Her er de bedste streamingtjenester i 2019

Der er et hav af streamingtjenester i Danmark med serier, film, sport børneindhold og meget andet. Med vores anmeldelse kan du blive klogere på, hvor du får mest for pengene.

Kasper Skov Jensen

Et hav af muligheder

Efterhånden er der kommet masser af streamingtjenester at vælge imellem med et kæmpe udbud af film og serier.

Men hvilke(n) vil du få mest glæde af? Det har vi sat os for at besvare i denne guide, hvor vi gennemgår de mest populære streamingtjenester i Danmark.

Dit valg afhænger nemlig af, hvilke genrer du vil se, hvor længe du vil vente på nye afsnit og hvor meget forskelligt indhold, du vil have adgang til.

De 15 mest populære streamingtjenester i Danmark:

Pros:
 • Et helt enormt udbud af serier og film
 • Nyd nogle af verdens bedste serier, som kun kan ses på Netflix
 • Indhold i mange forskellige genrer
Cons:
 • Der er så meget indhold, at det til tider drukner i hinanden
 • Lang ventetid på nye sæsoner af tv-serier

Den gigantiske amerikanske streamingtjeneste er nærmest blevet allemandseje i Danmark. Tal fra DR Medieforskning viser, at 37 procent af danskerne over 12 år bruger Netflix mindst én gang om ugen. Og populariteten er til at forstå. Netflix er nemlig, uden sammenligning, den streamingtjeneste, der har mest indhold i flest forskellige genrer.

Her er noget for alle, uanset alder, humør og favoritgenre. Desuden bruger Netflix hvert eneste år milliarder af dollars på at lave særdeles velproducerede serier og dokumentarindhold, som kun kan ses hos dem. “House of Cards” med Kevin Spacey i hovedrollen som den kyniske præsident Francis Underwood er nok Netflix mest hypede egenproduktion.

Serier kommer på Netflix en hel sæson ad gangen. Det er en fordel, hvis du vil se flere afsnit ad gangen, men på den anden side kommer du til at vente længe på nye sæsoner. Det enorme indholdskatalog kan paradoksalt nok gøre det svært rent faktisk at finde noget, man vil se. Netflix forsøger at hjælpe dig på vej ved at udvikle algoritmer, der lærer din smag at kende.

Som noget nyt er de opfindsomme amerikanere begyndt at producere dansk indhold. Første forsøg er science fiction-serien “The Rain”, hvor en dødsensfarlig regn forvandler København til en spøgelsesby.

Bliver du træt af indholdet på dansk Netflix, kan du skifte til den amerikanske ved at bruge en VPN-forbindelse.  

Det billigste abonnement hos Netflix koster 79 kroner om måneden. Den første måned er gratis.

Faktisk kan du få dansk Netflix for kun 17 kr. – helt lovligt. Det kan du læse mere om her. 

Pros:
 • Et rigtig godt miks af børneindhold, serier og film
 • Nye afsnit kommer på hurtigt efter, de har været vist på tv
 • Meget underholdningsværdi for pengene
 • Mange egenproducerede serier, der bare bliver bedre og bedre
 • Fås også med almindelige tv-kanaler
Cons:
 • Sportsabonnementet er blandt de dyreste i Danmark

Hos Viaplay finder du programmerne fra TV3-kanalerne plus en masse andet. Der er mange serier, dog ikke helt så mange som hos Netflix. Det er dog lykkedes Viaplay at forhandle rettigheder på plads med nogle amerikanske tv-netværk, som Netflix ikke har i Danmark. Det betyder, at du blandt andet kan se serier fra ABC og Fox. Det er for eksempel: “Castle”, “Absentia” og “Bones”. Heldigvis kommer nye afsnit på Viaplay ret hurtigt.

Derudover får du alle reality-serier fra TV3-kanalerne uden reklameafbrydelser (i modsætning til den gratis tjeneste Viafree). Der er en del relativt nye film, som man ikke finder på de andre tjenester.

Og så må vi heller ikke glemme de eksklusive Viaplay-serier. Vi glæder os især til den stjernebesatte “Forhøret” – med nogle af Danmarks største internationale skuespillere.

Viaplay-abonnementet, der giver adgang til film og serier er gratis den første måned – derefter 99 kroner om måneden.

Elsker du fodbold, vil du elske Viaplay. Med et sportsabonnement til 289 kroner om måneden får du adgang til serier, børneindhold og ikke mindst livekampe fra den danske Superliga, den engelske Premier League og Champions League.

vil du helt droppe din gammeldags tv-pakke, fås Viaplay også med tv-kanaler. Det kan du læse mere om her. 

