Bedste antivirus-program 2023

Antivirus er et must-have, når du vil slippe af med en virus, du har på din enhed. Det kan ligeledes være med til at forbygge, at du overhovedet får en virus i første omgang.

Author Thumb
Her er de 6 bedste antivirus-programmer
#1
TotalAV
887 kr.
142 kr.
Score
9
/10
totalav logo

Fordele:

star
Tilbud: Spar 80% via Bredbånd.dk
pro-icon
Trustpilot score på 4,7 ud af 5!
pro-icon
Smarte optimeringsfunktioner
pro-icon
Belaster ikke computerens ydeevne

Ulemper:

con-icon
VPN skal købes som tillæg

Her er et godt eksempel på, at man ikke behøver være størst for at være bedst. TotalAV har mange af de funktioner man skal betale mange penge for hos konkurrenterne.

Programmet passer stort set bare sig selv og kører i baggrunden uden at påvirke computerens ydeevne synderligt. Scanninger for både virus, spyware og malware startes med et enkelt tryk i et program – man behøver ikke være computernørd for at forstå, hvordan det fungerer. Desuden medfølger en håndfuld funktioner, der kan optimere enheden; både i forhold til at gøre den hurtigere og frigøre plads.

TotalAV kan bruges på alle de mest udbredte styresystemer (Windows, Mac, iOS, & Android). Programmet har tidligere kun været tilgængeligt på engelsk, men er nu i bredt omfang blevet oversat til dansk.

Som en god service, der får en til at være mere tilbøjelig til at kaste sig ud i at købe et antivirusprogram er, at der er fuld fortrydelsesret de første 30 dage efter købet.

Prisen fremgår i EUR på deres hjemmeside. Derfor kan der være et mindre udsving i prisen.

Læs mere 30 dages fuld fortrydelsesret
#2
McAfee
629 kr.
449 kr.
Score
8
/10
Mcafee logo

Fordele:

pro-icon
Et produkt, der bygger på over 30 års erfaringer med cybersikkerhed
pro-icon
Dansk support på både telefon, chat og mail!
pro-icon
Mulighed for at vælge pakker på 1, 5 eller 10 licenser

Ulemper:

con-icon
Pris ligger i den dyre ende

Med over 30 år i branchen, er McAfee et af de største og mest veletablerede sikkerhedsselskaber. Ifølge brugertests leverer McAfee et produkt, der er så stabilt, at andre store konkurrenter ikke kan følge med.

Scanningen, som antivirusprogrammet laver, dækker alle sikkerhedsrisici og giver ingen falske positiver. Derudover får du funktioner, der optimerer din enhed. Og som en sjældenhed kan du kontakte danske supportmedarbejdere på mail, chat og telefon. Af andre antivirusprogrammer på denne liste, er det kun Norton, der tilbyder den samme support.

Licenser købt fra Danmark ligger i den dyre ende i forhold til USA – til gengæld kan du bruge det på alle dine enheder.

Du kan købe abonnementer der gælder for 1, 5 eller 10 enheder. Hvis du har flere enheder i hjemmet kan det godt betale sig at købe en pakke med flere licenser, da det er den første licens der koster mest.

Til forskel fra mange andre antivirusprogrammer fremgår prisen i danske kroner på deres hjemmeside.

Læs mere 30 dages fortrydelsesret
#3
Avast
469 kr.
249 kr.
Score
7
/10
avast logo

Fordele:

pro-icon
Unik sandkasse-funktion
pro-icon
Mange indbyggede overvågningsværktøjer
pro-icon
Et godt produkt til prisen

Ulemper:

con-icon
Ikke alle produkter – udover antivirus – kan fås til Mac
con-icon
Tilbuddet gælder kun Mac – et lignende (men lidt dyrere) tilbud kører for Windows-brugere

Avast er nok mest kendt for deres gratis antivirus. Hvis du ønsker et betalende antivirusprogram kan du afprøve deres Premium Security 30 dage, hvis du har en Windows-computer, og 60 dage, hvis du har en Mac.

