Bedste tjeneste til lydbøger

Med lydbøger kan du lytte til bøger på farten, mens du klarer hjemmets praktiske opgaver eller når du slapper af. Men hvor får du det mest spændende og største indhold, når det kommer til lydbøger? Vi har kigget nærmere på de største lydbogstjenester og fundet de bedste i Danmark i 2024.

Author Thumb
Bedste lydbøger i 2024
#1
Mofibo
89 kr.
0 kr.
Score
10
/10
mofibo logo2

Fordele:

star
Prøv gratis i op til 30 dage
pro-icon
Ubegrænset adgang til over 600.000+ e-bøger og lydbøger
pro-icon
Stort udvalg af danske og engelske lyd- og e-bøger
pro-icon
Kompatibel med Sonos
pro-icon
Gem dine bøger offline, så du kan lytte overalt – også uden en internetforbindelse

Ulemper:

con-icon
Kræver et Family-abonnement for at være flere brugere på samtidig

Mofibo har en af Danmarks største samling af e- og lydbøger. Udover en masse indhold på dansk, har Mofibo også tusindvis af bøger på andre sprog som f.eks. engelsk, svensk og arabisk. Med Mofibo kan du lytte og læse lige når det passer dig, hvilket betyder at du ikke skal kede dig, når du pendler eller er ude at handle. Med et udvalg der tæller over 600.000 lyd og e-bøger, er der masser af indhold for hele familien.

Mofibos app er særdeles overskuelig og bøgerne er inddelt i mange forskellige genrer, som giver et godt overblik. Du har desuden mulighed for at gemme dine bøger offline, så du kan lytte overalt – også uden en internetforbindelse.

Mofibo har 4 forskellige abonnementer, som alle har ubegrænset adgang til alle lyd- og e-bøger. Deres abonnementer dækker ethvert behov – hvad enten du vil lytte til lydbøger 20 eller 200 timer om måneden.

Det billigste abonnement (kaldet Basic) koster 89 kr./måneden og giver adgang til at lytte til lydbøger op til 20 timer. Deres mest populære abonnement er deres Premium-abonnement med en pris på 129 kr./måneden. Her får du op til 100 timers lytning og læsning. Hvis du mest er til ubegrænset lytning kan du med fordel vælge deres Unlimited.

Er I en hel familie der ønsker at bruge Mofibo? Intet problem! Mobifo har også et Family-abonnement, der kan bruges af op til 6 brugere samtidig. I abonnement er der inkluderet op til 100 timers lytning pr. bruger. Deres abonnement er generelt lidt dyrere end konkurrenternes – men de har samtidig det største udvalg, hvilket tæller op.

Hvis du er i tvivl om en lydbog er noget for dig, så kan du benytte dig af deres prøveperiode. Alt efter hvilken kampagne du tilslutter dig kan du få op til 30 dages gratis prøveperiode hos Mofibo, hvor du kan læse og lytte til alle de bøger, du vil. I denne periode har du rig mulighed for at finde ud af, om en lydbogstjeneste som Mofibo er noget for dig.

Læs mere Få op til de første 30 dage gratis
#2
BookBeat
59 kr.
0 kr.
Score
9,5
/10
bookbeat logo

Fordele:

pro-icon
Prøv gratis i 30 dage
pro-icon
+800.000 lydbøger at vælge imellem
pro-icon
Download dine bøger og lyt offline, så du kan lytte hvor og når som helst
pro-icon
Har både e-bøger og lydbøger
pro-icon
Ingen bindingsperiode
pro-icon
Kompatibel med Apple CarPlay, Android Auto, Chrome Cast og Sonos-højtaler

Ulemper:

con-icon
Begrænset antal lyttetimer på alle deres abonnementer

BookBeat er en lydbogstjeneste fra det svenske Bonnier Publications. Et abonnement giver dig adgang til flere hundrede tusinde e-bøger og lydbøger – og har faktisk et af de største udvalg blandt lydbogstjenester.

Udvalget af bøger og funktioner kan sammenlignes meget med Mofibo. De to lydbogstjenester adskiller sig dog ved, at grundabonnementet hos BookBeat er noget billigere. Til gengæld kan du ikke lytte ubegrænset i nogen af abonnementer fra BookBeat. Det er muligt gennem Mofibo.

