STOR TEST: Her får du den bedste VPN i 2023

Der er mange gode grunde til at investere i en VPN. Med en VPN kan du nemlig surfe sikkert og anonymt på nettet. Men hvor finder du den bedste? Vi har kigget på en del af de VPN-tjenester, der kan bruges af danskere.

Author Thumb
Top 10 VPN 2023
#1
NordVPN
76 kr.
23 kr.
Score
9,9
/10
nordvpn logo3

Fordele:

star
TILBUD: Spar hele 69% lige nu!
pro-icon
Utrolig hurtig – god til streaming
pro-icon
Meget nem at bruge
pro-icon
Virker på alle enheder, PC, Mac, Android, iPad osv.
pro-icon
Ubegrænset download

Ulemper:

con-icon
Support er på engelsk

Her får du rigtig meget VPN for pengene. I modsætning til de fleste konkurrenter, kan du hos NordVPN have hele seks enheder koblet på samtidigt – så hele familien kan faktisk bruge den samme VPN uden problemer.

Der er brugervenlige apps til både iOS og Android og så er der ingen logs af din trafik, der bliver krypteret dobbelt for at være på den sikre side.

NordVPN virker upåklageligt til både Netflix, HBO og andre streaming-tjenester og er derfor også en af de mest populære VPN-tjenester i Danmark.

Prisen er yderst rimelig, hvis du køber længere tid af gangen. En måneds adgang koster 76 danske kroner, men det bliver betydeligt billigere, hvis du køber et år til 31 danske kroner om måneden. Hvis du køber 2 års adgang, så får du det til kun 23 kr. om måneden. Desuden får du 3 måneder gratis oveni.

Og så kan du prøve NordVPN i 30 dage og få pengene tilbage, hvis du ikke er tilfreds.

Læs mere om NordVPN her Prøv gratis i 30 dage
#2
CyberGhost
89 kr.
15 kr.
Score
9
/10
cyberghost logo

Fordele:

star
TILBUD: Spar 80% lige nu!
pro-icon
Inklusiv 2 måneder gratis
pro-icon
45 dages returret
pro-icon
Livechat support 24/7
pro-icon
Virker på op til 7 enheder

Ulemper:

con-icon
Få servere har ikke optimal hastighed
con-icon
Har ikke dansk support
con-icon
Designet er ikke det pæneste

En gennemført VPN tjeneste som er nem at bruge. Den er billig og har høstet anderkendelse fra de fleste store tech-medier. På Trustpilot er kunderne også glade, med en score på 9,4.

Hvis man tilmelder sig nu, så får man ydermere 3 måneder gratis oven i abonnementet, hvis man vælger en 3-års plan, som giver mest værdi for pengene. Inkluderet i 3-års planen er der også 1-års abonnement til Intego Washing Machine, der er et værktøj til Mac computere, som optimerer computerens hastighed.

CyberGhost har over 5.500 servere i 90 lande. Det betyder at du uanset hvor du er, og uanset hvor du ønsker at tilslutte til, så er der en server i nærheden.

Du vil derfor være sikker på høj hastighed igennem CyberGhost, fordi du aldrig er langt fra en server. Samtidig betyder flere servere og flere brugere, større sikkerhed.

Programmet til Windows og Mac er lækkert og brugervenligt. Du vælger selv om du vil nyde den optimale sikkerhed med bare et enkelt klik, eller om du vil have fuld kontrol over VPN-forbindelsen

Uanset hvilken enhed du sidder på, så har CyberGhost en løsning. Den virker nemlig til både PC, Mac, iPhone, iPad, Android og mange flere.

