Bedste password managers

Overalt på nettet er der kodeord. Kriterierne for hvad et kodeord skal indeholde er forskelligt fra sted til sted, så mange af os har en lille håndfuld faste adgangskoder, vi bruger igen og igen.

Author Thumb
laptop asking password
De 5 bedste password managers i 2023
#1
Score
10
/10
dashlane logo

Fordele:

star
Gratis version
pro-icon
Gør det nemt at skifte kodeord
pro-icon
Overvåger om dine kodeord er blevet lækket på nettet
pro-icon
Giver dig overblik over adgangskoder, der skal laves om

Ulemper:

con-icon
Gratisudgaven har en begrænsning på én enhed og 50 kodeord
con-icon
Betalingsudgaven er lidt dyrere end Keeper

Den bedste password manager, med rigtig mange smarte funktioner. Prøv den gratis med op til 50 kodeord på én enhed. Vil du være fri for begrænsningerne koster betalingsudgaven få kroner om måneden.

Opsætningen er klaret på få minutter, og så er det ellers bare i gang med at udskifte de genbrugte kodeord med helt unikke og stærke af slagsen. Det gøres nemmest via et plugin til den browser, du plejer at bruge. Felterne udfyldes selvfølgelig automatisk derefter.

Gennem Dashlane-programmet kan du skifte kodeord på over 500 hjemmesider, hvis du har en bruger på dem. Det er enormt smart, og kan spare dig for masser af tid med at logge på dem enkeltvis. Derudover bliver du advaret, når de kodeord, der er gemt i programmet trænger til at blive udskiftet, og hvis et af dem er blevet lækket i de skumle afkroge af internettet.

Læs mere om Dashlane her Prøv gratis
#2
Keeper
16 kr.
Score
10
/10
Keeper

Fordele:

pro-icon
Mange smarte funktioner for pengene
pro-icon
Del kodeord sikkert med andre brugere
pro-icon
Apps til de fleste enheder og plugins til browsere

Ulemper:

con-icon
Den automatiske udfyldning af felter virker ikke altid

En budgetvenlig password manager, der husker dine kodeord og opbevarer dem krypteret, så ingen kan se dem. Med en gratis bruger kan du gemme dine adgangskoder på én enhed, så vi anbefaler helt klart betalingsudgaverne til én bruger eller familieudgaven med op til fem brugere og 10 GB online lagerplads, der kan bruges til vigtige dokumenter osv. Begge muligheder er alle pengene værd.

Hvis du køber Keeper, kan du uden problemer synkronisere alle kodeord på alle enheder. Når du besøger en hjemmeside, hvor programmet har gemt log ind-oplysningerne, bliver felterne automatisk udfyldt. Via browser-plugins kan du let generere stærke, unikke kodeord, som efterfølgende bliver gemt i programmet.

Læs mere om Keeper her
#3
Lastpass
13 kr.
Score
7
/10
Lastpass

Fordele:

pro-icon
Gratis
pro-icon
Gemmer kodeord på alle enheder

Ulemper:

con-icon
Ingen af de mere avancerede funktioner

Til dig, der bare vil have et godt program til at huske dine kodeord uden at skulle betale for det. Lastpass findes også i en betalt udgave, men den er ikke pengene værd. Du kan gemme ubegrænsede adgangskoder på alle dine enheder.

Til gengæld må du undvære de mere avancerede funktioner, som overvågning af om dine kodeord er blevet lækket på nettet. De ekstra funktioner vil for nogle gøre Keeper og Dashlane til bedre valg.

Læs mere om Lastpass her Gratis
#4
Score
6
/10
keyhole

Fordele:

pro-icon
Du er hurtigt i gang med at gemme dine kodeord

Ulemper:

con-icon
I forhold til prisen, er nogle af konkurrenterne bedre

Her har vi en password manager, der er nem at finde ud af. Den læser de grundlæggende opgaver udmærket, men du må kigge langt efter funktioner som analyse af dine kodeord og skift af adgangskoder direkte fra programmet. Prisen er rimelig, men der findes bedre valg, som vi har beskrevet længere oppe i anmeldelsen her.

Læs mere om 1Password her
#5
Enpass
79 kr.
Score
4
/10
Enpass

Fordele:

pro-icon
Billig éngangsbetaling

Ulemper:

con-icon
Stort set ingen funktioner
con-icon
Der skal købes licens til både computer og mobil

Endnu et simpelt program til at holde styr på dine adgangskoder. Stort set alle de andre funktioner som er mere eller mindre standard hos konkurrenterne er fraværende her – blandt andet udfyldes formularer ikke automatisk.

Gratisudgaven lader dig gemme op til 20 kodeord. Den betalte udgave er billig, og skal kun købes én gang, – alle de andre er abonnementsbasserede. Til gengæld skal man købe programmet til computer og mobil hver for sig.

Læs mere om Enpass her

Den nemme vej til sikre kodeord

Det er nemt, men desværre kan det være en sikkerhedsrisiko. Faktisk bør man aldrig genbruge en adgangskode. Og eftersom de færreste af os kan huske et utal af komplicerede adgangskoder udenad, er der lavet password managers. Så skal man teknisk set kun huske en kode, koden til sin password manager, så gemmer den alle koderne for dig, så kan have dem lige ved hånden når du skal bruge dem. Vi har på Bredbånd.dk, undersøgt 5 af de bedste forskellige udbydere af password managers.

Din adgangskode er udsat

Adgangskoden er noget af den mest personlige information, du bruger på nettet. Hvis den falder i hænderne på den forkerte, kan det få store konsekvenser for både dig selv og andre. Kriminelle opruster hvert eneste år omkring kodeord, og de bliver bedre og bedre til at hacke sig ind eller til at knække dem.

Er din adgangskode blandt verdens mest brugte?

SplashData lavede i slutningen af 2018 en opgørelse over de 100 mest brugte adgangskoder i verden. De er samlet på en liste herunder, og nu kan via søgefeltet nedenfor hurtigt tjekke, om et af dine kodeord er blandt dem:

Det gode kodeord

Den massive fremmarch blandt kriminelle er årsag til, at eksperter anbefaler, at du altid bruger unikke kodeord, der er stærke. Et stærkt kodeord består typisk af over 10 tegn og er en blanding af bogstaver, tal og tegn. Næsten ingen mennesker kan huske så mange komplicerede kodeord, og derfor kan en kodeordhusker som en password manager være en stor hjælp. Programmerne kan selv generere adgangskoder, der opfylder de krav du vælger.

Husk at ændre kodeord

Hvis en password manager skal være effektiv, skal du huske at ændre dine adgangskoder som beskrevet ovenfor. Kodeord, der ikke består af en række tilfældige tal, bogstaver og tegn øger risikoen for, at kriminelle kan misbruge dem.

Derfor skal du bruge en password manager

Ved at lægge alle dine kodeord ind i en password manager, ligger de et krypteret sted. Det vil sige, at ingen andre kan få fat på dem. Ved at installere programmet på alle dine computere, mobiler, tablets osv. behøver du aldrig selv at huske et kodeord igen. Derfor kan du i ro og mag vælge at generere nogle meget avancerede passwords. De fleste programmer udfylder kodeordet helt automatisk, når det er oprettet.

Skulle du få brug for at se et kodeord, logger du bare ind i password manageren og finder det.

Oversigt