TEST: Bliv klogere på hvilken online backup-tjeneste du skal bruge

Der er mange tjenester til online backup. Vi har taget et kig på nogle af dem, så du kan finde den løsning, der passer bedst til dig.

Kasper Skov Jensen

Beskyt dit digitale liv

Computere, mobiler og tablets er blevet uundværlige dele af vores liv, både når arbejdet skal passes og fritiden nydes. Det digitale liv er skrøbeligt, for der skal ikke mere end et ivrigt barn eller en cola på afveje til at ødelægge de dyrebare enheder. Derfor er det en rigtig god ide at sørge for online backup af de vigtigste dokumenter og billeder, så de altid er sikret.

Her er gennemgangen af tjenesterne:

Pros:
Cons:
 • Vi fandt ikke nogen ulemper hos denne udbyder

Frem til 10. september er det muligt at spare 170 kr. på dit første år, hvis du benytter rabatkoden ‘sensommer2020’.

Danske Onlime.dk adskiller sig fra de udenlandske løsninger på en række områder.

Først og fremmest, fordi de har alle deres servere i Norge, hvilket betyder, at alle dine filer er beskyttet af den norske lovgivning om privatliv og personfølsomme oplysninger, som er blandt de skrappeste i verden. Og så har du adgang til dine filer fra et ubegrænset antal enheder, og kan let dele dem med andre. Med betalingsversionen til 770 kroner om året får du desuden ubegrænset plads i skyen.

Du kan bruge Onlime.dk gratis så længe du ikke overskrider 5 GB plads. Hvis du har brug for mere plads kan du opgradere til en betalt løsning der starter fra 64 kr. om måneden for ubegrænset plads. Er man en familie eller lig., er det dog også muligt at få attraktive priser på en familie pakke, så hele familiens filer kan ligge sikret i skyen. Løsninger har så meget plads at der mere end rigeligt for langt de fleste. Er man ikke tilfreds har de 14 dages fuld returret på de betalte produkter.

Der tilbydes også erhvervsløsninger, som kan tilpasses størrelsen af din virksomhed. Og får I brug for mere plads med tiden, så kan der tilkøbes ekstra plads til det eksisterende abonnement.

Onlime virker desuden både til Windows, Mac, iOS og Android, og har derudover en browserløsning, så man har adgang til alle sine filer fra alle sine enheder, og via webbrowseren.

Pros:
 • Dine oplysninger og filer er i trygge hænder
 • Danske medarbejdere er klar til at hjælpe
Cons:
 • Et noget dyrere valg end de gratis amerikanske alternativer
 • Ikke det smukkeste design på markedet

Vores andenplads går også til en dansk løsning: Nej til virus sælger sikkerhedsprogrammer, men har derudover også en online backup-løsning.

Cloud fra Nej til virus virker på alle enheder, og til alle typer fra filer. Du kan nemt dele én eller flere filer med venner, familie eller resten af verden, både med og uden internetforbindelse. De er dog lidt dyrere end mange af konkurrenterne, og deres design er ikke det smukkeste. Priserne starter fra 390 kr. om året, men det giver kun 25GB plads. 1000GB plads koster 1.399 kr. om året.

Og hvis noget går galt er danske medarbejdere klar til at hjælpe dig, hvilket er et kæmpe plus når man har med data at gøre. Derfor får de 2. pladsen.

Pros:
 • Du får meget plads fra start
 • Smarte samarbejdsfunktioner
 • Gratis alternativ til Microsoft Office
Cons:
 • Google har et ry for at have en lidt lemfældig omgang med privatlivsoplysninger
 • Som med andre Google produkter skal man kigge langt efter support

Hvis du har en Google-konto, har du allerede Google Drive, som er søgegigantens bud på en backupløsning. Du har 15 gigabyte til rådighed, som du kan bruge på tværs af Gmail, Google Drive og Google Photos.

Brug Google Drive til at tage manuel backup af dine filer og mapper eller opret dokumenter. Der gemmer sig nemlig en hel onlinebasseret kontorpakke, hvor du kan oprette tekstdokumenter, regneark og præsentationer. Og som noget særligt for Google Drive kan flere personer arbejde i dokumenterne ad gangen, med stort set ingen forsinkelse. Det er en virkelig smart funktion, hvis du skal samarbejde med studiekammerater eller kollegaer om et projekt.

Som med Dropbox, gemmer Google det meste på amerikanske servere, så du må nøjes med samme privatlivsbeskyttelse som amerikanerne.

Pros:
 • Brugervenlig backupløsning
 • Nem deling af filer
 • Virker på alle enheder, PC, Mac, Android, iPad osv.
 • Let at optjene mere plads
Cons:
 • Kun 2 GB plads fra start
 • Ingen dansk support

Dropbox er formentlig verdens mest kendte løsning til online backup. Det amerikanske firma har eksisteret siden 2007 og er kendetegnet ved stor brugervenlighed. Den gratis version giver to gigabyte plads med mulighed for mere; enten ved at betale eller ved at gøre sig fortjent til mere plads – eksempelvis ved at henvise venner og bekendte.

Dropbox kan arbejde sammen med mange andre internettjenester, som tilsammen kan give mere eller mindre fuldautomatisk backup. Mange af firmaets servere står i USA, så alt hvad du tager backup af bliver underlagt de ikke helt så strenge amerikanske regler om privatliv og personfølsomme oplysninger.

Pros:
 • En god løsning sammen med Office365
 • Oplagt hvis du har en Microsoft-konto (f.eks. Outlook, Skype eller Xbox) i forvejen
Cons:
 • Office 365 er en smule dyr ift. den gratis pakke som Google Drev tilbyder

OneDrive er Microsofts pendant til Google Drive. Har du en Microsoft-konto i forvejen, har du adgang til gratisversionen af OneDrive med fem gigabyte plads. Du kan få adgang til dine filer fra én pc eller mac og én tablet eller smartphone.

Kernefunktionerne som synkronisering af filer mellem enheder og deling af filerne minder meget om Dropbox. Er den gratis kontorpakke i Google Drive ikke nok for dig, kan du overveje at investere i OneDrive sammen med Office 365. Det giver 1.000 GB til backup og onlineversionen af de velkendte Microsoft office-programmer som Word og Excel. Familiepakken, med både OneDrive og Office 365 giver adgang til begge dele fra fem computere og fem mobiler eller tablets. Den koster 799 kroner om året eller 79,99 kroner om måneden.

Kræver dog at man er gode venners Microsofts univers og deres produkter generelt.

Pros:
 • Stærk kryptering til og fra serverne
 • Bestem selv, hvem der har adgang til dine filer – og hvor længe
Cons:
 • Du risikerer hastighedsbegrænsninger
 • Dyrt hvis man opgraderer

Sync.com har alle sine servere i Canada og lover at kryptere al trafik til og fra deres servere, så uvedkommende ikke kan opsnappe dine filer. Gratisversionen giver fem gigabyte plads og sync.com forbeholder sig retten i at lægge hastighedsbegrænsninger på dine backups.

For omkring 300 kroner om året får du 500 gigabyte plads og for lidt under 600 kroner får du 2.000 gigabyte plads. Betalingsløsningerne giver adgang til flere smarte funktioner, der gør det nemt at samarbejde om dokumenter, dele dokumenter og sikre dokumenter.