Læs mere om CyberGhost her Prøv i 45 dage og få pengene tilbage hvis du ikke er tilfreds
#3
ExpressVPN
79 kr.
41 kr.
Score
8,5
/10
expressvpn logo3

Fordele:

star
Få 3 måneder gratis!
pro-icon
49% rabat ved køb af 12 mdr.
pro-icon
Høj brugerbedømmelse på Trustpilot (4,7 ud af 5)
pro-icon
Ekstremt hurtige servere

Ulemper:

con-icon
Lidt dyr – men pengene værd
con-icon
Browserudvidelse kun tilgængelig med Chrome og Firefox
con-icon
Kan dirigere igennem andre lande end det valgte

Ved første øjekast ser det ud som om, ExpressVPN minder meget om de billigere alternativer, men der er gode grunde til den lidt højere pris. Det er en af verdens mest anerkendte VPN-udbydere, og det er ikke tilfældigt: Sikkerheden er i top, og serverne er lynhurtige, uanset om du vil streame sport, video i høj opløsning eller helt almindelig Youtube. Det betyder også, at vi her har en VPN-tjeneste, der konstant optimerer sit produkt til forskellge formål, så du som kunde altid er sikker på at få det bedste af det bedste.

Derudover har eksperterne hos ExpressVPN virkelig kælet for detaljerne, og pakket deres programmer og apps med en masse små ekstra finesser og justeringer, som man ikke får hos de billigere alternativer.

Noget af det bedste ved ExpressVPN er, at de har lagt meget energi i at udvikle deres software til alle enheder. Næsten uanset hvilken enhed, styresystem eller browser du bruger, har de et lille program til det, der sørger for, at VPN-opsætningen er let som en leg.

Hvis det ikke går helt så nemt, er der nogle særdeles detaljerede vejledninger, der kan være med til at afhjælpe langt de fleste problemer. Deres netværk består af en hel del hurtige servere placeret over hele verden og så har supportafdelingen åben døgnet rundt.

Prisen er lidt højere end de fleste andre VPN-tjenester, men det er alle pengene værd. Hvis du køber et 12 måneders abonnement, betaler du omkring 41 danske kroner om måneden – du får desuden yderligere 3 måneders gratis brug med i købet.

Læs mere om ExpressVPN her Prøv gratis i 30 dage
#4
Ivacy
61 kr.
6 kr.
Score
8
/10
ivacyvpn logo

Fordele:

star
Tilbud! – SPAR 88%
pro-icon
+1000 forskellige servere på
pro-icon
+100 lokationer
pro-icon
Understøtter 10 enheder ad gangen
pro-icon
Ingen logfiler

Ulemper:

con-icon
Kun engelsk support
con-icon
Langsom hastighed i nogle lokationer

Med Ivacy får du en af de billigste løsninger på markedet hvis du tegner en længere aftale, som man lige så godt kan så snart man er kommet igang med VPN og først får øjnene op for de fordele der er ved at bruge det. Du kan blive tilkoblet over 100 forskellige lokationer, og være op til 10 enheder online samtidig, hvilket giver rig mulighed for at hele husstanden kan benytte VPN samtidig.

Hastigheden er helt i top med denne løsning, og i flere forskellige test, bl.a. hos proprivacy.com hvor Ivacy kommer ind på førstepladsen når det gælder hastighed, sammenligning med de andre store spillere på markedet. Det er altså en hurtig løsning man får her for ganske få penge. Desuden har de apps ikke kun til Mac og Windows, men også til iOS, Android, PS4 og f.eks. Linux, så alle kan være med.

Du kan både få adgang til BBC iPlayer, Disney+, Amazon Prime, Hulu samt de 7 store Netflix regioner USA, Frankrig, Japan, UK, Australien, Tyskland samt Canada og meget meget mere. Der er ingen grænser for mulighederne med Ivacy, og så har de ingen logfiler, som gør det helt sikkert og anonymt at benytte.

Desuden har de 30 dages pengene retur garanti, som sikrer dig at du kan få pengene tilbage hvis produktet ikke virker efter hensigten.
Alt dette kan du få til 6 kr. om måneden hvis du tegner en lang aftale. Hvis du kun vil betale måned til måned koster det 61 kr. om måneden.

Læs mere om Ivacy her 30 dages “fuld tilfredshed eller pengene tilbage”
#5
Surfshark
79 kr
15 kr.
Score
7
/10
surfshark logo

Fordele:

pro-icon
Ubegrænset antal devices
pro-icon
15 Netflix biblioteker
pro-icon
Trafik “kill switch”
pro-icon
Whitelister funktion

Ulemper:

con-icon
Ikke helt så veludbyggede funktioner som hos nogle af konkurrenterne
con-icon
Privatlivspolitikken sparer på detaljerne
con-icon
Brugervenlighed på support siden er begrænset

Surfshark VPN er en ny spiller på markedet, som har fokus på sikkerhed og underholdning! Hvis du har en Netflix konto, så får du med Surfshark adgang til Netflix biblioteket i 15 forskellige lande. Så hvis du skal bruge en VPN i forbindelse med streaming, så tilbyder Surfshark dig en løsning, så åbner op for en masse indhold, som du ikke har mulighed for at se i Danmark.

