De 10 bedste trådløse routere i 2023

Mange internetudbydere sender en trådløs router med, når du bliver kunde hos dem. Men det er sjældent den bedste router på markedet. Det kan være en tidskrævende proces at lede internettet tyndt efter den bedste trådløse router. Derfor har vi gjort det nemt for dig og samlet de bedste trådløse wifi routere, så du kan få det bedst mulige internet.

Author Thumb
De 10 bedste wifi routere:
#1
Score
9,5
/10
Google Nest Wifi

Fordele:

star
Den bedste dækning
pro-icon
Mulighed for at dække store områder med mesh
pro-icon
Indbygget højttaler og Google Assistent

Ulemper:

con-icon
Mangler flere ethernet porte
con-icon
Prisen er i den høje ende

Google Nest Wifi Router anbefales af flere eksperter grundet den høje brugervenlighed og dækkeevne og er derfor også vurderet som den bedste router i vores trådløse router test. Det er en moderne og smart løsning, der virkelig kan imponere selvom alle i husstanden er på internettet samtidig. Google Nest Wifi Router kører på det såkaldte mesh-netværk. Med et mesh-netværk er flere enheder forbundet direkte til hinanden, og i modsætning til de tidligere løsninger med extender, access points, bridges og hvad det ellers hedder, er Google Nest Wifi Router en integreret løsning.

I modsætning til en traditionel router, der står på en bestemt placering i hjemmet og derfra sender wifi rundt i hele hjemmet, er mesh ikke på samme måde begrænset af, hvor din router står.

Man kan købe Google Nest Wifi Router alene eller med 1 eller 2 ekstra udvidelsespunkter, som man stiller andre steder i huset. Det forlænger rækkevidden på ens wifi-dækning. 1 punkt rækker til langt de flestes behov og husstande. Har man et meget stort hus i flere etager, kan man vælge at købe modellen større med 2 ekstra punkter, og f.eks. have et punkt på hver etage. Det smarte er at udvidelsespunkterne til Google Nest Wifi Router ikke kræver en masse teknisk kunnen og opsætning. Det ekstra punkt skal bare i stikkontakten og så virker det.

Udover at fungere som bro til ens netværk, kan de ekstra punkter også fungere som højtalere. De virker med Google Assistent, som man kan bruge til at styre sine enheder i hjemmet som f.eks. Philips Hue, Netatmo enheder, Sonos eller lignende. De giver noget ekstra funktionalitet, hvilket betyder at punkterne kan mere end bare forlænge wifi-signalet.

Dog mangler Google Nest Wifi Router lidt flere ethernet porte for at være den totale succes. Når der kun er 2 porte bliver man hurtigt begrænset, hvis man gerne vil have kabel i enkelte enheder som f.eks. spillekonsoller eller TV. Hvis man har flere “hubs” til forskellige smart-enheder som f.eks. Sonos Bridge, Hue Bridge, Hub til smarttermostater eller andet man normalt kabler til sin router bliver portene hurtigt opbrugt. Du har dog mulighed for at investere i en switch for at for ethernet porte nok.

Udover begrænsningen med ethernet porte er Google Nest Wifi Router en glimrende router, der er nem at sætte op og som leverer lynhurtigt internet.

Læs mere
#2
Score
9
/10

Fordele:

star
Muligt at være flere enheder på internettet samtidig
pro-icon
Kan klare hastigheder på op til 3000 mbit
pro-icon
Kompatibel med AiMesh

Ulemper:

con-icon
Er større end mange andre routere

Med ASUS får du en trådløs router, der lever fuldt ud op til de standarder og krav der sættes i dag. Den kan uden problemer levere et stabilt internet til flere enheder samtidig, så alle i husstanden kan være på internettet samtidig. Den har en præstation på op til 3000 mbit, så du er sikret høje hastigheder.

Med den nyeste standard indenfor trådløst internet kaldet Wifi 6, som denne router fra ASUS er udstyret med, er der ingen tvivl om du får den hurtigst mulige internetdækning i hjemmet. Ved hjælp af de avancerede MU-MIMO- og OFDMA-teknologier, der ligger i routeren, kan ASUS RT-AX58U desuden levere en stabil og kraftfuldt wifi-forbindelse.

