
Anmeldelse af Fastspeed
Fastspeed blev stiftet i slutningen af 2018 af erfarne veteraner i telebranchen fra TDC, YouSee, Fullrate og Cybercity. Målet for bredbåndsselskabet er at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør ved at tilbyde høje hastigheder til lave priser. Det vil de gøre ved at holde selskabets udbud og struktur enkelt og simpel.
- Et af landets billigste bredbåndsprodukter
- Høje hastigheder – meget værdi for pengene
- Høj kundetilfredshed
- Kører løbende kampagner med bl.a. gratis Discovery+ i en begrænset periode
- Lille udvalg af hastigheder
- Kun tilgængeligt for ejendomme med adgang til YouSees kabeltv-netværk og TDCs eller EWIIs fibernetværk
Hvem er Fastspeed?
Fastspeed blev stiftet i slutningen af 2018 af erfarne veteraner i telebranchen fra TDC, YouSee, Fullrate og Cybercity. Målet for bredbåndsselskabet er at blive danskernes foretrukne bredbåndsleverandør ved at tilbyde høje hastigheder til lave priser. Det vil de gøre ved at holde selskabets udbud og struktur enkelt og simpel.
Argumentet fra Fastspeed er, at de holder prisen nede ved at skrælle det overflødige indhold væk. Og til sammenligning med andre bredbåndsudbydere ligger de også i den billigere ende. Prisen på samme hastighed hos YouSee, deres nærmeste konkurrent, er næsten en tredjedele højere i skrivende stund.
For at holde det enkelt, tilbyder Fastspeed også kun én hastighed: en forbindelse på 1.000/100 Mbit/s for 249 kr./md. Der er intet oprettelsesgebyr, men du binder dig i seks måneder.
Den høje hastighed bliver leveret gennem et kabeltv-stik, også kaldet COAX-stik, eller som Fibernet. Det betyder dog også, at Fastspeed har været nødt til at leje sig ind hos YouSee/TDC for at få adgang til deres netværk. Du skal derfor have kabel-TV eller tidligere have haft kabel-TV eller bredbånd hos YouSee for at kunne få Fastspeed.
I februar 2020 lejede FastSpeed sig også ind på TDCs fibernetværk. Det betyder, at de nu tilbyder deres hurtige forbindelse via fiber til lidt over en kvart million danske husstande.
Fastspeed internet – nu med fibernet!
Du kan kun få én hastighed hos Fastspeed – 1.000/100 Mbit/s for 249 kr./md. (COAX) eller 319 kr./md. (fibernet). Deres bredbånd via COAX-kabel er kun tilgængelig via YouSees netværk.
Ved at låne YouSee/TDC’s netværk, får Fastspeed adgang til en stor kundegruppe og kan garantere et pålideligt og hurtigt internet sammenlignet med de hastigheder, du kan få fra kobbernettet. I marts 2020 faldt en aftale også på plads med EWII, som dækker meget af trekantsområdet (Billund, Fredericia, Haderslev, Kolding, Middelfart, Vejen og Vejle).
Der er dog også en risiko for, at din hastighed vil være noget lavere. Det er, fordi de 1.000 Mbit/s forudsætter, at netværket på din adresse er blevet opgraderet til Docsis 3.1 standard. I så fald vil du maks. kunne trække 300/60 Mbit/s. Det er dog stadig noget mere end hos mange andre bredbåndsudbydere.
Fra februar 2020 begyndte Fastspeed at tilbyde fibernet. De har lejet sig ind på TDCs fibernetværk, og kan derfor tilbyde en forbindelse på op til 1.000 Mbit/s. Sammenlignet med andre fibernet-udbydere ligger deres pris godt under konkurrence. I flere tilfælde er FastSpeed mere end 100 kroner billigere om måneden, sammenlignet med blandt andet YouSee.
Router hos Fastspeed
Hos Fastspeed kan du kun vælge én router, Sagem Fast 3890V3. Den er til gengæld også blevet kåret som den bedste router i en omfattende test fra december 2018. Testen blev udført af Force Technology på vegne af YouSee.
