Anmeldelse af Hiper
Hiper præsenterer tre forskellige tilbud, hvoraf den billigste model er bredbånd via telefonstik. Det giver et sted imellem 10 og 100 Mbit. Bor man tæt på sin telefoncentral, er man heldig, for så har man bedst mulighed for at nå op omkring maks-hastigheden på 100 Mbit. Er man lun på dette tilbud, kan man på deres hjemmeside indtaste sin adresse og på den måde skaffe sig information om, hvor hurtig en forbindelse man kan få på den givne lokation.
- Hiper er grundlagt af bredbåndsspecialister. Selskabet forhandler ikke andre produkter end bredbånd og er således fokuserede inden for dette felt.
- Selskabet har en moderne og overskuelig hjemmeside.
- Hiper er de sidste 4 år i træk (2020-2023) kåret som den udbyder, der giver kunderne mest værdi for pengene.
- Hjemmesiden er informativ og giver god information om alle abonnementstyper hos Hiper.
- Mulighed for at chatte med kundeservice fra kl. 9 – 21
- Det koster et gebyr at skifte imellem Hiper’s egne produkter.
- Ofte skal man betale et oprettelsesgebyr.
- Hiper blev købt af TDC i oktober 2018 og er derfor ikke længere det alternativ til TDC, det blev startet som.
Om Hiper
Hiper er et selskab, der er grundlagt af folk, som kommer fra bredbåndsbranchen. De har målrettet sig mod at levere internet til den bedste pris, hvilket betyder at Hiper udelukkende har fokus på bredbånd og intet andet – til forskel fra mange andre udbydere, der også har andre ydelser f.eks. tv-pakker og mobiltelefoni.
Samtidig er service en vigtig faktor i forretningsmodellen og kunderne er i fokus. Derfor er Hipers kundeservice også tilgængelig via chat fra kl. 9 – 21, så du kan få hjælp, når problemet opstår.
Hiper – masser af muligheder for hurtigt internet
Hiper tilbyder både internet gennem fibernet, kabel-tv-stik og telefonstik. De har derfor også tre forskellige tilbud, hvor prisen er afhængig af, hvilken bredbåndsforbindelse du vælger. Hvilke muligheder du har for internet i din bolig, afhænger af kabler mv. i dit boligområde.
Bredbånd via telefonstik
Det billigste bredbånd, der er internet via telefonstik, giver et sted imellem 10 og 100 Mbit. Bor man tæt på sin telefoncentral, er man heldig, for så har man bedst mulighed for at nå op omkring makshastigheden på 100 Mbit. Er man lun på dette tilbud, kan man på deres hjemmeside indtaste sin adresse og på dén måde skaffe sig information om, hvor hurtig en forbindelse, man kan få på den givne lokation.
Bestiller man internet via telefonstik, modtager man en Zykel-router med posten. Routeren har trådløst internet, fire Mbps-porte og mulighed for understøttelse af 2,4GHz såvel som 5 GHz. Routeren giver desuden mulighed for indstilling til Bridge Mode. Hvis man ønsker at bruge denne funktion anbefaler Hiper, at man tilkøber en statisk offentlig IPv4-adresse. En sådan kan bestilles ved at skrive en mail til selskabet. Det er også muligt at bruge sin egen router i forbindelse med denne abonnementstype.
Bredbånd via kabel-tv-stik
Ved Hipers næstmest billige internetløsning får man mellem 100 og 1.000 Mbit. Hvor hurtig forbindelsen ender med at blive, afhænger af forskellige omstændigheder såsom teknologi og bopælsplacering. Hvis du ikke har mulighed for 1.000/100 Mbit i øjeblikket, der er den bedste forbindelse via kabel-tv, vil Hiper automatisk opgradere dit abonnement (uden en merpris), når det er muligt. Bredbånd via kabel-tv-stikket fungerer ved hjælp af coaxial-kabler. Coaxial-kabler er en form for skærmet kabelteknologi, som kan bære store mængder af information og dette med en hastighed på op til flere hundrede Mbit. Du kan få nærmere besked om den eksakte hastighed, som du kan forvente ved denne forbindelsestype ved at indtaste din adresse på Hipers hjemmeside. På samme måde som når bredbåndet kører via telefonstikket får du ligeledes her en router tilsendt. Som alternativ kan du også vælge at bruge din egen router, hvis du har sådan en. Bridge Mode-funktionen er desuden også mulig ved denne abonnementstype.
Bredbånd via fibernet
Hiper har også bredbånd via fibernet, hvor du kan få en forbindelse på helt op til 1.000/1.000 Mbit. Fibernet giver dig den mest stabile forbindelse i hjemmet og giver hele familien mulighed for at streame på en og samme tid. Dette internet er ligeledes oplagt til dig, der godt kan lide at game. Denne løsning kræver selvfølgelig at der er er lagt fibernet ind i din bolig.