 

Pros:
 • Stort udvalg af dansk indhold
 • Et hav af nye nyheds og aktualitetsprogrammer hver dag
 • Lav pris – især hvis du kan holde reklamerne ud
Cons:
 • Begrænset udvalg af udenlandsk indhold

TV 2 Play er hjemsted for primært TV 2’s egenproducerede indhold. Som Danmarks anden store public service-leverandør,er der et stort udbud af populære TV 2-serier som “Rita” og “Badehotellet” samt magasinprogrammer som eksempelvis “Besserwissere”, “Tirsdagsanalysen” og “Presselogen”. Derimod er det forholdsvis småt med udenlandske programmer, serier og film.

Hvis du er på udkig efter en streamingtjeneste, der kan holde dig opdateret og gøre dig klogere, er TV 2 Play helt uundværlig. Ikke mindst på grund af prisen, der adskiller sig fra de øvrige.

Vil du have hele pakken, inklusiv TV 2, TV 2 Zulu, TV 2 Sport, TV 2 Charlie og TV 2 Fri direkte og uden 1-3 minutters reklame før hvert program, skal du af med 129 kroner om måneden. Kan din tålmodighed holde til reklamerne, falder prisen til 99 kroner. Basispakken uden direkte kanaler og uden reklamer koster 69 kroner om måneden, og 39 kroner med reklamer. Begge dele i basispakken kan prøves gratis i 30 dage.

 

Pros:
 • Nøje udvalgt kvalitetsindhold
 • Nye serieafsnit hver uge
Cons:
 • Udvalget af serier og film er begrænset

HBO Nordic er stedet for de kræsne serieelskere. Der er ikke så mange forskellige serier og film at vælge imellem. Til gengæld er der blandt anmeldere bred enighed om, at de fleste serier hos HBO Nordic er intet mindre end verdensklasse. En maggiterning af tv-underholdning i en kaliber, du ikke finder andre steder. Det er serier som “Game of Thrones”, “Billions” og “Westworld” gode eksempler på. Nogle af serierne hos HBO Nordic kan dog også ses andre steder.

Udvalget af film er ikke ret stort. Hvis børneindhold er vigtigt for dig, er Netflix et bedre valg. Men der kommer nye afsnit af serierne løbende hos HBO Nordic, så du ikke skal vente i evigheder på hele sæsoner. Første måned er gratis og derefter koster abonnementet 99 kroner om måneden.

Pros:
 • Masser af nordiske serier i høj kvalitet
 • Et must for golfelskere
 • Flere nyere film
Cons:
 • Lille udvalg af film

C More er en svensk streamingtjeneste, og det ses tydeligt på indholdet, hvor der er masser af nordiske serier. Udvalget er ikke det største, men det har til gengæld høj kvalitet. 

Der er også amerikanske og britiske serier, der stort set alle sammen roses til skyerne af diverse anmeldere. Det gælder blandt andet serien “The Night Manager” af den danske stjerneinstruktør Susanne Bier. Andre af serierne, som “Fargo”, “Game of Thrones” og “Vikings” også kan ses hos HBO Nordic.

I filmafdelingen er udvalget mere sparsomt, men trods alt kan blive overrasket over at finde en forholdsvis ny film. C More giver kun de første 14 dage gratis på deres film og serie-abonnement, herefter koster det 99 kroner om måneden. Som noget helt særligt har C More en særlig golfpakke, hvor man kan streame golf fra PGA Touren til 79 kroner om måneden.

Pros:
 • Stream alle kampe fra La Liga, Serie A og MLS
 • Kun 500 kr. for et års abonnement
 • Kan streames på computer, iOS, Android og Apple tv
 • Danske kommentatorer
Cons:
 • Kun kampe fra tre fodboldligaer
 • En fortid med mange tekniske problemer
 • Vi kender ikke kvaliteten af de egenproducerede programmer

Strive Sport er en streamingtjeneste, der har købt rettigheder til at vise alle kampe fra den bedste fodboldliga i Spanien, Italien og USA.  Udover kampene fra de tre ligaer, der blandt andet tæller de tre  verdensstjerner Messi, Ronaldo og Ibrahimovic, vil Strive Sport med tiden også vise egenproducerede programmer. 

Tjenesten har været plaget af massive tekniske problemer, der har fået kunderne til at flygte. Men der er lovet forbedringer.

