Gratis antivirus

Din computer er forbundet til internettet. Det gør den sårbar over for meget af det grimme, der desværre også er en del af nettet: virus, hackere og meget andet. Derfor bør du som minimum have et antivirusprogram installeret på din computer, der kan beskytte dig og computeren mod noget af alt det, der er derude.

Valget af det rigtige program, kan være lidt uoverskueligt. Hvad skal du tro på, når alle skriver, at netop deres program beskytter dig og din computer bedst?

Kasper Skov Jensen

Få en betalt antivirus, gratis

Generelt giver gratis antivirusprogrammer en grundlæggende beskyttelse mod virus, men ofte har betalingsprogrammer ekstra funktioner.
Her på Bredbånd.dk har vi dog forhandlet os frem til at du igennem os kan få programmet Total AV. Normalt er det et program, du skal betale for, men brugere af Bredbån.dk får det gratis.

Her er resultaterne af testen:

Pros:

 • Få det gratis gennem Bredbånd.dk
 • En af de bedste til at opdage virus
 • Belaster ikke computerens ydeevne

Cons:

 • Mangler avancerede funktioner i gratis versionen
 • Kan ikke køre på alle computere

Folkene bag Total AV har gjort sig umage for at lave et produkt, der beskytter din enhed mod alle de digitale farer.
Egentlig er det et betalingsprogram, men fordi du læser med her på bredbånd.dk kan du få det helt gratis gennem os. Du sparer op til 745 kroner om året og får en meget omfattende beskyttelse.

Total AV passer godt på din enhed, så du ikke skal bekymre dig om virus, malware, spyware og ransomware. Fordi det er et betalingsprogram, som du får gratis, har Total AV også indbygget oprydning og optimering, så du kan få din enhed til at køre bedre og hurtigere. Fås til Windows, Mac, Android og iOS.

Med den gratis version kan du scanne din computer med den mest avancerede antivirus. Hvis din computer skulle være inficeret, kan det betale sig at opgradere til den betalte version for at få ryddet grundigt op.

Pros:

 • Realtidsbeskyttelse mod virus
 • Scanner trådløse netværk for svagheder
 • Passer på dine adgangskoder

Cons:

 • Ingen beskyttelse mod mistænkelige hjemmesider

Gratisversionen af Avast giver en god beskyttelse mod virus og andet skidt, der kan inficere din computer. Det sker endda i realtid, hvilket vil sige, at programmet løbende selv tjekker om alt er som det skal være. Avast kan advare dig mod svagheder i det trådløse netværk, du er tilsluttet til – en virkelig smart funktion, fordi et usikkert netværk kan være en stor sikkerhedsrisiko.

Som den sidste funktion i gratisversionen passer Avast godt på dine kodeord, og husker dem for dig når du logger ind rundt omkring på nettet. Alt i alt mange fornuftige funktioner, men du bliver beskyttet bedre, hvis du betaler for Avast.

Pros:

 • Automatisk beskyttelse
 • Overvågning af suspekte hjemmesider

Cons:

 • Ingen ekstra beskyttelse af dine kodeord
 • Overvåger ikke sikkerheden af dit trådløse netværk

Med Bitdefender får du automatisk beskyttelse. Virus og andre trusler blokeres automatisk for adgang til din computer.

Nogle hjemmesider er designet til at skade din pc, eller til at lokke dig til at afgive kreditkortoplysninger ved at udgive sig for noget, der ikke passer. Bitdefender overvåger den slags hjemmesider og sørger for, at du ikke havner på et af dem. Vil du have fuld beskyttelse anbefaler vi, at du bruger nogle hundrede kroner på et betalt antivirusprograma istedet.

Pros:

 • Et anerkendt navn
 • Grundlæggende beskyttelse

Cons:

 • Ingen beskyttelse mod hackerangreb
 • Ingen beskyttelse af netværket

Kaspersky er et af de ældste navne i cybersikkerhedsbranchen og har gennem årene oparbejdet et solidt renomme. Firmaet har en gratis version af sit antivirusprogram. Desværre når det ikke op på højde med de andre programmer, vi har gennemgået her.

Kaspersky beskytter kun mod virus, spyware, phishing og farlige websider. Andre funktioner, som hackerbeskyttelse, må du til lommerne for at få.

Mange valgmuligheder

Alle antivirusprogrammer har sammenligningsskemaer, der giver et overblik over funktioner. De skal ikke altid tages så bogstaveligt. Skemaerne sammenligner nemlig kun netop det firmas gratisversion med betalingsversioner. Og de vil selvfølgelig gerne have dig til at købe et af deres produkter. Det er også værd at huske på, at punkterne i sammenligningsskemaerne ikke siger noget om, hvor effektivt de enkelte funktioner faktisk fungerer, så skemaerne kan ikke helt bruges til at sammenligne gratisprogrammer fra forskellige firmaer.

Det gode er, at du altid kan prøve dig frem, indtil du finder det program du synes bedst om. De beskytter nogenlunde på samme måde mod virus osv, og adskiller sig gennem andre funktioner. Hvad behovet er, og hvad man vil komme til at savne i hverdagen er meget individuelt. Men det har ikke samme betydning som kernebeskyttelsen i gratis antivirus, et område hvor alle de nævnte antivirusprogrammer her står stærkt.

Der kan også være stor forskel på, hvor meget gratis antivirus påvirker enhedens hastighed. Programmerne her på listen har ikke nogen synderlig sløvende effekt på din enhed, uanset om du installerer på Windows, Mac, iOS eller Android.

Et emne til evig diskussion

Rigtig mange forbrugere på verdensplan leder efter gratis antivirus, så firmaerne bag programmerne kæmper en hård kamp om den eftertragtede plads på forbrugernes enheder. Stort set alle vil fremhæve, at netop deres program har vundet X-antal priser, afværget X-antal angreb osv. For den gennemsnitlige forbruger, vil den helt reelle forskel på programmerne være til at overse.

Prøv dig frem og find det program, du har det bedst med. Dem vi har valgt her er et rigtig godt sted at starte. Igen er det værd at bemærke, at du som læser her på Bredbånd.dk kan få Total AV gratis – og dermed spare normalprisen på 745 kr.