Surfshark VPN tilbyder herudover, at du kan få en “kill switch”, som vi selv er ret glade for. Denne VPN-service adskiller sig ved deres forsøg på at skabe mest mulig privatliv for brugerne og deres succesfulde forsøg for at blokere censur i flere lande.

Læs mere om Surfshark her 30 dages tilfredsheds garanti
#6
IPVanish
68 kr.
22 kr.
Score
7
/10
ipvanish logo

Fordele:

pro-icon
Servere i over 75 lande
pro-icon
Ingen logs – torrents tilladt
pro-icon
24/7 kundeservice

Ulemper:

con-icon
Kun engelsk support

Består af et kæmpe netværk af + 1.400 VPN servere og +40.000 delte ip-adresser i +75 lande. Selskabet går meget op i at beskytte dit privatliv.

Den tilhørende app gør det let for dig selv at bestemme, hvilken server du vil forbinde til, men det er ikke altid at den forbinder til den valgte server. Man bliver ret hurtig træt af at dobbelttjekke, om man nu også er tilsluttet den server, man har valgt. De er desuden den foretrukne partner for bl.a. Kodi og FirestickTV.

Det tæller ikke på plussiden, at du kun kan få pengene tilbage den første uge.

Læs mere om IPVanish her 7 dages fortrydelsesret
#7
PureVPN
43 kr.
22 kr.
Score
6
/10
purevpn logo

Fordele:

star
81% rabat ved køb af 2 år + 3 måneder gratis
pro-icon
Ingen logs
pro-icon
31 dages fortrydelsesret
pro-icon
24/7 support
pro-icon
6500+ servere

Ulemper:

con-icon
Supporten er på engelsk

Med PureVPN får du al det sædvanlige, plus en masse ekstra sikkerhed som: 128 bit kryptering, webfiltrering, antivirus og muligheden for kun at lede noget af din trafik gennem PureVPN. Serverforbindelserne er hurtigere end alverdens Duracellkaniner tilsammen, så du vil formentlig aldrig opleve at skulle vente på et website eller lignende på grund af VPN-forbindelsen.

Supporten er online altid, og så får du to år for kun $3 om måneden (omkring 20 danske kroner)

Læs mere om PureVPN her 31 dages fortrydelsesret
#8
Score
4
/10
Private Internet Access logo

Fordele:

pro-icon
Mange funktioner til avancerede brugere
pro-icon
5 samtidige enheder
pro-icon
Accepterer Bitcoin
pro-icon
Bloker annoncer og cookies
pro-icon
Ingen logfiler

Ulemper:

con-icon
Lokaliseret i USA
con-icon
Lang svartid trods 24/7 kundeservice

Alle grundlæggende VPN-funktioner, samt nogle ekstra funktioner og pris, der minder om PureVPN. At Private Internet Access “kun” scorer 5 ud af 10 point hos os, skyldes, at der kun er servere i 28 lande, og de ekstra funktioner er ikke ligeså veludbyggede som hos PureVPN, Express VPN og NordVPN.

Og så er virksomheden registreret i USA, hvilket gør den underlagt amerikanske regler om myndigheder og andres adgang til oplysninger. De er ikke helt ligeså strenge, som eksempelvis i Panama, der er hjemsted for NordVPN og De Britiske Jomfruøer, hvor ExpressVPN bor.

Læs mere om Private Internet Access her 30 dages tilfredshedsgaranti

Hvad kan du med en VPN?

  • Se blokeret indhold– så du kan omgå geoblokering og se f.eks. amerikansk Netflix eller se DR, når du er på rejse i udlandet
  • Undgå internetcensur– så du kan færdes frit på nettet selv i lande med statscensur som Kina, Egypten eller Thailand
  • Skjule din internetaktivitet – så du kan logge på offentligt WiFi uden risiko for at blive sporet eller få din personfølsomme data stjålet.