Kampene bliver kommenteret af en stribe danske kommentatorer

Strive Sport kan ses computer, apps til iOS, Android, Chromecast og Apple tv. Af alle de sportsrelaterede streamingtjenester i den her anmeldelse, har Strive uden sammenligning den mest attraktive pris: Kun 500 kr. for et år, eller 79 kr. pr. måned. Den første uge er gratis.

 

Pros:
 • Godt udvalg af serier og film
 • Fantastisk pris
Cons:
 • Ikke danske undertekster på alt indhold

Det er ikke underligt, hvis du ikke er helt skarp på, hvad Amazon Prime Video er. For med undtagelse af en kort reklamekampagne har streamingtjenesten indtil videre levet en anonym tilværelse i Danmark. Det er synd for i forhold til prisen, er Amazon Prime en af de absolut bedste.

Der er et forholdsvis stort udvalg af tv-serier og film – allerflest dramaer og krimier. Dertil kommer et par håndfulde serier, som du kun finder på Amazon Prime Video, eksempelvis den nye udgave af det efterhånden legendariske bilprogram “Top Gear”.

Desværre er det ikke alt indhold, der har undertekster på dansk. Det, der gør Amazon Prime Video særligt attraktiv er prisen. Den første uge er gratis, derefter får du et halvt år til €2,99 om måneden (omkring 23 danske kroner). Efter et halvt år stiger prisen til €5,99 (omkring 45 danske kroner.)

Pros:
 • Gratis
 • Se alle DR’s egenproducerede programmer
Cons:
 • Rodet struktur
 • Udløbsdato på mange programmer pga. rettigheder

Langt det meste af DR’s egenproducerede tv-indhold er samlet på den gratis tjeneste DR TV. Egentlig er det lidt misvisende at kalde DR TV gratis, for hvis du betaler licens betaler du også for at kunne streame programmerne. Alle de programmer DR selv laver kommer på DR TV, desværre gælder det kun for nogle af de udenlandske programmer.

Selv i sparetider producerer den statsejede mediegigant masser af tv, hvilket kan gøre det svært at finde rundt. DR forsøger at hjælpe på vej via forskellige guides og kategorier, men når søgefunktionen ikke fungerer optimalt, er det ikke en opgave for de utålmodige at finde hoved og hale i DR TV. Mange af programmerne har en udløbsdato, hvilket virker meget gammeldags.

Pros:
 • Et must have for reality-elskere
 • Kun 49 kr. pr. måned – og inden binding
 • Apps til iOS, Android og Apple TV
Cons:
 • Ingen danske undertekster
 • Ingen danske reality-programmer

Hayu er stadig en ret ny og ukendt streaming tjeneste i Danmark. I modsætning til andre, mere brede tjenester, har Hayu fokus på en særlig, men voksende niche: reality-tv.

Hvis du er ligeglad med reality, kan du bare springe resten af den her anmeldelse over – Hayu har nemlig intet andet at byde på. Elsker du reality er der over 6.000 gode grunde til at læse videre.

Hayu har et imponerende udvalg af over 6.000 afsnit af en række reality-programmer, der er kendt og elsket i USA. Nogle af dem bliver vist på dansk tv. Det er serier som: “Keeping Up With The Kardashians”, “The Real Housewives of…”, “Bad Girls Club” og mange, mange andre.De fleste af dem kommer på Hayu samme dag som den amerikanske tv-premiere Afsnittene kan ses på nettet, via Apps til iOS og Android samt Apple TV. Prisen er 49 kroner om måneden, og de første 30 dage er gratis. Afsnittene kan downloades, så du kan tage dem med på farten.

Pros:
 • Serier og film til børn i mange aldersgrupper
 • Lav månedspris
Cons:
 • Ingen opdeling af indholdet gør det svært at finde rundt i

Min Bio er Nordisk Films bud på en streamingtjeneste til børnene. Aldersspændet er vidt, og der er underholdning til børn i de fleste aldersgrupper. Udover tegnefilm og serier kan Min Bio også byde på mere lærerige programmer. Intet af indholdet er dog opdelt i kategorier eller genrer, så man ender hurtigt med at have brugt helt uforholdsmæssigt lang tid på at finde noget at se.

Hvorfor Nordisk Film helt har droppet enhver form for inddeling skal være usagt, men det giver et noget forældet og rodet indtryk. Mange familier vil kunne finde plads til Minbio i budgettet. Første måned er gratis. Køber du et år ad gangen, er prisen 39 kroner om måneden.

