Disney+ – Alt du skal vide om pris og meget mere

Author Thumb
disneyplus logo

Vi har gennemgået en række amerikanske medier og Disneys egne pressemeddelelser og giver dig her den vigtigste viden om den nye streamingtjeneste, inklusiv pris, og alt det nye indhold i 2023.

Disney+ koster 79 kroner om måneden. Et årsabonnement koster 790 kroner. Fra d. 23. februar i 2021 hævede Disney prisen til 79 kroner om måneden. Førhen kostede det blot 59 kr. Det helt store mål var at stjæle kunder fra Netflix.

Disney + har derfor valgt en lav pris, der er godt 20 kroner mindre end et standard Netflix-abonnement. At slå Netflix i Danmark er dog ikke Disneys første prioritet. Besparelsen er derfor ikke ligeså stor som eksempelvis i USA.

I USA har Disney+ lagt fra land med en pris, der er omkring det halve af, hvad et amerikansk Netflix-abonnement koster: 7 dollars om måneden eller 70 dollars for et år (det svarer til henholdsvis 46 og 463 kroner.)

Hvis du derfor vælger at bruge en VPN for at se amerikansk Disney+, ville du altså også komme til at spare cirka 13 kroner yderligere om måneden. Og du ville få adgang til et langt større bibliotek af TV-serier og film.

Ved du ikke, hvad en VPN er – eller hvis du gerne vil finde den bedste VPN på markedet – kan du også læse vores store guide med anmeldelser af de bedste VPN’er i Danmark.

Hvornår kom Disney+ til Danmark?

Disney+ kom officielt til Danmark d. 15. september 2020. Tjenesten åbnede ellers oprindeligt i USA d. 12. november 2019.

Den lange forsinkelse skyldes til dels coronakrisen, men allerede inden havde Disney gjort det klart, at danskerne skulle vente et par måneder. Det skyldes dels rettigheder til mange af Disneys film og udsendelser. De skal også sørge for, at alle deres film og udsendelser har korrekte oversættelser, undertekster og, i visse tilfælde, nyt stemmeskuespil.

Er der andet end tegnefilm?

Det har også handlet om at teste tjenesten af i selskabets hjemland, inden den skulle lanceres internationalt. Den amerikanske udgave af Disney+ har desuden også et større udbud af film og TV-serier sammenlignet med den danske.

Tegnefilm er stadig det, som de fleste forbinder Disney med, men det gigantiske firma rummer meget mere end det. Her er nogle få af de selskaber, som Disney-koncernen ejer:

 • 20th Century Fox
 • Pixar
 • Marvel Studios
 • Lucasfilm
 • ABC (amerikansk tv-netværk)
 • Disney Channel
 • FX Networks (amerikansk tv-netværk)
 • ESPN

Det betyder, at du vil kunne se alle de seneste film og TV-serier fra MarvelStar Wars, dramafilm fra 20th Century Fox og underholdning fra ABC og FX, såsom alle sæsoner af The Simpsons. Langt størstedelen af disse film og TV-serier har ellers tidligere været spredt ud over en række konkurrerende streamingtjenester, bl.a Viaplay og Netflix – hvis de da overhovedet har været tilgængelige i Danmark.

Er du usikker på om Disney Plus er den rette streamingtjeneste til dig? Så kan du læse mere i vores anmeldelser af de bedste streamingtjenester.

Hvad kan man se på Disney Plus

Ved lanceringen i USA fik man øjeblikkelig adgang til:

 • 7.500 afsnit af tv-serier
 • 25 eksklusive serier
 • 10 eksklusive film
 • 400 film (heriblandt Disney-klassikere)
 • 100 film, der for nyligt har gået i biografen

Biblioteket i Danmark er ikke helt lige så stort. Men du vil stadig få adgang til alle de originale TV-serier, som Disney er begyndt at producere til deres streamingtjeneste.

Det betyder, at du blandt andet vil kunne se Star Wars: The MandalorianStar Wars: Clone WarsHigh School Musical: The Musical – The SeriesThe World According to Jeff Goldblum og alle de nye tv-serier fra Marvel.

Disney + har rettigheder til Hamilton: The Musical. Den populære musical har aldrig før været tilgængelig på nettet. Du kan se traileren forneden:

Hvor meget bruger Disney Plus på nyt indhold?

Disney budgetterer med at bruge en milliard dollars på nyt indhold i 2020. Fire år efter er det planlagt til at stige til 2,5 milliarder dollars. Det svarer til henholdsvis 6 og 12,3 milliarder danske kroner, når vi når til 2024.

Det nye indhold gælder blandt andet The Mandalorian, en ny TV-serie i Star Wars-universet, en ny sæson af den populære “Star Wars: Clone Wars”, en TV-serie der bygger på High School Musical og en række nye TV-serier om Marvels superhelte – heriblandt “The Falcon & Winter Soldier”, “Loki”, “WandaVision”, “Hawkeye” og animationsserien “What If…”.

Med så stor en satsning på nyt indhold – samt deres store bagkatalog af klassikere og gigantiske film-franchises (Disney, Star Wars, Marvel, Pixar m.m.) har tjenesten gode chancer for at  true Netflixs dominans i Danmark.

Hvordan bliver jeg holdt opdateret om Disney Plus?

Følg med her på Bredbånd.dk. Her vil vi altid opdatere om nye ændringer mv.

 

Ofte stillede spørgsmål om Disney+

Hvornår er Disney Plus tilgængelig i Danmark?

Disney Plus kom til Danmark d. 15. september 2020.

Hvad koster Disney Plus?

Disney Plus koster 79 kroner om måneden.

Hvad kan man se på Disney Plus?

På Disney Plus kan du se film og tv-serier fra Disney. Det gælder bl.a. Disneys animationsfilm, Marvel-film (MCU), Star Wars, Pixar og meget mere.

Køb Disney+ her

Author Thumb
Oversigt