Blokeret nyhedstjeneste: Vi har intet hørt fra danske medier

Kasper Skov Jensen 18. juni, 2019

Det overrasker folkene bag theworldnews.net, at adgangen til sitet er blevet blokeret fra Danmark.

Danske brugere kan ikke længere få adgang til theworldnews.net. Mandag blev danske internetudbydere pålagt at blokere for adgangen til hjemmesiden, der ifølge interesseorganisationen Danske Medier, systematisk har brudt ophavsretsloven ved at kopiere artikler fra danske medier, og gøre dem tilgængelige på sin egen hjemmeside.

Læs også: Ulovlig nyhedstjeneste blokeret for danske internetbrugere

Beslutningen om blokeringen, som blev truffet af byretten på Frederiksberg, kommer bag på folkene bag theworldnews.net – her har man intet hørt fra hverken de enkelte danske netmedier, eller interesseorganisationen Danske Medier.

– Vi er en af de største nyhedsaggrigatorer i verden. Vi indsamler og analyserer nyheder fra medierne for at opdage fake news og manipulerende fakta. Hvis vi bryder nogen love, fjerner vi indholdet i løbet af få timer. Vi er ikke blevet underrettet af Danske Medier om brud på reglerne, men vi er på samme side, som dem, der har ophavsretten og er klar til at samarbejde med dem, skriver theworldnews.net i en mail til Bredbånd.dk

Det var Danske Medier, der sammen med Rettighedsalliancen har ført sagen mod theworldnews.net. Chefjurist hos Danske Medier, Holger Rosendal, har overfor journalisten.dk forklaret, hvorfor man er gået efter blokeringen.

– Fordi hjemmesiden hører til i Panama, er det meget vanskeligt at komme i kontakt med den og føre en direkte sag om ophavsret. Derfor er vi gået blokeringsvejen i stedet for. Det er en alvorlig sag, siger han.

Vi ønsker at høre fra dig og opmuntrer til en livlig diskussion blandt vores brugere. Vær venlig at hjælpe os med at gøre Bredbånd.dk til et rart sted at være.