Hvis du vil vide mere om, hvordan VPN fungerer, kan du læse mere under vores test af de bedste VPN-tjenester.

I vores test af VPN-tjenester har vi kigget på de mest populære leverandører. Én ting vores test har konkluderet er, at der er stor forskel på de forskellige leverandører – både ift. pris, men også hvor godt de beskytter dig, hvor hurtige de er og om de gemmer din trafik.

Herunder har vi rangeret de VPN-tjenester, som vi synes, tilbyder de bedste løsninger for pengene.

VPN er helt lovligt

Et af de mest udbredte spørgsmål om VPN er, om det er lovligt. Svaret er ganske simpelt ja!
Det er helt lovligt at bruge en VPN – uanset hvilken en af de ovenstående tjenester, du vælger.

Ifølge Forbruger Europa – der er medfinansieret af Den Europæiske Union og ligger under Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen – har det siden december 2018 været et lovkrav, at virksomheder ikke må diskriminere mod europæiske forbrugere på baggrund af deres geografiske placering, når de handler på nettet.

Det betyder, at man som forbruger ikke gør noget ulovligt ved at tilmelde sig en streamingtjeneste i udlandet.

Streamingtjenesterne må dog godt blokere ens adgang. Det kan de gøre, hvis de mener, at man ikke overholder deres vilkår og betingelser. Vilkårene er de samme fra land til land. Det er derfor altid en god idé at læse købsbetingelserne igennem først.

Hvorfor er det vigtigt at have en VPN?

Efterhånden bliver mere og mere af vores liv forbundet til internettet. Smartphonen er blevet en naturlig forlængelse af armen og enhver enhed med respekt for mig selv, kan forbindes til hjemmets trådløse netværk. Det giver en masse muligheder for at være opdateret om alt 24 timer i døgnet, men det gør os også sårbare. De internetopkoblede enheder indsamler en masse data om os, som de sender videre til firmaer over hele kloden. Et eller andet sted ude i mørket sidder måske nogle kriminelle, der forsøger at opsnappe noget af al den information, der i internettets tidsalder flyder til og fra os hele tiden.

Vi lever i en tid, hvor diverse former for computerteknologi er blevet meget moderne. Du benytter det formentlig også selv til blandt andet at være på sociale medier eller til at følge med i, hvad der sker rundt omkring i verden via online tabloids. Når du surfer på internettet, har du formentlig også opdaget, at der er nogle bestemte cookies, som du skal give adgang til, som efterfølgende påvirker dig gennem din videre færden på internettet. Dette skyldes, at alt det du foretager dig på internettet går igennem din internetudbyders servere, hvorved udbyderne kan se alt, hvad du foretager dig. Dette kan du dog undgå ved at benytte et VPN, som omdirigerer din internetforbindelse gennem en fjernserver, som ikke drives af din internetudbyder med derimod af en VPN-udbyder. Dette er således en af de sikreste måder at færdes på internettet, da VPN-serveren giver dig sikker adgang til de websteder, som du ønsker at besøge.

VPN er en brugervenlig måde at beskytte sig mod den konstante overvågning.

med vpn

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network (på dansk: virtuelt privat netværk).

Med et VPN kan du opnå lige præcis det, som navnet indikerer. Du kan, som nævnt, benytte VPN til at omdirigere din internettrafik. Dette sker via en fjernserver, som er specielt konfigureret. Det medvirker til, at alle de oplysninger som for eksempel annoncører og andre tredjeparter vil få om dig vil være komplet ulæselige. Dette skyldes, at alle de data du modtager og sender bliver krypterede og derfor ikke kan læses af personer, som du ikke har til intension at dele dine private oplysninger med.

Rent fysisk sker krypteringen på den måde, at dit VPN skjuler din IP-adresse, så dine data krypteres. På denne måde kan du opnå fuld kontrol over din browserhistorik, hvorved du også beskytter din online identitet, da din IP-adresse kan betegnes som din online identitet. Du kan eventuelt forestille dig det på den måde, at du og dine oplysninger bliver sløret på internettet, selvom du aktivt benytter det i din hverdag. Ved brug af en VPN-tjeneste efterlader du således ingen spor.