 

Pros:
 • Stort udvalg af sport – også mindre sportsgrene
 • Fornuftig pris
 • Se eller gense tidligere kampe og begivenheder
Cons:
 • Kun indhold til sportsfans
 • Ikke altid den mest stabile streamingoplevelse

Eurosport Player samler al sport som Eurosport har rettigheder til – også det, der ikke bliver plads til i tv. Det er eksempelvis fodbold fra Superligaen og Premier League, tennis fra French Open og US Open og cykelløb fra Tour de France og Giro d’Italia. Det er både direkte sportsbegivenheder, magasinprogrammer og tidligere sportsbegivenheder. Sidstnævnte er praktisk, hvis svigermor inviterede til fødselsdag mens favorit holdet spillede.

Eurosport Player virker på alle de mest udbredte enheder, men ud at dømme fra brugernes bedømmelser, er det ikke altid så stabilt. Normalprisen er 129 kr. om måneden, hvilket gør det til et godt og noget billigere alternativ til Viaplays sportspakke. Det bliver endnu billigere, hvis du betaler 990 kr. om måneden for et års adgang. 

Pros:
 • Meget amerikansk reality
 • Kan bruges i hele EU
Cons:
 • Ikke ret meget dansk indhold
 • Uklarhed over hvad sportspakken egentlig giver adgang til

Hos DPlay finder du programmer fra alle Discovery-kanalerne (Kanal 4, Kanal 5, 6’eren, Canal 9, ID, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery, TLC og Animal Planet) Det er mange kanaler, men det er faktisk ikke helt nemt at finde ud af, hvilke programmer, der kan ses på Dplay. Der er et stort udvalg af amerikanske realityprogrammer, krydret med lidt dansk underholdning.

Programmerne kan streames til dit tv via Chromecast, men vi savner nogle flere muligheder på flere enheder. Alle programmerne, med undtagelse af sport, kan ses med et abonnement til 79 kroner om måneden. Sportspakken til 179 kroner om måneden giver desuden adgang til “udvalgt fodbold fra Superligaen, FA Cup, Carabao Cup, Copa del Rey og Europa League,” som DPlay skriver. Hvad “udvalgt fodbold” mere præcist betyder, lykkedes det os aldrig at finde ud af.

Desuden er der en gratisversion, hvor programmerne bliver afbrudt af reklameblokke.

Pros:
 • Gratis
 • Mange underholdningsprogrammer
 • Se eller gense en håndfuld legendariske tv-serier
Cons:
 • Alle programmer afbrydes af reklamer

Viafree har en lidt speciel forretningsmodel. Forestil dig de korte reklameblokke, du er vant til at se før videoer på nettet. På den 100 procent reklamefinansierede streamingtjeneste Viafree bliver alle programmer afbrudt af reklamer, man ikke kan springe over. Til gengæld er alt indhold gratis, og der er en hel del af det. På Viafree finder du det meste af det, du kender fra Viasat-kanalerne, altså dansk og udenlandsk underholdning.

Viafree byder desuden på et gensyn med legendariske tv-serier som “Beverly Hills 90210”, “Horton Sagaen”, “Glamour”, “Dollars” og “Melrose Place.” Nogle af de udenlandske programmer har udløbsdatoer, men det gælder heldigvis ikke de førnævnte klassikere.

Reklamepauserne er en smule kortere end på tv. En udsendelse på 45 minutter bliver afbrudt omtrent fire gange af reklamepauser på fire minutter hver.

Pros:
 • Et helt sikkert univers for børn
 • Serier og film med figurer, som forældre kan huske fra deres barndom
Cons:
 • Relativt lille udvalg

SF Kids Play er en streamingtjeneste til børnene, hvor de selv kan trykke sig rundt, uden du behøver være bekymret. Indholdet er opdelt i aldersgrupper fra 0 til 10 år. Udvalget er ikke overvældende, men ungerne kan hygge sig med blandt andre byggemand Bob, Alfons Åberg og Emil fra Lønneberg. Første måned er gratis og derefter koster abonnementet 59 kroner om måneden.

Pros:
 • Gratis adgang
 • Spændende film og dokumentarer
Cons:
 • Meget begrænset udvalg

Langt fra den konstante hype, der omgiver andre streamingtjenester, et godt stykke nede i glemslens dybe afgrund finder vi Filmstriben, som er de danske bibliotekers streamingtjeneste. Adgangen er gratis, du skal bare være registreret som låner på dit lokale bibliotek.

Mængden af indhold, du kan se hjemmefra er langtfra overvældende og man kan kun leje tre titler om måneden. Men du finder oplysende og velproducerede dokumentarer, som udvider din horisont og tankevækkende spillefilm.

Filmstribens helt store styrke er kataloget med smalle dokumentarer og spillefilm, som aldrig vil få seerne nok på kommercielle platforme.