De 6 bedste USB stik i 2023

Det fysiske USB stik lever stadig i bedste velgående, og nogen endda med næsten lige så meget plads som på computeren. Her er de bedste af dem.

Author Thumb
Her er de bedste USB stiks
#1
SanDisk Ultra Fit

Fordele:

star
Testens mindste USB stik
pro-icon
Understøtter USB 3.1
pro-icon
Du får meget plads pengene

Ulemper:

con-icon
Bliver væk så let som ingenting
con-icon
Understøtter ikke USB-C

Den fysiske størrelse er både den største fordel og den største ulempe ved det her USB-stik. Det er nemt at have med overalt, men det er så lille, at det helt sikkert bliver væk, hvis ikke du passer meget på. Og det er virkelig surt at have vigtige filer på det, hvis man taber det eller ikke kan finde det. Understøttelse af USB 3.1 og hurtige hastigheder.

Læs mere om SanDisk Ultra Fit 3.1 (128 GB) her 14 dages fortrydelsesret
#2
Kingston DataTraveler

Fordele:

star
Understøtter USB-C
pro-icon
Det oplagte valg for Apple-ejere
pro-icon
Kan bruges til at flytte filer mellem PC/Mac

Ulemper:

con-icon
Meget lille

Den her USB stik er helt genial, hvis du er Apple-ejer. Årsagen er, at der er et almindeligt USB-A 3.1 i den ene ende og en USB-C i den anden ende. Det betyder, at du kan bruge stikken, uanset om du bruger Windows eller Mac og hvad der er endnu mere smart: til at flytte filer mellem Mac og PC, eller fra en ældre Mac uden til USB-C til en nyere Mac med USB-C uden at skulle bruge en omformer eller converter. Det er intet mindre end genialt! Størrelsen betyder, at man skal være lidt forsigtig, men det gør den yderst nem at have med, da den ikke fylder noget.

Generelt er godt og fremtidssikret USB stik der virker med både den nye og gamle USB standard.

Læs mere om Kingston DataTraveler microDuo3C (128 GB) her 14 dages fortrydelsesret – kun 29.- i fragt
#3
Toshiba TransMemory

Fordele:

pro-icon
Kompakt design
pro-icon
Lynhurtig læsehastighed
pro-icon
Skarp pris, men lidt mindre plads

Ulemper:

con-icon
Skrivehastigheden kunne være bedre
con-icon
Relativt få GB til prisen

Et lille og meget kompakt USB stik, der især imponerer med lynhurtig læsehastighed. Det betyder, at du uden problemer kan afspille videoer i høj kvalitet direkte fra enheden uden hakkeri. Til gengæld er skrivehastigheden set bedre. Men mon ikke du overlever at skulle vente et par sekunder mere på, at dine filer bliver gemt?

Læs mere om Toshiba TransMemory U302 (64 GB) her
#4
SanDisk Ultra Dual Drive

Fordele:

star
Kan bruges til både USB-A og C
pro-icon
Smart at kunne gemme portene væk
pro-icon
Understøtter USB 3.1

Ulemper:

con-icon
Lidt klodset design

Endnu et USB stik med USB 3.1. Derudover understøtter det også USB-A og USB-C. Det betyder, at du kan bruge det på tværs af enheder, med forskellige USB-indgange. Det er både bærbare computere, Macs og smartphones. Designet er simpelt og virker robust. Heldigvis er den ikke så lille, at man er bange for at tabe den. Læse og skrivehastighederne er også i den høje ende

Læs mere om SanDisk Ultra Dual Drive (64 GB) her 14 dages fortrydelsesret – kun 29.- i fragt
#5
Score
7
/10
SanDisk-Extreme-Pro

Fordele:

star
Understøtter USB 3.1
pro-icon
Et nogenlunde fremtidssikret USB stik

Ulemper:

con-icon
Klodset design

Udefra ser det næsten ud som om, man har taget en tidsmaskine tilbage i tiden. Men her er et eksempel på ikke at lade sig snyde af udseendet, for noget af Extreme Pro hører faktisk mere hjemme i fremtiden. Den her USB stik understøtter USB 3.1. Det giver grundlag for nogle lynhurtige læse og skrivehastigheder.