Den relativt billige betalingsudgave (Premium Security) tilbyder en række funktioner, der væsentligt forbedrer din beskyttelse på nettet. Med Premium bliver du værnet mod ransomware, falske webshops og de nyeste phishing-sider. Udover sin Premium-antivirus er det også muligt at købe en samlet Ultimate-pakke med antivirus, VPN, Password Manager og et rensnings- og optimeringsværktøj. Med Avast er du altså i trygge hænder. Du bliver beskyttet i realtid af de avancerede filtre og skjolde.

En funktion skiller sig især ud fra andre antivirusprogrammer: Sandkassen. Takket være den, kan du “prøvekøre” en fil uden at risikere noget på din enhed. Du kan købe licens til 1 eller 10 computere. Abonnementet fornyes automatisk hvert år, hvis ikke du opsiger det.

Læs mere Op til 60 dage gratis – 30 dages fuld returret
#4
Score
5
/10
duka logo

Fordele:

pro-icon
Sikkerhedskopiering hver halve time
pro-icon
Sikkerhedssupport fra IT-eksperter
pro-icon
En af de billigste løsninger på markedet

Ulemper:

con-icon
Backup-grænse på 20 GB

Sikkerhedspakken tilbydes af Duka, som er en virksomhed, der siden 2011 har hjulpet tusindevis af danskere inden for IT-området. Duka forsyner deres kunder med IT-support og hardware, som kan lejes uden binding eller førstegangsydelse.

Foruden al dette har Duka udviklet en sikkerhedspakke, som skal hjælpe med at sikre de vigtigste data, der befinder sig på computeren. Med sikkerhedspakken får du antivirus, automatisk opdatering af visse programmer, sikkerhedskopiering af dine filer samt IT-support fra Dukas egne IT-eksperter. Antivirusprogrammet består af det prisvindende software fra Bitdefender.

Alle programmets funktioner er brugervenlige, og man bliver ikke overvældet af indstillingsmuligheder, man ikke forstår.

Alt dette tilbyder Duka til kun 79 kr. om måneden, hvilket klart gør det til en af de billigste løsninger på markedet. Der er intet krav om at binde dig i længere tid og der er heller ingen skjulte gebyrer ved at tilmelde sig tjenesten. Du får derimod et glimrende produkt til en meget brugervenlig pris.

Læs mere Ingen binding eller gebyrer
#5
AVG
369 kr.
259 kr.
Score
5
/10
AVG antivirus logo

Fordele:

pro-icon
Et produkt med gode basisfunktioner
pro-icon
Fås på dansk
pro-icon
Beskytter også mod webcam hacking

Ulemper:

con-icon
Forvirrende og uklare produktbeskrivelser
con-icon
Kun til Windows & Android

For år tilbage var AVG et lille firma med et godt og gratis antivirusprogram. Som årene er gået er flere programmer og millionvis af brugere kommet til. AVG har stadig en gratisversion, der giver en fornuftig grundlæggende beskyttelse mod virus, spyware og malware.

Du kan få to betalende udgaver af antivirus igennem AVG, der både virker til Mac og Windows. I det billigste betalende abonnement skal du vælge om du vil have 1 eller 10 licenser, mens du i det dyreste abonnement udelukkende kan vælge 10 licenser.

I den mest omfattende udgave af programmet til 929 kroner om året (på tilbud lige nu til 599 kr.) får du bl.a. 10 licenser til at benytte som du lyster, beskyttelse af dit webcam, en masse optimeringsfunktioner, ekstra beskyttelse når du shopper online og beskyttelse af din Android-enhed. Du får desuden AVG’s VPN, der giver dig mulighed for at være usynlig på nettet.

Dette er alt i alt et godt og gennemarbejdet produkt uden overraskelser.

Læs mere Prøv gratis – 30 dages fuld returret
#6
Norton
299 kr.
199 kr.
Score
4
/10
norton logo

Fordele:

pro-icon
Et verdensberømt produkt
pro-icon
Din enhed bliver hurtigt scannet for trusler
pro-icon
Inklusiv VPN og Password Manager i nogle abonnementer

Ulemper:

con-icon
I den høje ende af prisskalaen
con-icon
Mangler lidt værktøjer ift. andre i prisklassen

Norton er mindst lige så kendt for at levere antivirus som kollegerne og konkurrenterne hos McAfee. Produktet har samme høje kvalitet og beskytter dig mod næsten alle tænkelige trusler. Scanningsprocessen er lynhurtig.

