Backup

Der er mange tjenester til online backup. Vi har taget et kig på nogle af dem, så du kan finde den løsning, der passer bedst til dig.

Author Thumb
Bedste online backup liste 2023
#1
Score
10
/10
onlime logo

Fordele:

star
Gratis oprettelse
pro-icon
Dansk firma med dansk support
pro-icon
Alle brugere får gratis Word, Excel and Powerpoint
pro-icon
Servere i Norge
pro-icon
Virker på et ubegrænset antal enheder
pro-icon
Strikse regler om privatliv

Ulemper:

con-icon
Vi fandt ikke nogen ulemper hos denne udbyder

Danske Onlime.dk adskiller sig fra de udenlandske løsninger på en række områder.

Først og fremmest, fordi de har alle deres servere i Norge, hvilket betyder, at alle dine filer er beskyttet af den norske lovgivning om privatliv og personfølsomme oplysninger, som er blandt de skrappeste i verden. Og så har du adgang til dine filer fra et ubegrænset antal enheder, og kan let dele dem med andre. Med betalingsversionen til 890 kroner om året får du desuden ubegrænset plads i skyen.

Du kan bruge Onlime.dk gratis så længe du ikke overskrider 5 GB plads

Hvis du har brug for mere plads kan du opgradere til en betalt løsning der starter fra 64 kr. om måneden for ubegrænset plads. Er man en familie eller lig., er det dog også muligt at få attraktive priser på en familie pakke, så hele familiens filer kan ligge sikret i skyen. Løsninger har så meget plads at der mere end rigeligt for langt de fleste. Er man ikke tilfreds har de 14 dages fuld returret på de betalte produkter.

Der tilbydes også erhvervsløsninger, som kan tilpasses størrelsen af din virksomhed. Og får I brug for mere plads med tiden, så kan der tilkøbes ekstra plads til det eksisterende abonnement.

Onlime virker desuden både til Windows, Mac, iOS og Android, og har derudover en browserløsning, så man har adgang til alle sine filer fra alle sine enheder, og via webbrowseren.

Læs mere Gratis op til 5 GB
#2
Score
9
/10
Backblaze logo2

Fordele:

pro-icon
Ubegrænset opbevaringsplads
pro-icon
15 dages gratis prøveperiode
pro-icon
Den absolut hurtigste backup i vores test
pro-icon
Mulighed for at lave backup af mapper eller hele computeren/enheden

Ulemper:

con-icon
Findes kun på engelsk

Lige nu kan man prøve BackBlaze gratis i 15 dage, så vi opfordrer til at man udnytter denne prøveperiode selv danner sig et indtryk af tjenesten.

BackBlaze leverede original backup løsninger til store virksomheder, men har nu også gjort det muligt for private at bruge deres service.
Det er tydeligt at niveauet bare er en smule højere og mere professionelt.

BackBlaze virker både til Windows, Mac, iOS og Android, så alle enheder skulle være dækket ind.

Med ubegrænset plads og gratis prøveperiode giver det sig selv at give tjenesten et skud.

Læs mere Ubegrænset plads
#3
Score
8
/10
Google Drive logo

Fordele:

pro-icon
Du får meget plads fra start
pro-icon
Smarte samarbejdsfunktioner
pro-icon
Gratis alternativ til Microsoft Office

Ulemper:

con-icon
Google har et ry for at have en lidt lemfældig omgang med privatlivsoplysninger
con-icon
Som med andre Google produkter skal man kigge langt efter support

Hvis du har en Google-konto, har du allerede Google Drive, som er søgegigantens bud på en backupløsning. Du har 15 gigabyte til rådighed, som du kan bruge på tværs af Gmail, Google Drive og Google Photos.

Brug Google Drive til at tage manuel backup af dine filer og mapper eller opret dokumenter. Der gemmer sig nemlig en hel onlinebasseret kontorpakke, hvor du kan oprette tekstdokumenter, regneark og præsentationer. Og som noget særligt for Google Drive kan flere personer arbejde i dokumenterne ad gangen, med stort set ingen forsinkelse. Det er en virkelig smart funktion, hvis du skal samarbejde med studiekammerater eller kollegaer om et projekt.

Som med Dropbox, gemmer Google det meste på amerikanske servere, så du må nøjes med samme privatlivsbeskyttelse som amerikanerne.

