ingen logfiler
Cons:
 • Lokaliseret i USA

Alle grundlæggende VPN-funktioner, samt nogle ekstra funktioner og pris, der minder om PureVPN. At Private Internet Access “kun” scorer 8 ud af 10 point hos os, skyldes, at der kun er servere i 28 lande, og de ekstra funktioner er ikke ligeså veludbyggede som hos PureVPN, Express VPN og NordVPN.

Og så er virksomheden registreret i USA, hvilket gør den underlagt amerikanske regler om myndigheder og andres adgang til oplysninger. De er ikke helt ligeså strenge, som eksempelvis i Panama, der er hjemsted for NordVPN og De Britiske Jomfruøer, hvor ExpressVPN bor.

Pros:
 • Enkel og simpel VPN
 • Forbind til en server med et enkelt tryk
 • Forbinder uden problemer til Netflix og Hulu-servere
 • Ingen logs bliver gemt
Cons:
 • Ingen avancerede sikkerhedsfunktioner
 • Begrænsede indstillingsmuligheder
 • Kundeservice har ikke døgnåbent

En VPN, der ikke ser ud af meget, men som har de grundlæggende funktioner. Med Zenmate er du kun et tryk fra at forbinde til en VPN-server, med alle de muligheder og tryghed det giver. Dog kan man ikke være helt sikker på, at programmet altid vælger den hurtigste server. 

Det er også nemt at forbinde til servere, der er optimeret til amerikansk Netflix og Hulu. Vi oplevede ingen fejlmeddelser på streamingtjenesterne, da vi brugte Zenmate. 

Enkeltheden er både en styrke og en svaghed ved Zenmate, fordi du ikke får ekstra sikkerhedsfunktioner. Til gengæld kan du se, hvor stor belastningen er på hver enkelt server, kaldet “Load”. Det er smart.Som andre gode VPN-udbydere, gemmer Zenmate ingen logfiler. Men desværre er der ingen døgnåben kundeservice.

Pros:
 • Billig VPN
 • Endnu billigere, hvis du kan nøjes med 50 GB om måneden
 • Ingen logs
Cons:
 • Underlagt hollandsk lovgivning om privatliv

Har de mest grundlæggende funktioner, som man forventer af en moderne VPN-forbindelse. Den kan hurtigt sættes op på de fleste enheder og så bliver der ikke logget noget.

Bortset fra navnet, er der to særlige ting ved Goose VPN: for det første kan du have et ubegrænset antal enheder koblet på samtidigt og for det andet kan du få et abonnement for kun lidt over  20 danske kroner om måneden, hvis du kan nøjes med at bruge under 50 GB om måneden gennem Goose VPN.  

Pros:
 • Server i rigtig mange lande
 • Pålidelige apps
 • Virker til streaming
 • Virker på spilkonsoller(Xbox/PS)
Cons:
 • Logning af trafik
 • Priser i den høje ende

Virker på rigtig mange enheder – blandt andet spillekonsoller. De mener selv, at de har den bedste VPN-service på planeten, men så langt vil vi ikke gå. Softwaren er lige til at gå til og prisen på omkring 40 danske kroner om måneden (hvis du køber et år) er nogenlunde.

Her bliver din trafik logget og det trækker altså ned.

Kan bruges på spilkonsoller som Xbox, Playstation og deslige, hvilket kan være nyttigt hvis man skal tilgå platforme i regioner som ellers ikke er tilgængelige fra Danmark.

Pros:
 • Servere i over 60 lande
 • Ingen logs
 • Torrents tilladt
Cons:
 • Virker ikke til amerikansk Netflix

Består af et kæmpe netværk af servere og ip-adresser. Selskabet går meget op i at beskytte dit privatliv.

Den tilhørende app gør det let for dig selv at bestemme, hvilken server du vil forbinde til, men det er ikke altid at den forbinder til den valgte server. Man bliver ret hurtig træt af at dobbelttjekke, om man nu også er tilsluttet den server, man har valgt.
Det tæller ikke på plussiden, at du kun kan få pengene tilbage den første uge.

Hvad er en VPN?

Efterhånden bliver mere og mere af vores liv forbundet til internettet. Smartphonen er blevet en naturlig forlængelse af armen og enhver enhed med respekt for mig selv, kan forbindes til hjemmets trådløse netværk. Det giver en masse muligheder for at være opdateret om alt 24 timer i døgnet, men det gør os også sårbare. De internetopkoblede enheder indsamler en masse data om os, som de sender videre til firmaer over hele kloden. Et eller andet sted ude i mørket sidder måske nogle kriminelle, der forsøger at opsnappe noget af al den information, der i internettets tidsalder flyder til og fra os hele tiden.

VPN er en brugervenlig måde at beskytte sig mod den konstante overvågning.

