Opdateret:
Når du skal vælge en internetløsning, der passer til dit behov, er det vigtigt at vide, hvor mange Mbit/s, du har brug for. Mbit/s er nemlig det, der afgør, hvor god en internetforbindelse, du har. Lad os kigge nærmere på Mbit/s, så du kan få svar på, hvor mange du skal bruge.
Mbit/s står for megabit i sekundet, og er en enhed, der bruges til at måle, hvor hurtig din internetforbindelse er. Jo højere Mbit/s, dit internet er på, jo hurtigere vil din forbindelse være.
Internetforbindelser vil typisk være på mellem 100 og 1.000 Mbit/s, hvor 100 Mbit/s altså er den mindste pakke og 1.000 Mbit/s er den største.
Læs også vores artikel om hvad betyder Mbit.
Der er flere måder, du kan finde ud af, hvor mange Mbit/s, du har i din internetpakke.
En vigtig detalje er dog, at det antal Mbit/s du betaler for, ikke altid er det tal, du ser, når du tester din hastighed. Det skyldes en række faktorer, der kan påvirke dit signal.
Med mobilt bredbånd kan andre brugere i området, der er koblet på den samme mast, sænke dit faktiske antal Mbit/s, mens dit wifi-signal kan blive påvirket af din afstand fra routeren og vægge, døre eller andre ting, der kan forstyrre signalet.
Hvis du gerne vil have en mere nøjagtig måling af, hvor mange Mbit/s din interneforbindelse er på, kan du læse vores guide ’Nøjagtig måling af din internethastighed’.
Det varierer meget, hvor mange Mbit/s du skal bruge til forskellige aktiviteter på nettet. Derfor får du her nogle eksempler på generelle aktiviteter, og hvor mange Mbit/s de hver især kan kræve:
Hvis du arbejder hjemmefra, bruger du typisk under 10 Mbit/s på standard arbejdsopgaver, såsom at sende emails og tilgå diverse arbejdssystemer. Er du også på videoopkald med dine kolleger kan applikationer som Zoom kræve op til 20 Mbit/s for at køre gnidningsfrit.
Når du vil finde ud af, hvor mange Mbit/s du skal bruge til streaming, eksempelvis på Netflix, er det først vigtigt at vide, hvilken kvalitet du streamer i. Der er nemlig stor forskel på kravene, alt efter om du ser i den lave 720p-opløsning eller i den høje 4K-kvalitet.
Netflix har gjort det let for dig at finde ud af, hvor mange Mbit/s hver slags streaming kræver. De har nemlig lavet en oversigt over de forskellige krav, som vi her gengivet her på dansk:
Videokvalitet | Opløsning | Anbefalet hastighed |
Høj opløsning (HD) | 720p | 3 Mbit/s eller højere |
Fuld høj opløsning (FHD) | 1080p | 5 Mbit/s eller højere |
Ultra høj opløsning (UHD) | 4K | 15 Mbit/s eller højere |
Her varierer det meget alt efter, hvilket spil du spiller. Små computerspil kan ofte klares med 10-20 Mbit/s, mens store konsolspil som Warzone og Fortnite fungerer bedst, hvis du har over 100 Mbit/s.
Det er svært at give et præcist tal på, hvor mange Mbit/s, du har brug for. Det afhænger nemlig af en lang række faktorer, heriblandt hvor dataintensive aktiviteter, du laver på nettet, hvor langt du er placeret fra din router, og hvor mange applikationer du kører på samme tid.
Det er desuden vigtigt at huske, at hvis der er flere i husstanden, skal alle enheders dataforbrug lægges sammen for at give et samlet antal Mbit/s, I har behov for. Ved at kigge på dataforbruget for de aktiviteter, vi har gennemgået, kan du få et estimat på, hvor mange Mbit/s du reelt set har brug for.
Det kan være en god idé at regne på det, så du er sikker på, at du får den helt rette løsning til dine behov.
Hos Bredbånd.dk hjælper vi dig til at få overblik over de mange muligheder, der er, når du skal vælge den rigtige internetpakke. Vi har samlet en liste over internetdbydere med pakker fra 100 Mbit/s og helt op til 1000 Mbit/s, så du med kan garanti finde en løsning, der passer til netop dit behov.
Prøv også vores adresse-søgning, hvor du blot indtaster din adresse – og så returnerer vi med alle internetløsninger i dit specifikke område. På den måde får du et let overblik, så du nemmere kan sammenligne priser og hastigheder på tværs af de forskellige udbydere. Så er du sikret godt internet til en fair pris!
Dette hjælper os til at skabe et bedre overblik over tilfredsheden af de danske internetudbydere, så vi kan guide brugere af Bredbånd.dk endnu bedre i fremtiden.