Backup

Der er mange tjenester til online backup. Vi har undersøgt markedet og fundet de bedste backup tjenester, så du kan finde den løsning, der passer bedst til dig.

Author Thumb
Bedste online backup liste 2023
#1
Score
10
/10
onlime logo

Fordele:

star
Gratis oprettelse
pro-icon
Dansk firma med dansk support
pro-icon
Alle brugere får gratis Word, Excel og Powerpoint
pro-icon
Servere i Norge
pro-icon
Virker på et ubegrænset antal enheder
pro-icon
Strikse regler om privatliv

Ulemper:

con-icon
Andre udbydere tilbyder en større mængde gratis data

Danske Onlime.dk adskiller sig fra de udenlandske backup tjenester på en række områder. Først og fremmest er alle deres servere placeret i Norge, hvilket betyder at alle dine filer er beskyttet af den norske lovgivning om privatliv og personfølsomme oplysninger, som er blandt de skrappeste i verden. Samtidig har de dansk support, ingen binding og gratis oprettelse.

Du har adgang til dine filer fra et ubegrænset antal enheder og kan let dele dem med andre. Du kan bruge Onlime.dk gratis så længe du ikke overskrider 5 GB plads. Med abonnementet til 119 kr. om måneden får du ubegrænset plads i skyen til.

Der findes også abonnementer der egner sig til at dele med andre – op til 5 personer – så hele familiens filer kan ligge sikret i skyen. Her kan du vælge mellem 1 eller 5 TB til en pris på henholdsvis 89 kr. og 139 kr. Du kan desuden vælge at betale årligt. Her betaler du kun for 10 måneder og sparer derfor 2 måneder

Der tilbydes også erhvervsløsninger, som kan tilpasses størrelsen af din virksomhed. Og får I brug for mere plads med tiden, så kan der tilkøbes ekstra plads til det eksisterende abonnement.

Backup fra Onlime virker både til Windows, Mac, iOS og Android og de har derudover en browserløsning, så man har adgang til sine filer fra alle ens enheder og via webbrowseren.

Læs mere Gratis op til 5 GB
#2
Score
9
/10
Backblaze logo2

Fordele:

pro-icon
Ubegrænset opbevaringsplads
pro-icon
15 dages gratis prøveperiode
pro-icon
Den absolut hurtigste backup i vores test
pro-icon
Mulighed for at lave backup af mapper eller hele computeren/enheden

Ulemper:

con-icon
Findes kun på engelsk

Man kan prøve BackBlaze gratis i 15 dage, hvilket er en god måde at prøve tjenesten af og se, hvad den kan. Vi opfordrer til at man udnytter prøveperioden og selv danner sig et indtryk af tjenesten.

BackBlaze leverede i starten kun originale backup løsninger til store virksomheder, men har nu også gjort det muligt for private at bruge deres service.Det betyder at niveauet er en smule højere og mere professionelt.

De første 10 GB er gratis – hvilket er dobbelt så meget som vinderen i vores backup test, Onlime.dk. Herefter koster det 6 $ om måneden pr. TB. Det svarer til 40-45 kr. afhængig af kursen.

BackBlaze virker både til Windows, Mac, iOS og Android, så det er muligt at gemme dine filer online ligegyldigt, hvilken enhed der er tale om.

Med ubegrænset plads og gratis prøveperiode giver det sig selv at give tjenesten et skud.

Læs mere Gratis op til 10 GB
#3
Score
8
/10
Google Drive logo

Fordele:

pro-icon
Du får meget plads fra start
pro-icon
Smarte samarbejdsfunktioner
pro-icon
Gratis alternativ til Microsoft Office

Ulemper:

con-icon
Google har et ry for at have en lidt lemfældig omgang med privatlivsoplysninger
con-icon
Som med andre Google-produkter skal man kigge langt efter support

Hvis du har en Google-konto, har du allerede Google Drive, som er søgegigantens bud på en backup løsning. Du har 15 gigabyte til rådighed som du kan bruge på tværs af Gmail, Google Drive og Google Photos.

Brug Googles backup program til at tage manuel backup af dine filer og mapper eller opret dokumenter. Der gemmer sig en hel onlinebaseret kontorpakke, hvor du kan oprette tekstdokumenter, regneark og præsentationer (kaldet Google Docs, Google Sheets og Google Slides).