En åben forbindelse udsætter dig for cyberangreb og svindel

Hvis du ikke benytter dig af et VPN, er din forbindelse åben, hvorved du i større grad er udsat for cyber-angreb.

Via en åben internetforbindelse kan tilfældige personer eller enheder nemlig lettere skaffe sig indblik i dine personlige oplysninger, ligesom de i højere grad også har mulighed for at logge ind på dine personlige sider og dokumenter. På denne måde risikerer du at miste kontrollen over din online identitet, men du risikerer også, at tredjeparter med en ond hensigt får fat i dine vigtige personlige dokumenter, der for eksempel giver adgang til dit NemID. Med adgang til dit NemID er mulighederne uendelige, og du risikerer derfor at miste meget mere end bare din online identitet. Hvis du endnu ikke har fået et VPN på dine teknologiske enheder, kan det altså være på tide, at du begynder at overveje at anskaffe dig et. Det skal desuden her også nævnes, at når du først har prøvet et VPN, så vil du formentlig ikke ønske dig en enhed uden. Dette skyldes både de mange muligheder, som du får med et VPN, men det skyldes i højere grad også den følelse, du får i kroppen, når du med sikkerhed ved, at du ikke kan blive hacket.

Mange virksomheder benytter VPN, når medarbejderne skal koble sig op til virksomhedens servere. Adgangen kræver ofte, at medarbejderen identificerer sig før VPN-adgangen bliver tilladt. Det sker for at mindske risikoen for, at medarbejderen udsætter virksomhedens servere og computernetværk for fare.

Er du stadig i tvivl om, hvad en VPN er, så kan du blive endnu klogere på det her.

Hvem har brug for en VPN?

En VPN-forbindelse er en god idé for alle dem, der går op i anonymitet og/eller sikkerhed. Der bliver holdt øje med hvad du foretager dig på internettet som aldrig før, af programmer, små stykker kode, der målretter annoncer til dig osv. Kriminelle bliver mere og mere udspekulerede i forsøget på at snyde dig til at afgive oplysninger, inficere din computer og meget andet. Det undgår du ved at bruge en VPN, fordi ingen oplysninger kan kobles sammen med dig.

Helt at undgå overvågning er noget nær umuligt, men med en VPN kan du minimere den betragteligt.

Hvis du i din hverdag bruger meget tid på at streame film og tv-serier, og du for eksempel har hørt om en ny god tv-serie, som de danske servere dog spærrer for, så kan VPN-tjenesten med de hurtigste servere være løsningen for dig. Denne form for VPN er nemlig i højere grad designet til dig, der nyder at bevæge dig ud over landets grænser, når det kommer til film og tv. Det gør det muligt for dig, at streame film online i hele 59 lande uden at gå på kompromis med sikkerheden. Det er dermed er således et oplagt valg, hvis du gerne vil gå internationalt, imens du er solidt og sikkert placeret i Danmark. Derudover har du desuden også mulighed for at læse udenlandske tabloids samt besøge udenlandske hjemmesider, som du normalt ikke vil have adgang til. Hvis dit arbejde for eksempel kræver omfattende research og hjemmearbejde, så kan du med fordel benytte tjenesten til, at foretage mere dybdegående undersøgelser med flere vinkler, end hvad du blot kan læse dig frem til på de danske hjemmesider.

Det kan også være, at du står i en situation, hvor du kun ønsker at være delvis anonym. I dette tilfælde kan du med fordel vælge et Chrome VPN, hvor du selv kan vælge, hvor du ønsker, at din IP-adresse skal være anonym. Det kan for eksempel være, at du leder efter en bestemt bluse. Du ønsker formentlig her at finde den side, som kan sælge dig blusen billigst. Hvis dette gør sig gældende, er det dermed ikke altid det mest optimale selv at skulle gennemsøge alle de websider, der kommer frem, når du søger på blusen. Du kan derfor lade cookies hjælpe dig. Ved at lade din IP-adresse være synlig når du søger, er der større chance for, at dine data ender i hænderne på flere forskellige annoncører, hvorefter blusen begynder at dukke op i siden af din søgebrowser samt på dine sociale medier. Det er derfor slut med selv at søge. Hvis du ikke er helt afklaret med at være overvejende usynlig på internettet, vil dette derfor formentlig være den bedste løsning for dig.