Før i tiden havde Norton det problem, at programmet gjorde enheden meget langsom. Sådan er det ikke mere.

Virksomheden har fire forskellige antiviruspakker til tre forskellige priser. Den dyreste løsning til 929 kr. (599 kr. på tilbud) om året beskytter op til 10 enheder og indeholder også et børnefilter. Det er nemt at komme i kontakt med dansk kundeservice.

Læs mere 60 dages fortrydelsesret

Vigtigt at beskytte sig

Internettet åbner en uendelig verden af muligheder. Men det gælder om at holde øjnene åbne, fordi kriminelle også har mulighed for at skade eller snyde dig og din computer. Her kommer et effektivt antivirusprogram ind i billedet.

Et antivirusprogram kan selvfølgelig scanne de filer du henter fra nettet for at sikre sig, at de ikke er skadelige. Moderne antivirusprogrammer kan dog også meget andet. De kan f.eks. advare dig mod suspekte websider, beskytte dine kortoplysninger og få din computer til at køre hurtigere.

Vi har udvalgt seks antivirus-programmer, som vi vurderer er bedste på markedet – og uddybet deres styrker og svagheder. Vi har desuden garanteret tilbud på vores tre topscorere, så du kan spare flere hundrede kroner om året.

Vigtigt at vide, når du vælger antivirus

Der er et hav af forskellige antivirus-programmer og sikkerhedsløsninger på markedet. Så hvis du vil være sikker på at vælge rigtigt i første forsøg, kan det godt betale sig at gøre sig nogle tanker på forhånd. Hvad skal du så overveje? Vi vil komme ind på en række parametre, der kan være gode at have in mente, når du skal vælge det bedste antivirus for dig.

Betalt eller gratis antivirus?

Du skal først og fremmest beslutte dig for, hvorvidt du er villig til at betale for et antivirus-program – eller føler du kan nøjes med gratis antivirus.

Der er mange fine gratis antivirus-programmer på nettet. Mange af de betalte programmer har også gratis udgaver, som gør det muligt for dig at scanne din computer og se om den er inficeret.

Problemet med gratisprogrammerne er, at da udviklerne ikke tjener penge på at sælge programmerne, har de brug for andre indtægtskilder. Det kan betyde at de tjener penge på dig ved at sælge din data. Ofte bliver programmerne heller ikke opdateret, fordi der ikke er nogen omsætning fra gratis-kunder. Du kan derfor risikere, at din computer stadig bliver skadet, fordi antivirus-programmet ikke kan fange alle virusser mv.

Hvis du skal have et gratis antivirus-program, anbefaler vi derfor, at du vælger en gratis udgave af et betalt program fra en troværdig udvikler.

Surfer du mest på nettet eller downloader du mange filer?

Antivirus-programmer kan både scanne filer for sikkerhedstrusler og advare dig mod mistænkelige websites. Men der er forskel på, hvor effektivt programmerne løser de to opgaver.

Surfer du meget på nettet, bør du derfor gå efter et program, hvor beskyttelsen af din færden er i top. Det kræver bl.a. at firmaet der står bag antivirusprogrammerne har en stor database over mistænkelige websider og er hurtige til at reagere på brugernes anmeldelser af mistænkelige webadresser.

Vil du være endnu mere sikker på nettet, bør du bruge en VPN-forbindelse. Læs mere om VPN her.

Henter du mange filer fra internettet, er det vigtigt at dit nye antivirus har en effektiv filscanner. Det afhænger af, hvor god virksomheden bag programmet er til at identificere nye trusler. Det er en fordel at aktivere den automatiske filscanning, som mange af programmerne giver mulighed for. Så skal du ikke selv huske på at scanne dine filer, inden du åbner dem. Er du i tvivl om dit nuværende forbrug, så anbefaler vi, at du kontakter din nuværende udbyder. Derefter kan du sammenligne priser på bredbånd og vælge den som passer bedst til dit behov.

Hvor mange licenser har du brug for?

Skal du bruge antivirus på mere end én enhed, kan der være penge at spare ved at købe flere licenser samtidigt. Det kan f.eks. være licenser til hele familiens Android-enheder. Konkurrencen blandt antivirus-firmaerne er enorm, så mange af dem er villige til at give dig en klækkelig besparelse, hvis du køber dine licenser for mere end et år ad gangen.