Denne router er desuden kompatibel med AiMesh. Det betyder at du kan opbygge et mesh-system ligesom det er muligt med Google Nest Wifi Router. Du kan også vælge at integrere routeren i det eksisterende system.

Den trådløse router fra ASUS er alt i alt en fremragende router med de nyeste og bedste teknologier integreret.

Læs mere
#3
Score
8
/10

Fordele:

star
Meget billigere end vinderen – under 500 kr.
pro-icon
Er glimrende til langt de fleste brugere

Ulemper:

con-icon
Kortere rækkevidde end andre i testen

Et helt oplagt valg for dig, der leder efter en forholdsvis billig og rigtig god router. TP-Link Archer AX1500 er selvfølgelig udstyret med Wifi 6, der er den nyeste teknologi, der giver superhurtige hastigheder og belaster netværket mindst muligt.

Med TP-Link Archer AX1500 kan du få hastigheder på op til 1201 Mbit med 5 GHz. Det betyder at du uden problemer kan tilslutte flere enheder. Takket være de avancerede teknologier, der ligger i routeren, er du sikret noget af det hurtigste internet overhovedet muligt. teknologierne er desuden med til at mindske forsinkelser, når du er på internetnettet, hvilket er vigtigt for brugeroplevelsen.

Ved hjælp af Target Wake Time-teknologien bliver strømforbruget på dine enheder reduceret, hvilket forlænger batterilevetiden.

Læs mere
#4
Score
7,5
/10
Synology RT2600ac

Fordele:

pro-icon
Giver hurtig og stabil dækning
pro-icon
Nem at sætte op
pro-icon
Installer apps direkte i routeren

Ulemper:

con-icon
Dyrere end mange af de andre routere
con-icon
Et lidt specielt brugerinterface

Synology er ikke et voldsomt kendt navn, når det kommer til routere, men det her produkt fejler bestemt ikke noget. I brugen minder routeren meget om nogle af de andre routere, men ofte den er lidt dyrere.

Opsætningen er ret nem – dog kræver den muligvis noget tilvænning, fordi selve brugergrænsefladen er noget speciel. Når man først og vænnet sig til interfacet er den ikke noget problemer at bruge.

Synology giver mulighed for at installere apps på selve routeren med få klik. Dermed kan du eksempelvis få routeren til at køre som filserver sammen med en VPN og meget andet. Du får en omfattende VPN-løsning, der giver dig flere muligheder og øget sikkerhed, når du bruger internettet.

Ved hjælp af Synology’s Smart Connect bliver din enhed automatisk tilsluttet det bånd, der er bedst på det givne tidspunkt. Routeren vælger derfor om det er mest hensigtmæssigt at tilslutte dig 2.4 GHz eller 5 GHz. Det gør det mere enkelt for dig at være på internettet, da du ikke skal spekulere på rækkevidder og hastigheder ved brug af det ene eller andet frekvensbånd.

Denne router er oplagt til dig, der arbejder hjemmefra eller sidder på et mindre kontor med andre, der også skal bruge internettet.

Læs mere
#5
Score
7
/10

Fordele:

star
Perfekt for gamere
pro-icon
VPN-fusion giver mulighed for at den enkelte bruger kan til og fravælge brugen af VPN
pro-icon
Wifi 6E

Ulemper:

con-icon
Meget avanceret for den almindelige internetbruger

Denne router fra ASUS kører på intet mindre end Wifi 6E, der er en opgradering af Wifi 6, som langt de fleste andre routere opererer på i dag. Det betyder at du kan få endnu højere hastigheder. Med Wifi 6E får en massiv kapacitet med lav forsinkelse og og øjeblikkelig opkobling. Det er især vigtigt på tidspunkter, hvor der under ingen omstændigheder må ske forstyrrelser – f.eks. i forbindelse med arbejde eller online gaming.

Den innovative Wifi 6E-teknologi byder desuden på 6 GHz, der byder på hastigheder på 900 til 9608 Mbit/s.

Hvis du er en passioneret gamer, er ASUS ROG Rapture GT-AXE11000 meget oplagt for dig. Med routeren fra ASUS medfølger den det smarte Game Boost, som prioriterer spiltrafik, der går igennem routeren.