Som noget særligt for Google Drive kan flere personer arbejde i det samme på en og samme tid med stort set ingen forsinkelse. Det er en virkelig smart funktion, hvis du skal samarbejde med studiekammerater eller kollegaer om et projekt.

Som med Dropbox gemmer Google det meste på amerikanske servere, så du må nøjes med samme privatlivsbeskyttelse som amerikanerne.

Hvis du opbruger de 15 GB gratis plads, der er at finde på Googles backup tjeneste, er det muligt at købe ekstra plads. Du kan enten vælge en pakke med 100 eller 200 GB til hnholdvsi 17 og 25 kr. om måneden. Hvis dette ikke er nok kan du købe deres Premium-abonnement på 2 TB til 79 kr. om måneden.

Læs mere Gratis op til 15 GB
#4
Dropbox
70 kr.
Score
7
/10
Dropbox logo

Fordele:

pro-icon
Brugervenlig backupløsning
pro-icon
Nem deling af filer
pro-icon
Virker på alle enheder såsom PC, Mac, Android, iPad osv.
pro-icon
Let at optjene mere plads

Ulemper:

con-icon
Kun 2 GB plads fra start
con-icon
Ingen dansk support

Dropbox er formentlig verdens mest kendte løsning til online backup. Det amerikanske firma har eksisteret siden 2007 og er kendetegnet ved stor brugervenlighed. Den gratis version af Dropbox giver 2 GB plads med mulighed for mere; enten ved at betale eller ved at gøre sig fortjent til mere plads – eksempelvis ved at henvise venner og bekendte.

Hvis 2 GB ikke er nok, kan du købe et abonnement med 2 TB for 11,99 € om måneden. Det svarer ca. til 89 kr. Til denne pris kan du desuden forbinde et ubegrænset antal enheder til din konto og du får 30 dages filhistorik. Du kan købe andre abonnementer. Disse er i høj grad tiltænkt freelancere, teams og store virksomheder.

Dropbox kan arbejde sammen med mange andre internettjenester, som tilsammen kan give mere eller mindre fuldautomatisk backup. Mange af firmaets servere står i USA, så alt hvad du tager backup af bliver underlagt de ikke helt så strenge amerikanske regler om privatliv og personfølsomme oplysninger.

Læs mere Gratis op til 2 GB
#5
Score
5
/10
OneDrive logo

Fordele:

pro-icon
En god løsning sammen med Office 365
pro-icon
Oplagt hvis du har en Microsoft-konto (f.eks. Outlook, Skype eller Xbox) i forvejen
pro-icon
Office 365 backup

Ulemper:

con-icon
Office 365 er en smule dyr ift. den gratis pakke som Google Drev tilbyder

OneDrive er Microsofts pendant til Google Drive. Har du en Microsoft-konto i forvejen, har du adgang til gratisversionen af OneDrive med 5 GB plads. Du kan få adgang til dine filer fra én computer (enten Mac eller PC) og én tablet eller smartphone.

Kernefunktionerne som synkronisering af filer mellem enheder og deling af filerne minder meget om Dropbox. Hvis den gratis version i Google Drive ikke er nok for dig, kan du overveje at investere i OneDrive sammen med Office 365. Det giver 1 TB til backup og onlineversionen af de velkendte Microsoft Office-programmer som Word, Excel og PowerPoint. Denne pakke koster 6,99 $ om måneden, hvilket svarer til ca. 47-50 kr.

Microsoft tilbyder også en familiepakke med både OneDrive og Office 365, der giver adgang fra 5 computere og 5 mobiler/tablets. Den koster 9,99 $ om måneden, hvilket svarer til ca. 67-70 kr.

Alle deres abonnementer kan desuden købes på årsbasis. Prisen på et årsabonnement svarer til prisen for 10 måneder.

En fornuftig online backup tjeneste, der er en god pendant til Dropbox. Generelt kræver OneDrive at man er “gode venner” med Microsofts univers og deres produkter generelt.

