Lydbøger

Hvor får du flest og mest spændende lydbøger i Danmark? Vi har kigget nærmere på de største lydbogstjenester, og fundet den bedste.

Author Thumb
Bedste lydbøger i 2023
#1
Mofibo
129 kr.
0 kr.
Score
10
/10
mofibo logo2

Fordele:

star
Prøv gratis i 30 dage
pro-icon
Ubegrænset adgang til over 400.000+ e- og lydbøger
pro-icon
Stort udvalg af danske og engelske lyd- og e-bøger
pro-icon
Kompatibel med Sonos
pro-icon
Gem dine bøger offline, så du kan lytte overalt, også uden en internetforbindelse

Ulemper:

con-icon
Kræver et Family-abonnement for at være flere brugere på samtidigt

Mofibo har Danmarks største samling af e- og lydbøger. Udover en masse indhold på dansk, så har Mofibo også tusindvis af bøger på engelsk, svensk og arabisk.

Med Mofibo kan du lytte og læse lige når det passer dig, hvilket betyder at du ikke skal kede dig når du pendler eller er ude og handle. Med et udvalg der tæller over 250.000 lyd og e-bøger, så er der masser af indhold for hele familien. App’en er overskuelig og bøgerne er inddelt i mange forskellige genrer. Desuden kan du gemme dine bøger offline, så du kan lytte overalt – også uden en internetforbindelse.

Prisen på 129 kr. om måneden er lidt højere end hos konkurrenterne. Hvis du er i tvivl om en lydbog er noget for dig, så kan du benytte dig af deres prøveperiode. De første 30 dage er gratis hos Mofibo, og du kan læse og lytte til alle de bøger, du vil. En gratis lydbog er da et godt tilbud, ikke?

Læs mere De første 30 dage er gratis
#2
BookBeat
79 kr.
0 kr.
Score
9,5
/10
bookbeat logo

Fordele:

pro-icon
Prøv gratis i 30 dage
pro-icon
+800.000 lydbøger at vælge imellem
pro-icon
Download dine bøger og lyt offline, så du kan lytte hvor og når som helst
pro-icon
Har både e-bøger og lydbøger
pro-icon
Ingen bindingsperiode
pro-icon
Kompatibel med Apple CarPlay, Android Auto, Chrome Cast og Sonos-højtaler

Ulemper:

con-icon
Begrænset antal lyttetimer på de fleste abonnementer
con-icon
Dyrt, hvis man vil have ubegrænset forbrug

BookBeat er en lydbogstjeneste fra det svenske Bonnier Publications. Et abonnement giver dig både adgang til flere hundrede tusinde e-bøger og lydbøger.

Udvalget af bøger og funktioner er blevet sammenlignet med Mofibo fra Storytel. De adskiller sig dog ved, at grundabonnementet hos BookBeat er noget billigere. Til gengæld kan du ikke lytte ubegrænset, medmindre du har valgt deres Premium-abonnement.

Som ny kunde kan du nu prøve lydbogstjenesten gratis i 30 dage. Med deres tjeneste får du adgang til mere end 800.000 lydbøger, så du løber ikke tør for underholdning lige foreløbig.

Tjenesten er personlig og du skal derfor betale ekstra, hvis du vil benytte tjenesten på flere enheder. 49 kr. koster det for hver ekstra konto du vil have tilføjet til dit abonnement.

Læs mere 30 dages prøveperiode ekslusivt med bredbånd.dk
#3
Nextory
99 kr.
0 kr.
Score
9
/10
Nextory logo3

Fordele:

pro-icon
30 dage gratis
pro-icon
Mulighed for et billigere abonnement
pro-icon
God app og stort udvalg

Ulemper:

con-icon
Kræver Guld-abonnement for at læse nye udgivelser

Nextory er en svensk spiller på markedet der tager kampen op med Mofibo.

De går efter at blive danskernes foretrukne app til læsning af e-bøger og lydbøger. De har en gennemarbejdet god app, og abonnementet er også billigere.

Det billige abonnement, Sølv, har dog en forsinkelse på 6 måneder for nye udgivelser, så hvis du går efter at læse de nyeste bøger lige når de udkommer, skal du gå et niveau op i pris og vælge Guld-abonnement i stedet. Hvis du kan nøjes med Sølv, er der dog penge at spare.

Du betaler ingenting, før gratis perioden er udløbet. Du kan altså læse alle de bøger, du kan nå på de første gratis 30 dage for at se om app’en er noget for dig. Manglen på bindingsperiode er et stærkt træk, især på lydbogstjenester, der i høj grad er bundet op på deres brugeroplevelse og udvalg.

Der er heller ingen begrænsninger på forbruget – læs og lyt så meget du vil på mobil eller tablet via app eller browser.
Læs mere 30 dage gratis – ingen binding.
#4
Saxo Premium
99 kr.
0 kr.
Score
8
/10
saxo logo

Fordele:

star
Prøv 30 dage gratis
pro-icon
Perfekt til dig, der vil have både lydbøger, e-bøger og fysiske bøger.
pro-icon
Giver rabat og gratis fragt på saxo.com

Ulemper:

con-icon
Udvalget skuffer en smule med tanke på Saxo.com’s størrelse.

