Webhoteller – [Bedst i 2023]

Leder du efter et webhotel til din nye hjemmeside eller e-mail? Her er 10 muligheder, der får dig hurtigt og nemt i gang. Vi har testet og anmeldt danske webhoteller, så du nemt kan få et overblik over de forskellige muligheder og finde det bedste webhotel for dig.

Author Thumb
Top 10 danske webhoteller i 2024:
#1
Nordicway
9,50 kr.
Score
10
/10
nordicway logo

Fordele:

star
Dansk support
pro-icon
Billigt webhotel
pro-icon
Ubegrænset antal domæner og mails
pro-icon
Specialister i WordPress

Ulemper:

con-icon
Oprettelsesgebyr på 110 kr.

Nordicway er en relativt ny udbyder på det danske hosting-marked. Hos Nordicway har de ét produkt, som ifølge dem selv er et alt-i-et-webhotel. Du skal altså ikke tage stilling til forskellige pakker med Nordicway. Det har de gjort for dig ved kun at tilbyde ét webhotel.

Hos Nordicway får du et billigt webhotel med masser af performance og muligheder. Du kan have lige så mange e-mails, domæner og hjemmesider på et og samme webhotel – så længe den inkluderede plads tillader det.

Du får 10 GB plads hos Nordicway, hvilket. For dem der har brug for mere plads, er det muligt at tilkøbe op til 100 GB.

Hos Nordicway er de specialister i WordPress. De tilbyder mod et ekstra gebyr en udvidet WordPress-support til dem, der gerne vil have ekstra hjælp med deres hjemmeside – hjælp der ligger udover supporten på selve webhotellet. Det kan være rart at vide, at det er muligt at få hjælp, hvis man kommer i problemer.

Det koster 110 kr. i oprettelse hos Nordicway.

Gå til nordicway.dk WordPress-specialister med mulighed for support hertil
#2
Simply.com
4,97 kr.
Score
9
/10
simply logo

Fordele:

pro-icon
Billige webhoteller
pro-icon
Dansk support
pro-icon
Hurtig svartid, når man har brug for hjælp
pro-icon
Ubegrænset trafik og mailadresser

Ulemper:

con-icon
Kun mailsupport

Simply er et rigtig godt basis-webhotel med ubegrænset trafik og mailadresser. Serverne varierer afhængig af, hvilken løsning du vælger. Den billigste pakke til omkring 4,97 kroner om måneden (det første år) giver 10 gigabyte plads på webhotellet. Det er nok til de fleste behov.

Deres interface er et af de bedste på markedet og super nemt at bruge. Det er desuden meget nemt at gå tilbage til en tidligere version af sin hjemmeside, hvis man kommer til at lave en fejl, man ikke lige kan rette. Den laver daglige back-ups.

Tidligere var Simply kendt under navnet Unoeuro, som flere nok kender til, men i foråret 2020 skiftede de altså navn til Simply. Det ændrede ikke noget ved hverken design, layout eller servere. Det har i stedet givet dem et mere passende navn, da tiden desværre er løbet fra dengang, hvor man netop kunne købe hosting af sin hjemmeside til kun 1 euro om måneden.

Hos Simply finder du en 1-click installer med WordPress, Drupal og Joomla. Det gør det utrolig nemt og enkelt at lave en hjemmeside.

Der er mange faktorer, der tæller op i vores bedømmelse, men der er også nogle ting, der tæller ned. Det er supporten og servernes hastighed. Løber du ind i problemer, kan du skrive til supportafdelingen på mail, men det er ikke muligt at ringe til en telefonsupport – medmindre du køber en af de dyrere pakker. Det skal dog siges at mailsupporten er dansk og at de oftest svarer meget hurtigt.

Hvis man har en langsom hjemmeside, bliver man straffet af både brugere og søgemaskiner. Hos billige webhoteller som Simply ligger der rigtig mange hjemmesider på hver server, og det gør den enkelte hjemmeside langsommere.

