Her finder du de bedste lydbøger

Hvor får du flest og mest spændende lydbøger i Danmark? Vi har kigget nærmere på de 4 største lydbogstjenester, og fundet den bedste.

Kasper Skov Jensen

Hør alle de lydbøger, du vil

Bøger kan både være dyre og tunge at bære. Deres fleksibilitet er stærkt begrænset. Helt anderledes er det med lydbøger, som bliver mere og mere almindeligt. De skal ikke hentes og afleveres på et bibliotek, betales i dyre domme hos en boghandler, og du bliver i det hele taget fri for at have dem med rundt.

Med et abonnement på en lydbogstjeneste, har du adgang til uendeligt mange bøger på din smartphone og tablet. Og du kan høre dem, når du vil: på vej til og fra arbejde, når du laver mad, når ungerne er lagt i seng osv.

I Danmark er der 4 valgmuligheder for at få lydbøger på abonnement.

Her er de 4 bedste tjenester til lydbøger

Pros:
Cons:
  • Et lidt dyrt abonnement, sammenlignet med konkurrenterne – men du får meget for pengene

Det er nok den mest kendte af alle steder, der kan lyttes til lydbøger. Det var én af de første tjenester i Danmark, og udvalget tæller over 60.000 lyd og e-bøger. fleste bøger kan læses eller lyttes til på dansk. App’en er overskuelig og bøgerne er inddelt i mange logiske genrer. Og så kan du downloade alle bøger, så du ikke er afhængig af en internetforbindelse. Prisen på 129 kr. om måneden er lidt højere end hos konkurrenterne. Mofibo er ejet af Storytel.

Pros:
  • Perfekt til dig, der vil have bøde lydbøger, e-bøger og fysiske bøger.
  • Giver rabat og gratis fragt på saxo.com
Cons:
  • Udvalget skuffer en smule med tanke på saxo.com’s størrelse.

Saxo.com er Danmarks største onlineboghandler. Men muligheden for at abonnere på lydbøger er fløjet lidt under radaren. Med over 40.000 lydbøger og e-bøger er udvalget ikke så stort som hos eksempelvis Mofibo. Til gengæld får du en række fordele, når du køber fysiske bøger på saxo.com: op til 70 procent rabat og fri fragt. Prisen på 99 kr. om måneden er helt rimelig – især hvis du også gør brug af rabatterne og den gratis fragt på fysiske bøger.

Pros:
  • Mange gode lydbøger og e-bøger på dansk.
Cons:
  • Giver ingen rabatter eller andre fordele.

Prismæssigt har Politikken Books valgt at lægge sig mellem Mofibo/Storytel og Saxo Premium/Bookmate. Udvalget er på over 30.000 lydbøger og e-bøger, der også kan downloades og tages med på farten. Som en del af JP/Politikens Hus har selskabet masser af muligheder for at tilbyde deres kunder ekstra services i stil med Saxo Premium, men det har man fravalgt. Der er et klart fokus på bøger fortalt på dansk.

Pros:
  • Stort udvalg af internationale bøger.
Cons:
  • Forvirrende app
  • Få danske lydbøger og e-bøger

Er en af de nye spillere på det danske marked for lydbøger og e-bøger. Selskabet blev grundlagt i Rusland, og har derfra spredt sig rundt omkring i verden. I den store sammenhæng er Danmark ikke et vigtigt land for Bookmate, og det kan man desværre se på udvalget. Der er mange internationale bøger. Er du derimod på udkig efter danske bøger, når du hurtigt igennem dem alle. Med en pris på 99 kr. om måneden, findes der bedre alternativer.

Hvad passer bedst til dig?

Alle lydbogstjenesterne har genrer de er stærke i, og genrer, hvor udvalget ikke er så stort. Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at undersøge udvalget i dine favoritgenrer. Men ligesom du ikke har tid til at gennemgå hele det lokale bibliotek, kan du jo heller ikke scrolle i en uendelighed af lydbøger. Find to eller tre bøger, du har hørt eller gerne vil høre, og tjek de 5 tjenester

Vær opmærksom på dit dataforbrug

Det kan kræve meget data at streame lydbøger, så tjek løbende hvor meget data du har tilbage i dit abonnement. Når du har mulighed for det, bør du koble mobilen til wifi for at streame eller downloade dem. Så sparer du data i dit mobilabonnement. Det er især vigtigt, hvis du vil høre lydbøger i udlandet