Bredbånd hos Hiper kan have ekstraomkostninger
På Hipers hjemmeside findes der også en sektion, som beskriver hvilke yderligere udgifter, der kan knytte sig til det at være kunde hos selskabet. Det er vigtigt at være opmærksom på disse gebyrer, da de kan have stor økonomisk betydning for dig.
Der er mange ting, der har gebyrtakster og kan betyde flere udgifter end du måske i første omgang havde forventet, da du blev kunde hos Hiper. Eksempelvis koster et teknikerbesøg 699 kroner, mens et flyttegebyr ligger på imellem 99 og 299 kroner, alt efter hvilken abonnementstype du har (jo billigere abonnement, desto lavere gebyr). Glemmer man at betale sin regning til Hiper, koster det 199 kroner at få genåbnet sit udstyr efter lukning og en rykker-faktura koster 100 kroner. Returnerer man ikke sit udstyr i rette tid, koster det 100 kroner og forsvinder en router eller en mediekonverter skal man af med henholdsvis 599 og 299 kroner.
Vil man skifte fra ét abonnement til et andet, koster dette også penge. Her ligger prisen på mellem 99 og 299 kroner alt efter abonnementstypen. Bestiller man en indvendig installation af en fiberboks koster det 1650 kroner, og skal der i forbindelse med etableringen af fiberforbindendelsen graves ekstra gravemeter, koster det 450 kroner pr. meter. Til gengæld er en dynamisk IP-adresse helt gratis, ligesom en fast, offentlig IP-adresse er næsten-gratis (19 kroner om måneden).
Hiper’s historie
Som nævnt tidligere er Hiper et firma med speciale i bredbånd. Selskabets tre stiftere (Stig Myken, Nicolai Malborg og Simon Skals) havde alle tre erfaring inden for bredbåndsfeltet, da de gik sammen om at stifte en bredbåndsudbyder med fokus på forandring og konkurrence.
Stig Myken har været en del af det danske telemarked siden 1998, hvor han har haft erfaring med ledelse hos en lang række selskaber, heriblandet Mobilix Orange, Cybercity, Telenor og Fullrate. Hos sidstnævnte var han medstifter. Nicolai Lamborg, som var ansvarlig for økonomien hos Hiper, har ligesom Stig Myken en ansættelse hos Fullrate på sit CV. Simon Skal, der var Hiper’s it-ansvarlige, havde ved stiftelsen af Hiper over 20 års erfaring med it og telekommunikation. Han har en lang række ansættelser hos eksempelvis Telenor og TDC på sit CV. Der er ingen tvivl om, at det har været nogle kompente kræfter der er gået sammen om Hiper for at levere bredbånd til danskerne.
Købt af TDC
Hiper startede som et ønske om at give TDC konkurrence på det danske bredbåndsmarked. 17. oktober 2018 var det slut med det. Her købte TDC selskabet og de dengang 47.000 kunder. Omkring en måned senere satte TDC priserne op hos Hiper.
Hiper og Trustpilot
I starten af 2023 havde Hiper nået en vigtig milepæl, da de ramte 100.000 kunder. Dette mål blev nået et halvt år før forventet, hvilket uden tvivl må have bragt jubel og glæde hos direktionen.
Når det kommer til Hiper’s Trustpilot tyder alt også på, at det går godt og at deres kunder er glade for at være hos dem. Det ses bl.a. ved en Trustpilot-score på 4,7 ud af 5, der må betegnes som fremragende.
Ofte stillede spørgsmål om Hiper
Hvad er Hiper?
Hiper er en bredbåndsudbyder, hvis mission er at give danskerne en god og stabil internetforbindelse til konkurrencedygtige priser.
Hvor hurtigt er bredbånd fra Hiper?
Ved bestilling af en fibernetforbindelse, garanterer Hiper en minimumshastighed på 900/900 Mbit. Du kan imidlertid også få bredbånd via telefonstik eller kabel-tv-stikket. Her er den garanterede minimumshastighed noget lavere.
Hvem ejer Hiper?
Efter at have startet som konkurrenter blev Hiper i 2018 opkøbt af TDC. I handlen fulgte de 47.000 kunder, som Hiper havde på det tidspunkt, med. I dag er det Nuuday, der er en koncern bestående af 8 forskellige brands, der ejer Hiper. Nuuday ejer foruden TDC også brands såsom YouSee, Blockbuster, Telmore og Eesy.
Hvor meget koster internet fra Hiper?
Bredbånd via kabel-tv koster fra 289 kr./md, mens internet via telefonstik koster fra 299 kr./md. Bredbånd via fibernet koster fra 319 kr./md.