Læs mere 0 kr. i oprettelse!
#3
One.com
49 kr.
Score
8,5
/10
one.com logo

Fordele:

pro-icon
Mange funktioner til prisen
pro-icon
Gratis SSL
pro-icon
Support over telefon, mail og chat
pro-icon
Ubegrænset trafik

Ulemper:

con-icon
Dyrere end mange af de andre webhoteller

One.com mener selv, at de er Danmarks mest populære webhotel. Det er i hvert fald helt sikkert, at mange danskere har One.com som webhotel på grund af kombinationen mellem fornuftige priser og gode funktioner. Der er desuden en god og hurtig support, hvis man har spørgsmål eller udfordringer. Deres interface er også utrolig nemt at benytte.

Den billigste løsning koster 49 kroner om måneden: den indkluderer ubegrænset trafik og 50 gigabyte lagerplads. Desuden får du en hjemmesidedesigner, der gør det let at lave et website uden nogen tekniske evner. Designeren kan dog kun bruges til de første fem udgivne sider. Hvis du ønsker at bruge hjemmesideprogrammet på flere udgivne sider kan du let tilkøbe det. Desuden kan du oprette ubegrænsede mailadresser, hvilket er en fordel, hvis du er en virksomhed i vækst.

SSL-krypteringen medfølger i alle pakker og skal blot aktiveres. Det gør din hjemmeside sikker fra 1. dag og er næsten en nødvendighed ligegyldigt, hvilken side der er tale om. Det aktiveres med et par få klik fra kontrolpanelet. Kommer du i tvivl under købsprocessen, kan du ringe til en konsulent, der kan hjælpe dig.

Du kan både få support via telefon, mail og live-chat, så der er mange muligheder for at komme i kontakt med One.com på lige netop den måde du ønsker. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at der ikke sidder en medarbejder klar hele døgnet.

Der laves en daglig back-up, så du let kan resette din hjemmeside, hvis det bliver nødvendigt. Med den største pakke kan webhotellet understøtte helt op til 10 hjemmesider.

Læs mere 0 kr. de første 3 måneder
#4
Dandomain
12,90 kr.
Score
8
/10
dandomain logo

Fordele:

pro-icon
Hurtige og stabile servere
pro-icon
Oplagt valg, hvis du vil have uovertruffen dansk support
pro-icon
Support over både mail eller telefon

Ulemper:

con-icon
Har ikke de allerbilligste webhoteller på markedet

Dandomain bør være med i dine overvejelser, hvis hastighed og effektive servere er vigtigt for dig. Det er ikke markedets billigste webhoteller, men for få kroner mere om måneden får du suværen dansk support og lynhurtige servere.  Dandomain har i mange år været specialister i webshops. Meget af den specialviden har de taget med sig over på almindelige webhoteller.

Du betaler med andre ord en smule ekstra for Dandomains specialviden, support og servere, som du ikke finder hos de billige webhoteller.

I den billigste løsning til 12,90 kr. om måneden får du 10 GB plads, hvilket kan være rigeligt til langt de fleste hobbyhjemmesider, men du må nøjes med muligheden for at oprette 3 e-mailadresser på dit domæne. Ellers er der mulighed for at opgradere. Med deres største pakker er der ubegrænset antal e-mailadresser.

Ligesom mange af de andre webhoteller er der også 1 klik-installation af WordPress og nogle af de andre kendte CMS-systemer.

Læs mere Formidabel kundeservice
#5
Score
7,5
/10
yayhosting logo

Fordele:

pro-icon
Dansk support
pro-icon
Gratis SSL
pro-icon
Support over mail og chat
pro-icon
Ubegrænset trafik
pro-icon
Gratis oprettelse

Ulemper:

con-icon
Telefonsupport er et tillægsprodukt

YayHosting har kun ét produkt, som ifølge dem selv er et ”alt-i-et” webhotel. Du skal altså ikke tage stilling til, hvilken pakke du skal vælge. Det har de gjort for dig ved kun at tilbyde ét webhotel. De skriver selv på deres hjemmeside, at deres hosting pakke er skalérbar og passer til alle.

Fra kun 15 kr. om måneden får du 10 GB lagerplads, ubegrænset trafik og gratis SSL. Der er tilmed gratis oprettelse. Ofte skal man betale for SSL, som jo næsten er uundværligt, så det er helt klart en bonus, at det er gratis.

