Sådan skifter du bredbånd

Author Thumb

1. Hvilken type internet skal jeg vælge?

Der findes en lang række måde at få internet til dit hjem. Du kan bl.a. få;

  • Internet via kabel-tv.
  • Internet via telefonstikket.
  • Fiber-bredbånd/internet.
  • Mobilt bredbånd.

Det er vigtigt, at du har besluttet dig for hvilken løsning, som du vil bruge inden du vælger, at skifte bredbånd.

2. Tjek dit postnummer

Når du har besluttet dig for hvilken internetforbindelse, som du vil bruge som internetforbindelse, kan du indtaste dit postnummer i  sammenligningsoversigten på bredbånd.dk, hvilket giver dig en oversigt over mulige bredbåndsudbydere i dit område.

3. Sammenlign pakker

Find den ideelle og billigste bredbåndsløsning til dit behov ved at sammenligne de forskellige tilbud op imod hinanden. Her vil du også kunne se hvilke tjenester, der er tilknyttet til din.

Sammenlign bredbåndspriser her

Bemærk: Hvis din hastighed er dårlig eller kundeservice er årsagerne til din utilfredshed, er det muligvis ikke tilstrækkeligt blot at skifte bredbånd. Tjek vores guide til hurtigere bredbåndshastighed her.

Gode råd inden du skifter bredbånd

Tjek dine vilkår og betingelser i kontrakten eller på udbyderens hjemmeside for at se, om din kontrakt er udløbet. Hvis du har været hos samme bredbåndsudbyder i mere end seks måneder, er der gode chancer for, at du ikke længere er bundet af din bredbåndskontrakt, da de fleste bredbåndsudbydere har seks måneders binding.

Hold fast. Hvis du er sikker på, at du vil skifte bredbånd, skal du være opmærksom på, at sælgeren i den anden ende af røret vil gøre alt for at overtale dig til at forblive kunde i virksomheden. En gang imellem ender det ovenikøbet med, at de give ekstra rabatter for at forsætte som kunde.

Sørg for at du ikke annullerer din aftale for tidligt, da der kan gå lidt tid fra du har bestilt din nye forbindelse, til den er aktiv i dit hjem.

De fleste bredbåndsaftaler har minimum seks måneders binding, hvilket betyder, at du er forpligtet til at betale fuld pris i den periode. Hvis du ikke længere er bundet af din bredbåndsudbyder, kan du i de fleste tilfælde skifte bredbånd helt gratis.

Min e-mail er tilknyttet mit bredbåndsabonnement. Hvad skal jeg gøre ved min konto?

Hvis du har brugt en e-mail-adresse fra din gamle udbyder, skal du sørge for, at dine mail automatisk blive videresendt til din nye mailadresse. Dette gør du ved at slå ‘autoforwarding’ på din konto, og samtidig oprette en ny mailkonto, hvor du kan videresende dine mails til.

I de tilfælde hvor din udbyder ikke vil tillade dig at beholde din e-mailkonto, er der desværre ingen mulighed for at beholde din e-mail-adresse, og du er nødsaget til at informere dine kontakter om, at du skifter e-mailadresse. Du vil dog oftest blive advaret i god tid, så du har god tid til at logge ind og hente dine gamle e-mails

Hvis du gerne vil undgå at skulle ændre din e-mailadresse, hver gang du skifter udbyder, vil vi anbefale dig at oprette en e-mailkonto, som ikke er knyttet til din bredbåndsudbyder. Vi kan bl.a. anbefale Gmail eller Outlook. Dette vil gøre det langt lettere i fremtiden at skifte bredbåndsforbindelse.

Årsager til at skifte bredbånd

  • Hurtigere internet (højere download- og uploadhastigheder)
  • Mere værdi for pengene
  • Bedre kundeservice
Author Thumb
Oversigt