Bedste VPN til Mac

Vi har fundet tre af de VPN til Mac, hvor du får mest for pengene. Alle sammen kan selvfølgelig bruges på dine andre enheder også.Og alle tre tjenester sidder klar til at hjælpe dig via livechat 24 timer i døgnet.

Kasper Skov Jensen

Din Mac er godt sikret, men din internettrafik er stadig usikker

Som Mac-ejer ved du sikkert, at du som helhed er mere beskyttet end pc-ejere, fordi Macs økosystem er mere lukket end Windows. Det betyder dog ikke, at du kan føle dig helt sikker.

På nettet lurer nemlig de samme farer for dig, som for dem med en Windows-computer. Noget af det, du kan gøre for at beskytte dig er at bruge penge på en VPN. Den kan sende din internettrafik gennem en server i udlandet. Dermed bliver du mere anonym, når du er på nettet og risikoen for at få stjålet oplysninger fra hackere er mindre.

Vi har fundet de 3 bedste VPN-tjenester til Mac:

Pros:
Cons:
  • En lidt højere pris end konkurrenterne

ExpressVPN minder om de to øvrige services på mange områder. Når den alligevel topper vores liste over de bedste VPN til Mac, skyldes det, at det program du bruger til at forbinde til server, er virkelig brugervenligt. Når du har købt abonnement, kan du logge ind i programmet, som du installerer på din Mac. Derefter kan du vælge at slå VPN til gennem den anbefalede server, eller selv vælge et land på listen. Til sidst klikker du “Connect” og så kan du surfe, helt sikkert og helt anonymt. Aktiverer du kill switch bliver al forbindelse til internettet afbrudt, hvis forbindelsen til VPN-serveren går tabt.

ExpressVPN koster $8,32, om måneden hvis du køber et helt år. Det er en anelse mere end de to andre – til gengæld får du lidt flere funktioner.

Pros:
  • Bestem hvilke programmer, der skal bruge VPN
  • Forbind automatisk til den hurtigste server
  • Kill switch, der afbryder internetforbindelsen hvis VPN-opkoblingen stoppes
Cons:
  • Virker kun med OSX 10.10 eller højere

Har du OSX 10.10 eller højere, kan du få glæde af VyprVPN. Her er vi især vilde med muligheden for at bestemme, hvilke programmer, der skal koble op til nettet gennem VPN-serveren og hvilke, der ikke skal. Det er en funktion, som kan spare dig for en masse tid. At du automatisk kan koble op til den hurtigeste server, eller serveren med laveste ping, er nu heller ikke så tosset. Den indbyggede kill switch, der kan afbryde al forbindelse til nettet, hvis VPN-forbindelsen svigter, kan være praktisk.

Køber du et år, får du VyprVPN for $5 pr. måned. En meget fornuftig pris.

Pros:
  • Stort netværk af egne servere
  • Simpelt program til Mac
Cons:
  • Nogle af serverne er langsomme
  • Ingen avancerede funktioner

StrongVPN er på listen, fordi Mac brugere ofte er glade for enkle produkter der bare virker. StrongVPN tilbyder en simpel VPN løsning uden nogen andre funktioner.

Skal du bruge en simpel VPN til din Mac, der ikke giver en masse indstillingsmuligheder, er StrongVPN et godt bud. Hent programmet, log ind og forbind. Så enkelt er det. Det er både godt og skidt; afhængigt af dine krav. Skal din VPN-adgang kunne tilpasses mere, er StrongVPN nok ikke dit førstevalg, men skal det være så enkelt som overhovedet muligt kan det ikke blive bedre.