Samtidig har du ubegrænsede databaser og domæner. Med YayHosting laves der dagligt backup, som gemmes i 30 dage. Det er længere end mange af de andre som f.eks. Nordicway, der kun opbevare backuppen i 14 dage.

Hos Yayhosting er der dansk chat- og e-mailsupport. Telefonsupport er dog et tillægsprodukt, hvilket trækker ned i deres bedømmelse.

De har 1-klik-installation med en række forskellige CMS-systemer som f.eks. WordPress, Magento, Prestashop, Joomla og Drupal.

Læs mere
#6
Hostinger
21,99 kr.
Score
7
/10
Hostinger logo

Fordele:

pro-icon
Døgnsupport på chat
pro-icon
Højt kundeserviceniveau
pro-icon
Backup i 7 uger
pro-icon
Gratis SSL

Ulemper:

con-icon
Ingen telefonsupport
con-icon
Begrænsning på antallet af hjemmesider og e-mails

Med en Trustpilot-score på 4,6 stjerner med knap 20.000 anmeldelser  må kunderne hos Hostinger antages at være tilfredse med produktet og den service de tilbyder. Fra 21,99 får du webhotel hos Hostinger.

Med i deres pakke til 21,99 kr. om måneden har du bl.a. ubegrænset trafik, 100 GB SSD lagring og gratis SSL. Du kan oprette op til 100 hjemmesider og e-mails i denne pakke. Hvis du har brug for flere kan du vælge en af deres andre pakker.

Der er daglig backup, der gemmes i 7 dage og en ugentlig backup, der gemmes i 7 uger. En af de de store fordele ved at vælge Hostinger er, at de har en døgnsupport på chat og e-mail.

Hvis du ikke er så skarp i kodning, men alligevel ønsker at lave din egen hjemmeside, er det meget nemt med Hostingers Hjemmesidebygger. Hjemmesidebyggeren kommer med en lang række funktioner der gør det nemmere end nogensinde før at bygge sin egen hjemmeside. Det er desuden et gratis 1-klik-installation af WordPress.

Læs mere God Trustpilot-score
#7
ScanNet
99 kr.
Score
6
/10
scannet logo

Fordele:

pro-icon
Dansk hosting-virksomhed
pro-icon
25 GB serverplads
pro-icon
Dansk kundesupport
pro-icon
Ubegrænset e-mails

Ulemper:

con-icon
Ingen livesupport
con-icon
Høj pris ift. konkurrenter
con-icon
Ingen backup inkluderet i den billigste pakke

ScanNet er en dansk udbyder på hosting-markedet. De har kunder såsom TV2, Bravo Tours og Plantorama, hvilket må siges at være store spillere på markedet.

I forhold til andre webhoteller er det svært at finde rundt på ScanNet’ hjemmeside ligesom deres priser heller ikke fremgår af forsiden. Deres webhotel koster fra 99 kr. om måneden og her får du hele 25 GB serverplads. Hos mange andre udbydere får man kun 10 GB.

ScanNet’s pris for webhotel er noget dyrere end mange af konkurrenternes. Det kan dog have den positive indvirkning, at der er færre sites på serveren. Det har betydning for hastigheden på din hjemmeside, da den er hurtigere, jo færre andre hjemmesider der bruger serveren. En hurtig side er godt godt i forhold til søgemaskinerne.

Med i den billigste pakke indgår ubegrænset antal e-mailadresser og ét-klik-installation af WordPress (ligesom mange andre udbydere også har). Du skal være opmærksom på, at der i den billigste pakke ikke er backup inkluderet.

Du kan både kontakte ScanNet telefonisk eller skrive til dem pr. mail. De har ingen live-chat, hvilket er et minus. Dog er deres åbningstid på telefon og e-mail relativ lange.

Læs mere
#8
cHosting
22 kr.
Score
5
/10

Fordele:

pro-icon
Gratis oprettelse
pro-icon
Oppetid på 99,9%
pro-icon
Gratis SSL

Ulemper:

con-icon
Begrænsning på 2 domæner i den billigste pakke
con-icon
Uoverskueligt udvalg af webhoteller
con-icon
Kun e-mailsupport

Med cHosting ved hånden får du øjeblikkelig oprettelse og kan komme hurtigt i gang. Du får ét-klik-installation med over 400 systemer at vælge mellem. cHosting skriver på deres hjemmeside, at de har en standard SLA på minimum 99,9% oppetid, hvilket er flot. Den har en stærk server med mange ressourcer.