Det billigste abonnement til 59 kr./måneden, kaldet Basic, giver adgang til 20 timers lytning om måneden, mens deres Standard-abonnement giver adgang til 50 timers lytning til en pris på 99 kr. Hvis du bruger mere end 3 timer dagligt på at lytte til lydbøger eller læse e-bøger kan du købe deres Premium-abonnement til 129 kr./måneden.

Som ny kunde kan du nu prøve lydbogstjenesten gratis i 30 dage. Med deres tjeneste får du adgang til mere end 800.000 lydbøger. Du løber altså ikke tør for underholdning lige foreløbig.

Tjenesten er personlig og du skal derfor betale ekstra, hvis du vil benytte tjenesten på flere enheder (f.eks hvis I er flere i familien der ønsker at lytte til lydbøger). Det koster 49 kr./måneden for hver ekstra konto du vil have tilføjet til dit abonnement. Du kan tilføje en ekstra konto ligegyldigt om du har Basic-, Standard- eller Premium-abonnementet.

Læs mere 30 dages prøveperiode
#3
Nextory
99 kr.
0 kr.
Score
9
/10
Nextory logo3

Fordele:

pro-icon
30 dage gratis
pro-icon
Mulighed for at være op til 4 om at dele et abonnement
pro-icon
God app og stort udvalg

Ulemper:

con-icon
Deres billigste abonnement koster 99 kr., hvilket er noget dyrere end konkurrenterne

Nextory er en svensk spiller på markedet, der tager kampen op mod Mofibo. De går efter at blive danskernes foretrukne app til læsning af e-bøger og lydbøger. De har en gennemarbejdet god app og mange gode ting at byde på.

 

Ligesom mange af de andre udbydere har de forskellige abonnementer alt efter hvor meget du lytter til lydbøger om måneden. Det billigste abonnement, kaldet Basic, koster 99 kr./måneden og tilbyder op til 30 timers lytning/læsning. Med Premium-abonnement har du adgang til 100 timers lytning og læsning om måneden for 129 kr., mens du med Unlimited-abonnement kan lytte og læse så meget du lyster. Dette abonnement koster 149 kr./måneden.

 

Til forskel fra konkurrenterne er det tilladt at dele et abonnement med andre hos Nextory, så I er op til 4 profiler tilknyttet samme konto. Der er dog kun én person, der kan lytte ad gangen med mindre I vælger Unlimited-abonnementet – så kan alle 4 brugere lytte samtidig.

 

Ligegyldigt hvilket abonnement du vælger har du en prøveperiode på 30 dage. Du betaler ingenting, før gratisperioden er udløbet. Du kan altså læse alle de bøger du overhovedet kan nå de første gratis 30 dage for at se om app’en er noget for dig.

Læs mere 30 dage gratis – ingen binding
#4
Saxo Premium
99 kr.
0 kr.
Score
8
/10
saxo logo

Fordele:

star
Prøv 30 dage gratis
pro-icon
Perfekt til dig, der vil have både lydbøger, e-bøger og fysiske bøger.
pro-icon
Rabat og gratis fragt på bøger med Premium-abonnement

Ulemper:

con-icon
Udvalget skuffer en smule med tanke på Saxo’s størrelse

Saxo er Danmarks største online boghandler. Men muligheden for at abonnere på lydbøger er fløjet lidt under radaren. Med over 40.000 lydbøger og e-bøger er udvalget ikke så stort som hos eksempelvis Mofibo eller BookBeat, men de har stadig meget at byde på.

Saxo har 3 forskellige abonnementer: Saxo Streaming 20 timer, Saxo Streaming og Saxo Premium. Med Saxo Streaming 20 timer har du selvsagt mulighed for at lytte til lydbøger og læse e-bøger op til 20 timer om måneden. Det er oplagt til dig, der kommer igennem 1-2 bøger om måneden.

Med et Saxo Streaming-abonnement får du ubegrænset streaming. Det gør sig også tilfældet med Saxo Premium, hvor I tilmed har mulighed for at være to til at streame samtidig. I deres Saxo Premium-abonnement får du desuden en række fordele, når du køber fysiske bøger på Saxo.com. Det drejer dig om rabat på fysiske bøger og fri fragt på levering i Danmark. Deres Premium-Abonnement egner sig især til i forvejen ivrige læseheste, der både er interesseret i lydbøger og fysiske eksemplarer.

Ligegyldigt hvilket abonnement du tænker kunne være noget for dig har du mulighed for at streame lyd- og e-bøger i 30 dage gratis.

