Test af gratis antivirus til din PC eller mac

Din computer er forbundet til internettet. Det gør den sårbar over for meget af det grimme, der desværre også er en del af nettet: virus, hackere og meget andet. Derfor bør du som minimum have et antivirusprogram installeret på din computer, der kan beskytte dig og computeren mod noget af alt det, der er derude.

Valget af det rigtige program, kan være lidt uoverskueligt. Hvad skal du tro på, når alle skriver, at netop deres program beskytter dig og din computer bedst?

Author Thumb
laptop with antivirus
Top 5 gratis antivirus:
#1
Total AV
740 kr.
142 kr.
Score
9
/10
totalav

Fordele:

star
Trustpilot score på 4,8 ud af 5!
pro-icon
Smarte optimeringsfunktioner
pro-icon
Belaster ikke computerens ydeevne

Ulemper:

con-icon
Sikker browsing (VPN) skal købes som tillæg

Her er et godt eksempel på, at man ikke behøver være størst for at være bedst. Total AV har mange af de samme funktioner, som man skal betale for i langt dyrere domme hos konkurrenterne.

Programmet passer i det store hele sig selv, og kører i baggrunden uden at påvirke computerens ydeevne synderligt. Scanninger for både virus, spyware og malware startes med et enkelt tryk i et program, man ikke behøver være computernørd for at forstå. Desuden medfølger en håndfuld funktioner, der kan optimere enheden; gøre den hurtigere og frigøre plads.

Total AV kan bruges på alle de mest udbredte styresystemer (Windows, Mac, iOS, & Android). Programmet har tidligere kun været tilgængeligt på engelsk, men er nu i bredt omfang blevet oversat til dansk.

Læs mere om Total AV her 30 dages fuld fortrydelsesret
#2
Avast
819 kr.
Score
7
/10
avast logo

Fordele:

pro-icon
Realtidsbeskyttelse mod virus
pro-icon
Scanner trådløse netværk for svagheder
pro-icon
Passer på dine adgangskoder

Ulemper:

con-icon
Ingen beskyttelse mod mistænkelige hjemmesider

Gratisversionen af Avast giver en god beskyttelse mod virus og andet skidt, der kan inficere din computer. Det sker endda i realtid, hvilket vil sige, at programmet løbende selv tjekker om alt er som det skal være. Avast kan advare dig mod svagheder i det trådløse netværk, du er tilsluttet til – en virkelig smart funktion, fordi et usikkert netværk kan være en stor sikkerhedsrisiko.

Som den sidste funktion i gratisversionen passer Avast godt på dine kodeord, og husker dem for dig når du logger ind rundt omkring på nettet. Alt i alt mange fornuftige funktioner, men du bliver beskyttet bedre, hvis du betaler for Avast.

Læs mere om Avast her
#3
Bitdefender
369 kr.
229 kr.
Score
3
/10
Bitdefender logo

Fordele:

pro-icon
Automatisk beskyttelse
pro-icon
Overvågning af suspekte hjemmesider

Ulemper:

con-icon
Ingen ekstra beskyttelse af dine kodeord
con-icon
Overvåger ikke sikkerheden af dit trådløse netværk

Med Bitdefender får du automatisk beskyttelse. Virus og andre trusler blokeres automatisk for adgang til din computer.

Nogle hjemmesider er designet til at skade din pc, eller til at lokke dig til at afgive kreditkortoplysninger ved at udgive sig for noget, der ikke passer. Bitdefender overvåger den slags hjemmesider og sørger for, at du ikke havner på et af dem. Vil du have fuld beskyttelse anbefaler vi, at du bruger nogle hundrede kroner på et betalt antivirusprograma istedet.

Læs mere om Bitdefender her
#4
Kaspersky
242 kr.
Score
6
/10
kaspersky logo

Fordele:

pro-icon
Et anerkendt navn
pro-icon
Grundlæggende beskyttelse

Ulemper:

con-icon
Ingen beskyttelse mod hackerangreb
con-icon
Ingen beskyttelse af netværket

Kaspersky er et af de ældste navne i cybersikkerhedsbranchen og har gennem årene oparbejdet et solidt renomme. Firmaet har en gratis version af sit antivirusprogram. Desværre når det ikke op på højde med de andre programmer, vi har gennemgået her.

Kaspersky beskytter kun mod virus, spyware, phishing og farlige websider. Andre funktioner, som hackerbeskyttelse, må du til lommerne for at få.

Læs mere om Kaspersky her

Mange valgmuligheder

Alle antivirusprogrammer har sammenligningsskemaer, der giver et overblik over funktioner. De skal ikke altid tages så bogstaveligt. Skemaerne sammenligner nemlig kun netop det firmas gratisversion med betalingsversioner. Og de vil selvfølgelig gerne have dig til at købe et af deres produkter. Det er også værd at huske på, at punkterne i sammenligningsskemaerne ikke siger noget om, hvor effektivt de enkelte funktioner faktisk fungerer, så skemaerne kan ikke helt bruges til at sammenligne gratisprogrammer fra forskellige firmaer.

Det gode er, at du altid kan prøve dig frem, indtil du finder det program du synes bedst om. De beskytter nogenlunde på samme måde mod virus osv, og adskiller sig gennem andre funktioner. Hvad behovet er, og hvad man vil komme til at savne i hverdagen er meget individuelt. Men det har ikke samme betydning som kernebeskyttelsen i gratis antivirus, et område hvor alle de nævnte antivirusprogrammer her står stærkt.

Der kan også være stor forskel på, hvor meget gratis antivirus påvirker enhedens hastighed. Programmerne her på listen har ikke nogen synderlig sløvende effekt på din enhed, uanset om du installerer på Windows, Mac, iOS eller Android.

Et emne til evig diskussion

Rigtig mange forbrugere på verdensplan leder efter gratis antivirus, så firmaerne bag programmerne kæmper en hård kamp om den eftertragtede plads på forbrugernes enheder. Stort set alle vil fremhæve, at netop deres program har vundet X-antal priser, afværget X-antal angreb osv. For den gennemsnitlige forbruger, vil den helt reelle forskel på programmerne være til at overse.

Prøv dig frem og find det program, du har det bedst med. Dem vi har valgt her er et rigtig godt sted at starte. Igen er det værd at bemærke, at du som læser her på Bredbånd.dk kan få Total AV gratis – og dermed spare normalprisen på 745 kr.

Oversigt