Med i den billigste hosting-pakke, der koster 22 kr. om måneden, får du gratis SSL, så du er garanteret en sikker forbindelse på webserveren. Der er desuden dagligt backup med opbevaring i 14 dage. Gratis oprettelse er ligeledes en del af pakken. Den billigste pakkeløsning er dog kun til hobby-sites og mindre start-ups og du kan kun tilknytte 2 domæner. Hvis du har behov for yderligere er det dog nemt at opgradere. Den dyreste standardløsning koster 67 kr. om måneden, hvilket er relativt billigt.

Begrænset kundeservice udelukkende med e-mailsupport, hvilket er en ulempe. Det er især det der trækker ned for denne udbyder, da mange af konkurrenterne kan tilbyde en bedre supportfunktion.

Læs mere
#9
Score
4
/10
e-studio logo

Fordele:

pro-icon
Dansk support
pro-icon
Ubegrænset antal domæner og maillkonti
pro-icon
Gratis oprettelse
pro-icon
Backup i 30 dage
pro-icon
Gratis SSL

Ulemper:

con-icon
Telefonsupport er et tillægsprodukt
con-icon
Kun 2 GB serverplads i den billigste pakke
con-icon
Ingen live-chat

Med E-studio kan du få et meget billigt webhotel til kun 10 kr. om måneden. Det er klart i den billige ende – men der er også en del begrænsninger på dette abonnement. Med i pakken får du dog både ubegrænset antal domæner og mailkonti og en oppetid på over 99%,

Der er dog kun 2 GB serverplads i denne pakke, hvilket ikke er meget. Det er derfor mest af alt egnet til hobby-sites. I den næste pakke til 23,75 kr. om måneden får du 10 GB serverplads, hvilket matcher mange af de andre udbydere på markedet.

Ligegyldigt hvilken pakke du vælger, får du gratis oprettelse og en backup i hele 30 dage, så du nemt kan genskabe data, hvis der opstår problemer på dit site.

Der er dansk support via e-mail eller telefonsupport som tilkøb. Denne udbyder trækker især ned på dårlig supportfunktion i forhold til konkurrenterne.

Læs mere
#10
LimeCity
100 kr.
Score
3,8
/10
limecity logo in lime color

Fordele:

pro-icon
Gratis SSL
pro-icon
Høj hastighed
pro-icon
Kvalitetshosting

Ulemper:

con-icon
Begrænset antal e-mailadresser
con-icon
Telefonsupport er tillægskøb
con-icon
Dyrt ift. konkurrenter

LimeCity har en pris der er noget dyrere end mange af de andre konkurrenter, da deres billigste pakke koster 100 kr. om måneden. Med i denne pris er 1 GB webplads og 1 GB e-mailplads. Du kan have op til 20 emailkonti tilknyttet.

LimeCity har en begrænsning af websites på hver server, så du er sikret en høj hastighed. Du kan derfor være sikker på at få en hjemmeside, der kører optimalt med LimeCity. Der medfølger gratis SSL-certifikat, så du er garanteret en sikker forbindelse.

Du får e-mailsupport og livechat (mellem kl. 9-16) med i pakken, mens telefonsupport er et tillægskøb.

Det er især den høje pris, der placerer dem i bunden af vores liste, ligesom det også skyldes at telefonsupporten er forbeholdt de dyreste pakker.

Læs mere

Hvad er webhosting?

Webhosting er en teknologi, der gør det muligt at gøre dit website tilgængeligt på internettet. Der findes flere forskellige former for webhosting, hvor den mest almindelige er et webhotel. Webhotellet kan du bruge til hosting af din hjemmeside, email-adresse mv. Andre former for webhosting er dedikerede servere, cloud storage m.fl.

Med webhosting skal altså forståes, at du lejer dig ind på en server, som opbevarer dine data og webfiler. Uden webhosting er det ikke muligt for nogen at tilgå din hjemmeside.

Når du skal hoste din hjemmeside på et webhotel er der en lang række faktorer at tage stilling til, der har betydning for, hvilket webhotel der passer til dig.