Kan jeg bruge en VPN til at se udenlandsk Netflix, HBO eller Disney+?

Netflix, HBO, Disney+ og de mange andre store internationale streamingtjenester har ofte et langt større og anderledes udvalg af film og TV-serier i Danmark, end de har i udlandet.

Det er, fordi tjenesterne enten har købt – eller solgt deres egne – rettighederne til en bestemt TV-serie eller film i det enkelte land. Du vil derfor ofte opleve, at Netflix USA eksempelvis har langt flere og nyere film, end du finder på dansk Netflix.

gratis vpn

Med en VPN er det teoretisk set muligt at få adgang til de udenlandske biblioteker – og endda de streamingtjenester, som endnu ikke er kommet til Danmark endnu.

At se streamingtjenester fra udlandet betragtes indtil videre som en juridisk gråzone. Det er fordi, selvom du betaler for medlemskabet, har streaming-udbyderen ikke nødvendigvis ret til at vise det bestemte indhold i Danmark.

Mange af de større streamingtjenester forsøger derfor også ofte at blokere adgang fra udlandet.

Da VPN’er i høj grad beskytter sine brugeres anonymitet, skifter de dog også ofte servere. Det betyder, at streamingtjenester ofte har svært ved forhindre VPN-brugere fra at tilgå deres indhold fra udlandet. Nogle streamingtjenester skriver derfor også i deres vilkår og betingelser, at man kun må tilgå deres tjeneste i det land, du bor i.

VPN til Chrome, Safari, Edge, Firefox m.v.

Mange browsers – såsom Chrome, Safari og Firefox – har private vinduer, hvor den i sig selv ikke sporer din adfærd eller hvilke hjemmesider, du besøger. Dette stopper dig dog ikke fra at blive sporet af teleudbydere, hjemmesider eller andre på nettet.

For at beskytte dig bedst muligt, skal du bruge en VPN.

Alle de VPN’erne vi har testet på siden, kan bruges med de mest udbredte browsere. Det betyder, at du kun skal holde øje med, hvorvidt dit styresystem (Windows, Mac, Linux m.v.) kan køre programmet.

Overvejelser når du vælger VPN

bedste VPN

Måden hvorpå du anskaffer dig et VPN varierer alt efter, om der er tale om et betalt VPN eller et gratis VPN.

Hvis du vil have en betalt VPN-forbindelse, gør det sig ofte gældende, at denne forbindelse skal betales med et månedligt beløb. Dette skyldes, at der er tale om en webservice, som krypterer din internettrafik, når du har betalt for den. Efter du har købt forbindelsen, skal du ofte selv angive, hvilket land din IP-adresse tilhører. Nogle VPN-forbindelser finder dog selv frem til det land, du befinder dig i. Uanset hvordan din forbindelse finder frem til dit land, har du dog selv mulighed for at skifte land alt efter, hvilke websider du gerne vil besøge.

Der er mange VPN-tjenester derude, så hvordan vælger du den, der passer bedst til dig? Der er flere ting at overveje:

Pris: Hvad koster den VPN du kigger på? Det kan aldrig betale sig kun at købe en måned ad gangen, til gengæld kan der være enormt mange penge at spare, hvis du betaler for et, to, tre eller flere år ad gangen. På den måde kan du komme helt ned omkring 20 danske kroner om måneden. Det er en pris, hvor alle kan være med.

Bredbånd: Nogle VPN-udbydere har en grænse for, hvor mange gigabyte trafik du kan føre gennem deres servere. Skal du for eksempel bruge VPN til amerikansk Netflix er det en god ide at vælge en udbyder med ubegrænset båndbredde, fordi videostreaming kan kræve mange gigabyte data.

