Bedste password managers

Overalt på nettet er der kodeord. Kriterierne for hvad et kodeord skal indeholde er forskelligt fra sted til sted, så mange af os har en lille håndfuld faste adgangskoder, vi bruger igen og igen.

  • Indhold:
Vis mere

De 5 bedste password managers i 2025

Dashlane

0 kr.
Dashlane logo

Fordele

  • Fordele

    Gratis version

  • Fordele

    Gør det nemt at skifte kodeord

  • Fordele

    Overvåger om dine kodeord er blevet lækket på nettet

  • Fordele

    Giver dig overblik over adgangskoder, der skal laves om

Ulemper

  • Ulemper

    Gratisudgaven har en begrænsning på én enhed og 25 kodeord

  • Ulemper

    Betalingsudgaven er lidt dyrere end lignende alternativer

Dashlane er den bedste password manager, der inkluderer rigtig mange smarte funktioner. Prøv den gratis med op til 25 kodeord på én enhed. Vil du være fri for begrænsningerne koster premium-udgaven $4,99 om måneden. Det svarer til ca. 34 kr. om måneden.

Du kan også vælge at tegne et “Friends & Family” abonnement, som gør det muligt at tilføje 10 forskellige enheder med samme ubegrænsede funktioner som ved premium. Her er prisen $7,49 om måneden, som svarer til ca. 51 kr. Hvis I er 10 personer om at dele abonnementet, vil prisen altså være godt 5 kr. om måneden.

Her er nogle af de funktioner, som du får med Dashlane:

  • Automatisk adgangskodegenerering
  • Sikker opbevaring af følsomme data
  • To-faktorautentifikation (2FA)

Den begyndervenlige gratis-version er med til at gøre Dashlane til en fantastisk password manager, som enhver kan give sig i kast med.

Læs mere
Gå til Dashlane

Keeper

20 kr.

Fordele

  • Fordele

    Mange smarte funktioner for pengene

  • Fordele

    Del kodeord sikkert med andre brugere

  • Fordele

    Apps til de fleste enheder og plugins til browsere

Ulemper

  • Ulemper

    Den automatiske udfyldning af felter virker ikke altid

  • Ulemper

    Ingen gratis version udover de 30 dages demo

Keeper er en budgetvenlig password manager, der husker dine kodeord og opbevarer dem krypteret, så ingen kan se dem. Du kan prøve kræfter med en gratis demoversion, men den varer kun 1 måned. Herefter skal du betale for et abonnement.

Her kan du vælge mellem Personal eller Family.

Personal giver dig adgang til et ubegrænset antal enheder, og ubegrænset antal kodeord. Denne løsning koster ca. 20 kr. om måneden, men faktureres årligt – hvilket så svarer til 240 kr.

Family giver dig adgang til det samme – men med 5 “vaults”. En vault er dit personlige opbevaringssted, som de andre, du deler med, ikke har adgang til. Det vil altså sige, at I kan være 5 personer om denne løsning.

Family koster knap 43 kr. om måneden, også faktureret årligt – hvilket svarer til ca. 513 kr. Divideret med fem vil det svare til en stykpris på ca. 8,5 kr. om måneden.

Her er nogle af de funktioner, du får med Keeper:

  • Automatisk udfyldning af oplysninger
  • To-faktorautentifikation (2FA)
  • Offline adgang

Og flere til. De mange smarte funktioner gør Keeper til en stærk kandidat som den bedste password manager. Den gratis version er dog tidsbegrænset til 30 dage, og herefter er der kun betalte løsninger.

Læs mere
Gå til Keeper

LastPass

22 kr. 14
Lastpass

Fordele

  • Fordele

    Gratis version uden begrænsning

  • Fordele

    Gemmer kodeord på alle enheder

Ulemper

  • Ulemper

    Avancerede funktioner koster penge

  • Ulemper

    Betalt version faktureres årligt

LastPass er til dig, der bare vil have et godt program til at huske dine kodeord, og hvor gratis versionen stadig opfylder de fleste behov. I modsætning til andre password managers kan du med LastPass bruge gratis versionen for evigt.

LastPass findes også i en betalt udgave, men den er umiddelbart ikke pengene værd. Du kan gemme ubegrænsede adgangskoder på alle dine enheder.

Til gengæld må du undvære de mere avancerede funktioner, som overvågning af om dine kodeord er blevet lækket på nettet. De ekstra funktioner vil for nogle gøre Keeper og Dashlane til bedre valg.

Der findes også et familie-abonnement, hvor der kan opnås en mængderabat. Her får du adgang til 6 brugere, og prisen er 29 kr. om måneden, eller knap 350 kr. Delt ud på 6 brugere vil det svare til ca. en 5’er per snude, eller omkring 58 kr. per bruger årligt.

Læs mere
Gå til LastPass

1Password

20 kr.
keyhole

Fordele

  • Fordele

    Du er hurtigt i gang med at gemme dine kodeord

Ulemper

  • Ulemper

    I forhold til prisen, er nogle af konkurrenterne bedre

Her har vi en password manager, der er nem at finde ud af. Den løser alle de grundlæggende opgaver udmærket, men du må kigge langt efter funktioner som analyse af dine kodeord og skift af adgangskoder direkte fra programmet. Prisen er rimelig, men der findes bedre valg, som vi har beskrevet længere oppe i anmeldelsen her.

