Få trådløst internet med en trådløs router

Author Thumb

Hvad er en trådløs router?

En router kan både virke igennem et kabel, men den kan også være trådløs. Ser man bort fra 3G og 4G-forbindelser, skal man være opmærksom på, at det ikke er selve bredbåndsforbindelsen der er trådløs, men derimod routeren, der giver trådløst internet. Efterhånden tilbyder stort set alle udbydere en trådløs router til deres bredbåndspakker.

Hvordan virker en trådløs router?

Trådløse router er den mest almindelige form for routere til dit internet. Den fungerer dybest set således, at der sendes data ind i routeren igennem et telefonstik eller kabel-tv-forbindelse, og det bliver efterfølgende konverteret til radiosignaler, som sendes ud i rummet, og kan herefter modtages af de forskellige enheder (computere, smartphones, Xbox, Paystation, tablets osv.).

Trådløse routere indgår ofte i det tilbud, som du får fra bredbåndsudbyderen. Her skal du blot være opmærksom på, om routeren er stærk nok til, hvad du skal bruge den til, da det kan have afgørende betydning ift. hvor mange personer i hustanden, der skal benytte internettet, samt hvor hurtig forbindelse du vil have. Derudover skal man også være opmærksom på, at ikke alle trådløse routere kan sende signal med lige stor afstand.

Hvordan får jeg den bedste router?

Ligesom så meget andet så kommer trådløse routere i mange forskellige variationer, og selvom en router kan være god for nogen, så betyder det ikke nødvendigvis, at den også er god til andre. Når du vælger router, skal du stille dig selv følgende tre spørgsmål:

1. Hvor mange personer skal bruge routeren?
Alt afhængig af hvor mange personer, som skal bruge routeren, skal du vælge en kraftigere router, hvis der er flere personer, som skal bruge internettet på samme tid.

2. Hvor stort et område, skal have adgang til internettet fra routeren? (Dvs., er det et stort hus, en lille lejlighed osv.)
Ikke alle routere er lige gode til at dække store områder, og du skal derfor være opmærksom på, hvor stærk signalet af fra routeren. Hvis du har behov for, at internettet skal dække et meget stort område, eller har du problemer med at få signaler enkelte steder i din hustand, så kan man kan Wifi-forstærkere, som giver dig mulighed for at forbedre signalet i svage områder.

3. Hvor hurtig er din bredbåndsforbindelse?
Du skal være opmærksom på, at hvis du har en hurtig forbindelse, så kan den blive svækket, hvis den router ikke tillader høje hastigheder. Derfor skal du vælge en stærkere router, hvis du gerne vil have det fulde udbytte af dit internetsignal.

Se vores store trådløse router test her.

Hvordan fungerer sikkerheden på en trådsløs router?

Som udgangspunkt er en trådløs internetforbindelse enormt usikker, hvis man ikke sætter kryptering på netværket. Hvis man ikke har opsat en kryptering, ville alle kunne skaffe adgang til dit internet, og dermed få adgang til potenielle følsomme informationer. De fleste internetudbydere leverer dog trådløse routere, der allerede er krypteret

Man bør ALTID tjekke, at der er opsat kryptering på den trådløse router. Hvis der bliver bedt om en kode, første gang man kobler en ny enhed på netværket, er det med overvejende sandsynlighed krypteret. I de fleste tilfælde, kan koden ændres til noget, som er nemmere at huske. Det kan du oftest læse mere om i guiden, der følger med den nye router. Herudover kan det være en god ide at vælge en trådløse router med firewall.

Sammenlign priser på trådløst internet her

Author Thumb
Oversigt