I routeren ligger den praktiske VPN Fusion, der sikrer at der både kan køres VPN og almindelig internetforbindelse på en og samme tid. Det giver maksimal frihed og betyder at andre brugere af netværket kan bruge en VPN uden det påvirker din internetadgang.

Der foregår løbende sikkerhedsopdateringer, så dine enheder er beskyttet så godt som muligt. Der er ligeledes en avanceret forældrekontrol, der giver dig som forælder mulighed for at udpege sider til blokering og forhindre dit barn i at bruge specifikke apps.

Læs mere
#6
Score
6
/10

Fordele:

pro-icon
Lækkert design
pro-icon
Forbind op til 100 enheder

Ulemper:

con-icon
Meget høj pris i forhold til andre routere

Netgear er en af verdens største producenter af routere. Med denne model fra Netgear får du masser af smarte funktioner og en høj hastighed.

Du kan uden problemer foretage videoopkald i god kvalitet til den anden side af jorden, streame online spil eller se film på diverse streamingtjenester med denne router. Der kan være op til 100 enheder på Netgear Orbi RBR860S samtidig.

Du kan uden problemer tilkoble din enhed til Netgear Orbi RBR860S i alle kroge af dit hjem på op til 250 m2. Netgear R7000P Nighthawk finder automatisk ud af, hvilken type frekvens hver enhed skal forbindes til. Det er virkelig smart.

Hastigheden og andre funktioner er fuldt ud på højde med det, man kan forvente af en moderne router.

Læs mere
#7
Score
5
/10

Fordele:

pro-icon
5G og wifi
pro-icon
Nem at installere

Ulemper:

con-icon
Lavere hastighedsgrænser end andre routere i testen

Denne router understøtter både det mobile netværk og wifi, så du kan vælge, hvad der passer dig bedst. Zyxel Nebula NR5101 er derfor både et 5G-modem og en trådløs router med adgang til Wifi 6, der er den nyeste standard indenfor trådløst internet.

Med Wifi 5 kan du opnå hastigheder på op til 1800 mbit/s, mens du med mobilt bredbånd kan opnå en downloadhastighed på op til 5 Gbit/s.

Routeren er særdeles nem og ligetil at installere. Du kan desuden håndtere instillinger mv. gennem Zyxels app, der både findes til iPhone og Android.

Læs mere
#8
Score
4
/10

Fordele:

pro-icon
Mulighed for forældrekontrol
pro-icon
Mesh-system
pro-icon
Forbind op til 100 enheder
pro-icon
Flot design

Ulemper:

con-icon
Der kan være behov for at tilkoble ekstra punkter til mesh-systemet

TP-Link Deco M4 router bruger det anerkendte mesh-system til at give dig internet i hjemmet. Den fungerer på samme måde som Google Nest Wifi Router, hvor flere enheder kan være direkte forbindelse til hinanden.

Selvom routeren skal bruges på et kontor eller et andet sted med meget trafik, kan TP-Link Deco M4 leve op til sit ry. Den kan klare op til 100 enheder uden forstyrrelser.

Du kan oprette unikke profiler for hver person, der bruger internettet, så du har mulighed for at styre den enkelte brugers adgang. Dette kan især være gavnlig som forælderstyring, hvor du kan forhindre dit barn i at gå ind på specifikke hjemmesider mv.

Læs mere
#9
Score
2,5
/10

Fordele:

pro-icon
4G og wifi
pro-icon
Eksterne antenner for bedre forbindelse
pro-icon
Trådløs router til simkort

Ulemper:

con-icon
Ikke udstyret med de nyeste teknologier, der giver mulighed for 5G og Wifi 6

TP-Link TL-MR6400 er en trådløs router, der udelukkende kører på et frekvensbånd på 2,4 GHz, hvilket er en klar begrænsning i forhold til andre modeller på markedet. Du kan dog også vælge at bruge TP-Link TL-MR6400 som trådløs router til simkort (altså et mobilt modem), hvor du har mulighed for at få en forbindelse på op til 4G.