VPN står for virtual private network og gør det muligt at lede din internet trafik gennem en anden server, der kan så hvilket som helst sted i verden. Det betyder, at du mindsker risikoen for at få afluret dine oplysninger af hackere og andre, der vil se, hvad du laver på nettet. Hvis du er koblet op til en server i eksempelvis Sverige, vil det udefra se ud som om, du sidder i Sverige. Din IP-adresse bliver forvandlet til svensk og intet vil umiddelbart kunne føres tilbage til dig.

Mange virksomheder benytter VPN, når medarbejderne skal koble koble sig op til virksomhedens servere. Adgangen kræver ofte, at medarbejderen idenficerer sig før VPN-adgangen bliver tilladt. Det sker for at mindske risikoen for, at medarbejderen udsætter virksomhedens servere og computernetværk for fare.

Hvem har brug for en VPN?

En VPN-forbindelse er en god idé for alle dem, der går op i anonymitet og/eller sikkerhed. Der bliver holdt øje med hvad du foretager dig på internettet som aldrig før, af programmer, små stykker kode, der målretter annoncer til dig osv. Kriminelle bliver mere og mere udspekulerede i forsøget på at snyde dig til at afgive oplysninger, inficere din computer og meget andet. Det undgår du ved at bruge en VPN, fordi ingen oplysninger kan kobles sammen med dig.

Helt at undgå overvågning er noget nær umuligt, men med en VPN kan du minimere den betragteligt.

Overvejelser når du vælger VPN

Der er mange VPN-tjenester derude, så hvordan vælger du den, der passer bedst til dig? Der er flere ting at overveje:

Pris: Hvad koster den VPN du kigger på? Det kan aldrig betale sig kun at købe en måned ad gangen, til gengæld kan der være enormt mange penge at spare, hvis du betaler for et, to, tre eller flere år ad gangen. På den måde kan du komme helt ned omkring 20 danske kroner om måneden. Det er en pris, hvor alle kan være med.

Båndbredde: Nogle VPN-udbydere har en grænse for, hvor mange gigabyte trafik du kan føre gennem deres servere. Skal du for eksempel bruge VPN til amerikansk Netflix er det en god ide at vælge en udbyder med ubegrænset båndbredde, fordi videostreaming kan kræve mange gigabyte data.

Bliver du logget? En af de helt store fordele ved VPN er, at din internettrafik bliver anonym. Så meget desto mere paradoksalt er det, at nogle VPN-services selv fører en log over hele eller dele af det, du bruger deres tjeneste til. Loggen bliver med meget stor sandsynlighed aldrig nogensinde brugt til noget, men at den overhovedet findes hos nogle udbydere ødelægger forestillingen om at kunne surfe privat.

Hvilke enheder har du? Der er forskel på, hvilke enheder de forskellige VPN-leverandører understøtter. Alle kan sættes op på en pc, men ikke alle går i hånd med eksempelvis Linux, spillekonsoller og mediesystemet Kodi. Tænk både over dit behov her og nu og dit behov lidt ud i fremtiden. Det er ærgerligt at betale for tre års VPN, hvis du om et år finder ud af, at den ikke understøtter din nye investering.

Hurtig og meget hurtig: Alle udbydere som vi har gennemgået ovenfor vil sikkert påstå, at netop de har de hurtigste forbindelser. Og af indskydende grunde kan de jo ikke have ret alle sammen. Heldigvis har de alle en periode på mellem syv og 30 dage, hvor du kan få pengene tilbage, så brug “prøvetiden” til at være kritisk overfor den såkaldte lynhurtige hastighed.

Oftest stillede spørgsmål om VPN

Er det lovligt at bruge VPN?
Ja, det er det.

Hvordan virker en VPN?
En VPN skaber et ekstra lag mellem din enhed (computer, mobiltelefon osv.) og internettet ved at være forbundet til en server. Det betyder, at ingen kan identificere dig, og du derfor både er anonym og i sikkerhed for hackere og andre, der vil følge med i hvad du laver på nettet.

Hvad kan en VPN bruges til?

Når du er forbundet til en VPN-forbindelse, kan ingen andre se IP-adressen på din enhed. Det er forklaringen på, at du er helt anonym og er beskyttet mod hackere og andre, der vil forsøge at bruge og misbruge kendskabet til IP-adressen. Derudover kan du omgå geografiske begrænsninger, som eksempelvis Netflix og andre sætter på deres indhold. Også det er helt lovligt. Med en VPN kan du blandt andet:

Få dansk Netflix for 17 kr.

Få adgang til den amerikanske streamingtjeneste Hulu med de nyeste afsnit af verdens bedste serier 

Få amerikansk Netflix med mange flere serier og film

Få Youtube Premium til 24. kr.

Se gratis film og serier 

Hvad koster en VPN?
Et abonnement på en VPN-tjeneste er meget billigt, i forhold til den sikkerhed og de mange muligheder, du får. Det bliver billigere jo længere periode, du vælger. Typisk er prisen helt ned til omkring 2 dollars om måneden (cirka 13 danske kroner.)