Hvad passer bedst til dit behov?

Et webhotel er det sted, dit website bor. Som det er på hoteller er der forskel på pris, indretning og serviceniveau. Hvad der passer bedst til dig, afhænger helt af, hvad dit website skal bruges til. Her i denne test af webhoteller har vi kigget på nogle af de mest populære og store webhoteller, så du er bedst muligt klædt på til at træffe det rigtige valg.

Når du skal finde det rette webhotel for din hjemmeside er det først og fremmest vigtigt at se på størrelse af dit website. Størrelsen på dit website har nemlig afgørende betydning for, hvilket webhotel der er egnet til dig.

I det følgende vil vi gøre dig klogere på alle de faktorer der har betydning for dig, der står overfor at skulle træffe et valg om det rette webhotel for jer.

Værd at tænke over, inden du vælger webhotel

Webhoteller bruger alle mere eller mindre tekniske argumenter for at overbevise dig om at vælge netop dem. Hvis du ikke er så teknisk skarp indenfor alle de termer de bruger, giver Bredbånd.dk dig her de vigtigste ting at overveje i forbindelse med dit nye webhotel.

#1 – Hvor meget plads skal du bruge?

Webhoteller tildeler dig typisk en bestemt mængde plads på deres server. Pladsen bruges til selve hjemmesiden og alle de filer, billeder og videoer du lægger ud på den. Mange af filerne, behøver du ikke at have på dit eget webhotel, men det kan gøre websitet langsomt. Og det er hverken brugere eller Google glade for.

Hvor mange gigabyte plads er nok? Det er umuligt at sige noget generelt om, men jo flere billeder og videoer du vil have liggende på serveren, desto mere plads kræver det. Et hobbysite fylder næsten altid mindre end et virksomhedssite.

Læg mærke til, hvor nemt eller svært det er at opgradere/nedgradere hos det enkelte webhotel, hvis dit pladsbehov ændrer sig.

#2 – Hvor meget trafik får du?

Nogle webhoteller har et maksimum på trafikken til din hjemmeside. Det opgøres i GB og er et udtryk for, hvor meget dine besøgende tilsammen må hente fra serveren. Hvis du eksempelvis har et billede på én MB og har 10 brugere om måneden, er der brugt 10 MB på at hente lige netop det billede den måned.

I praksis er de sædvanlige øvre trafikbegrænsninger sjældent et problem for et mindre website. Har du så mange besøgende, at den inkluderede trafik ikke er nok, vil du i langt de fleste tilfælde flytte over til et større webhotel.

#3 – Hvor mange mailadresser har du brug for?

Til alle webhoteller medfølger et antal mailadresser. At have mailadresser, der slutter på dit domænenavn siges at øge din troværdighed hos besøgende, kunder og samarbejdspartnere. Det kan derfor være en fordel at have styr på dit behov for e-mailadresser, når du skal finde det rette webhotel.

Mange webhoteller har ubegrænsede antal e-mailadresser, hvilket gør det til et ikke-eksisterende problem i disse tilfælde. Dog er der nogen der har begrænsning på, og her er det vigtigt at være opmærksom på, hvad webhotellet giver mulighed for.

Hvis din virksomhed er af en vis størrelse, og I har udsigt til at få brug for flere mailadresser i nærmeste fremtid, er det værd at tage med i overvejelserne i jeres valg af webhotel.

#4 – Er der gratis SSL?

SSL står for Secure Sockets Layer og giver den besøgende en sikker forbindelse til webserveren. Hos nogle webhoteller medfølger der et gratis SSL-certifikat, mens man skal betale ekstra for det på andre webhoteller.

Under alle omstændigheder bør det aktiveres på dit webhotel. Nogle browsere advarer nemlig besøgende mod at åbne dit website, hvis det ikke er aktiveret. Desuden vil du få dårligere placeringer i søgemaskinerne, fordi dit website bliver betragtet som usikkert.

Så selvom det måske er noget du ikke har forstand på og ikke ved så meget om, er det en god idé at lede efter et webhotel, hvor det er inkluderet i prisen. Og ellers er det værd at undersøge, hvad det koster hos udbyderen.

#5 – Hvor nemt er det at kontakte kundeservice?