Routerens eksterne antenner giver forbedrede muligheder for at modtage 4G-signal sammenlignet med modeller med indbyggede antenner. Routeren kan maksimalt opnå en internethastighed på op til 300 Mbit/s, hvilket ikke er meget i forhold til andre routere på markedet.

Læs mere
#10

Fordele:

pro-icon
Hurtig og stabil forbindelse med 4K streaming
pro-icon
God processer for bedre brugeroplevelse

Ulemper:

con-icon
Kun 1 års producentgaranti
con-icon
Vejer over 1 kg

Med Netgear Nighthawk RAX70 AX6600 får du en hurtig og stabil internetforbindelse i både download og upload. I har mulighed for at være flere på internettet samtidig, hvor routeren kan levere 4K streaming på både smart TV, mobile enheder og spillekonsoller.

Dens 1.5 GHz-processor giver en endnu bedre brugeroplevelse, når du er online. Den har mulighed for både at kobles på på frekvensbånd 2,4 GHz og 5 GHz.

Der er kun 1 års producentgaranti på routeren – til forskel fra mange andre, der har 2 års garanti.

Læs mere

Trådløs router – Du fortjener den bedste

Hvilken router skal du vælge, hvis du helt selv kan bestemme? Hvis du vil have svar på det spørgsmål, er du kommet til det helt rigtige sted.

Hvilken trådløs router du vælger til dit bredbånd, kan have kæmpestor betydning for hastigheden du oplever på dit internet og hvor mange der kan bruge nettet på samme tid osv. Det kan især gøre en enorm forskel, hvis hele familien streamer Netflix og spiller computer på nettet på samme tid.

Hvad er en router?

En router er et stykke hardware, som gør det muligt for din computer og hjemmenetværk at tale med internettet. Den er også dit første værn mod hackere og indbrud i dit netværk.

En router forbinder et modem som f.eks. et fibernet-, kabel eller bredbåndsmodem med andre enheder. De fleste routere er trådløse og bliver derfor også kaldt wifi routere. Men du kan også købe routere, der kobler dit private netværk på mobilnetværket. I så fald er der tale om en 3G-, 4G-router eller 5G-router.

Wifi-router eller 4G/5G-router?

Hvis du ikke kan få almindeligt internet i dit hjem eller på kontoret, kan du ikke bruge en traditionel wifi-router. Selvom selve routeren er trådløs, er dens forbindelse til internettet nemlig afhængig af en ethernet-forbindelse til et fiber-, kabel- eller fastnet-netværk.

I så fald kan du i stedet gøre brug af en router, der kan forbindes til det mobile bredbånd.

Men et mobilt bredbånd kræver en 4G/5G-router. Der er et stort sortiment af sådanne routere på markedet. Nogle af dem har et almindeligt strømstik, hvorimod andre har indbyggede batterier, så du også kan tage dem med på farten.

Beskyt din router – Husk at skifte navn

En trådløs router gør dig som udgangspunkt mere sårbar overfor hackere og andre. Derfor er det specielt vigtigt, at du husker at ændre navnet på det trådløse netværk samt koden hertil. Hvordan du gør det, står beskrevet i brugsanvisningen til routeren. Typisk tilgår du routerens indstillinger med at skrive routerens IP-adresse i browseren.

Din routers IP-adresse

Når du skal installere eller ændre i din routers indstillinger, skal du ofte logge ind via din IP-adresse. IP-adressen på din router er forskellig alt afhængig af producenten. Her er de typiske IP-adresser:

Apple
10.0.1.1
Asus
192.168.1.1
192.168.2.1
10.10.1.1
10.0.0.1
Aztech
192.168.1.1
192.168.2.1
192.168.1.254
192.168.254.254
Belkin
192.168.1.1
192.168.2.1
10.0.0.2
10.1.1.1
Cisco
192.168.1.1
192.168.0.30
192.168.0.50
10.0.0.1
10.0.0.2
D-Link
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.0.10
192.168.0.101
192.168.0.30
192.168.0.50
192.168.1.254
192.168.15.1
192.168.254.254
10.0.0.1
10.0.0.2
10.1.1.1
10.90.90.90
Huawei
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.3.1
192.168.8.1
192.168.100.1
10.0.0.138
Linksys
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.1.10
192.168.1.210
192.168.1.254
192.168.1.99
192.168.15.1
192.168.16.1
192.168.2.1
Netgear
192.168.0.1
192.168.0.227
TP-Link
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.0.254
Zyxel
192.168.1.1
192.168.0.1
192.168.2.1
192.168.4.1
192.168.10.1
192.168.1.254
192.168.254.254
10.0.0.2
10.0.0.138

