Her finder du de bedste lydbøger (2020)

Hvor får du flest og mest spændende lydbøger i Danmark? Vi har kigget nærmere på de største lydbogstjenester, og fundet den bedste.

Kasper Skov Jensen

Hør alle de lydbøger, du vil

Bøger kan både være dyre og tunge at bære. Deres fleksibilitet er stærkt begrænset. Helt anderledes er det med lydbøger, som bliver mere og mere almindeligt. De skal ikke hentes og afleveres på et bibliotek, betales i dyre domme hos en boghandler, og du bliver i det hele taget fri for at have dem med rundt.

Med et abonnement på en lydbogstjeneste, har du adgang til uendeligt mange bøger på din smartphone og tablet. Og du kan høre dem, når du vil: på vej til og fra arbejde, når du laver mad, når ungerne er lagt i seng osv. Så med en lydbøg, kan du lytte, når du har tid og lyst

I Danmark er der tre valgmuligheder for at få lydbøger på abonnement.

Her er de tre bedste tjenester til lydbøger

Pros:
 • Få adgang til flere end 100.000 bøger
 • Stort udvalg af danske lydbøger og e-bøger
 • Brugervenlig app
 • Bøgerne kan downloades
Cons:
 • Et lidt dyrt abonnement, sammenlignet med konkurrenterne – men du får meget for pengene

Det er nok den mest kendte af alle steder, der kan lyttes til lydbøger. Det var én af de første tjenester i Danmark, og udvalget tæller over 100.000 lyd og e-bøger. fleste bøger kan læses eller lyttes til på dansk. App’en er overskuelig og bøgerne er inddelt i mange logiske genrer. Og så kan du downloade alle bøger, så du ikke er afhængig af en internetforbindelse.

Prisen på 129 kr. om måneden er lidt højere end hos konkurrenterne. Er du i tvivl om en lydbog er noget for dig? De første 30 dage er gratis hos Mofibo (frem til 20.04.2020), og du kan læse og lytte til alle de bøger, du vil. En gratis lydbog er da et godt tilbud, ikke?

Pros:
 • 30 dage gratis
 • Mulighed for et billigere abonnement
 • God app og stort udvalg
Cons:
 • Kræver guldabonnement for at læse nye udgivelser

Nextory er en svensk spiller på markedet der tager kampen op med Mofibo. De går efter at blive danskernes foretrukne app til læsning af e-bøger og lydbøger. De har en gennemarbejdet god app, og de har et abonnement der er billigere. Det billige abonnement, sølv, har dog en forsinkelse på 6 måneder for nye udgivelser, så hvis du går efter at læse de nyeste bøger lige når de udkommer, så skal man et niveau op i pris og vælge guldabonnement i stedet. Men kan man nøjes med sølv er der penge at spare.

Du betaler ingenting, før gratis perioden er udløbet. Du kan altså læse alle de bøger du kan nå på de første gratis 30 dage, og selvfølgelig se om app’en er noget for dig, og om du kan lide produktet. Det er super smart at man ikke er bundet til at fortsætte. Der er altså ingen bindingsperiode; du kan afslutte når som helst.

Der er heller ingen begrænsninger på forbruget – læs og lyt så meget du vil på mobil eller tablet via app eller browser.
Pros:
 • Perfekt til dig, der vil have både lydbøger, e-bøger og fysiske bøger.
 • Giver rabat og gratis fragt på saxo.com
Cons:
 • Udvalget skuffer en smule med tanke på saxo.com’s størrelse.

Saxo.com er Danmarks største onlineboghandler. Men muligheden for at abonnere på lydbøger er fløjet lidt under radaren. Med over 40.000 lydbøger og e-bøger er udvalget ikke så stort som hos eksempelvis Mofibo. Til gengæld får du en række fordele, når du køber fysiske bøger på saxo.com: op til 70 procent rabat og fri fragt. Prisen på 99 kr. om måneden er helt rimelig – især hvis du også gør brug af rabatterne og den gratis fragt på fysiske bøger.

Pros:
 • Stort udvalg af internationale bøger.
 • Gratis i første måned
Cons:
 • Forvirrende app
 • Få danske lydbøger og e-bøger

Er en af de nye spillere på det danske marked for lydbøger og e-bøger. Selskabet blev grundlagt i Rusland, og har derfra spredt sig rundt omkring i verden. I den store sammenhæng er Danmark ikke et vigtigt land for Bookmate, og det kan man desværre se på udvalget. Der er mange internationale bøger. Er du derimod på udkig efter danske bøger, når du hurtigt igennem dem alle. Med en pris på 99 kr. om måneden, findes der bedre alternativer.

Top 100: De mest populære bøger

Udvalget af lyd- og e-bøger er enormt stort, så hvordan finder man ud af, hvad der er værd at gå i gang med at læse eller lytte til? En af de nemmeste måder er at få et overblik over de mest populære bøger, for hvis tusindvis af andre mennesker har brugt tid på en bog, må den nødvendigvis være tiden værd.

Her på Bredbånd.dk vil vi gerne hjælpe dig med det, så herunder har vi samlet en liste over de 100 mest populære bøger på Mofibo. Husk at du kan komme i gang med at læse og lytte til dem alle med det samme, og uden at betale. Det er bøger, der kan noget. For Mofibo har over 100.000 bøger at vælge imellem. Mange af dem kan streames eller downloades som lydbog.

Prøv Mofibo i 14 dage gratis her

Hvad passer bedst til dig?

Alle lydbogstjenesterne har genrer de er stærke i, og genrer, hvor udvalget ikke er så stort. Vi anbefaler, at du bruger lidt tid på at undersøge udvalget i dine favoritgenrer. Men ligesom du ikke har tid til at gennemgå hele det lokale bibliotek, kan du jo heller ikke scrolle i en uendelighed af lydbøger. Find to eller tre bøger, du har hørt eller gerne vil høre, og tjek de 5 tjenester

Vær opmærksom på dit dataforbrug

Det kan kræve meget data at streame lydbøger, så tjek løbende hvor meget data du har tilbage i dit abonnement. Når du har mulighed for det, bør du koble mobilen til wifi for at streame eller downloade dem. Så sparer du data i dit mobilabonnement. Det er især vigtigt, hvis du vil høre lydbøger i udlandet