Læs mere om SanDisk Extreme Pro (128 GB) her 14 dages fortrydelsesret – gratis fragt
#6
Score
6
/10
Samsung DUO Plus construction

Fordele:

star
Understøtter både USB 3.1 og USB-C
pro-icon
Smukt design, mulighed for at sætte i nøglering
pro-icon
Lynhurtig skrive og læsehastighed (300 MBps)

Ulemper:

con-icon
Dyr i forhold til testvinderen
con-icon
Bliver nemt væk, da den er i flere dele
  • Smukt design, mulighed for at sætte i nøglering
  • Lynhurtig skrive og læsehastighed (300 MBps)
Læs mere om Samsung DUO Plus (256 GB) her

Uafhængig af skyen og internetforbindelse med USB stik

USB stik var nærmest allemandseje for nogle år siden, før lagerpladsen i skyen eksploderede. Der er dog stadig mange gode grunde til stadig at bruge det – og til ikke bare at finde et gammelt frem, der har ligget i en skuffe i årevis.

Det er fleksibelt at have sine filer liggende på tjenester som Dropbox, men når de ligger på en server et sted i verden vil der altid være en risiko for, at andre får adgang til dem. Ved at gemme filerne på en USB stik kan du være tryg ved, at man skal være i besiddelse af det for at kunne få adgang til filerne. Den anden helt store fordel er, at du kan åbne og gemme filerne uden en internetforbindelse – det går sandsynligvis også langt hurtigere end at bruge en langsom netforbindelse.

USB stik er muligvis gledet lidt i baggrunden i forhold til online backup-løsninger som Dropbox og Google Drive, men det er bestemt ikke dødt. Mediet Tech Advisor har undersøgt markedet og kåret de bedste USB stik.

Dit pladsbehov på et USB stik

USB stiks fås i forskellige størrelser. For nogle år siden skulle man af med noget nær en halv månedsløn for at få et USB stik med meget plads. Udviklingen i it-verdenen går ekstremt hurtigt, og i dag fås stiks til noget nær ingen penge.

Merprisen får et USB stik med mange GB er i dag så lille, at vi her på Bredbånd.dk anbefaler, at du vælger et du er sikker på kan opfylde dine pladsbehov. Det kan næsten aldrig betale sig at spare på pladsen.

Skulle du dog ikke have nok plads på en USB stik, så kan du med fordel investere i en ekstern harddisk, hvor du næppe løber tør for plads.

Forbindelsestyper

I den her sammenhæng findes der to typer USB-forbindelser: A og C. Og derudover er der den såkaldte lightning-indgang, som du finder i nyere Apple-produkter. De er alle tre udformet på hver sin måde. Derfor bør du have det med i overvejelserne, når du vælger USB stik. Flere af de udvalgte i testen her kan bruges med både type A og C – og et enkelt virker også sammen med Apple-produkter.

Skrivehastighed og læsehastighed

Når du gemmer data på et USB stik, bliver det skrevet digitalt på den. Det har vi her i testen kaldt skrivehastighed.

Når data åbnes eller afspilles fra USB stikket bliver det læst. Det har vi her kaldt læsehastighed.

Så skrive og læsehastigheden er altså et udtryk for, hvor hurtigt data kan hentes fra og gemmes på USB stikket. Det kommer an på overførselshastighederne: USB 3.1 er det hurtigste, derefter kommer USB 3,0 og som det langsomste USB 2,0. Hvilken vægt du bør tillægge det, afhænger af hvad USB stikket skal bruges til. De hurtige forbindelser kan altid overføre data ved langsomme hastigheder, men de langsomme kan aldrig blive hurtigere.

Ofte stillede spørgsmål om USB stik

Hvad er et USB stik?

Et USB stik er en lille enhed, som man kan gemme filer på. Den er meget nyttig, hvis du skal transportere nogle filer fra en computer til en computer til en anden uden at du skal have din computer med dig.

Hvor meget plads har jeg brug for?

Pladsbehov er meget individuelt, da det kommer an på, hvad man vil opbevare på sit USB stik. Er det store filer som videoer, så skal man overveje en af de større med +100 GB. Snakker vi tekstfiler og lignende, så kan 1-5 GB være mere end rigeligt.

Hvad koster et USB stik?

Pris hænger sammen med størrelse og kvalitet. I vores test har vi kigget på produkter i prisklassen 100-700 kr

Oversigt