Du skal forhåbentligt ikke have ret meget med kundeservice at gøre på dit nye webhotel, men på et eller andet tidspunkt bliver det (sikkert) uundgåeligt.

Måske har du et spørgsmål til et produkt, har brug for teknisk hjælp eller noget helt tredje. Uanset hvad er det vigtigt, at kundeservice er til at få fat på og at de svarer hurtigt. Det er selvfølgelig især vigtigt, hvis din virksomhed er afhængig af et velfungerende website. Her kan det få store konsekvenser, hvis hjemmesiden ikke fungerer optimalt.

I disse tilfælde er det ekstremt vigtigt at vælge et webhotel med døgnåben kundeservice. Alle webhoteller kan kontaktes over mail, men der er forskel på responshastigheden. Andre webhoteller kan kontaktes via telefon og livechat – og nogle har telefonsupport for et ekstra gebyr.

Ligegyldigt størrelsen på dit website er det vigtigt at være opmærksom på, om du kan risikere at få behov for hjælp i en eller anden henseende.

#6 – Hvad med hastigheden?

Webhotellets servere spiller en stor rolle for, hvor hurtigt eller langsomt dit website bliver hentet hos brugerne. Jo færre sites der ligger på en server, desto hurtigere vil hastigheden typisk være.

Nogle webhoteller oplyser tekniske specifikationer på deres servere, men den oplysning kan ikke bruges til ret meget. Ofte vil de billige webhoteller have mange sites liggende på samme server, modsat de dyrere webhoteller. Nogle gange kan det derfor godt betale sig at betale for et af de dyrere webhoteller, hvor der er højt fokus på hastigheden af det enkelte site.

Har du allerede et webhotel og synes at hastigheden er lav, så lav en række hastighedstests. På den måde har du nogle statistikker du kan vise til din nuværende webhotelsudbyder. Måske de kan finde en fejl eller hjælpe dig med, hvordan hastigheden kan optimeres.

Ofte stillede spørgsmål om webhoteller

Hvad er et webhotel?

En webhotel står for hostingen af din hjemmeside, dine e-mailadresser osv. Et webhotel er altså det sted, hvor du lagrer din hjemmesides filer og data (via en server) 💻. Uden et webhotel er det ikke muligt for nogen at tilgå din hjemmeside. Et webhotel har oftest en række forskellige tillægstjenester (alt efter hvilken udbyder du vælger), så du er sikret support, sikkerhed og hjælp til at konstruere hjemmesider.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Dit valg af webhotel afhænger af en lang række faktorer som f.eks. pris, ydeevne, lagerplads, båndbredde og andre tillægsfunktioner. Det er svært at sige noget generelt om, hvilket webhotel du bør vælge, da det afhænger af dit website og de behov du har.

Hvad koster et webhotel?

Et webhotel koster alt fra 4 kr. til 500 kr. om måneden alt efter, hvad du har brug for. De fleste billige webhoteller koster 20 kr. og derunder, men det er ikke sikkert at sådanne webhoteller kan opfylde de krav du har.

Hvad er det bedste webhotel?

I vores webhotel test anbefaler vi Simply (tidligere Unoeuro) af en lang række grunde. Først og fremmest er Simply et godt basis-webhotel, der kan tilbyde produkter til enhver smag. Deres interface er nemt og brugbart samtidig med at deres support har kort svartid. Udfordringen med dette webhotel er, at der ikke er nogen telefonsupport. Udover Simply ligger også Nordicway og One.com i toppen i vores test af de bedste webhoteller.

Hvad gør et webhotel?

Et webhotel har flere vigtige funktioner. Først og fremmest lagrer din dit websites filer og data og sikrer sig at din hjemmeside kører optimalt og er tilgængelig. Derudover tilbyder de fleste webhoteller hosting af e-mailadresser og sørger for at beskytte din hjemmeside mod angreb. Hos flere webhoteller medfølger desuden en backup-funktion, der kan være god at have, hvis der sker en teknisk fejl på siden.

Hvad er forskellen på domæne og webhotel?

Et domæne er den webadresse der skrives for at komme ind på din hjemmeside, mens et webhotel lagrer din hjemmeside og sørge for at det overhovedet er muligt at tilgå den.

Oversigt