Lider du af langsomt internet?

Author Thumb

Har du langsomt internet?

De mest almindelige og kendte former for internet i Danmark er mobilt bredbånd, bredbånd via kabel og bredbånd via telefon. Herudover er fibernet langsomt begyndt at blive en større del af danskernes internetadgang. De tilbyder alle forskellige hastigheder, og bruger forskellige teknologier til at opnå disse hastigheder.

Den mest stabile internetteknologi er typisk igennem kabel. Her vil du ofte opleve de hurtigste og mest pålidelige internetforbindelser. Hvis du gerne vil teste din nuværende hastighed, så kan du bruge vores gratis hastighedsmåler her.

Områdeproblemer

Det er regeringens målsætning, at alle danske hustande og virksomheder skal have adgang til minimum 100 Mbit/s downloadhastighed inden 2020. Dette er allerede opfyldt for nogle områder i landet, mens andre områder er langt bagud. ADSL-internet er tilgængeligt alle steder, hvor der er tilknyttet en telefonlinje, mens hastigheden er afhængig af afstanden til en bredbåndscentral. En tommelfingerregel siger, at hvis du bor mere end fem km. væk fra en central, så kan du højest sandsynligt ikke modtage nogen forbindelse, og er dermed nødsaget til at bruge andre løsninger.

Du har oftest adgang til langt hurtigere hastigheder, hvis du bor i et byområde. Her vil du kunne forvente en stabil og hurtig hastighed.

3G-bredbånd er stort set tilgængelig alle de steder, hvor der er et mobilt signal, hvorimod 4G er mindre tilgængelige.

Forvent langsomt internet bestemte tidspunkter på dagen

Når du bor inde i byen, kan du generelt forvente en høj og stabil internethastighed, men forbindelserne kan variere meget afhængig af tidspunktet af dagen. Typisk vil man opleve, at ens internethastighed at langsommere om aftenen og i weekenden. Årsagen er, at internetlinjer deles mellem brugerne. Det betyder bl.a., at hvis alle personer, der deler en linje beslutter sig for at bruge internettet på samme tid, så vil hastigheden blive kraftigt reduceret – og hastigheden styres dermed af hvor mange personer, som bruger internettet i dit område.

Findes der alternativer?

Kan du ikke få dit internet til at lykkes med en kabelforbindelse, og bor du i et område uden mobilsignal, så kan man købe en satellit-forbindelse. Denne form for forbindelse vil virke uanset hvor du befinder dig i landet, men er typisk markant dyrere, da du skal have installeret en helt speciel opsætning. Derudover kan du ikke forvente samme hastigheder, som de traditionelle forbindelsestyper.

Sammenlign bredbånd her

Author Thumb
Oversigt