Brugernavn og adgangskode

Når du har fundet routerens IP-adresse og åbner den i en browser, kommer du til en login-side. Brugernavn og adgangskode kan du også finde i brugsanvisningen. Oftest er brugernavnet ‘admin’ og adgangskoden enten ‘blank’, ‘admin’ eller ‘1234’. Kriminelle kan finde alle brugsanvisninger til routere på nettet, så derfor anbefaler vi kraftigt, at du ændrer både brugernavn og adgangskode til routerens administration.

Skift SSID og adgangskode

Fra routerens administrationspanel kan du ændre en masse indstillinger. Det kan måske virke uoverskueligt, men det er umagen værd. For hvad nytter det at have den bedste trådløse router, hvis du ikke har sikret den ordetligt. Led efter det sted i indstillingerne, hvor du kan ændre navnet på det trådløse netværk (SSID) og adgangskoden til netværket. Hvis det går galt i indstillingerne, kan du altid nulstille dem igen.

Ekstra sikkerhed

Vil du være ekstra sikker, når du bruger nettet, er det ikke nok at sætte din nye trådløse router op til det. Vi anbefaler at du bruger en VPN på alle de tilsluttede enheder.

Med en VPN bliver din identitet skjult på nettet, og der bliver dannet en stærk kryptering mellem internettet og dine enheder, så ingen andre kan kigge med eller opsnappe oplysninger. Læs mere om VPN i vores store guide her.

Router-opsætning

På nogle routere er opsætningen ret ligetil. På andre kan den drille lidt mere. Hvis du har brug for mere hjælp til opsætningen, kan du tjekke vores guide her.

Ofte stillede spørgsmål om trådløse routere

Hvad er en trådløs router?

En trådløs router er en elektronisk enhed, der kan oprette forbindelse til wifi-netværket. Routeren har mulighed for t dele forbindelsen mellem forskellige enheder i hjemmet.

Hvilken trådløs router til fibernet?

Hvilken der er den bedste router til fibernet er ikke så bare ligetil at svare på. Det afhænger af din internethastighed, behov og dit budget. Når du skal finde den rette router til fibernet er det vigtigt at finde en der kan håndtere de høje hastigheder, som fibernettet kan tilbyde.

Hvilken trådløs router skal jeg vælge?

Når du er på udkig efter en trådløs internet router er det vigtigt at kigge på ens eget behov og finde den trådløse router, der kan matche det.

Hvordan sætter man en trådløs router op?

Når du køber en trådløs router medfølger der altid en brugsanvisning der viser, hvordan du opsætter og installerer den.

Hvad er en god trådløs router?

En god trådløs router er en router der formår at give dig uproblematisk adgang til internettet ved hjælp af wifi og/eller det mobile bredbånd.

Kan man bruge en hvilken som helst router?

Du kan ikke bruge en hvilken som helst router. Hvis du skal have adgang til det mobile netværk kræver det, at du vælger en router med simkort. Hvis du derimod ønsker en god wifi-forbindelse kan du med fordel kigge efter, hvilke frekvensbånd den enkelte router kører på.

Hvor lang rækkevidde har en router?

Det kommer an på en lang række faktorer, herunder bl.a. frekvensbånd, routertype og hvorvidt der bruges trådløs eller kablet forbindelse.

Kan man købe sin egen router?

Ja, det kan man. Det kan være en god idé at købe sin egen router, hvis man ønsker den mest optimale forbindelse. Som regel kan man låne, leje eller købe en router gennem udbyderne af internet, men det er sjældent de bedste af slagsen.

Hvilken router til SIM-kort?

Du kan med fordel vælge TP-Link TL-MR6400 eller Zyxel Nebula NR5101, hvis du har brug for en router til SIM-kort.

Oversigt