Sagem Fast 3890V3 understøtter, som de fleste routere i dag, både 2.4 GHz og 5GHz. Har du en anden router, du hellere vil bruge – eller hvis du har en ekstern harddisk med wifi såsom en Apple Time Capsule – kan du sætte Sagem Fast V3 i ‘bridge’-mode, og bruge din foretrukne wifi-router.
Installationen af routeren er også mere eller mindre automatiseret, og foregår gennem mitwifi.dk, som også bliver brugt af YouSee. Den medfølgende installationsguide er overskuelig og nem at følge.
Kampagnetilbud
Fastspeed kører også kampagne tilbud for at tiltrække flere kunder. Nogle perioder har de første måned gratis, andre perioder har de inkluderet nogle ekstra services i en begrænset periode. Pt fejrer Fastspeed deres fødselsdag og har derfor inkluderet 3 services, som du får med i pakken når du bestiller en Fastspeed løsning. Nuværende tilbud inkluderer: 2 mdr. Discovery+ + 2 mdr. Mofibo , som samlet har en værdi på 456 kr.
Discovery+ er ejet af Discovery Networks Danmark og lader dig streame alle Discovery-kanaler, samt Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9 og Eurosport.
Fastspeed dækning og drift
Fastspeed kører på TDC-netværk via COAX-kabel eller TDCs fibernet. Hvis du ikke har adgang til fibernettet, kan du derfor kun få internet fra denne udbyder, hvis du i forvejen er tilkoblet YouSees kabeltv-net. YouSee dækker dog hele landet.
Som kabeltv-udbyder har YouSee også mange kunder blandt andels- og ejendomsforeninger. Dette betyder, at hvis du bor i lejlighedskompleks, vil der være en stor sandsynlighed for, at du kan få Fastspeed.
Mere om Fastspeed
Fastspeed er et ungt bredbåndsselskab skiftet af erfarne folk fra den danske telebranche. Som noget særligt har Fastspeed kun ét enkelt produkt; nemlig bredbånd på op til 1.000 Mbit for 249 kroner om måneden. Selskabet lover at levere en hastighed på mindst 900/90 Mbit. Er du i tvivl om din nuværende hastighed, så kan du måle din hastighed her.
Netop leveringen er dog Fastspeeds største minus. Indtil videre er det ikke landsdækkende, fordi man som en lille spiller på bredbåndsmarkedet er nødt til at leje sig ind i andre selskabers kabler – blandt andre TDC, som Fastspeed har indgået en samarbejdsaftale med.
Fastspeeds stiftere har sørget for, at det nye selskab har fået masser af omtale, og det er ikke så mærkeligt, når man ser på hvad de tidligere har lavet. TDC, Yousee, Fullrate og Cybercity.
Bestyrelsesformand og medstifter Peter Mægbæk har tidligere stiftet mobilselskaberne Fullrate og Plenti, som siden er solgt til TDC. Netop det, at TDC altid ser ud til at lure i kulissen var noget af grunden til, at topchefen hos Fastspeed-konkurrenten Telenor ikke frygtede for fremtiden.
– Vi hilser altid konkurrence velkommen. Men der er måske en mulighed for, at kunderne tænker lidt anderledes og ikke længere er så begejstrede for at skifte til en helt ny leverandør og spare 30-40 kroner for så om halvandet år at se selskabet blive solgt, hvorpå prisen, sagde Telenor-direktør Jesper Hansen til Berlingske i januar 2019.
Det var Fastspeeds direktør Jens Raith ikke sen til at afvise.
– Vores ambitioner er langsigtede. vi vil udbyde bredbånd på både coax og fiber, i takt med at også andre net åbnes for konkurrence. Vores hold af investorer har købt ind på netop at være med på det lange træk. Så nogen døgnflue bliver vi ikke. Tværtimod, forklarede Fastspeeds direktør til Bredbånd.dk i februar 2019.
Ofte stillede spørgsmål om Fastspeed
Hvad er Fastspeed?
Fastspeed er et bredbåndsselskab, som har været på markedet siden 2018.
Hvilket net benytter Fastspeed?
Fastspeed leverer bredbånd via COAX-kabel eller fibernet via TDC-netværket.
Hvad koster internet fra Fastspeed?
Via COAX-kabel koster det 249 kr. /md. for en 1000/100 Mbit forbindelse. Via fibernet koster det 299 kr./md. for 1000/1000 Mbit 1000/500 Mbit.