Bliver du logget? En af de helt store fordele ved VPN er, at din internettrafik bliver anonym. Så meget desto mere paradoksalt er det, at nogle VPN-services selv fører en log over hele eller dele af det, du bruger deres tjeneste til. Loggen bliver med meget stor sandsynlighed aldrig nogensinde brugt til noget, men at den overhovedet findes hos nogle udbydere ødelægger forestillingen om at kunne surfe privat.

Hvilke enheder har du? Der er forskel på, hvilke enheder de forskellige VPN-leverandører understøtter. Alle kan sættes op på en pc, men ikke alle går i hånd med eksempelvis Linux, spillekonsoller og mediesystemet Kodi. Tænk både over dit behov her og nu og dit behov lidt ud i fremtiden. Det er ærgerligt at betale for tre års VPN, hvis du om et år finder ud af, at den ikke understøtter din nye investering.

Hurtig og meget hurtig: Alle udbydere som vi har gennemgået ovenfor vil sikkert påstå, at netop de har de hurtigste hastigheder. Og af indskydende grunde kan de jo ikke have ret alle sammen. Heldigvis har de alle en periode på mellem syv og 30 dage, hvor du kan få pengene tilbage, så brug “prøvetiden” til at være kritisk overfor den såkaldte lynhurtige hastighed.

Derfor skal du bruge VPN

Der er mange gode grunde til at benytte et VPN, uanset om det er gratis eller ej. Selve konceptet med et VPN er nemlig først og fremmest designet til at hjælpe dig med at undgå Cyber-angreb ved at fremme din sikkerhed online. Du kan derfor være sikker på, at din forbindelse til en vis grad beskytter dine enheder samt din online identitet. Men der er også flere fordele ved at være usynlig på internettet, som du kan få gavn af, og det er lige netop disse fordele, som gør, at du bør bruge et VPN, når du surfer på nettet. Du får her fem af de største fordele, som du, udover større sikkerhed, vil opleve ved brug af VPN.

1. Billigt og let at bruge

At købe et VPN behøver ikke at være dyrt. Der findes således mange udbydere, hvor priserne er særdeles overkommelige. Ofte koster det ikke meget mere end 50-150 kroner at abonnere på en VPN service. Det er derfor ikke dyrt at betale for den kvalitet, som du ikke får ved et gratis VPN. Grunden til at det ofte er billigt at abonnere skal blandt andet findes i den hårde konkurrence, som der er på markedet. Men det skyldes hovedsageligt også, at folk deler udgiften imellem et par personer, da man hos de fleste udbydere kan bruge tjenesten på tværs af flere enheder.

Udover at det er billigt at anskaffe sig en VPN forbindelse, så er den også nem at bruge, når du først har downloadet den. Du lægger således ikke engang mærke til, at den kører usynligt i baggrunden på din enhed. Du skal derfor heller ikke selv tænke på at slå den fra og til, når du vil bruge den.

Men den billigste er ikke altid nødvendigvis den bedste. Som det kan ses i vores anmeldelse af de forskellige VPN udbydere, så mener vi at NordVPN har den bedste løsning. Det er nok det mest kendte VPN brand på markedet og har været synlige på TV bl.a. i Danmark. Desuden får man rigtig meget for pengene. Netop nu tilbyder de også 3 måneder gratis, hvis du tegner et års abonnement.

2. Spar penge på online shopping

Det kan hurtigt blive billigere at shoppe, når du befinder dig i et andet land. Dette gør sig også gældende, hvis du ifølge din IP-adresse befinder dig i udlandet. Det kan for eksempel være i et land, hvor skatterne er lave, konkurrencen er stor, eller købekraften er lav. Det handler således også om, hvilken valuta du benytter. Det er blandt andet ofte billigere at købe i pund, så hvis du ifølge din IP-adresse befinder dig i Storbritannien, kan du hurtigt opnå store rabatter i forhold til, hvis du køber i danske kroner.

Selvom du kan spare penge, er det dog vigtigt, at du tager højde for, at der medfølger en vis risiko ved at købe online, når du har oplyst din IP-adresse internationalt. Din VPN er dog til for at beskytte dig mod denne risiko, og du er derfor mindre sårbar, end hvis ikke du benytter VPN.

