Star – Disney’s streaming for voksne

Author Thumb
star

Der er sket store omvæltninger på streamingmarkedet de seneste år. I 2021 blev Star, den internationale version af Hulu, nemlig en del af Disney Plus. Det blev annonceret under Disneys aktionærmøde i 2020.

Med Star blev det nu muligt for danskere at se et væld af film og TV-serier, der ikke tidligere har været tilgængeligt i Danmark – eller som andre streamingtjenester har haft licens til. Som dansker har du dog ikke direkte adgang til Star uden en VPN, da Star ikke er tilgængeligt i vores land. Det er til gengæld Disney Plus, der er en relativ ny streamingtjeneste i Danmark. Med Disney Plus har du adgang til film og serier fra Star, da Star er inkluderet i Disney Plus-abonnementerne. Det betyder altså, at du ikke har behov for at tilgå en VPN for at se al den underholdning, der ligger på Star – du skal blot købe Disney Plus.

Med Disney Plus i Danmark har du adgang til meget af den voksenundeholder du førhen har kunnet finde på forskellige streamingtjenester såsom Netflix, Viaplay og HBO.

I denne artikel forklarer vi kort:

 1. Hvad er Star – og minder det om Hulu?
 2. Hvornår kom Star til Danmark?
 3. Hvad koster Star i 2023?
 4. Hvad kan vi forvente af film og TV-serier på Disney Star i 2023?

Hvad kan du se på Star i 2023?

Star leverer indhold til voksne fra ABC, FX, 20th Century, Searchlight og Freeform.

Populære TV-serier fra disse brands inkluderer:

 • 24
 • Bones
 • Buffy: The Vampire Slayer
 • Family Guy
 • Fargo
 • Grey’s Anatomy
 • How I Met Your Mother
 • Scrubs
 • Sons of Anarchy
 • Walking Dead
 • X-Files

Disney – og deres tilhørende produktionsselskaber – har tidligere indgået licensaftaler med de forskellige streamingtjenester i Danmark. Det betyder, at selvom Disneys produktionsselskaber har lavet en masse film og TV-serier er det ikke sikkert, at Disney Plus har juridisk ret til at vise det indhold i Danmark. Det skyldes altså, at de enkelte streamingtjenester har adgang til at vise dem. De licensaftaler har dog en udløbsdato. Derfor ser vi også at mere og mere indhold fra Star bliver tilgængeligt på Disney Plus.

Licensaftalerne er altså grunden til, at det tager tid før alle film og tv-serier fra disse brands kan findes på Disney Plus.

Især Viaplay har siddet på en stor del af Disneys indhold til voksne. Da Disney står for en betragtelig procentdel af deres streamingindhold, har Viaplay haft et særligt incitament til ikke at opgive de film og tv-serier, de har købt licens til fra Disney. Men når de nuværende aftaler udløber, er det udelukkende op til Disney, hvorvidt de vil tage indholdet tilbage – eller om de vil indgå en ny licensaftale.

Hvilket indhold dækker Disney Plus’ Star?

Disney Plus’ Star dækker over indhold til voksne, som ikke falder under et af de mere velkendte og større brands.

Star har indhold fra:

 • ABC
 • FX
 • 20th Century (tidl. 20th Century Fox)
 • Searchlight
 • Freeform

Med andre ord er det alle Disneys egne film og TV-serier, der ikke hører hjemme i kategorierne: Star Wars, Disney Animation, Marvel Studios, National Geographic og Pixar.

I Danmark er dette indhold tidligere blevet udliciteret til andre tjenester (såsom Viaplay, HBO og Netflix). Men med lanceringen af Disney Plus bør vi nu forvente, at disse aftaler udløber – og indholdet kommer tilbage til Disney.

I USA er disse film og TV-serier typisk tilgængeligt på Disneys anden streamingtjeneste Hulu. Af den årsag er Star også blevet kaldt den internationale version af Hulu. Vil du gerne se Hulu? Så læs vores guide til, hvordan du ser Hulu i Danmark.

Du kan også sammenligne priser på bredbånd og se, hvilke udbydere som tilbyder Disney i deres abonnement.

Hvornår kom Star til Danmark?

Star kom til Danmark d. 23. februar 2021. Det betød også, at der kom prisstigninger på Disney Plus, der trådte i kraft på denne lanceringsdato.

Timingen bag Star som en del af Disney Plus var bemærkelsesværdig, da HBO i samme periode planlagde et større indtog i Danmark med HBO Max. Det tyder på, at konkurrencen mellem de forskellige streaming-kæmperne kun bliver større de næste år.

Hvad koster Star i 2023?

Star er en integreret del af Disney Plus. Det betyder at hvis du har Disney Plus, har du også Star. Du skal altså ikke betale mere for også at få Star.

Selve prisen på Disney Plus er dog steget efter der er kommet indhold på fra Star. Frem til februar 2021 kunne du få Disney Plus for 59 kroner om måneden (eller et årsabonnement på 589 kr.). Efter februar steg månedsprisen til 79 kroner og årsabonnementet til 790 kr.

Brug for internet?

For at kunne streame dine yndlingsfilm og -serier er det nødvendigt med internet – og et godt et af slagsen. Her er det vigtigt at være opmærksom på, om din internethastighed er stærk nok til at kunne streame.

Ligeledes er det vigtigt at tage stilling til, hvorvidt fibernet, mobilt bredbånd eller almindeligt bredbånd er den rette løsning for dig. Hvis du streamer meget kan der være nogle forhold at tage hensyn til, da streaming kræver meget af dit internet.

Author Thumb
Oversigt