Saxo er Danmarks største onlineboghandler. Men muligheden for at abonnere på lydbøger er fløjet lidt under radaren.

Med over 40.000 lydbøger og e-bøger er udvalget ikke så stort som hos eksempelvis Mofibo. Til gengæld får du en række fordele, når du køber fysiske bøger på Saxo.com:

  • op til 70% rabat
  • fri fragt på levering

Prisen på 99 kr. om måneden er helt rimelig – især hvis du også gør brug af rabatterne og den gratis fragt på fysiske bøger. Abonnementet egner sig derfor især til i forvejen ivrige læseheste, der både er interesseret i lydbøger og fysiske eksemplarer.

Læs mere Prøv gratis i 30 dage
#5
Chapter
0 kr.
69 kr.
Score
7
/10
Chapter logo2

Fordele:

Ulemper:

Chapter tilbyder omkring 100.000 lyd- og e-bøger.

Læs mere Prøv Chapter gratis i 30 dage
#6
Bookmate
99 kr.
0 kr.
Score
6
/10
bookmate logo

Fordele:

pro-icon
Stort udvalg af internationale bøger.
pro-icon
Gratis i første måned

Ulemper:

con-icon
Forvirrende app
con-icon
Få danske lydbøger og e-bøger

Bookmate en af de nye spillere på det danske marked for lydbøger og e-bøger. Selskabet blev grundlagt i Rusland, og har derfra spredt sig rundt omkring i verden.

I den store sammenhæng er Danmark ikke et vigtigt land for Bookmate, og det kan man desværre se på udvalget. Der er mange internationale bøger. Er du derimod på udkig efter danske bøger, når du hurtigt igennem dem alle.

Med en pris på 99 kr. om måneden, findes der bedre alternativer – uanset om du er interesseret i dansk eller international litteratur.

Læs mere Prøv 1 måned gratis

Hør alle de lydbøger, du vil

Bøger kan både være dyre og tunge at bære. Deres fleksibilitet er stærkt begrænset. Helt anderledes er det med lydbøger, som bliver mere og mere almindeligt. De skal ikke hentes og afleveres på et bibliotek, betales i dyre domme hos en boghandler, og du bliver i det hele taget fri for at have dem med rundt.

Med et abonnement på en lydbogstjeneste, har du adgang til uendeligt mange bøger på din smartphone og tablet. Og du kan høre dem, når du vil: på vej til og fra arbejde, når du laver mad, når ungerne er lagt i seng osv. Så med en lydbog, kan du lytte, når du har tid og lyst

I Danmark er der fem valgmuligheder for at få lydbøger på abonnement.

Top 10: De mest populære bøger i starten af 2023

Udvalget af lyd- og e-bøger er enormt stort, så hvordan finder man ud af, hvad der er værd at gå i gang med at læse eller lytte til? En af de nemmeste måder er at få et overblik over de mest populære bøger, for hvis tusindvis af andre mennesker har brugt tid på en bog, må den nødvendigvis være tiden værd.

Her på Bredbånd.dk vil vi gerne hjælpe dig med det, så herunder har vi samlet en liste over de 10 mest populære bøger på Mofibo lige nu. Husk at du kan komme i gang med at læse og lytte til dem alle med det samme, og uden at betale. Det er bøger, der kan noget. For Mofibo har over 100.000 bøger at vælge imellem. Mange af dem kan streames eller downloades som lydbog.

Hvad passer bedst til dig?

Alle lydbogstjenesterne har genrer, de er stærke i, og genrer, hvor udvalget ikke er så stort. Mange af de danske udbydere har desuden også et fokus på danske udgivelser og oversættelser.

Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at undersøge udvalget i dine favoritgenrer, inden du lægger dig fast på en bestemt service.

Men ligesom du ikke har tid til at gennemgå hele det lokale bibliotek, kan du jo heller ikke scrolle i en uendelighed af lydbøger. Find to eller tre bøger, du har hørt eller gerne vil høre, og tjek de fem tjenester.

Vær opmærksom på dit dataforbrug

Det kan kræve meget data at streame lydbøger. Så du bør være ekstra opmærksom, hvis du lytter til lydbøger, mens du er på farten, på ferie eller langt fra WiFi.

Vi anbefaler, at du løbende (især i begyndelsen) tjekker dit dataforbrug på dit mobilabonnement. Når du har mulighed for det, bør du koble mobilen til WiFi for at streame – eller downloade de udvalgte bøger på forhånd. Så sparer du data i dit mobilabonnement.

Dette råd er især vigtigt, hvis du vil høre lydbøger i udlandet.

Ofte stillede spørgsmål om lydbøger

Hvad er lydbøger?

En lydbog er en elektronisk bog, som bliver læst op via din computer, smartphone, tablet eller lignende 📚

Hvad koster det at lytte til lydbøger?

I vores test har vi fundet tjenester som koster fra 79 kr. om måneden til 129 kr. om måneden.

Hvor mange lydbøger tilbyder tjenesterne?

En tjeneste som Mofibo tilbyder adgang til over 250.000 e- og lydbøger. Med andre ord – der er masser af indhold.

Oversigt