Læs mere Gratis op til 5 GB
#6
Score
5
/10
Sync

Fordele:

pro-icon
Stærk kryptering til og fra serverne
pro-icon
Bestem selv, hvem der har adgang til dine filer – og hvor længe

Ulemper:

con-icon
Du risikerer hastighedsbegrænsninger
con-icon
Dyrt hvis man opgraderer

Sync.com har alle sine servere i Canada og lover at kryptere al trafik til og fra deres servere, så uvedkommende ikke kan opsnappe dine filer. Gratisversionen giver 5 GB plads og i denne version forbeholder Sync.com sig retten til at lægge hastighedsbegrænsninger på dine backups. I denne pakke kan du dele alle basale filer med andre.

For ca. 55-60 kr. om måneden får du 2 TB GB plads og mulighed for at dele mere avancerede filer. Hvis du har mange filer kan du også købe et abonnement til ca. 137-142 kr. om måneden. Her får du hele 6 TB plads. Du fleste har dog slet ikke brug for så meget plads og de fleste kan derfor sagtens nøjes med 2 TB.

Betalingsløsningerne hos Sync.com giver generelt adgang til flere smarte funktioner, der gør det nemt at samarbejde om dokumenter, dele dokumenter og sikre dokumenter. Sync.com har desuden også online backup pakker til teams og virksomheder.

Bemærk at betalinger til Sync.com sker årligt – og ikke månedligt, som det er muligt med de andre online backup tjenester.

Læs mere Gratis op til 5 GB

Beskyt dit digitale liv

Computere, mobiler og tablets er blevet uundværlige dele af vores liv –  både når arbejdet skal passes og fritiden nydes. Det digitale liv er skrøbeligt, for der skal ikke mere end et ivrigt barn til, en cola på afveje eller en virus for at ødelægge de dyrebare enheder. Derfor er det en rigtig god ide at sørge for online backup af de vigtigste dokumenter og billeder, så de altid er sikret.

Hvad enten du har brug for backup af Windows 10 eller Mac kan du finde den rette tjeneste. Selvom du ikke føler at du har så mange vigtige filer osv. på din smartphone kan det være en god idé med en Android eller iPhone backup, da du ofte har flere ting på din smartphone end du lige regner med.

Alternativ til online backup

Online backup er en løsning vi varmt anbefaler her på bredbånd.dk. Der findes utallige tjenester, som ikke er med i vores test, som sikkert kan klare dit behov. Vi anbefaler dog en af ovenstående backup programmer, da vi kan stå inde for deres sikkerhed. Husk altid at tjekke op på sikkerheden for den tjeneste du vælger at gå med, hvis ikke du vælger en af ovenstående.

Alternativt til en online backup-tjeneste kan man benytte sig af en ekstern harddisk, som også kan være med til at frigive plads på din computer. En ekstern harddisk kan dog nemt blive stjålet eller mistet på anden vis, hvilket gør den sårbar i forbindelse med backup.

Ofte stillede spørgsmål om backup

Hvad er backup?

En backup er en sikkerhedskopi af ens filer og data. Det kan være dokumenter og billeder, du ikke vil miste. Ideen i at lave en backup er at kunne genskabe alle dine filer og data, hvis du mister din smartphone, tablet eller computer. Der findes forskellige online backup programmer, der kan hjælpe med gode backup løsninger, så dine filer er godt sikret mod alle tænkelige situationer.

Hvordan tager man backup af iPhone?

Hvis du ønsker at lave en online backup af din iPhone er det en god idé at vælge en online backup løsning som en af de 6 vi har med i vores test: Onlime.dk, BlackBlaze, Google Drive, Dropbox, OneDrive eller Sync.com. Med en

Hvordan laver jeg backup af min computer?

Du laver nemt en backup af din computer – både Mac og Windows – ved at vælge en af de 6 online backup programmer vi har med i denne test. Alle programmerne har hvert sit at byde på, men én ting har de tilfælles: en gratis prøveversion. Ligegyldigt hvilken backup tjeneste du vælger, har du altså mulighed for at finde en, der passer til dine behov.

Hvilken backup skal jeg vælge?

Vi anbefaler først og fremmest Onlime.dk, da der ikke rigtig er nogen ulemper forbundet med denne online backup tjeneste. Det er et dansk backup program med dansktalende support og servere i Norge.

Oversigt