Hvad kan du få for dine gigabyte?

Når det kommer til mobilt bredbånd, så vil du opleve, at det findes et enormt udvalg af forskellige tilbud. Dette er til trods for, at den eneste måde, som du kan differentiere dig på er ved at tilbyde 4G og på prisen. Derfor er der flere udbydere, der er begyndt at tilbyde pakkeløsninger, hvor du kan få ekstra ydelser med i prisen.

Hvad betyder gigabyte for mig?

Først og fremmest er det vigtigt at huske, at 1 GB svarer til 1024 MB, da de fleste former for data stadig bliver målt i MB – mens nogle af de helt små filer bliver målt i KB – 1024 KB = 1 MB.

For det andet er den tabel, som vi har opstillet herunder kun vejledende, da filer kan have forskellige størrelser. Men brug den gerne som rettesnor, når du skal bestemme dig for, hvor meget data, som du har brug for. Vi vil derfor altid anbefale dig, at du løbende holder øje med dit forbrug, da det typisk er her, at man som forbruger oplever, at regningen kan stikke af. 

Overforbrug?

Det kan blive dyrt for dig, at bruge for meget data på dit mobile bredbånd, hvis du ikke er opmærksom på dit forbrug. Priserne ved at bruge flere GB, end der er inkluderet i din aftale, vil typisk variere fra de forskellige udbydere. Brug gerne vores sammenligningstjeneste til at se, hvad det koster hos de forskellige udbydere.

Så hvor meget data har jeg brug for?

Dette vil udelukkede afhænge af, hvor meget du forventer at bruge dit mobile bredbånd. Mange danskere bruger stadig mobilt bredbånd som back-up til deres eksisterende fastnet internetforbindelse, når de f.eks. skal i sommerhus. Her bruger de ofte en dongle, som de sætter i deres bærbare computer til at surfe på internettet og tjekke e-mails, og andre små opgaver, der ikke kræver for meget data. Den type bruger vil sjældent bruge mere end 3-5 GB om måneden, medmindre de beslutter sig for at streame en masse film og musik (se hvor meget det kræver herunder).

Derfor, hvis du gerne vil bruge mobilt bredbånd som en komplet erstatning til dit fastnet bredbånd, hvor du oftest har ubegrænset forbrug, så skal du virkelig være opmærksom. 

Lav en oversigt over, hvad du regner med at skulle bruge internettet til, hvor mange film, hvor meget musik, skal jeg spille store spil etc. Brug dernæst vores tabel herunder til at beregne hvor meget data, som du har brug for. 

Beregner til mobilt bredbånd

Som vi har skrevet tidligere, så er nedenstående tabel blot et vejledende eksempel på, hvor meget data forskellige aktiviteter på internettet kræver. 

1 times surfing på internettet 10-25 MB
Læs 100 e-mails 1-10 MB
1 times Skype-samtale 250 MB 
Download 1 billede 1-5 MB 
Se en filmtrailer på YouTube 50-100 MB 
Downloading af software eller spil 10 MB – 50 GB!
Streaming af 1 times film (i HD-kvalitet) 1-2 GB
Streaming af 1 times musik 100-200 MB