Prisen er 20 kr. om måneden, faktureret årligt, som svarer til en betaling på 240 kr. Det er samme pris som Keeper.

Derudover tilbyder 1Password også et familie-abonnement, som giver adgang til 5 unikke brugere. Den løsning koster godt 34 kr. om måneden, eller ca. 412 kr. om året.

 

Læs mere
Gå til 1Password

Enpass

13 kr. 5 kr.

Fordele

  • Fordele

    Mulighed for éngangsbetaling

Ulemper

  • Ulemper

    Stort set ingen funktioner

  • Ulemper

    Der skal købes licens til både computer og mobil

Endnu et simpelt program til at holde styr på dine adgangskoder. Stort set alle de andre funktioner som er mere eller mindre standard hos konkurrenterne er fraværende her – blandt andet udfyldes formularer ikke automatisk.

Til gengæld vinder Enpass på funktioner i gratisudgaven. Med en gratis version kan du gemme et ubegrænset antal af adgangskoder på desktop computeren. Mobilversionen er dog begrænset til maks 25 adgangskoder – som stadig er vildt godt sammenlignet med flere af konkurrenterne.

Prisen for et premium abonnement er 13 kr. om måneden, faktureret årligt, hvilket er 160 kr. for et år. Lige nu tilbyder de en intropris med 60% rabat, så prisen ryger ned på 5,33 kr. månedligt, eller 64 kr. årligt. Tilbudsprisen gælder kun et år.

Selvfølgelig er der også mulighed for et Family-abonnement, ligesom mange af konkurrenterne også gør. Her gives der adgang til 6 unikke brugere, og introprisen er 16 kr. om måneden, eller 192 kr. for det første år. Efter det første år stiger prisen til ca. 26 kr. om måneden, eller 320 kr. om året.

Enpass tilbyder også et livsabonnement, hvor du kun betaler én gang, og så har du adgang til softwaren for evigt uden at skulle betale noget ekstra igen. Det koster 415 kr.

Læs mere
Læs mere

Den nemme vej til sikre kodeord

Det er nemt at genbruge det samme kodeord om og om igen, men desværre kan det være en sikkerhedsrisiko. Faktisk bør man aldrig genbruge en adgangskode. Og eftersom de færreste af os kan huske et utal af komplicerede adgangskoder udenad, er der lavet password managers. Så skal man teknisk set kun huske en kode, nemlig koden til sin password manager. Den gemmer så alle koderne for dig, så kan have dem lige ved hånden, når du skal bruge dem. Vi har på Bredbånd.dk undersøgt 5 af de bedste forskellige udbydere af password managers.

Din adgangskode er udsat

Adgangskoden er noget af den mest personlige information, du bruger på internettet. Hvis den falder i hænderne på den forkerte, kan det få store konsekvenser for både dig selv og andre. Kriminelle opruster hvert eneste år omkring kodeord, og de bliver bedre og bedre til at hacke sig ind eller til at knække dem.

Er din adgangskode blandt verdens mest brugte?

CyberPilot har lavet en opgørelse over de mest brugte adgangskoder i verden. Se dem alle ved at klikke på linket, eller se de 10 mest brugte passwords på listen nedenfor:

  • 123456
  • 123456789
  • 12345678
  • password
  • qwerty123
  • qwerty1
  • 111111
  • 123123
  • 1234567890
  • 1234567

Det gode kodeord

Cyberkriminalitet er generelt på fremmarch, og det er årsagen til, at flere eksperter anbefaler, at du altid bruger unikke kodeord, der er stærke. Et stærkt kodeord består typisk af over 10 tegn og er en blanding af bogstaver, tal og tegn. Næsten ingen mennesker kan huske så mange komplicerede kodeord, og derfor kan en kodeordhusker som en password manager være en stor hjælp. Programmerne kan selv generere adgangskoder, der opfylder de krav, du vælger.

Husk at ændre kodeord

Hvis en password manager skal være effektiv, skal du huske at ændre dine adgangskoder som beskrevet ovenfor. Kodeord, der ikke består af en række tilfældige tal, bogstaver og tegn, øger risikoen for, at kriminelle kan misbruge dem.

Derfor skal du bruge en password manager

Ved at lægge alle dine kodeord ind i en password manager, ligger de et krypteret sted. Det vil sige, at ingen andre kan få fat på dem. Ved at installere programmet på alle dine computere, mobiler, tablets osv. behøver du aldrig selv at huske et kodeord igen. Derfor kan du i ro og mag vælge at generere nogle meget avancerede passwords. De fleste programmer udfylder kodeordet helt automatisk, når det er oprettet.

Skulle du få brug for at se et kodeord, logger du bare ind i password manageren og finder det.

Andre tests

Vil du surfe sikkert og anonymt på nettet? Udover sikre kodeord og password managers anbefaler vi hos Bredbånd.dk en VPN. Læs vores store anmeldelse af VPN her.

Mangler du noget at streame? Vi har anmeldt de største streamingtjenester i Danmark. Du finder den lige her.

Har du brug for bedre internet? På Bredbånd.dk har vi gjort det til vores opgave at sammenligne bredbåndsløsninger fra forskellige danske udbydere, så du som forbruger kan finde det bedste bredbånd på markedet. Vi sammenligner udbydere af mobilt bredbånd, internet og fibernet. Hvis du har et internet og er nysgerrig på hastigheden, kan du måle det med vores hastighedstest.