Saxo opkøbte i september 2022 lydbogstjenesten Chapter og lukkede den, fordi de gerne ville fokusere på én streamingtjeneste med bøger.

Læs mere Mulighed for rabat og fri fragt på fysiske bøger
#5
Bookmate
129 kr.
0 kr.
Score
6
/10
bookmate logo

Fordele:

pro-icon
Stort udvalg af internationale bøger
pro-icon
Mulighed for også at læse tegneserier og lytte til podcasts
pro-icon
7 dages gratis prøveperiode

Ulemper:

con-icon
Få for informationer på deres hjemmeside
con-icon
Dårlig Trustpilot-score
con-icon
For få danske lydbøger og e-bøger

Bookmate en af de nye spillere på det danske marked for lydbøger og e-bøger. Selskabet blev grundlagt i Rusland, og har derfra spredt sig rundt omkring i verden.

I den store sammenhæng er Danmark ikke et vigtigt land for Bookmate, og det kan man desværre se på udvalget. Er du på udkig efter danske bøger, når du hurtigt igennem dem alle. Der er derimod mange internationale bøger og du har mulighed for at læse bøger på hele 12 sprog.

Ligesom mange af de andre udbydere har du mulighed for at downloade lyd- og e-bøgerne, så du kan være underholdt selvom du er offline.

Bookmate tilbyder to forskellige abonnementer – Premium og Familie. Deres Premium-abonnement til 129 kr./måneden giver mulighed for 1 person at streame bøger, mens deres Familie-abonnement til 189 kr./måneden giver mulighed for 3 profiler samtidig.

Med en mindstepris på 129 kr. om måneden, findes der bedre alternativer – uanset om du er interesseret i dansk eller international litteratur. Deres hjemmeside er desuden ikke særlig meddelsom og deres Trustpilot-score er heller ikke ligefrem prangende.

Læs mere Bøger på 12 forskellige sprog

Hvad er en lydbog og e-bog?

En e-bog er ganske enkelt en elektronisk bog, du kan få adgang til via din smartphone, tablet eller computer. Det betyder at du læser bogen på din enhed i stedet for at have et fysisk eksemplar af bogen.

En lydbog er også en elektronisk bog, men i stedet for at læse bogen selv, bliver den læst op for dig. Det betyder at en person har læst den fysiske udgave af bogen højt (og optaget det), for at du efterfølgende kan få den læst op. Nogle gange er det forfatteren selv, der læser højt, men det er langt fra altid tilfældet.

Det eneste det kræver at få adgang til en e- eller lydbog er, at du tilmelder dig en af 5 ovenstående tjenester.

Hør alle de lydbøger du vil

Bøger kan både være dyre og tunge at bære. Deres fleksibilitet er stærkt begrænset. Helt anderledes er det med lydbøger, som bliver mere og mere almindeligt. De skal ikke hentes og afleveres på et bibliotek, betales for i dyre domme hos en boghandler og du bliver i det hele taget fri for at have dem med rundt.

Med et abonnement på en lydbogstjeneste, har du adgang til uendeligt mange bøger på din smartphone og tablet. Og du kan høre lydbog, når det passer ind hos dig: På vej til og fra arbejde, når du laver mad, når ungerne er lagt i seng osv. Med andre ord: Med en lydbog, kan du lytte lige præcis når du har tid og lyst.

Det er lige præcis det med at du kan lytte til lydbøger, når det passer dig, der er lydbogens store force sammenlignet med fysiske bøger. Når du læser en fysisk bog kan du ikke lave andre ting samtidig som f.eks. at køre bil, lægge nyvasket tøj sammen eller lave mad. En fysisk bog kræver dit fulde fokus. Anderledes er det med en lydbog, der i højere grad kan blive et underholdningsmoment, når du skal fordrive tiden eller har brug for at gøre de sure pligter lidt sjovere.

Lydbøger er en ny og anderledes måde at læse bøger på og fordybe sig i spændende fiktion eller faglitteratur.

Vi har i vores test af lydbogstjenester fundet de 5 bedste tjenester med et stort udvalg indenfor alle genrer.

Top 10: De mest populære bøger i 2023

Udvalget af lyd- og e-bøger er enormt stort, så hvordan finder man ud af, hvad der er værd at gå i gang med at læse eller lytte til? En af de nemmeste måder er at få et overblik over de mest populære bøger, for hvis tusindvis af andre mennesker har brugt tid på en bog, er den som regel værd at bruge tiden på.