Læs mere Gratis op til 15 GB
#4
Dropbox
70 kr.
Score
7
/10
Dropbox logo

Fordele:

pro-icon
Brugervenlig backupløsning
pro-icon
Nem deling af filer
pro-icon
Virker på alle enheder, PC, Mac, Android, iPad osv.
pro-icon
Let at optjene mere plads

Ulemper:

con-icon
Kun 2 GB plads fra start
con-icon
Ingen dansk support

Dropbox er formentlig verdens mest kendte løsning til online backup. Det amerikanske firma har eksisteret siden 2007 og er kendetegnet ved stor brugervenlighed. Den gratis version giver to gigabyte plads med mulighed for mere; enten ved at betale eller ved at gøre sig fortjent til mere plads – eksempelvis ved at henvise venner og bekendte.

Dropbox kan arbejde sammen med mange andre internettjenester, som tilsammen kan give mere eller mindre fuldautomatisk backup. Mange af firmaets servere står i USA, så alt hvad du tager backup af bliver underlagt de ikke helt så strenge amerikanske regler om privatliv og personfølsomme oplysninger.

Læs mere Gratis op til 2 GB
#5
OneDrive
– kr.
Score
5
/10
OneDrive logo

Fordele:

pro-icon
En god løsning sammen med Office365
pro-icon
Oplagt hvis du har en Microsoft-konto (f.eks. Outlook, Skype eller Xbox) i forvejen

Ulemper:

con-icon
Office 365 er en smule dyr ift. den gratis pakke som Google Drev tilbyder

OneDrive er Microsofts pendant til Google Drive. Har du en Microsoft-konto i forvejen, har du adgang til gratisversionen af OneDrive med fem gigabyte plads. Du kan få adgang til dine filer fra én pc eller mac og én tablet eller smartphone.

Kernefunktionerne som synkronisering af filer mellem enheder og deling af filerne minder meget om Dropbox. Er den gratis kontorpakke i Google Drive ikke nok for dig, kan du overveje at investere i OneDrive sammen med Office 365. Det giver 1.000 GB til backup og onlineversionen af de velkendte Microsoft office-programmer som Word og Excel. Familiepakken, med både OneDrive og Office 365 giver adgang til begge dele fra fem computere og fem mobiler eller tablets. Den koster 799 kroner om året eller 79,99 kroner om måneden.

Kræver dog at man er gode venners Microsofts univers og deres produkter generelt.

Læs mere Gratis op til 5 GB
#6
Sync.com
99 kr.
Score
5
/10
Sync

Fordele:

pro-icon
Stærk kryptering til og fra serverne
pro-icon
Bestem selv, hvem der har adgang til dine filer – og hvor længe

Ulemper:

con-icon
Du risikerer hastighedsbegrænsninger
con-icon
Dyrt hvis man opgraderer

Sync.com har alle sine servere i Canada og lover at kryptere al trafik til og fra deres servere, så uvedkommende ikke kan opsnappe dine filer. Gratisversionen giver fem gigabyte plads og sync.com forbeholder sig retten i at lægge hastighedsbegrænsninger på dine backups.

For omkring 300 kroner om året får du 500 gigabyte plads og for lidt under 600 kroner får du 2.000 gigabyte plads. Betalingsløsningerne giver adgang til flere smarte funktioner, der gør det nemt at samarbejde om dokumenter, dele dokumenter og sikre dokumenter.

Læs mere Gratis op til 5 GB

Beskyt dit digitale liv

Computere, mobiler og tablets er blevet uundværlige dele af vores liv, både når arbejdet skal passes og fritiden nydes. Det digitale liv er skrøbeligt, for der skal ikke mere end et ivrigt barn eller en cola på afveje til at ødelægge de dyrebare enheder. Derfor er det en rigtig god ide at sørge for online backup af de vigtigste dokumenter og billeder, så de altid er sikret, såfremt du skulle rammes af en virus.

Alternativ til online backup

Online backup er en løsning vi varmt anbefaler her på bredbånd.dk. Der findes utallige tjenester, som ikke er med i vores test også, som sikkert kan klare dit behov. Vi anbefaler dog disse, da vi har testet dem og kan stå inde for deres sikkerhed. Husk at tjek op på sikkerheden for den givne tjeneste som du vælger at gå med.

Alternativt til en online backup-tjeneste kan man benytte sig af en ekstern harddisk, som også kan være med til at frigive plads på din computer.

Oversigt