Skal dine børn beskyttes ekstra?

Der er et utal af steder på nettet, hvor børn ikke har noget at gøre. Nogle antivirus-programmer har et indbygget børnefilter, hvor du kan bestemme, hvilke websites dine børn må besøge, og hvor længe de må være på nettet før forbindelsen bliver afbrudt.

Optimering, oprydning og effektivisering med antivirus-programmer

Nogle antivirus-programmer løser ikke bare sikkerhedsopgaver, men kan også hjælpe dig med at få en hurtigere computer. Det kan gøres på mange måder. Det er umuligt at sige noget generelt om, hvorvidt disse funktioner er lige så effektive som de enkelte optimeringsprogrammer. Det er dog en fordel ikke at have for mange af den slags programmer installeret på samme enhed.

Hastighed eller sikkerhed?

Typisk vil de mest omfattende og effektive antivirus-programmer også have en negativ indflydelse på din enheds ydeevne og hastighed. Er det vigtigt for dig at have en hurtig computer, bør du undgå de tungeste sikkerhedsprogrammer. Prioriterer du sikkerhed højest skal du vide, at det sandsynligvis vil betyde lidt længere ventetid, fordi de mest komplette programmer også belaster din enheds RAM-hukommelse mest.

Du kan også vælge at køre din antivirus-scanning om natten eller på et tidspunkt, hvor du ikke har brug for den højeste ydeevne.

Antivirus til PC, Mac, Android & iOS?

Når du køber et nyt antivirus, skal du først og fremmest sikre dig, at den fungerer til din computer eller smartphone. Hvis programmet ikke er lavet til dit styresystem, vil det ikke fungere.

Derfor vil du ofte blive spurgt, når du skal til at downloade programmet, hvilken computer det skal køre på. Undersøg altid om, du har valgt det rette styresystem, inden du klikker ‘køb’.

Kan du få pengene tilbage, hvis du fortryder?

Nogle antivirus-programmer koster en del penge. Det er især ærgerligt, hvis du efter at have prøvet et program i nogle dage finder ud af, at det ikke lever op til dine forventninger. Alle vores testede antivirus-programmer tilbyder returret, hvis du fortryder – husk dog at det kun er i en begrænset periode og at denne periode varierer fra antivirus-program til antivirus-program.

Ofte stillede spørgsmål om antivirus

Hvad er antivirus?

Antivirus er et stykke software, som har til formål at beskytte dine enheder samt de filer og informationer, som ligger derpå.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har fået en virus?

Hvis du mistænker at du har fået en virus på din computer, er det vigtigt at få undersøgt din computer. Dette kan gøres med antivirus-software, som scanner din computer for at finde ud af, om der er en virus.

Hvordan kan man få en virus?

Hackere bliver desværre bedre og bedre til at udvikle virus, som kan skade din enhed. Du har højst sandsynligt ikke lagt mærke til, hvornår du fik virussen. Men det kan ske via en hjemmeside du har besøgt, en mail du har åbnet eller via et link i en besked, som du har modtaget på et socialt medie.

Hvad er det bedste gratis antivirus program?

Der findes flere gratis antivirus-programmer. Det er vigtigt at overveje grundigt, om du ønsker en gratis antivirus, da de ofte ikke er lige så gode som de betalende. Hvis du alligevel har besluttet dig for at det skal være gratis, bør du i det mindste vælge et fra et anerkendt virksomhed, der også leverer betalingsløsninger på antivirus. Her vil vi anbefale programmerne fra Avast og AVG.

Hvilken antivirus skal jeg vælge?

Det kommer meget an på dit behov for et antivirus-program. Spørgsmålet kan bedst besvares ved at vurdere, hvorvidt dit antivirus-programmer i høj grad skal bruges til at scanne filer for sikkerhedstrusler eller advare dig mod mistænkelige websites. Det kommer an på, hvor meget du surfer rundt på nettet og downloader filer. I denne antivirus-test anbefaler vi TotalAV.

Hvad koster Nortons antivirus?

Nortons billigste antivirus-program koster 299 kr. (på tilbud til 199 kr.). Dette gælder dog kun til 1 licens. Det kan også være det kan betale sig at vælge et af de andre abonnementer med flere funktioner. Se Nortons udvalg af antivirus-programmer her.

Oversigt