Her på Bredbånd.dk vil vi gerne hjælpe dig med det, så vi har samlet en liste over de 10 mest populære bøger på Mofibo lige nu. Husk at du kan komme i gang med at læse og lytte til dem alle med det samme – uden at betale.

Top 10 lydbøger:

Hvad passer bedst til dig?

Alle lydbogstjenesterne har genrer de er stærke i og genrer, hvor udvalget ikke er så stort. Mange af de danske udbydere har et stort fokus på danske udgivelser og oversættelser, mens en lydbogstjeneste som Bookmate har mange udenlandske titler. Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at undersøge udvalget i dine favoritgenrer, inden du lægger dig fast på en bestemt tjeneste.

Men ligesom du ikke har tid til at gennemgå hele det lokale bibliotek, kan du jo heller ikke scrolle i en uendelighed af lydbøger. Find to eller tre bøger du gerne vil høre/læse og tjek, hvilke af de fem tjenester der har disse bøger. Det giver dig en god indikation af, hvilke lydbogstjenester der har et stort udvalg indenfor den eller de genre(r) du finder interessant.

Vær opmærksom på dit dataforbrug

Det kan kræve meget netværksdata at streame lydbøger, hvis du hører lydbøger udenfor hjemmet. Du bør derfor være ekstra opmærksom på dit forbrug, hvis du lytter til lydbøger, mens du er på farten, på ferie eller langt fra WiFi.

Vi anbefaler, at du løbende (og især i begyndelsen) tjekker dit dataforbrug på dit mobilabonnement. Når du har mulighed for det, kan det være en god idé at koble mobilen til WiFi for at streame – eller downloade de udvalgte bøger på forhånd. Så sparer du en stor mængde data i dit mobilabonnement.

Dette råd er især vigtigt, hvis du vil høre lydbøger i udlandet, hvor det hurtigt kan blive dyrt, hvis du ikke har roaming i dit mobilabonnement. Mange mobilabonnementer har inkluderet et månedligt dataforbrug på 10-50 GB indenfor EU, mens det er færre abonnementer, der har inkluderet data udenfor EU.

Underholdning i mange former

Er streamingtjenester noget for dig?

Hvis du godt kan lide at lytte til og læse i lyd og e-bøger, er du måske typen der også vil finde streaming tjenester interessante. Blandt de mange forskellige streamingtjenester vi har i Danmark finder du uendelig mange timers underholdning blandt tjenesternes store udvalg af film og serier, der ofte både indeholder danske og internationale titler.

Ligesom indenfor lydbogstjenester findes der mange forskellige streamingtjenester, der hver især har deres at byde på. Mens nogle streamingtjenester har et bredt udvalg af film og serier indenfor drama og reality har andre fokus på sport og krimi. Der er ganske enkelt noget for enhver smag.

Er du mest til flow-tv?

Hvis du hører til gruppen af mennesker, der stadig mest er til flow-tv og charmen ved at sidde klar med popcorn, når dit yndlingsprogram kommer i fjernsynet, findes der et stort udbud af tv-pakker. Med det store udvalg løber du ikke tør for underholdning lige foreløbig. Du kan desuden være sikker på at kunne finde en tv-pakke, der indeholder alle de kanaler du finder mest interessante.

Ofte stillede spørgsmål om lydbøger

Hvad er lydbøger?

En lydbog er en elektronisk bog, som bliver læst op via din computer, smartphone, tablet eller lignende 📚.

Hvad koster det at lytte til lydbøger?

I vores test har vi fundet tjenester som koster fra 59 kr. om måneden til 189 kr. om måneden. De fleste lydbogstjenester har en gratis prøveperiode på alt fra 7 til 30 dage, hvor du kvit og frit har mulighed for at prøve af, om e- og lydbøger er noget for dig.

Hvor mange lydbøger tilbyder tjenesterne?

En lydbogstjeneste som Mofibo tilbyder adgang til over 600.000 e- og lydbøger, mens BookBeat har over 800.000 titler. Med andre ord er der masser af indhold – og der kommer hele tiden nyt til.

Hvor kan man høre lydbøger gratis?

Hos Mofibo, BookBeat, Nextory, Saxo Premium og Bookmate har du mulighed for at lytte til gratis lydbøger, fordi de har en prøveperiode på deres tjenester. Det betyder, at du gratis kan høre lydbøger og finde ud af, om en lydbogstjeneste er uundværlig for dig.

Oversigt