Hvad betyder lukningen af Fullrate for kunderne?

Author Thumb
FullrateLukker logo

I januar 2020 valgte TDC at fusionere Fullrate med YouSee. I realiteten betyder det at Fullrate er i færd med at blive lukket.

Læs med og lær hvad det betyder for dig som tidligere kunde i Fullrate – og hvilke muligheder du har nu, hvor YouSee er blevet din nye bredbåndsudbyder.

Hvorfor lukkede Fullrate?

pressemeddelelsen fra NuuDay, der driver både YouSee og Fullrate, fortæller deres CEO, Michael Moyell Juul, at Fullrate og YouSee i sidste ende var for ens.

Da TDC købte Fullrate i 2009 havde de meget forskellige produkter og positioner på markedet sammenlignet med YouSee.

Over årene begyndte deres ydelser dog meget at overlappe. I sidste ende var forskellen på de to, at YouSee have prioriteret at investere i nye produkter og løsninger, hvorimod Fullrate var kendt for deres kundeservice og brugeroplevelsen.

Ved at folde Fullrate ind i YouSee, håber YouSee at kombinere disse to styrker i et selskab.

Hvad betyder lukningen af Fullrate for kunderne?

At TDC har lukket Fullrate betyder først og fremmest, at Fullrates godt og vel 200.000 kunder – fordelt på telefoni, bredbånd og tv – bliver overtaget af YouSee.

Hvis du er en nuværende kunde hos Fullrate, skal du skifte dine tjenester og apps til YouSee. Størstedelen af arbejdet bliver gjort automatisk eller af Fullrate og YouSees ansatte, men der er stadig nogle ting, du selv skal gøre.

For det første, skal du højst sandsynligt oprette et nyt login til YouSee. Det kan være tilfældet, at din bruger bliver overført direkte til YouSees egen database, men det kan blive nødvendigt for dig at logge ind og oprette et nyt password, så du kan have overblik over din konto. Du vil højst sandsynligt modtage en e-mail fra YouSee, der forklare processen, skridt for skridt.

For det andet skal du hente de relevante apps. Det betyder at hvis du nu har bredbånd hos YouSee kan det være fordelagtigt at downloade deres app. Hvis du har kabel-tv, men gerne vil se YouSees kanaler digitalt, bør du hente deres Film og TV-app.

For det tredje, kan det også være tid til at overveje om, du skal skifte dit bredbånd.

Skal du skifte bredbånd?

Du behøver ikke skifte bredbånd, fordi Fullrate er lukket. Alle deres kunder overgår stort set automatisk til YouSees bredbåndstjeneste. Men der kan være både penge at spare og mange ydelser, der matcher dit behov bedre, end du ville finde det hos YouSee.

Hvorvidt YouSee er rigtigt for dig, bestemmer du selvfølgelig selv. Men vi har samlet en kort liste med fordele og ulemper, så du kan danne et bedre overblik over dine muligheder.

Fordelene ved at blive hos YouSee

Der er flere fordele ved at blive hos YouSee.

Du vil ikke skulle gøre særligt meget, da YouSee stort set tager besværet for dig. Da Fullrate og YouSee brugte samme netværk og infrastruktur, vil dit bredbånd forblive i nogenlunde samme kvalitet som tidligere. Det betyder også, at du ikke skal skifte din router eller bakse med at få afsendt og modtaget en ny router gennem posten.

YouSee har desuden også flere tjenester, som du som tidligere Fullrate-kunde vil kunne drage nytte af. Det gælder blandt andet YouSee Musik, mere indhold til din TV-pakke og flere tillægs- og streamingtjenester.

Ulemper ved YouSee

Ulemperne bunder mest af alt i uvished.

Fullrate og YouSee har på mange måder mindet om hinanden, men ved at TDC samler deres bredbåndskunder hos YouSee, betyder det også færre valgmuligheder. Den indsnævring kan medføre, at kunder ikke føler, at de har samme råderum til at vælge den bedste aftale for dem. Sammenlægningen kan også føre til flere ændringer, som også kan betyde prisstigninger i fremtiden.

Hvem skulle du skifte bredbånd til efter Fullrate?

Hvis du gerne vil skifte til en anden bredbåndsudbyder, men ikke har lyst til at fortsætte hos YouSee, har du et væld af muligheder.

Hvis du gerne vil gøre det så gnidningsfrit og let som muligt, kan du overveje at skifte til et andet selskab, der har lejet sig ind på TDC/YouSees netværk. Det vil sige, at du især bør se på tilbud fra HiperFastSpeed eller Kviknet.

Bemærk, at de tre udbydere kun specialiserer sig i bredbånd. Så hvis du også skal bruge en kabeltv-pakke eller lignende, kan det være en bedre idé at forblive hos YouSee.

Author Thumb
Oversigt