3. Undgå online og fysisk kriminalitet

Et VPN’s hovedfunktion er som udgangspunkt at beskytte dig mod online kriminalitet i form af hacking og andre cyber-angreb. Online beskyttelse er yderst vigtigt, da mange af vores vigtigste og personligste oplysninger findes online. Ved at blive usynlig på internettet kan du mindske risikoen for, at en tredjemand kommer i besiddelse af dine personfølsomme data.

Du kan dog også bruge din VPN forbindelse til for eksempel at mindske risikoen for indbrud i dit hjem, imens du ikke er hjemme. Hvis du er bortrejst, kan du nemlig indstille din IP-adresse til at være hjemme. Det er før set, at tyve har benyttet IP-adresser til at opsøge familier, som er på ferie. Selvom der er tændt lys og radio i hjemmet, kan de derfor på denne måde stadig finde ud af, om der er nogen hjemme eller ej.

4. Giver adgang til hele internettet

Der er flere websider, som vi danskere ganske enkelt ikke har adgang til, fordi vi for eksempel ikke bor i Storbritannien eller USA.

Med et VPN kan du dog få adgang til alle disse websider, da du ifølge din IP-adresse er bosiddende i disse lande.

Dette giver dig mulighed for blandt andet at streame flere tv-serier og film, end hvad du kan med en dansk IP-adresse. Det kan for eksempel være, at du har set en god tv-serie i fjernsynet, som ikke er på de danske streamingtjenester, men hvor du ved, at der er en ny sæson på en amerikansk streaming tjeneste. I dette tilfælde skal du altså ikke holde dig tilbage med at benytte VPN. Men VPN giver dig også mulighed for at følge bedre med i internationale foretagender og politik, hvis dette er nogle af dine interesser. Du kan således komme langt med at have større adgang til hele internettet.

5. Undgå ”den sorte liste”

Mange lande har nogle sorte lister, som er tilkoblet til din aktivitet på internettet.

Hvis du for eksempel hyppigt gør brug af ulovlige streamingtjenester, så risikerer du i højere grad at komme på ”den sorte liste”. Men det kan også være, at du tilfældigt og egentlig uden nogen grund kommer på en af disse lister, og det er her, at et VPN kommer ind i billedet, da der selvfølgelig ikke opfordres til, at du streamer ulovligt.

Hvis du tilfældigt er havnet på sådan en liste, så skyldes det formentligt, at listerne bliver lavet af computere. Nogle gange ryger tilfældige personer bare med i faldet. Men med et VPN kan du altså undgå dette, da du bliver usynlig på internettet. På denne måde kan computerne således hverken opfange dig eller din aktivitet. Du risikerer derfor ikke at blive udelukket fra nogle af dine yndlings sider, som du ikke kan benytte, hvis du er blevet sortlistet.

Oftest stillede spørgsmål om VPN

Hvad er VPN?

VPN, eller Virtuel Private Network, er en tjeneste, der krypterer din trafik og adfærd på nettet 🔐 Det vil sige, at du ikke kan spores af hverken virksomheder, stater eller kriminelle, når du færdes online 🌐

Er det lovligt at bruge VPN?

Ja, det er det 👌

Hvordan virker en VPN?

En VPN skaber et ekstra lag mellem din enhed (computer, mobiltelefon osv.) 💡og internettet ved at være forbundet til en server. Det betyder, at ingen kan identificere dig, og du derfor både er anonym og i sikkerhed for hackere og andre, der vil følge med i hvad du laver på nettet.

Hvad koster en VPN?

Et abonnement på en VPN-tjeneste er meget billigt i forhold til den sikkerhed og de mange muligheder, du får 💰 Det bliver billigere jo længere periode, du vælger. Typisk er prisen helt ned til omkring 2 dollars om måneden – ca. 13 danske kr. 🇩🇰💰

Hvad kan en VPN bruges til?

Når du er forbundet til en VPN-forbindelse, kan ingen andre se IP-adressen på din enhed. Det er forklaringen på, at du er helt anonym og er beskyttet mod hackere og andre, der vil forsøge at bruge og misbruge kendskabet til IP-adressen. Derudover kan du omgå geografiske begrænsninger, som eksempelvis Netflix og andre sætter på deres indhold. Også det er helt lovligt.

Oversigt