Tablet

Vi guider dig til den rigtige tablet for dig. Læs hele testen her, og find den bedste tablet.

Author Thumb
family look at tablet
Her er de bedste tablets i 2023:
#1
Apple iPad Pro

Fordele:

pro-icon
Markedets bedste tablet
pro-icon
Imponerende ydeevne
pro-icon
Lækkert design

Ulemper:

con-icon
Kan ikke erstatte en Mac
con-icon
En dyr tablet

De fleste eksperter er enige om, at det her er den bedste tablet på markedet. Ydeevnen er meget imponerende for en tablet at være. Designet er lækkert, og så vejer den kun 468 gram. Skærmen på 11” er meget behagelig at se på. Man skal dog ikke forvente en erstatning for en Mac-computer.

Prisen er for versionen med 11″ skærm og 128GB harddisk. Den kan også fås med både større harddisk og større skærm (12,9″)

Læs mere om Apple iPad Pro Wi-Fi 11″ 128GB (2020) her
#2
Apple iPad

Fordele:

pro-icon
Brugervenlig iPad
pro-icon
God pris
pro-icon
Ældre, men god til hverdagsbrug

Ulemper:

con-icon
Ikke så kraftfuld som testvinderen
con-icon
Ældre model

2018-udgaven af den ikoniske tablet er et godt køb. En fuldt ud tilstrækkelig tablet for de fleste brugere. De tekniske specifikationer er i sagens natur ikke så gode som på testvinderen, men for dem, der kan klare sig med mindre, er den her tablet helt perfekt. Kort fortalt får du de fleste Apple-fordele til en rigtig god pris.

Læs mere om Apple iPad Wi-Fi 10,2″ (2018 – 7. generation) her
#3
Score
7
/10
samsung galaxy

Fordele:

pro-icon
Bedste Android-tablet
pro-icon
Minder lidt om brugeroplevelsen på en Windows-pc

Ulemper:

con-icon
Høj pris

Samsungs tablet vinder prisen som bedste Android-tablet. Det gør den blandt andet fordi, brugeroplevelsen minder om en Windows-computer. Den klarer langt de fleste opgaver rigtig godt, men det ses desværre også tydeligt på prisen.

Læs mere om Samsung Galaxy Tab S4 her
#4
Score
6
/10
Huawei MediaPad

Fordele:

star
Attraktiv pris
pro-icon
God nok til simple opgaver

Ulemper:

con-icon
Er ikke kraftfuld nok til at klare komplicerede opgaver

Den her tablet er ikke med i Techradars test, men vi har taget den med for at kunne give dig et godt bud på en fornuftig og billig tablet. Den er til dig, der skal have en tablet til at tjekke ting på nettet og lidt streaming af og til. Specifikationerne er nogenlunde, men når ikke de andre tablets i testen.

Læs mere om Huawei MediaPad T3 her

Den bedste tablet for dig

Tablets erstatter mere og mere computeren, når der hurtigt skal tjekkes noget på nettet, eller når ungerne skal underholdes med Netflix, mens maden bliver lavet færdig. Og med de samme apps, som man kender fra smartphones, er anvendelsesmulighederne nærmest uendelige. Tablets har oftest en meget større og bedre skærm end mobiltelefoner, hvilket gør dem specielt brugbare til streaming.

Der er tablets i alle prisklasser, så hvad er pengene værd? Techradar har fundet årets bedste tablets.

iPad eller Android-tablet?

Som i smartphone-verdenen har tablets to styresystemer: Enten er det Apples iOS eller også er det Googles Android. Alle iPads kører iOS og andre tablets kører med Android. Hvad der er det rigtige for dig, er et spørgsmål om smag og tilvænning.

Ipads er kendetegnet ved at være flot designede og brugervenlige. Ulemperne er, at de er dyrere og ikke byder på ligeså mange avancerede indstillinger som Android.

Android-tablets er traditionelt billigere end iPads og giver flere indstillingsmuligheder. Til gengæld er designet ikke så rent i sit indtryk, og menuerne kan være svær at finde rundt i – især hvis man kommer fra en iPad eller iPhone. De enkelte producenter af Android-tablets kan udvide med ekstra funktioner og apps.

Skærmen

En tablet er i bund og grund en stor trykfølsom skærm, så den er afgørende for hvilken tablet, der er bedst for dig. Størrelsesmæssigt ligger de i omegnen af 7-13” og opløsningsmæssigt er de meget forskellige. Skal der ses video på den længe ad gangen, anbefaler vi tablets med stor skærm og høj opløsning. Hvis tabletten primært skal bruges til simple opgaver i kort tid, betyder skærmen og dens specifikationer ikke helt så meget.

Husk et cover

Det er næsten uundgåeligt at tabletten til tider, bevidst eller ubevidst, vil få en hårdhændet behandling. De fleste er ret følsomme overfor slag og stød, så vi anbefaler, at du også investerer i et holdbart cover, der kan beskytte din tablet. Det er så ærgerligt at få en stor dyb ridse i skærmen eller det, der er værre, fordi den røg ned fra sofaen og landede uheldigt.

Andre tests

Vil du surfe sikkert og anonymt på din nye tablet, anbefaler vi på Bredbånd.dk en VPN. Læs vores store anmeldelse af VPN her.
Mangler du noget at streame? Vi har anmeldt de største streamingtjenester i Danmark. Du finder den lige her 

Oversigt